Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Moonshiner

Ice Blade első két könyvét.

A főhőse egy nyomozó, aki a legjobb szakmájában. Precíz, penge logikával rendelkezik. És mindig hideg. A manga témája, a bűnügyek, amik emberünk elé kerülnek. Érdekes, és jó lenne az egész történet, ha nem lenne ennyire személytelen. Legalábbis eddig, erősen ez tükröződött vissza...

Yakumo

Quote from: White SeeD on 2006-12-05, 14:53:34
High School of the Dead.

Ha könynen beszerezhető máris szerzem :D
Írjál már valami bővebbet róla, sztem vannak itt kiváncsibb emberek is. pl. én. :D
Miért tetszett ennyire? ;)

Manitu

Quote from: Yakumo on 2006-12-05, 15:29:59
Quote from: White SeeD on 2006-12-05, 14:53:34
High School of the Dead.

Ha könynen beszerezhető máris szerzem :D
Írjál már valami bővebbet róla, sztem vannak itt kiváncsibb emberek is. pl. én. :D
Miért tetszett ennyire? ;)
Kicsit lejjebb (ööö... másoknál általában följebb :D) Prof postja.

Prof. William

A nem vissszaolvasók kedvéért inkább berakom megint. + Jól jön minnél több reklám. :)

Resident Evil fanoknak kötelező!

High School of the Dead.

Egy átlagos iskolai napnak indult. Hősünk és haverjai szivatták egymást, kukucskáltak a lányok bugyija alá, unalmas órákon űltek... Aznap Ramen lett vlna ebédre, de sajnos egy vírus miatt (Umberlla?)a város jelentős része megzombult. A neveletlen zombik nem általottak betörni az isi területére és fittyet hányva a tanári intőkenek vidám lakomát rendeztek az egybegyült tanárság és diákság nemes képviselőin.
A csekély túlélőnek máris adva van a feladat. Előbb a megzombult iskolából, majd a zombiktól hemzsegő városból kell meglógni.
Hogy nehezebb legyen a dolog a hadsereg vidám katonái is beavatkoznak. (Város lezárva és lőjünk mindenree ami mozog.) Ha reggel azt hitted hogy a legnagyobb baj a matek karó lessz nagyobbat nem is tévedhettél volna 

Masszív Resident Evil/Dawn of Dead érzésem volt amíg e mangáz olvastam. Kész túlélő horror. Erősen csak 16 éven felülieknek! + rengeteg utalás lehet felfedezni a nagy klasszikus RE játékok és  Romero és más zombifilmek felé.

Megyünk a Plazaba isi után? Nem ma túlélőhororozni fogunk. :)

Városi móka. US Army Vs. Zombik

Sikerült a fordítóknak megragadni a Samuel Jackson életérzést a Snakes on Plane -nől. :)

És itt fent vannak a lefordított részek.

http://www.xamayon.org/scans.php

Elég gyorsan csinálják, csak a mangaka most tartott egy kis szünetet, ezért nem jöttek a raw-ok de decembertől újra rajzol. :) Nézzetek el a fórumába is!

Yakumo

Ja, bocs, nekem már lemaradt az utolsó oldalról és így névről nem rémlett. Megnézzük, régen végülis RE-t nagyban játszottuk öcsémmel.  :D

Rounin

Hm, végre rászántam magam, hogy lelurkoljam ircről :angyali:.

A film után kicsit könnyedebbnek tűnt, elég sok poénos jelenet van benne (Batou akár egy lökött kis kölyök néha) és Motoko is meglepett - a filmben sokkalta komolyabbnak, érettebnek... valahogy felnőttebnek látszott. De nem volt ez rossz, sőt. (később rá kellett jönnöm arra is, hogy megfájdul a fejem a komolyabb angol szövegektől.. ehhez képest egy WH40K codex kutyafüle X) )

A történet valamivel teljesebb, a rajz nem kifejezetten szép, de egész kellemes és karakteres, a zene... izé, szóval a Gits ost-k még mindig jók :Kiraly:, összességében pedig mit mondhatnék?

Elolvasom a többit is x). (mármint Man-Machine Interface, etc)

Prof. William

Quote from: Yakumo on 2006-12-05, 20:09:05
Ja, bocs, nekem már lemaradt az utolsó oldalról és így névről nem rémlett. Megnézzük, régen végülis RE-t nagyban játszottuk öcsémmel.  :D

Detto. :) Van is benne RE2 -e egy jó kis utalás valahol a 3-4 fejezetnél. :)

Moonshiner

eddig vol. 7-ig (terjedelme 15 vol.)

Az angyalok és Sátán seregei csatáznak. Sword ördög makacs, nem engedelmeskedik a parancsoknak. Folyton ellenfelet keres. Ios nagyúrral, aki angyal megtörténik 101. küzdelme, azonban a csapás következtében mindketten a Földre esnek. A sérüléseik miatt kénytelenek emberi testbe költözni. A sors fintoraként egymás ikertestvérei lesznek...

Gyors események jellemzik, nem fogalmaz meg mély erkölcsi tanulságot, egyszer el lehet olvasni. A kalandok kidolgozása lehetne igényesebb, részletesebb is, de sebaj...

Ramiz

Elkezdtem a Battle Royale-t, de szerintem nagyon béna a rajzolása, iszonyú idegesítő fejeket sikerült összehozni. Mondjuk lehet, hogy pont ezért fogom élvezni olvasni - látom megdögölni mindegyik béna szerencsétlent... :__devil: Az első halott (akit a tanár lő le) például kifejezetten megkönnyebülésre késztetett, utáltam a pofáját a srácnak.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Alkyra

Nu. Végigolvastam. Semmi komoly, bár azért a végén volt pár meglepetés.
[spoiler] Pl hogy a DearSek valójában nem Slavek hanem paraziták s a Masteren(Hoston) élősködnek s mikor a host elgyengül akkor öntudatlanul megölik őket s új hostot keresnek. Ren ezalól annyival több, hogy ő nem csak takeyát ölte volna meg, hanem az egész embereiséget elpusztítja.:)(van egy "háziállatuk" amiről  kiderül, hogy valójában egy élő nukleráis bomba.XD) Ez az egész viszont feloldható ha szeretetért cserébe szeretetet kapnak a DearS-ek.^^(yáucs...)
[/spoiler]

Erős happy end s vicces vég...végülis ez egy komédia nem?
[spoiler]
A végén meg mindenki gyereket akar Takeyától.-.-(a DearSek nem képesek a nemzésre..(kivétel Ren mert ő a GateKeeper...:)) de ez megváltozik  a végén btw...(Ren ébredése genetikai módosításokat hozott létre az összes dearsben(mindegyik dears renhez van kötve azzal a bigyóval a fejükön))
[/spoiler]

Erőltettet a vége, mint az Eureka 7nek. Sajnos látszik, hogy ezt nem 8 kötetre tervezték...
Nah mind1. Megyek DeathNotetot olvasni...:):):):):)(abból is van 8 kötet.MUHAHAHAHA:))

Értékelés:
8/10

Raggie

Most sikerült magamévá tennem a Snikt című mangát(Ramiztól elkunyeráltam) amit nemrég adtak ki itthon. Nihei Cutomu az alkotó és olyan is! :cool:
Iszonyatszép megrajzolás és szélsőséges(néhol túlságosan is Blame-szerű) látványvilág. Félórás olvasmány ami nem a történet komplexitásával fog a földhözvágni minket, de mindenkinek ajánlom mert a látvány ebben az esetben bőven kárpótol! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Alkyra

Mint sok más emberrel ellentétben, én megvettem eredetiben a mangát s azt olvasom.
Eddig ugyebár tudtam, hogy mi fog történni(vlmeddig olvastam a fordított scannelt verziókat) de ez...
Egy világ omlott bennem össze...
[spoiler] Lightnak sikerült. Elkapta L-t s megölte...de nem ez a legfélelmetesebb benne...hanem, hogy mindent s mindenkit felhasznált ehhez a céljához. Misa s Rem érzelmeit, L gondolatmenetét, ÖNMAGÁT  IS(mint Light Yagami)....s nem csak Lt rakta el lábalól...Remet,Watarit s Misat is(bár misanak még max van egy éve az életéből...) egyetlen taktikai csapással...
De ahogy a jelenet meg volt rendezve...ahogy L szívrohamot kap s zuhan a földre Light még pont elkapja(ott állt mellette) s L utolsó pillanataiban Light önelégült vigyorgó pofáját látja, ahogy a győzelem mámorában tündököl...
A  történet 5 évvel később folytatódik. Light immár Lként s Kiraként egyszerre dolgozik s a világ egyre közeledik az általa elképzelt ideális helyhez...Mindenki kinek köze volt Lhez s Kirához furcsamód meghal(A Yotsuba RT, Aiber, Wendy stb stb). A világ egyik fele félelemben él, míg a másik ünnepli Kirát.
Light Misával él együtt(az viszont érdekes, hogy él még..mert ugye mondjuk, hogy 80 évet él a lány s annaka  fele 40 majd annak a fele 20...szal max 25 évet élhet(akkor már 100 évig kelltt volna h éljen..))
[/spoiler]

Nagyon szomorú voltam, hogy az egyik kedvenc karakteremtől kellet búcsút mondanom...de ahogy láttam ez csak egy "bemelegítő" volt s az igazi csata most jönn...Kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből...
Akkor hát, folytatódjon az Isteni Elmék háborúja...

arianrhod

Boy's and girl első 11 fejezete monitor előtt kivégezve.Egy leányzó és testvére az apjához költözik aki egy iskola gondnoka.Mint kiderül a papa kicsit füllentett mikor azt mondta lánykolesznél dolgozik ugyanis 222 totál hibbant srác várja a csajok helyett.Megkezdődnek a szokásos szívatások és lányregényes szálak.Egy biztos rég találkoztam ilyen mocskos szájú bagázsal mint ami ebben van.Rég röhögtem ennyit az már tuti.Valahogy emlékeztet a gimis éveimre :Kiraly:

Kvikveg

Quote from: Alkyra on 2006-12-27, 10:27:06
...
Nabasszus, igy jar aki beleolvas a spoilerbe, ááá...  :frown:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

Quote from: Kvikveg on 2006-12-30, 00:13:53
Én meg ennek a hatására olvastam bele...  Nem kellett volna.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Quote from: Darkstar on 2006-12-30, 00:15:39
Quote from: Kvikveg on 2006-12-30, 00:13:53
Én meg ennek a hatására olvastam bele...  Nem kellett volna.
Most sirjak vagy rohogjek?  :lol:

De hogy ne legyek mindig off:
Bleach oskortol napjainkig:
Az elejen Ichigo valami brutalisan nez ki. A tortenet folyaman szepul kicsit. Mivel a szokasos (gyors) sebessegemmel olvastam, es a kepeken nem idoztem sokat, nem tudok 100%os kritikat mondani a rajzolasrol. Vannak nagyon jo kepek, amiket neten kiszurtam, amik megerintik az embert, vagy "egyszeruen" jo, kifejezo rajzok a szereplokrol. Konkretan pl Kenpachirol emlekszem jo kepekre - avahoz kerestem, illetve van egy, ahol a kertben ul hattal Rukia (?) es az eloterben Byakuya nez fele. :)
A tortenet az elejen meg iger valtozatossagot, mostanaban viszont csak es kizarolag hentelesbol all, kis lelekfrissito parbeszedekkel megszakitva. :/
Annak ellenere erzem lassunak, hogy mindig tobb fejezetet olvasok egyszerre. Marmint ha a harcijeleneteket kiveszem, mostanaban kb semmi sem marad.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Meske

Végre végigolvastam a Love Hinát!! :D
És mit is mondjak: Nagyon tetszett! :D
Biztos nincs folytatás?
[spoiler]pl. szerintem tök jól lehetne folytatni a történetet, hogy mi lesz azzal a kiscsajjal, aki csak az epilógisban került elő, és akár kezdődhet a próbatétel a gyerekekkel! :P[/spoiler]
Vagy lehetne csinálni egy olyan történetet is, ami abból az adőből szól, amikor még kicsik voltak, mert végülis onnan mindig csak rövid visszaemlékezéseket lehetett látni.
Na mind1. Bele kell törődnöm, hogy a Love Hina mindenféle verzióját olvastam, láttam, hallottam... Nem baj, mert még így is a legkedvencebb animém/mangám marad! :D (Bár mangák közül még csak ezt olvastam el, de majd igyekszem :))

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Prof. William

Alkyra

Quote from: Prof. William on 2007-01-02, 20:46:32
Ezt olvassárok el!

http://kotonoha.pyoko.org/1-shots/%5BKotonoha%5DHOTEL.(1-shot).(Boichi).zip

NAGYON JÓÓÓ!

Olvassátok aztán írjátok meg hogy tetszet...

egyetértek! nagyon jó manga.^^ érdekes ékpet mutat...remélem mi nem fogunk megfőni...bár ahogy nézem...

Prof. William

És ha megfövünk? (Régen elég elterjedt volt ez a nézet mára már kiderült hogy ilyen azért nem fog történni.)

Akkor alig

[spoiler] 27 millió év és az emeriség ismét próbálkozhat fullextrás technikai fejletségről indulva.  [/spoiler]

A tudósnő neve elég érdekes lett. Véletlenül, vagy a rajzoló sokat nézte a Karib Tenger Kalózait?

arianrhod

Quote from: Prof. William on 2007-01-02, 20:46:32
Ezt olvassárok el!

http://kotonoha.pyoko.org/1-shots/%5BKotonoha%5DHOTEL.(1-shot).(Boichi).zip

NAGYON JÓÓÓ!

Olvassátok aztán írjátok meg hogy tetszet...
Csatlakozom tényleg hihetetlen jó.Érdekes szemszögből mutatja be a lehetséges végzetet és újrakezdést.
:merci: hogy gazdagabb lettem egy ilyen csemegével.

Raggie

A tesóm megkapta én meg elolvastam( :D ) az itthon kiadott Árnybíró című mangának az első kötetét. Egészen tűrhető sztori, nagyon szép rajzolás és jó fordítás... Mindenkinek ajánlom.
(szokásos álruhás, magányos igazságosztó történet, megspékelve egy kis jellembeli deviánssággal és embergyűlölettel... tűrhető)

És még nem is drága! ;)

Tessék támogatni a magyar manga kiadást! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Így egy hónap birtoklás után rávettem magam, hogy végre elolvassam az első kötetet és nem bántam meg. :cool:
Egyetértek az előttem felszólalóval, annyi különbséggel, hogy én nem hangsúlyoznám annyira a "tűrhető" szót, mert nekem speciel nagyon tetszett a manga :D

És sztem azt is meg kell említeni, hogy eszméletlenül igényes kiadás, 1500 Ft-ért (néhány helyen akciósan 1125-ért) bűnt követ el, aki nem veszi meg!  :3x3: (legalábbis aki szereti a mangákat, stb :))

Meske

Quote from: Raggie on 2007-01-12, 14:06:40(szokásos álruhás, magányos igazságosztó történet, megspékelve egy kis jellembeli deviánssággal és embergyűlölettel... tűrhető)
Egy kicsit pontosabb stílus-besorolást kaphatnék esetleg?  :redface: Előre is köszi! :)

Meske

Elolvastam a Full Metal Panic! Overload! első kötetét, és röviden csak ennyit jegyeznék meg róla:
:lol: Aki egy jót akar nevetni, az mindenképp olvassa el! :)
Kíváncsi vagyok a többi kötetre is! :)

Ja, és elolvastam a Princess Ai első kötetét is, ezt is alig várom már, hogy elolvashassam a fojtatást, mert nagyon tetszik, s kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni! :)

Rounin

Hol is kezdjem...

Ez a manga megcsapott. BLAM! Kóválygok tőle egy kicsit.
Nyomasztó, sötét és szemet gyönyörködtető. Látszik, hogy a mangaka építészetet tanult és szereti is - lélegzetelállító épületmonstrumok, minden józan észt meghazudtoló, mégis magukkal ragadó hátterek, amik folyamatosan árasztják magukból az elveszettség és magány érzését.
Elszigetelt kolóniák, kultúrák tengődnek a talán a Holdon is túlnyúló városban. Hihetetlen távolságok és a pusztulás szaga O_o. Nem is tudom...
Nem mutat semmi extrát (a rajzon kívül). Nincsenek benne hű-de-deep párbeszédek. Nincs egetrengető sztori. Sőt, alig van valami, ami korlátot szabna a fantáziánknak. Mégis, sikerül elég infot adni a képekkel, a rövid szóváltásokkal, a néhány utalással, amik fogva tartják érdeklődésünket - már akinek.
( A Toha Heavy Industries részek különösen tetszettek a Halászok miatt /heh Mondjuk ők kissé a Taukra emlékeztetnek kinézetre a WH40k világából.)

Vígaszt nem ígérő világ ez. Most utánanézek, jól értettem-e mindent, és letöltöm a Noise!-t és a Biomega-t :F

Szacsi

Árnybíró 4. :  Vonhjo és a megidézett, szadomazo rucis istenség elnyerték a tetszésemet  :szemuveges: Jó kis kötet volt, csak a bangdzsa ment az agyamra.

Dogs 14-15 fejezetek: Pár információmorzsa iszonyatosan szép körítésben. Jó sokáig bámultam a rajzokat, valami eszméletlenül jók.

Rounin

Hrmpf. Egyre jobban érdekel ez a világ. Szintén szép, igen hangulatos képek és kíváncsiságot magával vonszoló történet.
Biomega első 10 chapter is kész - a medvén ugyan wtf-oltam, de ez is ugyanolyan vizuális orgazmus, mint ez előzőek és hát érdekes. :szemuveges:

Más: Aki olvastam a Blame!-t és Brian W. Aldiss-tól az Amíg világ a világ c. könyvet, az árulja már el nekem, hogy csak nekem ólálkodott a tudatom peremén a Blame! olvasása közben az említett regény? :3x3:

via_mala

Quote from: Rounin on 2007-02-06, 03:40:56
Hrmpf. Egyre jobban érdekel ez a világ. Szintén szép, igen hangulatos képek és kíváncsiságot magával vonszoló történet.
Biomega első 10 chapter is kész - a medvén ugyan wtf-oltam, de ez is ugyanolyan vizuális orgazmus, mint ez előzőek és hát érdekes. :szemuveges:
Ha ennyire bejön a stílus, akkor feltétlenül nézd meg még a Wolverine - Snikt! mangát is, ugyanaz rajzolta, mint a Biomega/Noise/Blame!-et.
Nekem is be kellene fejeznem végre a Blame!-et, sajnos a 2. kötetben elakadtam benne.

ON:
Én nemrég olvastam csak végig a PlanetES mangát, jóval tovább jutottak benne, mint az animében, és nagyon emberi volt. Sajnos volt benne számomra egy-két következetlenség, és mangához képest kissé túl epizódikusra sikerült, de azért nem bántam meg, hogy végre végigolvastam.
Most már csak a Vagabond-ot, a Lone Wolf & Cub, a Samurai Executioner és még vagy 10-20 másik mangát kellene befejeznem, amibe beszereztem/belekezdtem.  :szemuveges:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Rounin

Quote from: via_mala on 2007-02-06, 09:34:49
Quote from: Rounin on 2007-02-06, 03:40:56
Ha ennyire bejön a stílus, akkor feltétlenül nézd meg még a Wolverine - Snikt! mangát is, ugyanaz rajzolta, mint a Biomega/Noise/Blame!-et.

Tudom, minden létező infot és alkotást felhajtottam a Mestertől/ről ^^.