Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-06-15, 21:50:30
Nálam is nyer a második rész, de csak orrhossznyival. Az elsőn még kicsit jobban érződik a régi, olcsó amerikai horrorfilmek íze, a második ízig-vérig egy izgalmas sci-fi thriller.
A harmadik viszont szerintem béna, a negyedik pedig gyalázatos.
a harmadikból láttad a 2003 Special 'Assembly Cut' Edition-t? ugyan még az se a legtökéletesebb, de közelebb áll a könyvhöz és azt hiszem a rendező elképzeléseihez is. persze aki az eredetit unalmasnak találja, az ezt a hosszabb változatot is annak fogja, de engem valahogy mégis nagyon megfogott a 3. rész. az első hangulatához próbálnak visszatérni egy immár megkeseredettebb, de harciasabb Ripley-vel a főszerepben , és nekem ez bejött. :)

Raggie

Nem annyira rossz mint a 4. rész az biztos. De mindenesetre nekem túl nyögvenyelős. A film közepén szinte rugdosni kell a történetet... nemtom. Bár lehet, hogy ez csak az első rossz benyomás miatt volt... asszem megvan VHS-en, majd újranézem! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie on 2006-06-15, 22:31:35
Nem annyira rossz mint a 4. rész az biztos. De mindenesetre nekem túl nyögvenyelős. A film közepén szinte rugdosni kell a történetet... nemtom. Bár lehet, hogy ez csak az első rossz benyomás miatt volt... asszem megvan VHS-en, majd újranézem! :D
sztem érdemes mondjuk megvárni, hogy odaadjam a hosszabb változatot, mert ugyan esetleg egyesek számára több lehet benne az "üresjárat", de összefüggőbb lesz általa sztem a film

Raggie

Quote from: Fazék on 2006-06-15, 22:38:59
Quote from: Raggie on 2006-06-15, 22:31:35
sztem érdemes mondjuk megvárni, hogy odaadjam a hosszabb változatot, mert ugyan esetleg egyesek számára több lehet benne az "üresjárat", de összefüggőbb lesz általa sztem a film
Hát ez csak termééészetes! :D Kövi meet? Vagy most töltöd le éppen?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie on 2006-06-15, 22:44:57Hát ez csak termééészetes! :D Kövi meet? Vagy most töltöd le éppen?
ja, vmikor ideje lenne már, ki tudja, esetleg a vampire kalandot is befejezhetnénk :haha:
megvan az alapfilm is, és a bővített változat is a 3. részből, illetve megvan az első rész rendezői és második rész SE változata, ha érdekel :)

Raggie

Quote from: Fazék on 2006-06-15, 22:49:02
ja, vmikor ideje lenne már, ki tudja, esetleg a vampire kalandot is befejezhetnénk :haha:
megvan az alapfilm is, és a bővített változat is a 3. részből, illetve megvan az első rész rendezői és második rész SE változata, ha érdekel :)
:rolleyes: Valóban! :)

"SE" ?? Az mi? :confused: És természetesen mindegyik érdekel! :D (bővített 3. , rendezői 1. , és SE 2. - akármit is jelentsen! :D )

Well, do ya, punk?"

Fazék

SE = általában Special Edition, vagy Second Edition. esetünkben az első jelentés érvényes és kb megegyezik értelmileg egy rendezői változatnak, csak nem mindig, pl Alien3 esetében az SE nem rendezői változat, hanem a stúdió kiegészítette a filmet, további leforgatott anyagokkal, alternatív jelenetekkel, amik vágás során kikerültek a filmből, de a rendező David Fincher még ezzel a változattal se elégedett, ha jól tudom

Raggie

Quote from: Fazék on 2006-06-15, 22:57:01
SE = általában Special Edition, vagy Second Edition. esetünkben az első jelentés érvényes és kb megegyezik értelmileg egy rendezői változatnak, csak nem mindig, pl Alien3 esetében az SE nem rendezői változat, hanem a stúdió kiegészítette a filmet, további leforgatott anyagokkal, alternatív jelenetekkel, amik vágás során kikerültek a filmből, de a rendező David Fincher még ezzel a változattal se elégedett, ha jól tudom
Aham! Arigato Fazék-sensei! ... De hát akkor az tutijó! A 2. részből a Special Edition van meg???! Kirááály! :jee: :cool:

Well, do ya, punk?"

Fazék

3k csupán a Serenity DVD !  :cool:

szerk: naná, hogy most ellenőrzéskor nem hozza be az oldalt... :rolleyes: majd próbáljatok később rákattintani

kikuchiyo

Kíváncsi lennék, a kínai szövegekkel mit kezdtek a szinkronszínészek. (Ni3 ta1ma1 de tian1xia4 su3you3 de ren da gaisi4 - fejből! :whoah:)
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-06-15, 22:00:04
a harmadikból láttad a 2003 Special 'Assembly Cut' Edition-t? ugyan még az se a legtökéletesebb, de közelebb áll a könyvhöz és azt hiszem a rendező elképzeléseihez is. persze aki az eredetit unalmasnak találja, az ezt a hosszabb változatot is annak fogja, de engem valahogy mégis nagyon megfogott a 3. rész. az első hangulatához próbálnak visszatérni egy immár megkeseredettebb, de harciasabb Ripley-vel a főszerepben , és nekem ez bejött. :)
A dokis szerelmi szál-kezdemény meg ez az egész börtöntelep tele magukon uralkodni nem tudó férfiakkal, akik azért Ripley, a kopasz keménynő meg némi üvöltözés hatására azért a sarkukra állnak és rohangálnak egy sort az alien elől... nekem nem jött be. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-16, 00:12:06
Kíváncsi lennék, a kínai szövegekkel mit kezdtek a szinkronszínészek.
jó kérdés, de azt hiszem ezt soha nem fogom megtudni, mert nincs az az isten, hogy magyar szinkronnal nézzem meg :)

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-06-16, 00:16:19
A dokis szerelmi szál-kezdemény meg ez az egész börtöntelep tele magukon uralkodni nem tudó férfiakkal, akik azért Ripley, a kopasz keménynő meg némi üvöltözés hatására azért a sarkukra állnak és rohangálnak egy sort az alien elől... nekem nem jött be. :)
nekem meg pont ezekkel semmi bajom nem volt, mert sztem "életszerűek" voltak a reakcióik a cselekedeteik. bár fene tudja, lehet hogy túl elnéző vagyok a 3-as résszel kapcsolatban, de tény hogy nálam kb 1 szinten van élvezeti fok ügyileg az első 3 rész.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-06-16, 00:17:05
jó kérdés, de azt hiszem ezt soha nem fogom megtudni, mert nincs az az isten, hogy magyar szinkronnal nézzem meg :)
2nded that. :)

Quote from: Fazék on 2006-06-16, 00:19:43
nekem meg pont ezekkel semmi bajom nem volt, mert sztem "életszerűek" voltak a reakcióik a cselekedeteik. bár fene tudja, lehet hogy túl elnéző vagyok a 3-as résszel kapcsolatban, de tény hogy nálam kb 1 szinten van élvezeti fok ügyileg az első 3 rész.
Életszerűnek életszerűek voltak, de az első rész "nem tudjuk, mi vár ránk" és a második rész zseniálisan eltalált "lassan ráébredünk, hogy ezek tényleg kemény ellenfelek és tényleg k.rva nagy sz.rban vagyunk" sok suspense-zel ellátott sztorija után egy olyat használtak, aminél majdnem az elejétől fogva nyilvánvaló, hogy mi fog történni (a nézőknek legalábbis biztos), ráadásul mindezt egy szűk, zárt helyszínen, ahol még annyi változatosság sem várható, mint mondjuk a második rész kinti jelenetei, nos ez szerintem eloltotta azt az addigi Alieneket székbeszögezően izgalmassá tevő szikrát.
Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy a negyedik résznek azért számomra van egy nagy erénye... :lazza: (Winona Ryder, a kis, tépett frizkós gyámoltalan-szexi csaj.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-06-16, 00:34:23Életszerűnek életszerűek voltak, de az első rész "nem tudjuk, mi vár ránk" és a második rész zseniálisan eltalált "lassan ráébredünk, hogy ezek tényleg kemény ellenfelek és tényleg k.rva nagy sz.rban vagyunk" sok suspense-zel ellátott sztorija után egy olyat használtak, aminél majdnem az elejétől fogva nyilvánvaló, hogy mi fog történni (a nézőknek legalábbis biztos), ráadásul mindezt egy szűk, zárt helyszínen, ahol még annyi változatosság sem várható, mint mondjuk a második rész kinti jelenetei, nos ez szerintem eloltotta azt az addigi Alieneket székbeszögezően izgalmassá tevő szikrát.
Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy a negyedik résznek azért számomra van egy nagy erénye... :lazza: (Wiona Ryder, a kis, tépett frizkós gyámoltalan-szexi csaj.)
én azért izgultam a mocskos börtöntöltelékekért is :)

vmiért Winona Ryder nénit nem igazán komálom, pedig tényleg aranyos, és smárolt Rachel-lel is, szóval abszolút nyerőnek kéne lennie, de vhogy mégse szimpatikus...

Ramiz

Várj, keresek jobban idevágó képet. :) Igazából csak azért tettem be, hogy ha már szexi nőkről beszélgetünk, a képzeletünknek is legyen min rágcsálnia, de azért megijedtem, hogy hátha úgy dekódolod, mint egy rövid "Segg..." üzenetet, és a világért sem akarnálak egy gyönyörű női hátsóval megsérteni, ezért kitöröltem inkább ezt a feneket... izé, akarom mondani... :muhahah:

Ramiz

Íme:

Fazék

Quote from: Ramiz on 2006-06-16, 00:45:37
Várj, keresek jobban idevágó képet. :) Igazából csak azért tettem be, hogy ha már szexi nőkről beszélgetünk, a képzeletünknek is legyen min rágcsálnia, de azért megijedtem, hogy hátha úgy dekódolod, mint egy rövid "Segg..." üzenetet, és a világért sem akarnálak egy gyönyörű női hátsóval megsérteni, ezért kitöröltem inkább ezt a feneket... izé, akarom mondani... :muhahah:
hidd el, soha sem fogsz tudni megsérteni egy szép formás női hátsóról készített képpel  :Kiraly:

szerk: a szóviccet csak most vettem észre... ezer éves fájdalom a jussod  :3x3: :D

de ez az új kép sem rossz Winona néniről :D

Ramiz

Quote from: Fazék on 2006-06-16, 00:51:03hidd el, soha sem fogsz tudni megsérteni egy szép formás női hátsóról készített képpel  :Kiraly:
És ha egyenesen arcon dörgöllek egy szép formás női hátsóval? :lazza:

Quote from: Fazék on 2006-06-16, 00:51:03szerk: a szóviccet csak most vettem észre... ezer éves fájdalom a jussod  :3x3: :D
:lazza:

Quote from: Fazék on 2006-06-16, 00:51:03hidd el, soha de
ez az új kép sem rossz Winona néniről :D
:lazza:

Fazék

jujj, csak most látom a 2. képet róla... hááááát eléggé klinikai esetnek tűnik  :eek:

fura, hogy most nézem az imdb-n a filmlistát, amikben szerepelt, és alig láttam/hallottam a töredékéről ezeknek és mégis komoly színésznőként él a fejemben

Ramiz

Ja, tényleg furcsa... Alig láttam róla meztelen képeket és mégis vonzó szexis nőként él a fejemben...

Imádom ezt a tépett hajat... :hopp:

Rounin

Quote from: Ramiz on 2006-06-16, 01:16:08
Imádom ezt a tépett hajat... :hopp:

Kedves lánynak néz ki :p

Ramiz

Quote from: Rounin on 2006-06-16, 01:16:47
Kedves lánynak néz ki :p
Az is! És jól lehet vele beszélgetni! És olyan jól csókol! És olyan kellemes illata van!... :muhahah:

Raggie

Hááát kicsit kezdtek Off témába vándorolni nem?! (de a világért sem akarok itten holmi moderátori dologban teccelegni, csak mondtam! :D )

Egyébként télleg szexi a csaj! :jee: (ez volt a robot a filmben nem?!)

Well, do ya, punk?"

Yakumo

Quote from: Raggie on 2006-06-16, 01:26:47
Hááát kicsit kezdtek Off témába vándorolni nem?! (de a világért sem akarok itten holmi moderátori dologban teccelegni, csak mondtam! :D )

Egyébként télleg szexi a csaj! :jee: (ez volt a robot a filmben nem?!)
Mindkét meglátás helyes.
Ő volt az android a filmben.

Próféta

Nem tudom, hogy jó helyre írom-e.
Ezen a képen tessék felfedezni 100 film címét!
Szerecsés vadászatot!

Nekem nagyon tetszik  :hopp:

Raggie

Quote from: Próféta on 2006-06-16, 23:34:06
Szerecsés vadászatot!

:D Nemrossz! Bár én elég keveset szedtem ki belőle(12 majom, Szelyd motorosok, Titanic, azért a Beckham-es is megvolt :) , Dzsungel könyve, van valami télapós film is... ennyi). Tényleg egész poénos.

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Quote from: Raggie on 2006-06-17, 14:11:44
Quote from: Próféta on 2006-06-16, 23:34:06
Szerecsés vadászatot!

:D Nemrossz! Bár én elég keveset szedtem ki belőle(12 majom, Szelyd motorosok, Titanic, azért a Beckham-es is megvolt :) , Dzsungel könyve, van valami télapós film is... ennyi). Tényleg egész poénos.
Rózsaszín Párduc, Farkasokkal Táncoló, Fülke, Fűrész, stb. Ötletes kép, nézegetem egy ideje, de sok filmet nem ismerek :)

Próféta

Nem mindegyik ilyen nyakatekert, szabad ám triviális dolgokra is gondolni, mint Birds, Airplane, Dune, Big Fish, ...
50 fölött vagyok vele, ehhez képest Raggie kapásból modott olyat, amit nem szúrtam ki (Easy Rider grrr).
Amúgy Dzsungel Könyve hol van?

Egyébként ha akarjátok a fejeteket fogni, jó alaposan nézzétek meg, hogy jobb oldalt mi van a Mona Lisa képtől balra és előtte!

Raggie

Hát nemtom, de van rajta tigris is, emg óriáskígyó meg elefánt is... nemtom, lehet hogy csak én képzeltem bele.

(mi van ott?? Egy lakat az asztal lábán(?) és két hordó, amikből véjony füstölgő csövek állnak ki. ??? miknek kellene lenniük? :confused: )

Well, do ya, punk?"