Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Leara

Quote from: NLZ on 2014-03-21, 12:22:29
Quote from: Leara on 2014-03-20, 10:58:39
Quote from: NLZ on 2014-03-19, 21:14:15
Uchuu Kyoudai (Space Brothers)
Tényleg, itt valaki próbálkozott már Crunchyroll mangák legális beszerzésével?
Én legálisan még nem próbálkoztam, viszont pár napja vettem észre, hogy a HorribleSubs a crunchy-s mangákat is rakja fel :D... szóval lemondani azért szerencsére nem kell ezekről a sorozatokról :D.
Merre láttad őket? Mert így hirtelenjében nem találok semmit.
Megnéztem én is, de a Space brothers-höz tényleg nincs. Persze kérdés, hogy crunchy-n meddig van már fent a manga, mert pl. a Koe no katachihoz is csak azt a fejezetet rakták fel, amihez (akkor még) nem volt scanlation.
MAL

NLZ

Quote from: Leara on 2014-03-21, 12:29:40
Quote from: NLZ on 2014-03-21, 12:22:29
Quote from: Leara on 2014-03-20, 10:58:39
Én legálisan még nem próbálkoztam, viszont pár napja vettem észre, hogy a HorribleSubs a crunchy-s mangákat is rakja fel :D... szóval lemondani azért szerencsére nem kell ezekről a sorozatokról :D.
Merre láttad őket? Mert így hirtelenjében nem találok semmit.
Megnéztem én is, de a Space brothers-höz tényleg nincs. Persze kérdés, hogy crunchy-n meddig van már fent a manga, mert pl. a Koe no katachihoz is csak azt a fejezetet rakták fel, amihez (akkor még) nem volt scanlation.
A scan le volt maradva a japán kiadástól, míg crunchy az utóbbit követte a heti verzióban, ellenben a honlapon fel van nálunk sorolva az összes kötet, így kérdés, hogy azok akkor tényleg el is érhetőek-e.
[reserved]

Megmurdel

GoW 130 Oh Jae Gu, nah ez a fejezet megnevettetett rendesen. :D

és mivel láttam a Noragami befejezése nem tetszett nagyon senkinek, a mangának is neki kellene állnom

gerey

Quote from: Megmurdel on 2014-03-24, 08:36:46
+1

és mivel láttam a Noragami befejezése nem tetszett nagyon senkinek, a mangának is neki kellene állnom
jah tudom ajánlani, sokkal jobb, mint az anime "befejezés"

-OJ-

Engem az, hogy a gengsztersrác a kutya miatt lett pipa :uzi:

Szerintem a sorozat színvonalának tökéletesen megfelelt :szemuveges:

Junchi

Oyasumi PunPun 46-107

Nem szokásom ilyen magasröptű túlzásokkal élni, de momentán ott tartok, hogy ez a legjobb dolog, amit a japánok valaha is alkottak.

Kikuchiyo, neked pláne tudom ajánlani.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

-OJ-

Koe no Katachi 32

Éreztem én, hogy [spoiler]az anyuka nem véletlenül olyan kimért. Respect neki és a nagyinak is, az apára és a családjára pedig szintén ráférne valami fogyatékosság. Persze, ők mindannyian tökéletesek és egészségesek... legalábbis egyelőre!  :morci:[/spoiler]

-OJ-

Girl the Wild's 132

Ez meg mi volt? Ennyi szenvedés és szerencsétlenkedés után kb 5oldalon lezárták az egész hikimori báty arcot :eek:

Megmurdel

Kicsit én is csalódtam a lezárásban, viszont most nem vagyok biztos, de szerintem nekem kimaradt 1 fejezet. :D

-OJ-

Megmurdel

Most már oké csak rossz helyen olvastam .. Mangahere csak 132-t adta ki  ^^"

gerey

Hát ez a semmiből jött az biztos, és attól tartok a Queenes cliffhanger lezárása meg megint nem tart majd tovább 2 chp-nél, mint múltkor a csónakázós szülinap. :D

NLZ

Ejj, mostanában a Gamer nem olyan izgi. Tudom, nem lehet minden Tower of God, de azért valami sztori is lehetne a képességbemutató mellett.
[reserved]

Megmurdel

31-et nem olvastam még el, de gondolom akkor a legnagyobb veszélyforrást kb megint az jelentette, hogy merre meneküljön el a tréning minibossa elől. :D

Am Tower of God és ez között mennyi hasonlóság van, mert azt mondták már páran, hogy elképesztően jó, de többet nem igazán tudok róla.

gerey

Quote from: NLZ on 2014-04-08, 00:48:18
Ejj, mostanában a Gamer nem olyan izgi. Tudom, nem lehet minden Tower of God, de azért valami sztori is lehetne a képességbemutató mellett.
Levagyok maradva vele talán 2 héttel, de tény, hogy kicsit belassult a dolog a kezdetekhez képest.

chilip

hát mivel kicsit beszopatta magát a mangaka, a főhős szintje egyre nagyobb ugye de ennyi chapter után is kurva gyenge még, valami powerup kéne neki marha gyorsan hogy tudjon valamit kezdeni azzal ha nekitámadnak. jobban kellett volna adagolnia a fejlődését legalább olyan szintig hogy tudjon harcolni egy minimálisan és ne csak zombik ellen.

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2014-04-08, 07:52:10
31-et nem olvastam még el, de gondolom akkor a legnagyobb veszélyforrást kb megint az jelentette, hogy merre meneküljön el a tréning minibossa elől. :D

Am Tower of God és ez között mennyi hasonlóság van, mert azt mondták már páran, hogy elképesztően jó, de többet nem igazán tudok róla.
Tower of God a webtoonok szent grálja. Noha alapból shounen, nem követi a gyenge sablonokat, remek kardozós-varázslós fantasy-akció-dráma, összetett történettel. A rajzolása is magas szintű, sokat hozzátesz. Egyébként arról szól, hogy van valami "torony", amiben szintről szintre lehet felfelé haladni, de szerencsére a sztori nem lineáris, hogy szintről szintre követnénk az eseményeket. Majd egyszer lehet írok egy részletes ajánlást, megérdemli.
Jah, és ha olvasod, különösen ajánlom Batoto-n tenni ezt, egyrészt mert itt fontos a szöveg, nem érdemes rossz fordításokra pazarolni az időt, másrészt a képek is jobbak, ha nincsenek újratömörítve, mint pl mangafoxon.
http://www.batoto.net/read/_/6/tower-of-god_v1_by_the-company

Szal ToG és Gamer között nincs sok kapcsolat, csak mindkettő Naver shonen webtoon.
[reserved]

Megmurdel

:merci: akkor amint végig érek Noragami-n beleolvasok. Am is Batoto-n olvasom már a mangáim 80-90%-át szal az szinte alap volt, pont a minőség miatt.

Zelda

Noragami:
Mi van mostanában ennek a release-eivel? Tiszta röhej, egyszer felteszik mangafox-ra ch 28-ig lefordítva, aztán rá két napra eltűnik, és pakolják egyenként... Volt ez kb. 3 hete. Egyébként jól alakul, kíváncsian várom a következő chaptert. (mármint azt, amit még nem olvastam...)

fema

Quote from: Zelda on 2014-04-09, 21:50:42
Noragami:
Mi van mostanában ennek a release-eivel? Tiszta röhej, egyszer felteszik mangafox-ra ch 28-ig lefordítva, aztán rá két napra eltűnik, és pakolják egyenként... Volt ez kb. 3 hete. Egyébként jól alakul, kíváncsian várom a következő chaptert. (mármint azt, amit még nem olvastam...)

Starkana vagy mangaheret ajánlom, én ott olvasom és nem vettem ilyet észre

Zelda

Quote from: fema on 2014-04-09, 22:46:29
Starkana vagy mangaheret ajánlom, én ott olvasom és nem vettem ilyet észre
K, köszi lecsekkolom.

chilip

nu végigmaratonoztam a tower of god-ot, ugye olvasom a Magician-t, Noblesse-t és a The Gamer-t. Van még valami hasonló jó minőségű webtoon?

-OJ-

Quote from: chilip on 2014-04-10, 00:01:03
nu végigmaratonoztam a tower of god-ot, ugye olvasom a Magician-t, Noblesse-t és a The Gamer-t. Van még valami hasonló jó minőségű webtoon?

The Breaker + The Breaker: New Waves
Black Haze
Godly Bells
Girls of the Wild's

chilip

Breaker az manga (azt is olvasom)
Girls of the Wildsot is, azt kifelejtettem (-.-")

a 2 középsőre rákukkantok :)

NLZ

Kubera, fantasy-kaland-akció ez is, de drámaibb. Sokszor vidám, de közben van egy nagyon sötét árnyalata. Mostanában sajna nem az igazi, de lehet csak azért, mert a fordítás nem ütemszerű, majd tolok egy maratont, hogy helyre tegye. Lehet kéne amúgy is, mert elég összetett, vannak benne morzsák és utalások rendesen.

Úgy kiemelkedő más nem jut eszembe, de van pár jó és kevésbé jó, amit még olvasok, vagy olvastam:
Peak: Hegymászós-izgulós móka, közepe tájékán egészen megkedveltem. Sajna a fordítást abba hagyták, mert Naveren valami pénzhajkurász modellt találtak és a scan csapat ezt tiszteletben akarta tartani -_-
Trace (befejezett, folytatása van): Szuperképességes-szörnyes-számkivetett-világmegmentő darab. Anno élveztem, bár már akkor is be volt fejezve, szal daráltam kedvemre. Van egy egész jó, dinamikus rajzstílusa. Lettek folyatatásai is (Trace 1.5 és Trace 2.0), de azok valahogy nem nyűgöztek le.
Melo Holic (befejezett): Romantikus sztori, ami aztán átfordul valami másba. Érdekes volt, úgyhogy megéri, többet nem árulok el. :)
City of the Dead Sorcerer: Varázslós-nyomozós-bosszúállós cucc, átlagot megüti.
Special Martial Arts Extreme Hell Private High School: verekedős-szuperképességes-kreténség, időként meglehetősen mulattató a hülyesége, de semmi komoly.
Moonlight Hair: indiános-gyarmatosítós sztori, nem rossz, de a darálását félbehagytam és azóta nem volt kedvem folytatni.
LESSA (befejezett, folytatása van): vámpírzombis-szuperképességes-emberiségutolsóbástyájás webtoon, nem nagy cucc, de lehet élvezni.
Ability: szuperképességes-tucatszörnyes-rejtettképességűfőhősös, Noblesse alkotóitól, de nem egy nagy durranás.
The God of High School: verekedős-mérkőzéses-szuperképességes baromság, az elején még jópofa, de mostmár nagyon szét van csúszva.
Green Boy: nyomigyerek-szuperboxoló átalakulós sztori, egész vállalható, műfajban meglepő módon még csajozás is van, de azért nyomokban tartalmaz agyfelkúrós angstot.
Knight Run: távolijövős-ufókkalhadakozós-szuperemberes történet, elején elég izgalmas volt, a "főgonosszal" lehetett szimpatizálni, de mostmár a bögyömben van.
Welcome to the Convenience Store: aprócska történetetek egy sarki fűszeresnél, az eladók szemszögéből. Egész jópofa volt, kár, hogy a fordítása félbeszakadt
Transfer Student Storm Bringer (befejezett): verekedősulis-félreértettfőhősös komédia, a maga egyszerűségében jó volt, de a Reboot kerülendő.

Volt még (jó)pár, de azok már nem ütötték meg az ingerküszöbömet, vagy egyszerűen már el is feledkeztem róluk és listából se veszem észre őket.

Az a két shoujo webtoon nekem is új, majd megnézem őket, ha lesz időm.
[reserved]

Leara

Sajna Crunchyroll erre is rátette a kövér kis ujjait, így a fordítása megszakadt.

Visszatérve erre a témára... úgy tűnik, most már tényleg felteszik ezt is :D (bár lehet, hogy mangaolvasókra is felkerült időközben, azokat nem néztem :D).
MAL

NLZ

Quote from: Leara on 2014-04-11, 00:36:31
Sajna Crunchyroll erre is rátette a kövér kis ujjait, így a fordítása megszakadt.

Visszatérve erre a témára... úgy tűnik, most már tényleg felteszik ezt is :D (bár lehet, hogy mangaolvasókra is felkerült időközben, azokat nem néztem :D).
Köszi az ötletet, meg is találtam, amire szükségem van :)
http://www.nyaa.se/?page=view&tid=522612
Magára valamennyire adó mangaolvasó nem vállalja fel a Crunchyroll rippelését, már csak jogi okokból se. Mangareader mondjuk pont meglépte ezt hó végén, de inkább olvasom az eredeit, élvezhető minőségben.
[reserved]

Megmurdel

Végre utolértem a Noragami-t és meg kell, hogy mondjam most már értem mért nem tetszett annyira az anime befejezése a népnek. :D

gerey

Quote from: Megmurdel on 2014-04-15, 19:01:51
Végre utolértem a Noragami-t és meg kell, hogy mondjam most már értem mért nem tetszett annyira az anime befejezése a népnek. :D
:jee: :tezsvir: