Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Mattanja, 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

chilip

Quote from: Chronus on 2007-11-30, 12:00:46
Zombie Powder:

Még csak 8as chapternél tartok de ennél elmebetegebb cuccot még nem olvastam. Bleach emellett elmehet a búsba. Az egész sztoriról és a karakterekről üvölt, hogy Kubo Tite munka :rotfl: Nem is értem miért szakították meg. Majd ha a végére értem bővebben írok. Kis ízelítő:

[spoiler]



[/spoiler]
:lul:

5. oldalig jutottam  :lol:  jézuuus, de rég röhögtem ilyen jót :D nah olvasom is tovább

Chronus

Zombie Power (befejezve):


Huh. Namost, elég nehéz írni egy félbehagyott műről, de úgy érzem megérdemli. A sztori '99-ben indult, és úgymond az első évad végén hagyták abba. Ergo, az adott szálakat elzárta Kubo, de a fősztori nem jutott sehova. Így összesen 27 chaptert számlál, kb 20 körüli lapszámmal egyenként, plussz a bónuszlapok és az 51 lapos első fejezet. A sztori lényege, hogy létezik egy adott matéria, névszerint a Zombie Powder, ami képes a holtakat újáéleszteni, az élőket pedig halhatatlanná tenni. Természetesen senki sem tudja hogy néz ki, csak hogy 12 Ring of the Dead kell az elkészítéséhez, mivel ezekben talákható a legtöbb életenergia (megesznek minden életformár amivel érintkeznek, ez a rész kb FMA elődjének tekinthető), és az úgynevezett Powder Hunterek ezekért a gyűrűkélt ölik egymást halomra. Főhősünk Akutabi Gamma is ilyen powder hunter, aki állítólag halhatatlanságért keresi a cuccost, bár azért van egy elhunyt szerelme is :P. Innentől a sztori magától adódik. Amirt még tudni kell, hogy főhőstől a leggonoszabb gonoszig kb mindenki elmebeteg valamilyen szinten :D , szummában a kinézettel, az arckifejezésekkel, vagy épp az adott reakcióikkal, beszéljünk itt a porszívó ügynök kinézetű Smith-ről, akinek kb egy ember egy lövés, vagy a 101cm H-cup újságírőnőről, aki Justice Tripod névre keresztelt háromlábú fényképezőjével darálja a népet, egyszóval ez egész egy akkora elmebeteg baromság, hogy az már fizikailag fáj. :comp: Emellé még bejönnek az elmebeteg Kubo poénok,
[spoiler]borzalmasan kinéző leves elfogyasztásának jelentét úgy ábrázolja, mint Isteni Próbatételt :D[/spoiler]
Majd végül nyakonötve az egész pár harcal, meneküléssel, jó kis csavarral, és kb mindennek ami kell. Az egyetlen amit megjegyeznék még, hogy akik ismerik Bleach-t, minimum 2 karaktert fel fognak ismerni akik már itt is teljesen ki voltak dolgozva. Név szerint Grimmjow és SoiFong. Ennek ellenére ez nem Bleach. Ez alatt azt értem, hogy a 27 kötet tartalmának minimum fele több mint PG-16. Ujjak levágása, emberek felnyársalása részletesen és frontálból lerajzolva, nem csak utalásképp, vagy érzékeltetésépp, hanem reálban. Nem harcorientált. Hőseink nem kezdenek harcba, kizázólag ha megtámadják őket, és menekülni nem lehet, és még ezek a harcok sem annyira hatásvadászak, sem pedig olyan hosszúak, kivéve talán kettőt, ami 1 vagy 1,5 fejezetig tart (a legtöbb csupán 1-2 lap). Aki Naruto-szerű akcióds shounent akar annak mást ajánlok, de mindenkinek ajánlom aki szereti igényes, vicces, néhol komoly tartalmú műveket.

Értékelést nem adok rá, mert befejezetlen mű. Majd talán egyszer ha a sors úgy hozza, hogy Kubo végigviszi. Proszit.

disy68

Most végeztem a Goth című mangával mindössze 5 fejezet, de elég tömény. Egy srácról szól, aki túlzott érdeklődést mutat a gyilkosságok iránt. Érdemes elolvasni.

chilip

Perfect Girl Evolution-t olvasom és most járok a 7. fejezetnél :D 4 fiú lakik egy házban, és azt az ajánlatot kapják hogy ha nőt nevelnek egy bizonyos lányból (a főnökasszony lánya), elengedik a bérüket és ingyen lakhatnak a luxuskivitelű házban. de milyen lány az ám  :lol: az elején kicsit emo-s, fél a fénytől és rejtegeti az arcát, mindezt egy őt ért gyerekkori sérelem miatt. én eléggé sokat röhögök rajta :D főleg ahogy a lányt néha megrajzolták, meg hogy megpróbálják megszépíteni mindezt a nemes célért ... ingyen bér :D ...

Én

Death Note: Feléig olvastam, eddig jobban bejön mint anno az animu (hatásosabbak az "I am justice!" kategóriás bejelentések :D )
Eddig  :jee:

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2007-12-05, 22:02:05
Perfect Girl Evolution-t olvasom és most járok a 7. fejezetnél :D 4 fiú lakik egy házban, és azt az ajánlatot kapják hogy ha nőt nevelnek egy bizonyos lányból (a főnökasszony lánya), elengedik a bérüket és ingyen lakhatnak a luxuskivitelű házban. de milyen lány az ám  :lol: az elején kicsit emo-s, fél a fénytől és rejtegeti az arcát, mindezt egy őt ért gyerekkori sérelem miatt. én eléggé sokat röhögök rajta :D főleg ahogy a lányt néha megrajzolták, meg hogy megpróbálják megszépíteni mindezt a nemes célért ... ingyen bér :D ...
Váh ezt most én is elkezdtem.. valami nagyon nagy XD

Higasino Isley

Quote from: Chronus on 2007-12-02, 20:14:24
Az egyetlen amit megjegyeznék még, hogy akik ismerik Bleach-t, minimum 2 karaktert fel fognak ismerni akik már itt is teljesen ki voltak dolgozva. Név szerint Grimmjow és SoiFong.

Zombie Powder,eh?Én is olvasom ezt a mangát,jelenleg a harmadik kötetnél járok,s úgy látom nemcsak Grimmjow-sama,hanem Aizen-sama archeotípusa is ebben "készült el",Gamma társa,Smith. :smile: Külsőleg és jellemileg hasonlók(nyugodt természetű ő is,csak épp nem direkte komoly),bár Smith-ről Ichimaru is eszembe jut néha.

Quote from: Chronus on 2007-12-02, 20:14:24Értékelést nem adok rá, mert befejezetlen mű. Majd talán egyszer ha a sors úgy hozza, hogy Kubo végigviszi. Proszit.

Nagyon érdekes manga,bár nem annyira fantáziadús,mint a Bleach,de valóban örömteli lenne,ha folytatná majd a mangaka egyszer.Elvégre,több fórumon is olvastam,hogy a Bleach után előveszi újból. :smile:


LuckyDingo

Nem hinné, hogy  a Zombi Powder folytatódna.. az a gond, hogy igen unalmas volt az első 4 vol. Sajnos minden /nah jó/ a legtöbb olyan manga erre a sorsra jut, ahol a main character nem tud fejlődni. már pedig Gamma teljesen ki van dolgozva.. sőt imba állat :D  Ugyanez igaz: Blue Dragon, Belmonde le visiteuR.. :D

Chronus

#699
Az volt a baj hogy fejlődős-darálós-feljődős sablon helyett sztorija volt neki. Lehet nem egy Shouen újságban kellett volna kiadni :) Maga a cucc teljesen életképes. Te untad? Én nem.

De még shouenre se mind érvényes, Alucard se egy folyamatosan fejlődő karakter :) És egy fokkal azért imbább is mint Gamma (pár milliárd fokkal)

LuckyDingo

Quote from: Chronus on 2007-12-06, 01:34:53
Az volt a baj hogy fejlődős-darálós-feljődős sablon helyett sztorija volt neki. Lehet nem egy Shouen újságban kellett volna kiadni :) Maga a cucc teljesen életképes. Te untad? Én nem.

De még shouenre se mind érvényes, Alucard se egy folyamatosan fejlődő karakter :) És egy fokkal azért imbább is mint Gamma (pár milliárd fokkal)
Alucard kivétel :XD Ő Vámpír és ugye nem egy teljesen kitalált világképben van elhelyezve. /nem nagyon szeretnek az ilyenekhez hozzászokni az emberek XD/
Egyébként nem untam, de nem is volt annyira kiemelkedő.. akkor kezdett volna érdekelni, mikor befejezte Kubo..

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2007-12-06, 01:39:01
akkor kezdett volna érdekelni, mikor befejezte Kubo..
Ditto, pont ezért remélem, hogy folytatódik. Meg aztán volt pár hely ahol domborított, pl a ring önvédelmi rendszre sztem a legelmebetegebb módon van kitalálva, főleg a jelenet ahol még egy szem is kinéz a szájából. Nazna meg beteg, lerendezte az egészet egy szikével :wtf: Aztán utolsó képként ott álnak baltával meg kardal páncélban a beteg előtt és "lets begin the surgery" :lul:

Hogy mennyire fantáziadús... személyszerint jobban bejött mint Bleach. Szeretem az ilyen elmebeteg stuffot.

chilip

nah behoztam magam Perfect Girl Evolution mangában :D kurva jó cucc  :angyali: főleg mikor a cuccához nyúlnak és mint valami vadállat ugrik :D a végére egész normális lett már a kiscsaj :)

Én

Quote from: minuszmiki on 2007-12-06, 00:08:39
Quote from: Higasino Isley on 2007-12-05, 23:42:20
fantáziadús,mint a Bleach
Lol.
Végülis voltak benne jó ötletek, csak sorra elcseszték őket, vagy nem használták fel...

Más: Mx0: Ez kész, ez tetszik. :D Mondjuk az első chapter kicsit össze lett csapva, de később tisztázódnak a dolgok... Jópont, hogy a románc szál is igen hamar kezdődik:
[spoiler]Az első oldalon beleszeret a csajba. :D[/spoiler]

Manitu

Suzuka

Huh, tetszett. Szép romantikus történet, egy ilyen antisportembernek, mint nekem is még elfogadható mennyiségű atlétika, és egy nem teljesen triviális befejezés ;) Jópár órára a képernyő elé ragasztott, ahelyett, hogy tanulnék :)
És ismét bebizonyosodott, hogy a könyv mindíg jobb.  :lazza:


chilip

#705
Akuma Jiten

LOOOOOOOOOOOOOL  :lul: :rotfl: erre nincs jobb szó... Milky nevű démon (loli démon kicsit ártatlan jellemmel :D ) kiadja a házát kurva olcsón, hogy szerezzen magának egy szolgát végre (kell a szolga a démonoknak hogy az elhasznált varázserőt pótolják) , első chapter végére főhősünk annyira megszánja szerencsétlent hogy bele megy, és elkezdődnek a kalandos mindennapok. :D egyik osztálytársnője a srácnak démonűző (és kurva ügyetlen  :lul: ) , másik meg occult fan ahogy kinéz így a 7. chapter elején  :muhahah: bukkanak fel az idiótábbnál idiótább szereplők, eddig marha jó...

Én

Suzuka ch. 1-22.
[spoiler=nagy spoiler lehet]A csajnak volt egy imádottja, aki meghalt egy autóbalesetben, most van ennek az évfordulója (mondjuk itt a második), igen hasonlított a jelenlegi jelentkezőre, aki fél hogy a csaj őt látja benne... Oh lawd, I think that rings a bell. Mondjuk nem tudom, melyiket csinálták előbb.
Annyira tudtam. :__devil:[/spoiler]
Attól még tetszik, főleg, hogy itt nem oly töketlen a gyerek. :) + szép a rajzolása
EDIT: Also, I lol'd:
[spoiler=sukár bébi][/spoiler]

cspeti007

666 Satan mikor szokott kijönni? havonta?

LuckyDingo

Quote from: cspeti007 on 2007-12-19, 00:30:10
666 Satan mikor szokott kijönni? havonta?
Ne nagyon számíts új fejezetekre, most lett vége :D Amúgy havonta jött ki :D

chilip

Quote from: LuckyDingo on 2007-12-19, 00:38:53
Quote from: cspeti007 on 2007-12-19, 00:30:10
666 Satan mikor szokott kijönni? havonta?
Ne nagyon számíts új fejezetekre, most lett vége :D Amúgy havonta jött ki :D

akkor a sub-erek maradtak el? 75. chapterig van fenn onemangán és lurk-on meg csak RAW-ot találtam eddig... :(

vagy azzal van vége? sztem nem...

Manitu

Quote from: chilip on 2007-12-19, 13:31:28lurk-on meg csak RAW-ot találtam eddig... :(
Nézd meg mégegyszer. Protip: nincs benne space :) 75-ig fent van, ha jól látom a 76. az utolsó.


Alkyra

Mindössze azért kezdtem bele, mert unatkoztam s one manga azt mondta h ez az egyik manga amit nagyon sokan olvasnak.
A vége az lett a dolognak, hogy nem bírok vele leállni. Egyszerű történet, Naruto stílusban(a mangaka a naruto alkotójának ikertestvére.nem vicc.XDXDXD), de imádnivaló karakterek
s piszok jól kidolgozott harcokal s fillerek nélkül.^^

Most egy kicsi furcsa a dolog, mert már az 56. chapternél tartok s elvileg a 78. lesz az utolsó..(azt azért megjegyezném, hogy egy chapter nem olyan mint a bleachben vagy narutoban, hogy 19 oldal s kész. általában 45-50 oldal vagy több.^^).

[spoiler] Továbbá azért is furcsa, mert most volt egy 4 éves time jump s a karakterek felnőttek rendesen s még szokatlan a dolog.:P Jioból egy tök nyugodt kis emberke lett.^^[/spoiler]

Ajánlom mindenkinek, aki utálja a fillereket, szereti a jó harcokat, látványos skilleket s a jófej karaktereket.
Remélem csinálnak ebből egy anime-t, bár a Pápa vszeg szívbajt kapna amikor rájönne... :hopp:

Én

Eh... elérkeztem a Suzuka azon részéhez, ahonnan még az eddiginél is QUALITY-bb a fordítás, de tényleg nagyon durva. Most épp ezen loltam:
[spoiler=mádzsár][/spoiler]

chilip

Quote from: Én on 2007-12-21, 06:10:21
Eh... elérkeztem a Suzuka azon részéhez, ahonnan még az eddiginél is QUALITY-bb a fordítás, de tényleg nagyon durva. Most épp ezen loltam:
[spoiler=mádzsár][/spoiler]

de híresek lettünk :D

minuszmiki

Kodomo no Jikan, ch.33.: Reijinek óvatosabbnak kéne lennie, ha tényleg csak hat évet akar várni... (No persze ne legyen óvatos, nem bírom a karaktert)

Én

Suzuka végig
Tyű. Végre befejeztem, vegyes érzéseim vannak. Rengetegszer idegesítő és roppant kiszámítható volt, Suzukának pedig sokáig ki akartam tépni a torkát és ugálni akartam a fején... Aztán úgy 100-tól megint tetszeni kezdett, Suzukát is megkedveltem a végére, a befejezés pedig faja volt. A rajzolás pedig gyönyörű. A sok töcskölődés miatt 7.5/10
Hmm, vszont gondolkodtam valamin. A karkterek a szemünk előtt nőnek fel, de gyakorlatilag mégsem...
[spoiler]Végére egy családot alkotnak, gyerekük lesz, munkájuk etc, de nem érzek jelentős jellemfejlődést, különösen Akitsukinál nem. Suzukánál valamelyest igen, mert mint mondottam, már nem akarom meggyilkolni. A mellékszereplőkről ilyen szempontból szó sem esik Sakurai-n kívül. Kicsit furcsa szájízzel fejeztem be a mangát úgy, hogy valóra váltak az álmaik, de még összeházasodva is gyakorlatilag ugyanolyan gyerekesen viselkednek... [/spoiler]

Alkyra

aki esetleg nem ismerné:

egy (ember) srác véletlenül egy olyan iskolába felvételizik, ahol démonakat, szörnyeket s egyéb misztikus lényeket tanítak.(többek közt arra is, hogy miként vegyüljenek el az emberek közt) itt találkozik egy vámpírlánnyal(Moka) akibe rögtön beleszeret.(s ezért sem akarja elhagyni az iskolát) a történet során Tsukune próbálja titokban tartani valódi kilétét, de természetesen vonza  bajt(=aggresszív diákok, tanárok akik elrágcsálnák a srácot délutáni nasinak).
A team idővel bővül  s ezzel párhuzamos Tsukune gondjai is.(pl egy succubus lány aki akárhogy próbálkozik nem bírja elcsábítani főhősünket s ez meglehetősen bosszantja.:P)

itt a link, akinek tettszik az olvasson bele.romance, supernatural, action a stílusa
http://www.onemanga.com/Rosario-Vampire/


[spoiler]
Ahogy elnézem Tsukune szépen lassan vámpír lesz.:) kérdés h ez mennyiben változtatja meg a jellemét...mert Mokanak is két személyisége van alapból ugye.(a vámpír s ember változata)
Mindenestre szeretjük ezt a mangát. Egyszerű, de egész jó.^^
[/spoiler]

chilip

na jah :D alig várom a 21-est, végre bonyolódik a helyzet :D

Manitu

To-LOVE-ru

:lol: Egyszerű fanservice cucc, de annak kiválló :D sample


chilip

uhh, hát... 22es cahpter Rosarioban elég durva volt  :eek: és úúúúúúgy tudják húzni az ember idegeit ezzel... MÉR PONT OTT KELLETT VÉGE LENNIE A CHAPTERNEK? szerencsére Franky House valami maratont tarthat amilyen sűrűséggel adja ki a mangákat :D naponta-kétnaponta 1 chapter kekkaishiból :D ~fél-1 hét/Rosario és emelett még fordítanak mást is :D