Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Szacsi

Az első harmada nagyon jól sikerült, de:
[spoiler]Onnantól, hogy Light lepasszolta a noteszt Ryuk-nak, kezdett nagyon unalmassá válni.[/spoiler]
Plusz az is idegesítő volt, hogy L minden második oldalon kielemezte, hogy most épp mennyi az esélye annak, hogy Light Kira. @.@

minuszmiki

Quote from: Szacsi on 2007-04-08, 12:57:44
Az első harmada nagyon jól sikerült, de:
[spoiler]Onnantól, hogy Light lepasszolta a noteszt Ryuk-nak, kezdett nagyon unalmassá válni.[/spoiler]
Plusz az is idegesítő volt, hogy L minden második oldalon kielemezte, hogy most épp mennyi az esélye annak, hogy Light Kira. @.@

Ezzel még nem lett volna bajom, a fő gondom az vele, hogy a manga az elejétől fogva Light és L küzdelméről szól, és miután egyikük végül győz, a történet folytatódik tovább. Persze elég jó a sztori ezután is, csak éppen egyszer már véget ért.

Fate



Igen, szerintem is
[spoiler]ott, hogy Light meghal[/spoiler]
van egy hatalmas törés. Onnan eléggé el is laposodik.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

chilip

Quote from: Fate on 2007-04-10, 15:01:46


Igen, szerintem is
[spoiler]ott, hogy Light meghal[/spoiler]
van egy hatalmas törés. Onnan eléggé el is laposodik.

[spoiler]onnantól hogy Light meghalt, onnantól lehet akármekkora törés, mer ott vége a mangának... :D[/spoiler]

Moonshiner

Cat street 1. kötet

:smile: ajánlani tudom mindenkinek, lehet kissé unalmasabbnak tűnhet, viszont 1-2 órára kellemes kikapcsolódást tud nyújtani. Főszerepben Keito tetszeleg, gyerekszínész volt, de egyik főszerepe premierjén bénultan állt a színpadon, ezért karrierjének vége szakadt. Búslakodásában 9 évesen otthagyta az iskolát, most 16 éves, depressziós. Egy nap az utcán sétálva tudomást szerez a Szabad iskoláról, ahová bárki járhat, nincsenek kötöttségek, sem időrend, lassacskán barátokra is talál.

A műfaja: dráma, romantikus

Akuma de sourou (Devil does exist) 5 kötet

Ez a manga a folytatását nézve kissé csalódást okozott, de az 1. kötete humorosra sikeredett. :rotfl: az abszurdságai miatt. Már csak ezért is megéri elolvasni. Középiskolai téma: szerelmes lány, aki imádottjának vallani akar, azonban eltéveszti levele átadásakor a célpontot. Az iskola igazgatójának terrorizátor fiacskájához sikerül odamennie, aki a későbbiekben zsarolni kezdi. (Ráadásul anyuci épp diribácsihoz kíván feleségül menni -> testvérek lesznek)

Dead flowers

Ez érdekesre sikeredett, de nem rossz értelemben. Kissé drámai hangvételű. 27 éves leányzó motorral közlekedik, ki a szabadba címmel, szabadságvágya van, vagy csak menekül. Találkozik útja során egy autóbalesetet szenvedett fiúval. Mikor a mentők kiérkezve beviszik a kórházba, látja, hogy a gyerek nem is rémült, sőt, mosolyog.



kikuchiyo

Shintaro Kago - Head Prolapse
Kategóriák: guro, mindfuck, fekete humor
Vélemény:
Failure is the default option

Selmo

Hát nem gondoltam volna, hogy ide is írok valaha, de unatkoztam és elolvastam a magyarul kiadott mangákat (már amik vannak itt a boltban):

Árnybíró: A története elég fordulatos, szépen lassan bontakoznak ki benne az események. Jó lett.

Princess Ai: Tipikus japán történet, nem hiszem, hogy itthon vevők lesznek rá az emberek. De ez sem rossz.

Tarot cafe: Ez határozottan jó lett, egymástól független történetek halmaza, kicsit sötét hangulatú.

Warcraft: Túl amerikai a története, túl D&D-s, a rajzolása azért jó.

Valami nyulas, Usagi, nem emléxem rá pontosan, ez inkább gyerekeknek készült, bár hullik benne a nép. :D

Van még valami másik, amcsi nő által elkövetett mű is, de most nem ugrik be a címe annak sem. A története inkább a tiniknek szól, de én jót szórakoztam rajta.

A tökéletesség unalmas.

Raggie

Quote from: Selmo on 2007-04-24, 20:07:06
Valami nyulas, Usagi, nem emléxem rá pontosan, ez inkább gyerekeknek készült, bár hullik benne a nép. :D
Azért nem annyira a gyerekeknek ;) ... Egy hagyományos szamurájtörténet csak állatszereplőkkel elmesélve. A megszokott brutalitással és kill mennyiséggel. Nekem nagyon tetszett és ajánlom mindenkinek. :cool:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

minuszmiki

Tegnap megnéztem az animét, ma pedig elolvastam a REC mangát a 29-es chapterig (ennyiből van scanlate). Nagyjából ugyanazt tudom mondani róla, mint az animéről. Jó sztori, megfelelő arányban kevert poénos és komoly részek, szimpatikus szereplők, egyszerűen megoldott problémák. Mondjuk azt nem tudtam, hogy a manga NSFW, néztem egyet. Sekigahara (a rendező) nagyon kész karakter, ő szolgáltatta a poénok nagy részét, meg a részeges jelenetek. A 26-os chapteren (Legend of the Holy Drunkard :rotfl:) szó szerint sírva röhögtem és leestem a székről. Szóval jó volt, na, nem pazaroltam el vele az időmet.

Manitu

Most fejeztem be az Ikki Tousen első kötetét.
Lesz ennek valami értelme is, vagy csak bámulhatom tovább, ahogy nagymellű csajok szaggatják le egymásról a ruhát bunyó közben?


KeLa

Quote from: Manitu on 2007-06-02, 21:18:41
Most fejeztem be az Ikki Tousen első kötetét.
Lesz ennek valami értelme is, vagy csak bámulhatom tovább, ahogy nagymellű csajok szaggatják le egymásról a ruhát bunyó közben?
Hát másra ne nagyon számíts, talán néha el lehet gondolkodni azon h a háttérben ki kit árul el és vajon mi a célja vele, de ez minden.

Gregory

Nah, mostanában végigolvasgattam a Love Hina mangát.
A történetet nem hiszem, h be kéne mutatni bárkinek is. A manga jobban tetszett mint az anime, több volt benne a fanservice ^^. Ami zavart az ugyanaz mint az animében, h olyan sokáig húzták a Naru-Keitaro kapcsolat kibontakozását, valamint, h minden miatt legyakták Keitaro-t. Úgy összességében tetszett, bár rakhattak volna bele kevesebb Keitaro-verést.

És tegnap sikerült végigérnem az eddig kijött Genshiken 8 volume-n.
Tetszett, talán még jobban mint maga az anime. Több az utalás, nyíltabban mondják ki a dolgokat mint az animében, gyakorlatilag többet röhögtem, mint az animén. Rajzolásban sztem nincs semmi kifogásolni való.
[spoiler]
Ami egy kicsit zavart, az az utolsó 2-3 volume-ben bemutatott Sasahara - Ogiue kapcsolat. Egy Sasaharához hasonló otakunak ne legyen barátnője  :__devil: ... Vagy legalábbis ne így legyen megoldva... sztem[/spoiler]

Alkyra

Gondolom ismerik páran.Árnybíróként jelent meg magyarul a  boltokban. ismerősöm kölcsönadta s beleolvastam.
a vége az lett, hogy most fejeztem be a 13. kötet.XD(letöltöttem a netről)
Meglehetősen egy szomorú történet...nagyon szépen megszerkeztett, de szomorú...
Mindenkinek csak ajánlani tudom aki nem idegenkedik a műfajtól..

Én továbbra is csendesen várom, hogy tovább fordítsák a mangát.^^

10/10

minuszmiki

Végre lefordult a REC manga 30. chaptere is, el is olvastam gyorsan, elég poénos volt, továbbra is nagyjó. :D

Meske

Elolvastam a Princess Ai manga mindhárom kötetét, és mondhatom, nagyon jó volt! :)  :cool:
Kár hogy csak 3 kötetes az egész... :(
Igazán nézegettem volna még azokat a jó kis rajzokat! :D (Főleg, amiken Kent van! :P)

Amúgy nem tudom miért, de hogy mostanában egyre többet olvasok mangát, arra jöttem rá, hogy sokkal jobban leköt, mint egy anime... Lehet, mert úgy olvasom, hogy állandóan visszalapozgatok, ha van valami hivatkozás, vagy ha valami új külseje van az egyik szereplőnek, és alaposan megvizsgálom hogy miben változott... :P
Pl:
[spoiler=Princess Ai]Amikor nőtt Ai szárnya, állandóan visszalapozgattam, hogy mennyire is nőtt meg, meg ha megtaláltam azt a képet a mangán belül, mint ami a boritón van, akkor abban gyönyörködtem egy darabig... :D[/spoiler]

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Selmo

Igen, nem vitték túlzásba a dolgokat benne. De ha téged tényleg jobban érdekelnek az ilyen apróságok, amiknek utána tudsz nézni, akkor a manga a te műfajod. :)

A tökéletesség unalmas.

minuszmiki

Mostanában Usamaru Furuya ShortCuts (ANN Info) című gegjeit olvasgatom, és általában betegre röhögöm magam rajta. Rövid, egy-két oldalas jelenetek, általában egy poénra kihegyezve. Beteszek ide pár lapot, beszéljenek magukért :) (Tükrözve vannak, eleinte fura volt, hogy jobbról balra kell olvasni) (18+)
[spoiler= Cut 11][/spoiler]
[spoiler= Cut 30][/spoiler]
[spoiler= Cut 32][/spoiler]


Baggio

most hogy befejeztem a Ghost in the shell manga elolvasását, azt kell mondanom, hogy szerintem az anime jobb. a mangában sokkal oldottabb a hangulat, van benn jónáhány vicces rajzolás. röhögtem is rajtuk, de jobb hogy a a filmekbe ezeket nem tették be. Motoko (és mindenki más) sokkal emberibb a mangában, nevet, szivatja a többieket, van egy faszija,... furcsa is volt nekem a karakterének ez az oldala
a filmekben inkább olyan mint egy gép (mondjuk majdnem teljesen az is). Batou meg papir kiadásban tiszta idióta :)
nekem a ghost az örök number 1 (leginkább a 2 SAC), és a (számomra) hihetelen érdekes téma mellet pont a komolysága volt a másik nyerő pontja. sok rész után órákig elmélkedtem a dolgokon és ez nem lett volna így ha a sorozatot is félig viccre veszik.
konklúzióként annyit, hogy mindenképp érdemes elolvasni a mangát (én megrendeltem, és nagyon szép maga a könyv, élvezet a kezemben tartani vagy csak úgy lapozgatni :) ) mert így egy kicsit más szemszögből is láthatjuk a szereplőket, de engem az anime-k sokkal jobban megfogtak

Geristar

#618
Az én első olyan mangám (ami asszem utolsó is) amit magyarul netről végigolvastam, és nagyon érdekelt és így angolul is elkezdtem: a Love Hina volt, marad és lesz. Nagyon tetszett, eltalálta Kenny-san azt a mértéket, amikben egymás mellett jól elfér az echi a drámai romantika, és a humor. Olyan 250-350 mb-ot voglal a vinyómból a manga.

A grafika jó (a stílushoz illő, remek szereplő és főbb tárgy kidolgozás, alap háttér) és a sztorija is megfelel egy 5-ös nek. Egy szerelmi történet, és egy iskola ilyenfalyta összekapcsolása nekem még új volt, amikor kezdtem. Nameg, az is köbe játszott, hogy egy az egybe magamhoz tudtam volna hasonlítani Keitarot (férfi f.sz.) xd
I'm made by Heaven, because I'm Love Hina and Kaleido Star and Final Fantasy and Resident Evil fan

Gregory

Nah végre sikerült átrágnom magam a GTO manga utolsó fejezetén is.
Történet egy eléggé különleges "tanárról" és osztályáról. Úgy érzem, h a történet valós problémákat [is] boncolgat[gondolok itt a tanár-diák közötti viszonyokra, az otthoni családi problémákra, hasonlókra] + meg van fűszerezve nem kevés humorral és perverzióval.
[spoiler]
Mondjuk az utolsó néhány kötetben az a bekattant gyerek annyira nem jött be, de elviselhető volt.
Párkapcsolatok terén volt egy kis hiányérzetem, a manga végén azért szerettem volna megtudni, h a szerző kivel hozza össze végül Onizukát [jó, persze Azusa szerelmes belé, és egy korosztályban is vannak, de úgy konkrétan mégse jöttek össze], személy szerint Urumit választottam volna ^^  :D[/spoiler]
Összességében nagyon bejött, az animét is biztos meg fogom nézni
10/10

minuszmiki

Quote from: Gregory on 2007-07-04, 13:04:06
[spoiler]
Mondjuk az utolsó néhány kötetben az a bekattant gyerek annyira nem jött be, de elviselhető volt.
Párkapcsolatok terén volt egy kis hiányérzetem, a manga végén azért szerettem volna megtudni, h a szerző kivel hozza össze végül Onizukát [jó, persze Azusa szerelmes belé, és egy korosztályban is vannak, de úgy konkrétan mégse jöttek össze], személy szerint Urumit választottam volna ^^  :D[/spoiler]
:tezsvir: Pontosan ez az én véleményem is, bár elsősorban nem a párkapcsolatokról szól, így annyira nem zavart.

Gregory

Quote from: minuszmiki on 2007-07-04, 13:50:14
Quote from: Gregory on 2007-07-04, 13:04:06
[spoiler]
Mondjuk az utolsó néhány kötetben az a bekattant gyerek annyira nem jött be, de elviselhető volt.
Párkapcsolatok terén volt egy kis hiányérzetem, a manga végén azért szerettem volna megtudni, h a szerző kivel hozza össze végül Onizukát [jó, persze Azusa szerelmes belé, és egy korosztályban is vannak, de úgy konkrétan mégse jöttek össze], személy szerint Urumit választottam volna ^^  :D[/spoiler]
:tezsvir: Pontosan ez az én véleményem is, bár elsősorban nem a párkapcsolatokról szól, így annyira nem zavart.
Annyira engem se zavart, csak úgy talán még jobb lehetett volna. Ha már ilyen jó tanár lett, megérdemelne egy kis jutalmat
just like this    :D


Member

Battle Angel Alita
Nem szoktam mangát olvasni. Nem véletlen, mert ált. nem köt le, hogy papírokat lapozgatok a space-t ütelgelve. :) De ez vhogy más volt, mert egyrészt ajánlották, másrészt meg ha jól láttam, az anime változat egy kétrészes OVA. Nos. Az első és a második rész között legalább 1 év telt el, ha nem több. Nem vagyok nagy cyberpunk fan, nemigen kötött le, hogy egy agyakat zabáló dög ellen megy a kiborgcsaj egy ismeretlen legyőzhetetlen testre kötve. Aztán jött Hugo kalandja, kicsit idétlennek tartottam pár helyen, aztán a versenyzés két kötetben, ahol megintcsak nem tudtam mire vélni a rengeteg időhúzást és mellékszereplő-leölést. Aztán az 5. fejezettől jött egy wtf érzés és hozzám mérten elég gyorsan végigolvastam. Eléggé eldurvultak a dolgok, volt itt minden, eugenika, tudósból kísérleti nyúllá válás, minden, ami akkora fordulatot teremt, hogy alapművet teremtsünk. A végén sejtettem, hogy
[spoiler]Alita "meghal" (habár még van esély, hogy újjászülessen)[/spoiler],
de ennek ellenére érdekesen alakultak a dolgok, már nem is lehetett néha tudni, hogy ki kinek az oldalán állt. A grafika is érdekes, az első 2 fejezet olyan tipikus az első kötetben, aztán hirtelen megjelennek az árnyalatok és után szinte kötetenként jelennek meg a durvábbnál durvább rajzok, nekem ezzel grafikai példaképemmé vált az Alita (kb. 5 oldalanként akartam avát váltani, de végül visszafogtam magam :)). Nagyon szép volt, szinte egy 2. Evangelion. 9.5/10

Manitu

Quote from: Member on 2007-07-22, 01:24:56
Battle Angel Alita
:tezsvir: Egyet értek, kivéve annyiban, hogy én az elejét is imádtam :) Ess neki a Last Ordernek.


Meske

Elolvastam a DramaCon első kötetét, és nagyon tetszett! :)
Már alig várom, hogy a következőt is a birtokomba vegyem! :D

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Manitu



minuszmiki



Darkstar

Doujin Work. Kicsit haladtak a fordítással, bár lehet, hogy már régóta kintvan , nem néztem. Még mindíg a manga a jobb, a pofák miatt. Meg emiatt. So cute... ^^
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん