Main Menu

Slayers

Started by roderick, 2004-09-27, 17:47:13

Previous topic - Next topic

Raisu-Sama

Tonya a a Japanimánia topicokban azt mondta, hogy vasárnap lerántják a leplet a legközelebbi új szinkronizált animérõl. Lehet, hogy tényleg a Try ^^ Mindenesetre azt már tudjuk, hogy mi lesz a Coolon a Yu-Gi-Oh! helyett :D

Han

Üdv szeretném megkérdezni hogy honnan lehet leszedni  Slayers-hez  magyar feliratott??? A sorozatokhoz és a filmekhez egyaránt!! Aki tud segítsen elõre köszi

Marfy

Quote from: HanÜdv szeretném megkérdezni hogy honnan lehet leszedni  Slayers-hez  magyar feliratott??? A sorozatokhoz és a filmekhez egyaránt!! Aki tud segítsen elõre köszi
http://animeaddicts.pozor.hu

Honszu

Quote from: TitkosAz angol így szól:
"Darkness beyond blackest pitch, deeper than the deepest night! Lord of Darkness, shining like gold upon the Sea of Chaos, I call upon thee, swear myself to thee! Let the fools who stand before us be destroyed by the power you and I possess! GIGA SLAVE!!"

A magyart azért nem tudom beírni, mert a Cool-on szezononként máshogy fordították. :ejj:

kösz

még egy dolog lenne: a sárkányigának a szövegét is tudod? azt is megmondanád? thx :)

Titkos

Quote from: Honszukösz

még egy dolog lenne: a sárkányigának a szövegét is tudod? azt is megmondanád? thx :)

Hogyne. :)
"Darkness from twilight, crimson from blood that flows; buried in the flow of time; in Thy great name, I pledge myself to darkness! Those who oppose us shall be destroyed by the power you and I possess! DRAGU SLAVE!!"
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Titkos

Quote from: KayamaFebruár 27.-én vasárnap 14:45-15:10-ig újra lesz Slayers a COOL TV-n! (Az RTV Részletes szerint). Már csak az a kérdés, hogy a régieket ismétlik, vagy a Try-t vették-e meg.  :)

Bárcsak a Try lenne! :)  (Bár megjegyzem, kevés rosszabb idõpontot találhattak volna ennél, a hétköznap esti adás nekem sokkal kényelmesebb volt.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Relunx

Titkos-nak:
Esetleg nem tudod a "Végzet Villámai"-nak a szövegét? (angol/magyar)

Nekem is kéne a Sárkányiga a Szörnybékjó és a Végzet Villámai  MAGYAR szövege!
(Nem érdekel ha 20 féleképpen fodították részenként, de 1 DB akkor is kell!)

Jó lenne ha meg tudnád szerezni!

Relunx

Titkos

A "Végzet Villámainak" (ami elõször még "Lángszórófej" volt ;) ) angol szövege:
"Lord of the Darkness and Four Worlds, I beseech thy fragments; by all of the power thou possesseth, grant the heavens' wrath to my hand; unleash the sword of dark, freezing nothingness; by our power, our combined might, let us walk as one along the path of destruction: LAGUNA BLADE!"

Látom a magyar iránt is sokan érdeklõdtök, úgyhogy megpróbálom majd azt is beírni, bár az egy kicsit hosszabb lesz, mert a kazettára felvett részekrõl kell majd kikeresnem õket.

Relunx

Kis keresgélés után ezeket találtam:
Ajánlom mindenki figyelmébe aki kiváncsi a varázslatok szövegére:

Az oldal ahol megtaláltam:
http://digilander.libero.it/francescaromana1/incantesimi_Lina_ingl.htm

Varázslatok:
Szörnybékjó/Giga Slave (giga sureibu):
"Darkness beyond blackest pitch, deeper than the deepest night! Lord of Darkness, shining like gold upon the Sea of Chaos, I call upon thee, swear myself to thee! Let the fools who stand before us be destroyed by the power you and I possess! GIGA SLAVE!!"

Sárkányiga/Dragon Slave (doragu sureibu):
"Darkness from twilight, crimson from blood that flows; buried in the flow of time; in Thy great name, I pledge myself to darkness! Those who oppose us shall be destroyed by the power you and I possess! DRAGU SLAVE!!"

Végzet villámai/Laguna Blade (raguna bureedo):
"Lord of the Darkness and Four Worlds, I beseech thy fragments; by all of the power thou possesseth, grant the heavens' wrath to my hand; unleash the sword of dark, freezing nothingness; by our power, our combined might, let us walk as one along the path of destruction: LAGUNA BLADE!"

Bram Gush:
"Wind which blows across eternity, gather in my hands and become my strength! BRAM GUSH!"

Burst Flare (baasuto furea):
"Source of all power, crimson fire buring bright! Gather together in my hand and become an inferno... BURST FLARE!"

Demona Crystal (demona kurisutaru):
"You who crosses between sky and earth, gently flowing water, gather in my hand and give me power: DEMONA CRYSTAL!"

Digu Volt (digu voruto):
"Wind, crimson flame. Grant the power of thunder to my hand! DIGU VOLT!"

Dug Haut (dagu hauto):
"Earth below me, submit to my will! DUG HAUT!"

Ferrous Bleed (ferisu buriido):
"Star which pass through heavens' night skies, heed the ancient coven and the Earth, I pledge my life that he may be called forth! FERROUS BLEED!"

Fireball (faiaa booru):
"Oh, source of all power, light which burns beyond crimson, let thy power gather in my hand. FIREBALL!

Megido Flare (megido furea):
"You pitiful twisted creaters, not of this world... by the Light of Purity I possess, I bid thee, begone to the nexus of our two worlds! MEGIDO FLARE!"

Ra Tilt (ra tiruto):
"Source of all souls which dwell in eternal and infinite. Everlasting flame of blue, let the power hidden in my soul be called forth from the Infinite...RA-TILT!"

Recovery (rikabarii):
"Oh, blessed and humble hand of God, life and breath of Mother Earth, come before me and show your great compassion and deliver us: RECOVERY!"

Van Rehl (van reiru):
"Holy wind, wind which flows gently across the land, let all things be filled with your pure breath. VAN REHL!"

Vlave Howl (vureibu hauru):
"Infinite earth, mother who nurtures all life, let thy power gather in my hand!
VLAVE HOWL!"

Relunx

Relunx

Egy kis segítség neked Titkos a varázslatok magyar szövegei-nek megtalálásához:
Sárkányiga:
az elsõ rész végén már varázsolja is

Szörnybékjó:
1.
Rezó átalakulásánál mondja, amikor sabranigdó megjelenik és nincs máskiút
2.
Rezó copy-nál is mondja, amikor már szintén nincs más kiút
3.
Utólsó elõtti részben amikor Fibridzó "kérésére" megidézi a szörnybékjót

Végzet villámai:
Gaab a sárkánykirály ellen veti be...vége felé van, amikor elérkeznek a sárkányok földjére.

Relunx

Relunx

A petíciót én is aláírtam.

Slayersrõl:
1.
Nekem kifejezetten tetszik a "magyar" slayers.
Tudom most sokan kifordulnak magukból és érthetetlenül nézik soraimat bámulva hogy milyen zagyvaságokat írok ide...

2.
A szinkronhangokkal is megvagyok elégedve.

3.
A rímelgetés nekem egyfajta plusszt nyújt, így mágjobban tetszik az anime.

4.
Azért is szeretem a magyart, mert így legalább nem kell bámulnom a képernyõ alsó részét hogy elolvassam azt amit japánul/angolul mondanak. No persze valamicskét értek a japánból, meg angolul is tudok. De én magyar vagyok, szal nekem az a legjobb ha magyarul is hallom a mondottakat.

Erre mondhatnátok azt is hogy, túl kényelmes vagyok mert sajnálom a fáradságot hogy elolvassam a szöveget...
Részben igazatok van...részben nem...

Szal összegezve, nekem bejött a "magyar" Slayers.

Relunx

Fazék

sztem abszolút nem vagy lusta, és nincs szégyellnivaló abban hogy magyar szinkronnal nézed. én is azt tenném vszleg, ha bejönne ez a csatorna. de sajna nálunk csak vacak AMmikro van elõfizetve (vagy vmi hasonló), szóval én még egy ideig nem fogok látni olyan anime-t a tv-ben ami érdekelne is... max az m1-en szökõévente egy GitS-t vagy hasonlót...

Manitu

Én elõbb láttam magyar szinkronnal, mint eredeti hangal, de azt kell mondjam, elsõre a magyar jobban tetszett. Lina eredeti hangja elsõre kissé idegesítõ volt, (annak ellenére, hogy Hayashibara Megumi az egyik kedvenc seiyuum). A versek meg szerintem is inkább egy kis plusszt adnak hozzá, nekem kimondottan tetszenek. A varázslatok neveit viszont nem kellett volna lefordítaniuk... a sárkányiga mondjuk eléggé jól sikerült fordítás lett szerintem, de a többi általában borzasztó...

Amúgy nagyon remélem, hogy a TRY-t fogják adni jövõ hétvégén... a legjobb az egyész sorozatból :) ... Filia-san rulez!!!

Manitu

Szerintem saját maga :)

Titkos

Quote from: White SeeDEggyetértés.
Filia rulez (Na meg Xelos) A legjobb páros az egészben. :appl:  :jee:
Amúgy valaki rájött már, hogy ki Xelos igazi fõnöke???

Én is hatalmas Xellos-fan vagyok, mesze õ a legnagyobb kedvencem! :)  A fõnõke (és egyben teremtõje is) pedig nem más, mint Greater Beast Zelas Metallinum, akit a Try-ban is emlegetett Lord Beastmaster-ként, és a Try utolsó részének zárójelenetében láthatjuk is, amint Xellos beszámol neki a történtekrõl. :)  (igaz, csak a lábát és a kezét mutatják benne a cigivel ;) )
A Next-ben Xellos csak azért dolgozott Phibrizo-nak, mert Phibby "kölcsönvette" õt Zelas-tól.)

Titkos

Quote from: RelunxEgy kis segítség neked Titkos a varázslatok magyar szövegei-nek megtalálásához:

Köszi, bár nem is az a bajom, hogy nem találom õket, hanem inkább az, hogy a kazettát, amin az elsõ 20 rész van, most a haveromnak adtam kölcsön és a legjobb varázslat-fordítások azon találhatók. De majd valahogy összekaparom õket. ;)  És itt van az az oldal, ahonnan én írtam az angol fordításokat:Slayers Universe .
A magyar Slayers egyébként nekem is tetszett (pedig elõtte már kétszer láttam az eredetit), a szinkronhangok többsége nagyon jó lett, 1-2 szereplõnek nem lett az igazi a hangja, de õk is inkább csak a "jobb hangot is el tudnék neki képzelni" kategóriába tartoznak, tehát semmiképpen sem rosszak. A rímelés sem olyan zavaró, a címnél és a varázslatoknál még jól is jön ki, egyedül csak azok a részek voltak rosszak, amikor folyamatosan beszéltek rímekben, de szerencsére az 52 részbõl csak 3-4 volt ilyen. ;)  A fordítás az, ami nem sikerült valami jól, pl. a varázslatneveknél a Sárkány Iga és a Szörny Béklyó még rendben is lenne, de hogy a Fireball miért lett Lina-nál Delejgömb, Amelia-nál pedig Bummbummgolyó, azt nem tudom. Viszont nekem még így is tetszett, tényleg az egyik legjobb anime szinkron! (Talán csak az Inu Yasha lett még ennél is jobb.) És remélem, hogy lesz Try is! :)

Raisu-Sama

Na, végre megnéztem a sima Slayerst magyarul, és nagyon tetszett ^^ Mondjuk a 22. részt kénytelen voltam japánul megnézni (micsoda szenvedés :P), mert nem volt meg magyarul. Tényleg nagyon klassz sorozat. Már alig várom, hogy lássam a többi részt is, meg a moviekat és az ovakat is.

OFF
Apropó Inu Yasha, az utolsó 4 részben a Vasromboló lélekrablóból Gyilkos karmokat csináltak. Ezt döntsétek el, hogy tetszik-e, de szerintem a Vasromboló sokkal jobban hangzott ^^

Relunx

Ha Xellos fõnõke Greater Beast Zelas Metallinum, akkor a Next végén (52. rész) miért hajt fejet Xellos a Rémálmok Hercegének? (Ezzel egyfajta behodolást is mutatva - imho)

Relunx

Relunx

Egyébként nálam Zangulus és Gaurry rulz. De Xellost is kedvelem.
De a legjobb az a Rémálmok Hercege :D - egy mozdulattal múlt idõ tette Fibridzót...szerintetek lenne esélye Sabranigdó, Zanafar vagy Zelas ellen?

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxHa Xellos fõnõke Greater Beast Zelas Metallinum, akkor a Next végén (52. rész) miért hajt fejet Xellos a Rémálmok Hercegének? (Ezzel egyfajta behodolást is mutatva - imho)

Relunx

Mert a Lord of Nightmares (Rémálmok Hercege a magyarban) teremtett mindent a Slayers világában (tulajdonképpen az egész univerzumot), az embereket, a shinzokukat,a ryuuzokukat és a mazokukat is, olyan mint egy mindenek felett álló isten, tehát logikus, hogy Xellos tiszteli és elismeri.

Titkos

Quote from: RelunxEgyébként nálam Zangulus és Gaurry rulz. De Xellost is kedvelem.
De a legjobb az a Rémálmok Hercege :D - egy mozdulattal múlt idõ tette Fibridzót...szerintetek lenne esélye Sabranigdó, Zanafar vagy Zelas ellen?

Relunx

A Lord of Nightmares tényleg ütõs. :D  Ellene egyébként senkinek nincs esélye, õ az egész univerzum teremtõje, magát Shabranigdut is õ teremtette, és ugyanúgy egy mozdulattal el is tudná söpörni. (Mint ahogy Phibrizoval is tette.)

Relunx

Szal akkor mindenki fél a Rémálmok Hercegétõl. :D

Más:
Én azt hittem hogy Gaurry Silfil-lel (<--nemtom hogy írják) fog összejönni, ehelyett a Next végén kész szerelmi románc szövödött Gaurry és Lina között...addig amíg Lina le nem csapta Gaurryt és a vízben landolt...:D

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxSzal akkor mindenki fél a Rémálmok Hercegétõl. :D

Eléggé. :)  A Giga Slave és a Ragna Blade is azért olyan erõs varázslatok, mert a Lord of Nightmares-bõl merítik az energiát.

Quote from: RelunxMás:
Én azt hittem hogy Gaurry Silfil-lel (<--nemtom hogy írják) fog összejönni, ehelyett a Next végén kész szerelmi románc szövödött Gaurry és Lina között...addig amíg Lina le nem csapta Gaurryt és a vízben landolt...:D

Relunx

Nem, Sylphiel sajna hoppon marad. ;)  (Bár ki tudja, lehet, hogy talált magának valaki mást, csak mi arról már nem tudunk. :) ) Egyébként te most akkor hány részt is láttál? (Csak azért kérdezem, nehogy elõre lelõjek minden poént. ;) )

Shadowolf

Quote from: White SeeDAkkor hogy lehet hogy ott bénáztak míg a második sorozatban simán lenyomták a legfõbb urak egyikét?:)

Lehet hogy köze van ahhoz hogy Spoiler: nem Lina nyomta le, hanem a Rémálmak Ura (Lord of Nightmares) /Spoiler? :rolleyes:

Filmek: nekem a Mirror, mirror és a Jeffrey's knighthood jött be. :)

Titkos

Quote from: White SeeDÉn elégé sajnálom Sylphiel-t. Kedvencem volt amíg szerepelt. Gyakorlatilag az egyetlen szereplõ aki nyilvánosan is hajlandó volt kinyilvánítani érzelmeit.
(Mellesleg annyira béna volt magyarul mikor azt mondta hogy Gauri drága. ez olyan hülyén hangzik magyarul míg japánul nagyon jól cseng)

Azért kaphatott volna valami új szerelmet vagy akármi. de csak így otthagyni szegényt egyedül.

Ez igaz, de sajna ez van. :(  Viszont nem tudom, de nekem tetszik a "Gourry drágám". :)  Ha jól emlékszem, az eredetiben Gourry-sama, arra meg én sem tudnék jobb magyar fordítást.

Quote from: White SeeDMeg méz azon akadtam fenn, hogy az elsõ sorozatban A giga slave épphogycsak kinyírta azt a szörnyet, és csak Rezo segítségével tudták lenyomni. Akkor hogy lehet hogy ott bénáztak míg a második sorozatban simán lenyomták a legfõbb urak egyikét?:)

Egyrészt az van, amit Shadowolf írt (tehát nem Lináék nyomták le, hanem a Rémálmok Ura, aki Lina-ba költözött bele, ellene pedig senkinek nincs esélye, lásd elõzõ postjaim), másrészt pedig Shabranigdu a legfõbb mazoku, így érthetõ, hogy nehezebben bírtak vele, mint Phibrizo-val. (Bár igaz, hogy ez csak egy "1/7 Shabranigdu" volt, és szerintem még nem is tért teljesen magához, de megkockáztatom, hogy még így is erõsebb, mint Phibrizo. :) )

Titkos

Quote from: White SeeDAmúgy láttatok filmeket is?
Csak én gondolom úgy hogy a filmek nagy része elég bénára sikeredett?
Habár Naga elégé jó volt. (Kiváncsi lennék Naga nevetésére magyar szinkronnal:D)
Voltak jó villanások, de pl az a polipos rész kritikán aluli volt...
A mirror-mirror viszont elég jól sikerült.

Azért az OVA-kat meg a Movie-kat ne keverjük össze, a Jefrey meg a Mirror-mirror az elsõ OVA epizódjai voltak, a polipos meg az 5. Movie. Mondjuk nekem az a bajom, mind az OVA-kal, mind a Moviekkal, hogy hiányzik belõle a sorozatból megszokott banda. :(  De azért nem rosszak, az OVA-kat végignéztem a Moviekból meg eddig kettõt láttam, a Motion Picture-t (az elsõ film) és a Slayers Premium-ot (ez a polipos film, nekem egyébként bejött, abban mindenki benne volt: a sorozat szereplõi + Naga, és még Xellos is ott járt megint egy titkos küldetésben :) ).
Egy magyar Naga-szinkront egyébként én is meghallgatnék, végülis az elsõ sorozatban Eris magyar hangja sokszor úgy röhögött, hogy szerintem az Nagának is simán elment volna. :D

Manitu

A moviek nekem bejöttek, kivéve az ötödiket (polipos). Az egy kissé túl erõltetettre sikerült, meg a grafikája is... hmmm... finoman szólva hagy némi kivánnivalót maga után... Igazság szerint röhögõgörcsöt kaptam mikor megláttam... Az OVAk is jók lettek, bár a chimera plan nem igazán tetszett... kicsit sok volt benne Nagaból...
Naga szinkron meg... szerintem nincs élõ ember Magyarországon, aki azt produkálni tudná :)

Titkos

Quote from: White SeeDPersze, persze, de akkor még nem lehetett tudni, hogy mi is a Giga slave, vagyis addig úgy lehet tudni, hogy Lina nyírta ki:D (Csak hogy magamat megvédjem.) És épphogycsak. Persze nincsen senkinek sem esélye ellene, de túl sok idõbe telet. Fõleg hogy csak 1/7-ed része volt életben. Igaz így izgalmasabb volt meg látványosabb de, ez akkor is túl nagy a diferencia.

Nem, nem érted. A Giga Slave csak egy varázslat, aminek annyi köze van a Rémálmok Urához, hogy az õ erejét használja fel (de ez nem jelenti azt, hogy "instant" meg is idézi). Az elsõ sorozatban Lina még kontroll alatt tudta tartani a varázslatot, tehát ott valóban õ végzett Shabranigduval, így nem csoda, hogy sokáig vacakoltak vele, hiszen egy embernek nem könnyû legyõzni a mazokuk fõvezérét, még akkor sem, ha csak az 1/7-e az eredetinek. ;)  A Next végén más volt a helyzet, ott a varázslat kikerült Lina irányítása alól, és elvileg a világnak el kellett volna pusztulnia (a város mondjuk meg is sínylette a dolgot ;) ), csak a Rémálmok Ura még idõben megjelent, de ez nem volt betervezve, Lináékat ugyanúgy meglepte, mint Phibrizot. :)  Ezért volt az, hogy Shabranigdut csak nagy harc árán tudták legyõzni, míg Phibrizot kb. pár másodpercbe telt. :)  (Ha már az elsõ sorozatban megjelent volna a Rémálmok Ura, akkor Shabranigdu is kb. ennyi ideig húzta volna. :) )

Relunx

Titkos-nak:
Slayersbõl csak és kizárólag az elsõ és második (next) sorozatot láttam.
Vagyis mondhatjuk azt is hogy csak azt láttam amit leadtak az A+-on.
(szal se OVA-t se moviet, se motion picture-t se premiumot se semmi mást nem láttam..és a Try-t sem :( pedig arra kiváncsi lennék)

Relunx

Relunx

Emberek, Shinzokukat,a Ryuuzokukat és a Mazokukat...

Az embereket azt értem...

Megmondanád nekem Titkos hogy mik/kik ezek?
(Gondolom vmi lény-fajták)

Relunx