Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Titkos

Quote from: White SeeD on 2011-07-12, 09:05:42
Értelmes, fikázás nélküli vita? Ez már nem az a hely, azok az idők elmúltak. De szerintem nem csak itt, máshol is.

Csak rosszak a tapasztalataid. :ejnye:

balu01: Én nem érzem úgy, hogy badarságot írnál, sőt, valami ilyesmi postot vártam volna, némileg sikerült is meggyőznöd, köszönöm. :) (Persze az egyéni szoc problémáimon kívül, de azok meg tényleg egyéni problémák, szóval azokon nem éri meg vitázni, csak leírtam őket. XD)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Darkstar

Az alap mangához képest pedig van plot (és NEM, nem a harem plan az jelenleg, az csak egy "mellékszál". Mondjuk ha ezt írni kell, akkor már nem nagyon van értelme vitának a plotot illetően).
Nekem személy szerint hiányzik Lala, kedvelem a karakterét, lehetne jóval többet. De már nagyon is időszerű egy vele foglalkozó chapter. De egyébként meg a Lala fejezet le van zárva. Mindketten szerelmet vallottak a másiknak és Lala egyértelműen benne van a hárem nedben is. Akkor mégis hova tovább?
A komplexebb érzelmi megnyilvánulás alatt meg nem is tudom mit értesz. Az általad negatívnak feltüntetett Yui scene is pont elég "komplex" volt Yui szemszögéből.

Shi-, csak rá lettem véve, hogy egy egysorosnál többet postoljak. Ezután legalább 5/10.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zen

Azért én se bánnék több Lalat/Harunát, ha már technikailag róluk szól a sorozat, camoenál kicsit többet is csinálhatnak.
Elvégre az alapsorozatban is szerepelt eleget a többi karakter, pedig nem ők voltak a lényeg.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Darkstar

Nekem HURRuna nem hiányzik kicsit sem. Valamiért nem kedvelem.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

Quote from: Darkstar on 2011-07-12, 23:44:25Shi-, csak rá lettem véve, hogy egy egysorosnál többet postoljak.

Ugye, hogy nem is fájt? :)

Quote from: Zen on 2011-07-13, 00:10:04Azért én se bánnék több Lalat/Harunát, ha már technikailag róluk szól a sorozat, camoenál kicsit többet is csinálhatnak.
Elvégre az alapsorozatban is szerepelt eleget a többi karakter, pedig nem ők voltak a lényeg.

+1 Így van, röviden kb. erre gondoltam velük kapcsolatban. Akárhogy is nézzük, a két legfőbb csaj ők voltak az alapsorozatban. Az most egy dolog, hogy ez a két karakter kinek mennyire jön be, de ez olyan, mint amikor asszem korábban pont itt merült fel a Narutós topicban, hogy Narutót sem szereti mindenki, de nevetséges volt, hogy címszereplő létére sokszor a fasorban sem volt, mert Sóska állandóan ellopta tőle a spotlightot, és ő volt a félisten. (A Darknessben meg sokszor mintha Momo lenne a "Sóska", akinek valahogy minden fejezetben szerepelnie kell, amit még talán könnyebb is lenne megszokni, ha az alap TLR-ben nem egy, a sztori 3/4-énél megjelenő mellékszereplőként lépett volna színre.)

Darkstar: Azért ahogy én látom, az "állítsuk vissza Yamit a "sötét oldalra"" Meás dolog mellett a másik rendszeresen a képünkbe tolt szál a Háremterv. ;) Sőt, ha megszámolnánk, tuti több fejezet szólt eddig arról, hogy Momo mit kavar, mint hogy Mea és a sötét loli főnöke hogyan próbálják Yamit befolyásolni. XD Ő kapott egy darab fight scene-t (ahol hogy-hogy nem, megint csak Momo volt a megmentő), aztán ez a történeti szál azóta is megrekedt ezen a szinten, csak közben Mea is instant belezúgott Ritóba. XD (Btw, asszem Yabuki mondta egy interjúban, hogy elvileg még Sakinak akarna nagyobb szerepet, na most kíváncsi vagyok nála egyáltalán hogy akarja elérni, hogy érdeklődni kezdjen Rito iránt, amikor a sima TLR-ben még keményvonalas Zastin-fangirl volt...)

Quote from: Darkstar on 2011-07-12, 23:44:25A komplexebb érzelmi megnyilvánulás alatt meg nem is tudom mit értesz. Az általad negatívnak feltüntetett Yui scene is pont elég "komplex" volt Yui szemszögéből.

Mivel ezt többen is kérdeztétek: Valami ilyesmi jöhetne már, úgy értem, egy olyan fordulat, aminél úgy érezzük, hogy két karakter többé már nem tud ugyanúgy viszonyulni egymáshoz. Az a gond, hogy a mangaka fixa ideája lett, hogy ha Haruna és Rito bevallják egymásnak, akkor ott van vége az egésznek, ezért most azt kerüli a végtelenségig, helyette Yuival meg mindenki mással összehozza, és akár egy komplett háremet is kiépít, ha kell. (Lásd a sima manga végét, ahol kvázi Harunán kívül "mindenkinek" szerelmet vallott.) Megjegyzem, a mostani Runos fejezet ilyen szempontból még rendben is lett volna, ha nincs benne az a pár, számomra kisebb-nagyobb hülyeségnek ható elem, de azt már fentebb kitárgyaltuk.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

balu01

Quote from: Zen on 2011-07-13, 00:10:04
Azért én se bánnék több Lalat/Harunát, ha már technikailag róluk szól a sorozat, camoenál kicsit többet is csinálhatnak.
Biztos vagyok benne, hogy ők is fognak majd többet szerepelni, de jelen pillanatban nem számítanak olyan fontos tényezőnek a plot előrehaladásának szempontjából.

Titkos! Úgy érzem, az a legnagyobb problémád, hogy nem jön be a hárem terv, és maga Momo karaktere se. :D Momo az alap mangában mintha végig egy ilyen szerepre lett volna előkészítve, így teljesen érthető, hogy most ő az események egyik fő alakítója. Ki lenne ideálisabb nála most erre?

Darkstar

Welp, igazán eltehetnák egymás mellől az edit és a quote gombokat...

Az a rész konfrontáció két karakter között mg Yui "önmagával konfrontálódik". Nem tudom, egyik mitől lenne komplexebb, mint a másik, sőt, szerintem az utóbbi inkább az.
Az meg, hogy nem tudnak egymáshoz ugyanúgy viszonyulni? indketten többször is elmondták, hogy ez a kettejük baráti kapcsolatán nem változtat semmit.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

Quote from: balu01 on 2011-07-13, 09:28:30
Titkos! Úgy érzem, az a legnagyobb problémád, hogy nem jön be a hárem terv, és maga Momo karaktere se. :D Momo az alap mangában mintha végig egy ilyen szerepre lett volna előkészítve, így teljesen érthető, hogy most ő az események egyik fő alakítója. Ki lenne ideálisabb nála most erre?

Na igen, az biztos, hogy a mangaka helyében én inkább erőltetném még a háromszöget, a többi csaj meg maradna side character, nem hogy még őket sorban komolyabban behozni Rito mellé. ^^" Momót amúgy az alapsorozatban még bírtam is, mert összesen talán annyi poén volt vele, hogy "a "csajom" húga folyton megpróbál kikezdeni velem", és az még úgy oké is volt (mert kb. annyira volt komoly, mint Risa és Mio "leszbi támadásai"), de mióta ez a háremdolog lett az életcélja, eléggé unszimpatikussá vált. Abban mondjuk igazad van, hogy a jelenlegi gárdából nála nincs alkalmasabb kari erre a posztra, de ilyen szinten nem erőltetném az egészet. :) Nyilván valahogy el kell jutni idáig, hogy Rito többi hódolójával is kezdeni kell valamit, de én inkább választottam volna a sorozatban való lepattintásukat.

Quote from: Darkstar on 2011-07-13, 10:04:05
Az a rész konfrontáció két karakter között mg Yui "önmagával konfrontálódik". Nem tudom, egyik mitől lenne komplexebb, mint a másik, sőt, szerintem az utóbbi inkább az.
Az meg, hogy nem tudnak egymáshoz ugyanúgy viszonyulni? indketten többször is elmondták, hogy ez a kettejük baráti kapcsolatán nem változtat semmit.

Ebben a Yuisban lassan meg is győzöl. :) Végülis lehet én sem éreztem volna annyira "character rape"-nek, csak olyan gyorsan következett be, eddig kb. volt a játszóteres jelenetük, meg amikor Rito meglátogatja a lázas Yuit, és nem is nagyon emlékszem más közös jelenetre, ehhez képest rögtön "take me". ::) Még pár közös komolyabb jelenet kellett volna itt is átvezetőnek (mit tudom én, "almost kiss", vagy hasonló), aztán utána esetleg jöhetett volna ez.

A linkelt részhez: Persze, de ezt mi akkor nem tudtuk, és egy hétig lehetett izgulni, hogy most mi a fene lesz a folytatás. :D Darknessben meg igaz, hogy az elején vagyunk, de viszonylag kevés volt a meglepő dolog. Az elején Meából kinéztem, hogy legalább akkora problémát fog okozni, mint anno Yami (ha már "killing weapon" ő is, meg egyazon cégtől származnak), és azt ugyan gondoltam, hogy végül a Rito-háremben végzi, de hogy ilyen hamar beálljon a "cuki underclassman, aki fanolja Ritót" szerepbe... Legutóbb meg ez a szövetség Momóval is, amikor korábban még pont azon vigyorgott, hogy ő lesz az, aki beleköp a Harem Plan-be a Darkness Plan-el... (Na speciel ez utóbbinál reménykedek, hogy ez valami "YagamiLightos" húzás lesz, és csak próbálja átkúrni Momót ezzel a "legyünk barátok" szöveggel, mert úgy még lenne értelme, meg fordulatnak is ütne, ellenkező esetben viszont pppfff...) Szóval most valahogy úgy vagyok az egész mangával, hogy korábban plot nem nagyon volt, és pont ezért nem is nagyon lehetett tudni, hogy mi lesz a vége, míg itt valahogy sejtem, hogy mi várható: Momo kiépíti a háremet, Rito "vonzereje" még talán Mea főnöket is meggyőzi arról, hogy hagyja békén Yamit (vagy Meát, hogy lázadjon fel a nő ellen), aztán már csak az a kérdés, hogy a nagy orgia Devilukén lesz, vagy mindenki marad a Földön. XD Persze én örülnék a legjobban, ha Yabukiék rámcáfolnának. :)

balu01

Quote from: Titkos on 2011-07-13, 20:19:30
Na igen, az biztos, hogy a mangaka helyében én inkább erőltetném még a háromszöget, a többi csaj meg maradna side character, nem hogy még őket sorban komolyabban behozni Rito mellé. ^^"  [...]
Nyilván valahogy el kell jutni idáig, hogy Rito többi hódolójával is kezdeni kell valamit, de én inkább választottam volna a sorozatban való lepattintásukat.
Ennyi erővel mindegy lett volna, ha az alapmanga végén a Harunának tett vallomás sikerrel jár, aztán végleg vége az egésznek... Ebben a háromszögezésben, meg a többi karakter lepattintásában szerinted mennyi potenciál lett volna még? Szerintem nem túl sok...

SaiyaGin

Igen!
IGEN!
IGEEEEEEEEEEEn!

A 49. fejezetben a Freezing ismét alulmúlta önmagát! :Kiraly:

Zen

Kösz, már sikerült megfeledkeznem róla.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

White SeeD

2 kötettel alrébb lesz ez még rosszabb is. Főleg hogy a mellékszereplőket is előtérbe helyezik :angyali:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Prof. William

Bloody Maiden 3-4-5

Kellemes meglepetés hogy nem akarnak valami nagy Gorefest-Péntek 13 klónt kihozni belőle. Úgy tűnik a készítő is rájött hogy ha most 5 chapteren belül kinyírja a szereplők 80%-át akkor elég hamar véget ér a történet.  ami viszont meglepett hogy eddig olyasvalaki is fel lett szecskázva akire majdnem 100%-ban mondtam hogy tuti túléli a mangát.

Most hogy mindenki derül izé minden kiderül talán van rá esély hogy az eddigi háttérlányok is kapjanak némi szerepet, talán még ki is lesznek valamennyire bontva ( és most nem a pszichopata kése általi bontásra gondolok ) + talán még meg is tudunk 1-2 érdekes dolgot róluk.  Na persze közel 100%-ig biztos vagyok benne hogy talán ha 1-2-en fogják túlélni az egészet de a történet elég izgalmasnak ígérkezik főleg hogy most már lassan beindulnak a dolgok + még ott van az egész mögötti rejtély is.   

Zen

Úúúú, ez a Sacred Blacksmith manga mennyivel jobb az animénál. Véresebb, echibb és Cecily is badass. :D
&fmt=1

SaiyaGin

Quote from: Zen on 2011-07-16, 23:48:20
Úúúú, ez a Sacred Blacksmith manga mennyivel jobb az animénál. Véresebb, echibb és Cecily is badass. :D

Wow, végre kijött egy új fejezet! Köszi, hogy szóltál.

Megmurdel

Sacred Blacksmith-ből hány chapter van eddig? mer mondták h olvassam el de még nem szakítottam rá időt és :D most már neki kellene állnom :D

SaiyaGin

Quote from: Megmurdel on 2011-07-18, 09:24:06
Sacred Blacksmith-ből hány chapter van eddig? mer mondták h olvassam el de még nem szakítottam rá időt és :D most már neki kellene állnom :D

18

Megmurdel

Prof. William

Arachnid

http://www.mangafox.com/manga/arachnid/

Alice eléggé problémás csaj. Egyszerűen kénytelenen figyelni. Vagyis inkább annyi mindenre figyel hogy semmire sem tud igazán odafigyelni. A legkisebb dolog is képes elvonni a figyelmét. Ez amúgy egy létező betegség. Az anyja halála óta a kicsapongó nagybácsijánál él aki minden kétes üzletben benne van és emellett rendszeresen terrorizálja őt. 

A nagybácsira pár kétes üzlet miatt helyi maffia kimondja halálos ítéletet és az egyik legjobb bérgyilkosukat küldik el hogy végrehajtsa a dolgot.

A dolog simán is megy addig amíg a életveszélyben lévő lány rá nem támad a gyilkosra és nem sokon múlik hogy a gyilkos marad holtan a porondon. A gyilkos ( Asassin ) felismeri lányban rejlő potenciált és tanítani kezdi hogy legyen majd valaki aki a helyébe lép.

A rajzolás sztem jó és a történet is izgalmasnak tűnik. A harcstílus pedig amit az Asassin meg akar tanítani lánynak kellően egyedinek tűnik.

Member

Érdekes harcos lesz. Éppen küzd, a távolban megszólal egy sziréna és már le is csapták a fejét? :)

Prof. William

Ezt majd az Asassin elmagyarázza már az első fejezetben.

Mellesleg ez a cucc súlyosabb mert a beteg pl nem tud szótárat használni mert a többi szó mindig elvonja a figyelmét.

chilip

Megmurdel

Nem volt rossz de amekkora 1 szemét volt meg érdemelte volna ha nem segít neki. :D am az előző chapterekben meg Louis RULEZ az mekkora király! xD

SaiyaGin

Quote from: chilip on 2011-07-25, 01:21:43
van új Freezing  ^^ egécc jó vót

A múltkorihoz képest alig volt benne dühöngési matéria.

Zen

Quote from: Prof. William on 2011-07-20, 19:10:12
Arachnid
Azért érdekes h csak az a darázsember beszélhet a főnőkkel, de a főnök előre vágja a témát ami miatt felhívja.
&fmt=1

Kvikveg

Usagi Drop
Jo volt. :)
De a vege... :facepalm:
[spoiler]Ez szerintem csak Japanban nem csapja ki a biztositekot...[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Zen on 2011-07-25, 13:27:57
Quote from: Prof. William on 2011-07-20, 19:10:12
Arachnid
Azért érdekes h csak az a darázsember beszélhet a főnőkkel, de a főnök előre vágja a témát ami miatt felhívja.
Mivel nem tudni, hogy ki a főnök, akár a bárban lévő egyik statiszta fejében is élhet.
[spoiler][/spoiler]

Usagi Drop sztem is eléggé fura lett a végére. Ám egyébként volt már ilyenre precedens valamelyik amcsi színésznél is asszem.
[reserved]

SaiyaGin

Most, hogy véget ért, lassan el is kezdhetném.

LuckyDingo

Quote from: Kvikveg on 2011-07-25, 19:33:44
Usagi Drop
Jo volt. :)
De a vege... :facepalm:
[spoiler]Ez szerintem csak Japanban nem csapja ki a biztositekot...[/spoiler]

Pont ere gondoltam én is. Iszonyat gáz lett a vége. Simán lezárhatták volna szebben is.

Member

Animében szerintetek eljutnak a végéig?

[spoiler]Ki halt meg a végén?[/spoiler]