Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

katedralis

Legutóbb a Akuma na Eros, Ranma 1/2, Kanata kara volt nálam terítéken. Mindegyiket imádom!:)

Maron

Midori no Hibi - 10/10 :jee:
Aki jót akar nevetni, kötelezõ darab :D

Ichitaka

Nem tudjátok, hogy az Edenbõl lehet-e beszerezni a v11 c70-nél újabb fejezetet? Tudom, hogy licenszelték a sorozatot, és ezért a Mangaproject csoport már valószínû nem fordít és tesz fel újabb részt, de nincs esetleg valami más lehetõség?

zolan43

Ezt a mangát csak erõs idegzetû egyéneknek tudom csak ajánlani. (emberi test sérüléseinek naturális ábrázolása, "Killing Spring", hentai részek)
SPOILER [COLOR="LemonChiffon"]Kisorsolnak egy 9.-es standard 42 fõs osztályt (21-21 lány-fiú). Egy kiürített szigetre viszik õket ahol mindenki kap egy túlélõ csomagot benne élelem, térkép és egy valamilyen fegyverrel (jégvágó, kés, pisztoly, Uzi, gránát...) 3 nap elteltével csak egy élheti túl. A szigetet sakktábla szerûen felosztották és 6 óránként közlik a meghaltak neveit és az új veszélyzónákat (-> ha valaki belép oda annak felrobban a jeladóval felszerelt nyakörve)
Ideális környezetet teremtenek ahhoz, hogy kihozzák mindenkibõl a legroszabb énjét. "A Program" néven mutatják a TV-ben, fogadásokat kötnek.
Az osztály nagy részének van valami "kis" beütése.
"hardcore" Souma a hentai részek királynõje. Az új diák: Kawaga a tavalyi Program túlélõje.[/COLOR] SPOILER
A befejezõ 15. kötet még nem jelent meg, a 14.-et csak RAW-ban találtam.

Ramiz

Nekikezdtem a Bleach-nek, tetszik a laza stílus :lazza: meg a poénok :lul: . :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: roderickugye standalone mód az amikor megszünteti az agy a kapcsolatot a hálóval, vagylegalábbis így vettem ki.
Hmmm... Stand Alone Complex-re gondolsz? Vagy csak standalone mód? Mert a S.A.C. nekem másnak tûnt, ilyen netrõl lekapcsolt mód meg biztos van, de nem tûnt fel.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

#276
mmm, asszem ez az elsõ mangám... nem rémlik, hogy korábban ilyesminek veselkedtem volna...

tegnap 6 kötetet gyûrtem be, a 7.et (15. kötet) már csak azért nem, mert hajnali 2 volt... mondjuk nem a legokosabb ötlet volt pont a legmonstasabb, sötétebb, hentelõsebb részt éjfél környékén olvasni, mikor a függöny és az ablak irányából fura hangok jöttek... de azért el tudtam aludni (valahogy :haha: )
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

katedralis

Ez volt az utolsó mangám amit olvastam - átnéztem, mert kínaiul sikerült letölteni - és teljesen beleszerettem. Ez egy fantasy manga. Rörviden: Van egy lány akit Yurinak hívnak és 14 éves, egy nap egy pocsolyából kinyúló két kéz lehúzza és ie. 14. századba kerül, ahol ki akarják végezni, de megmeni a herceg.

Aki szereti a régi korszakokba visszanyúló, szerelemben nem hiányos mangát annak nagyon ajánlom. :)

zolan43

School_Rumble_v08_ch101-102: Érdekes módot választottak annak eldöntésére, hogy mit csináljon az osztály a fesztiválon.

Berserk_v30c265: Puck szól Isidornak "[COLOR="LemonChiffon"]Follow me, Padawan[/COLOR]!" LOL

Manga-Sketchbook kiadta Battle Royale v14-et.

Slayer_Ace

Love Hina
nagyon tetszett:jee:, de annyira szerettem volna, hogy hosszabb legyen (szerintem a végtelenségig tudnám olvasni:))
sokkal jobb happy end-et adtak neki mint az anime-nak

SaiyaGin

Vasárnap egy Dragon Ball mangával bõvült a gyûjteményem. :)
Az anime Red Ribbonos részeit csak akkor láttam az RTL2-n, amikor némettudásom a Ja és a Nein köré csoportosult, így nagyon örültem annak, hogy legalább egy kis részét megértettem.:)
Arra nem teljesen jöttem rá, hogy miért éreztem királynak ezt a kötetet, de az biztos, hogy nagyon tetszett!:jee:

Lazzaret

Most jöttek meg a DearS mangáim az elsõ 3 kötet. Nekem nagyon tetszet. Kicsit másabb mint az anime. Sok ökörség, szépen megrajzolva. Már alig várom hogy megjöjjön a 4.dik rész is :D


www.arkangyalok.uw.hu

Kupo

Beck 52-s chapterénél tartok épp.Az animet láttam, és a mangát is elkezdtem. :)
Gantz-ot olvasom még, jöhetne már új. :D

Maron

Saiyuki Gaident olvastam, már amennyi van van magyarul. És még mindig nagyon jó :lul: Kanzeon Bosatsu még mindig nagyon jó, mind1, melyik sorozatban szerepel :lazza: Goku mag kawaiii!! ^___^

Ramiz

Bleach!-ben szerepelt Asano Tadanobu neve! :kiraly: :cool:
A Pokol Kapui azért kicsit túlzás volt... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Andi

Amit legutóbb olvastam az a......Gantz volt és meg kell hogy mondjam nem tetszett.
Nem rég végeztem be a Blame!-el, ez nagyon tetszett bár maradtak ködös részek rendesen ^^" De már csak a grafika és a hangulat miatt érdemes volt elolvasni.

Kupo

Én is olvasom a GantZ-ot de nekem tetszik, csak olyan kevés jön hetente. :D

Andi

Nekem a rajzolása nagyon furcsa...És ezek a beszólások rögtön az elsõ fejezetben:eeek:  És a metró..Icipicit durva volt :haha:

Xipe

en csak a sorozatot lattam, meg egy mangat.
valamiert mar az anime se tetszett annyira.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Ramiz

Blame! a legjobb manga a világon.

Gantz: jópofa alatötlet, ami sehova nem vezet, plusz a tizenéves srác vergõdése a csajjal... uncsi.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Jah, Gantz a tökéletes példája hogy mennyire el lehet rontani egy mangát, ha igazából nincs is története. Nekem nemis annyira az alapötlete tetszett, hanem az a mód, ahogy (jó, nyilván a föhös életén kívül) nem volt tabu a történet számára... mondjuk ezzel annyit ért el, hogy nem lett a történetnek egy rendes íve, meg át is ment hatásvadászatba a dolog (lehet kezdetben is az volt, csak akkor még kicsi voltam és nem láttam át?:) )...
Az anime az meg egyenesen pocsék, elnyújtott, nem láttam végig, de állítólag még tanulságot is próbáltak belevinni.. brrrr...
Tudom párszor már jópárszor leírtuk ezt a sorozatot, csakmost akartam neki adni egy újabb esélyt, így elolvastam az abbahagyásom óta megjelent 10-20 fejezetet... lehet nem kellet volna

Blame!-el meg csak az az egy baj, van hogy a szemét mangaka túl lassan ad ki új anyagokat, pedig már végre megtanult rendesen rajzolni:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: roderickBlame!-el meg csak az az egy baj, van hogy a szemét mangaka túl lassan ad ki új anyagokat, pedig már végre megtanult rendesen rajzolni:)
:D

Mi az, hogy "már megtanult..."? A Blame! v0.1-re gondolsz, ahol tök más a sztori, és marha rég csinálta?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: roderickJah, Gantz a tökéletes példája hogy mennyire el lehet rontani egy mangát, ha igazából nincs is története. Nekem nemis annyira az alapötlete tetszett, hanem az a mód, ahogy (jó, nyilván a föhös életén kívül) nem volt tabu a történet számára... mondjuk ezzel annyit ért el, hogy nem lett a történetnek egy rendes íve, meg át is ment hatásvadászatba a dolog (lehet kezdetben is az volt, csak akkor még kicsi voltam és nem láttam át?:) )...
Az anime az meg egyenesen pocsék, elnyújtott, nem láttam végig, de állítólag még tanulságot is próbáltak belevinni.. brrrr...
Tudom párszor már jópárszor leírtuk ezt a sorozatot, csakmost akartam neki adni egy újabb esélyt, így elolvastam az abbahagyásom óta megjelent 10-20 fejezetet... lehet nem kellet volna
én csak azért olvasom tovább, mert ha már átrágtam magam az első 200 fejezeten, akkor igazán nem halok bele havi 2 perc Gantz olvasásba. tulajdonképpen a Gantz az eddigi legkönnyebben "átrohanható" sorozat, szinte 1 másodpercig se kell bámulnod egy oldalt, annyira nincsen rajtuk semmi szöveg és semmi képi különlegesség, amiért hosszabban kéne nézni... rettentően elhúzott, egyhangú, unalmas manga... és tényleg nincsen semmi történet benne. de időnként egy-egy rajz jól tud kinézni, és csak ezért nem sajnálom rá azt a havi 2 percet :)

roderick

Bevallom én sajnálom azt a 2 percet amit x idönként a Gantzra kéne szánni... mert tényleg "szánni" kelll rá.

Ramiz: azért ha összeveted a Blame! elsö kötetét mondjuk az utolsóval (neadjisten a Biomegaval) már akkor is szembeötlik a különbség... azért Killy elég változatosan nézett ki az elején:) Mondjuk egyrészt énmég úgyse tudnék rajzolni, másrészt meg nyilván az épületekkel volt elfoglalva, azok meg már az elején is természetellenesen jók
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

zolan43

Rockbanda megalakításának viszontagságairól szól. Sok dolgot meg lehet tudni az aprópénz, hanglemez és a csatornafedél alternatív felhasználási módjáról. A 9. kötetnél tart a fordítás amit a Toriyama's World készít.

Andi

QuoteBlame! a legjobb manga a világon.

Hát nem rossz, az biztos^^ Valami hasonló jellegût nem tud ajánlani valaki? Kiborgosat, cyberpunkot ???

kikuchiyo

Quote from: roderickBlame!-el meg csak az az egy baj, van hogy a szemét mangaka túl lassan ad ki új anyagokat, pedig már végre megtanult rendesen rajzolni

Hát igen, ráadásul azt olvastam, hogy a Biomegát abbahagyta, az az egy kötet az összes belõle. Pedig érdekesen indult, a beszélõ medvével meg a pszeudo-Gotham City-vel. Új projektjérõl pedig semmi többet nem tudok elmondani.

Más.
Elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam a szerver /manga/he**ai/doujin/ könyvtárában lévõ zippelt izékbe. Ti ne kövessétek el ugyanezt a hibát.
Ritka igénytelen, a manga-stílussal köszönõviszonyban sem lévõ, tippem szerint amerikai borzadvány majdnem mindegyik. Igazából nem is tudom, mit keresnek a szerveren.
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: roderickRamiz: azért ha összeveted a Blame! elsö kötetét mondjuk az utolsóval (neadjisten a Biomegaval) már akkor is szembeötlik a különbség... azért Killy elég változatosan nézett ki az elején. :) Mondjuk egyrészt énmég úgyse tudnék rajzolni, másrészt meg nyilván az épületekkel volt elfoglalva, azok meg már az elején is természetellenesen jók
Killy tényleg máshogy néz ki néha, de engem ez nem zavar annyira. Még érdekes is figyelni, hogy mikor milyen. :) A "természetellenesen jó" kifejezés nagyon találó. :kiraly:

Quote from: AndiHát nem rossz, az biztos^^ Valami hasonló jellegût nem tud ajánlani valaki? Kiborgosat, cyberpunkot ???
Csak a Noise-t meg a Biomega-t. Elõbbi 1 kötet és Blame!-rajongóknak kötelezõ, az elõzményekrõl kiderül pár dolog. Az utóbbi még készül, ahogy roderick is utalt rá, marha lassan, viszont ez is marha szép, és még érdekes is a sztori eddig (állatok :) ).

Quote from: kikuchiyoHát igen, ráadásul azt olvastam, hogy a Biomegát abbahagyta, az az egy kötet az összes belõle. Pedig érdekesen indult, a beszélõ medvével meg a pszeudo-Gotham City-vel. Új projektjérõl pedig semmi többet nem tudok elmondani.
Abbahagyta! Hogyaza...!

Quote from: kikuchiyoMás. Elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam a szerver /manga/he**ai/doujin/ könyvtárában lévõ zippelt izékbe. Ti ne kövessétek el ugyanezt a hibát.
Ritka igénytelen, a manga-stílussal köszönõviszonyban sem lévõ, tippem szerint amerikai borzadvány majdnem mindegyik. Igazából nem is tudom, mit keresnek a szerveren.
"Hogyiss mondjam magának..." Szerintem azokat más céllal és más elvárásokkal olvassa az ember, mint a mangát. ^^ Pl míg a mangában követelmény a jó sztori, egy doujinban nem csak hogy felesleges, de bosszantó is, ha a sztori tölti ki az oldalakat és nem a cselekmény. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

#298
Nem a sztorival van a baj, hanem a rettenetesen undorító rajzstílussal. Nézz bele néhányba, ha [COLOR="LemonChiffon"]nem félsz a hosszantartó merevedési zavar kockázatától...[/COLOR]

4chan-on látni néha jó doujineket (upsz, most elárultam magam? Izé, én nem olvasok 4chant, asse tom miaz, csak mások mondták :D), azokhoz képest ezek a  vietnami béka segge aljánál alább vannak.

Edit: meg azzal sem értek egyet, hogy egy doujinba nem kell sztori. Dehogynem kell. Éppen attól lesz kiemelkedő egy ilyen, ha a rendelkezére álló pár oldalon is képes az alkotó egy hihető motivációt mutatni.
Én mindig megpróbálom kibogarászni a kanjikat ezekből, igaz, az "icchauzo" és a "nnngggaaa kimochi ii" meg a "dame da yo, soto no dashite kudasai" szintjén nem nagyon sikerül túllépni. Nem baj, jó gyakorlás a 3-kyuu-ra*.

[COLOR="LemonChiffon"]Ez a mondat a 2005-ös Legátlátszóbb Kifogások Világkupáján ezüstérmet nyert.[/COLOR]
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyo[COLOR="LemonChiffon"]Ez a mondat a 2005-ös Legátlátszóbb Kifogások Világkupáján ezüstérmet nyert.[/COLOR]
[SIZE="4"][COLOR="SeaGreen"]*[/COLOR][/SIZE] [COLOR="LemonChiffon"]<== SzRP (Szimulált Rep Pont)[/COLOR]

Na jó, akkor konkrétumokat: pl One Piece doujinokon jót röhögök. Nem kell sztori, de mégis jók. Persze vannak egészen színvonalas hentai mangák, de...
hm.. ez nem az a topik. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!