Main Menu

Slayers

Started by roderick, 2004-09-27, 17:47:13

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: TitkosLegalább a TV-sek látják, hogy van rá igény. :)
Már, ha egyáltalán törõdnek azzal, hogy miket írkáltak be, mert lehet, hogy tojnak rá.

Relunx

Már én is kiváncsi lennék arra a TRY-ra!  :bruhuhu:
De sajna így marad a várakozás... :lazza:

Titkos-nak:
Kb. mikorra tudod megkeresni a varázslatok magyar fordításait?

Kettõt már megtaláltam:
Végzet Villámai:
Álom zárja le a szemem, Álmok Ura szárnyalj velem.
Dermesztõ Kard, tüzes átok, a gonoszságra rátalálok.
Rögös úton jár a lélek, a bosszúért visszatérek!
Isteneknek teste roppan, az erõtõl mi bennem van...VÉGZET VILLÁMAI!

Sárkányiga:
Túlvilági erõ, Karmazsin vérfolyam
Régmúlt idõk homályából ismét felbukkan.
Nem riadok vissza, hogy ellenségem megússza
A rámruházott hatalom add hogy Gonoszt pusztítson
Add hogy gonoszt pusztítson...SÁRKÁNYIGA!

Már csak a szörnybékjó kellene...

Egyébként találtam mégegy magyar varázslatot, de ezt nem Lina idézi meg hanem, Hálsziform:
Szívem marja szörnyû bánat,
Reméltem még megtalállak,
De elgyengült már a testem,
A hideg semmibe estem,
Nincs szerelmem ki eltemetne,
Pokol tüze gyûj kezembe,
Pokol Tüze!

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxTitkos-nak:
Kb. mikorra tudod megkeresni a varázslatok magyar fordításait?

Gomen, a tavaszi szünetben kaptam vissza a kazettát, amin a részek voltak, de közben elfelejtetem, hogy be kell ide írnom a varázslatokat. :(

Akkor a Szörnybékjó:
Sötétség, a legmélyebb,
feketeségbõl feléledj.
Rémálmok Ura, ki Napként tündökölsz,
a Káosz Tengerének vizében tükrözödsz.
Most téged hívlak, s fohászkodom,
ki elõttem áll, elpusztuljon!
Erõd szálljon karomba,
és karomból kardomba!
Kard, fogadd be a sötét erõt,
parancsomra a gonoszt megöld!
Kérlek, Rémálmok Ura, adj nekem erõt!
SZÖRNYBÉKJÓ!

Szólj, hogy melyik varázslat kell még, és megpróbálom megkeresni. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Relunx

Köszi Titkos!
Asszem több varázslatnak a magyar szövege nem kell (egyenlõre  :rolleyes: ).

A Szörnybékjónak csak ez az egy fajta fordítása szerepel az animében vagy van még másfajta fordítása is?

Relunx

zsozso

Quote from: TitkosAkkor a Szörnybékjó:
Sötétség, a legmélyebb,
feketeségbõl feléledj.
Rémálmok Ura, ki Napként tündökölsz,
a Káosz Tengerének vizében tükrözödsz.
Most téged hívlak, s fohászkodom,
ki elõttem áll, elpusztuljon!
Erõd szálljon karomba,
és karomból kardomba!
Kard, fogadd be a sötét erõt,
parancsomra a gonoszt megöld!
Kérlek, Rémálmok Ura, adj nekem erõt!
SZÖRNYBÉKJÓ!
Uristen ezzel vallatni lehetne ;)
Death is the only redemption

Cobra

Ez legalább valamennyire megközelíti az eredeti (angol) szöveget.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Marfy

Quote from: RelunxKöszi Titkos!
Asszem több varázslatnak a magyar szövege nem kell (egyenlõre  :rolleyes: ).

A Szörnybékjónak csak ez az egy fajta fordítása szerepel az animében vagy van még másfajta fordítása is?

Relunx
Aszem a next-ben valahogy másképp hangzik persze csak pici változással, de nem nagyon eméxem mert túl sok részt nem láttam belõle.

Raisu-Sama

Amennyire én emlékszem a Next-ben a Végzet Villámainak szövegét mondta Lina a Szörnybékjónál is ^^"

Titkos

Quote from: Raisu-SamaAmennyire én emlékszem a Next-ben a Végzet Villámainak szövegét mondta Lina a Szörnybékjónál is ^^"

A Next végén én egy Sárkány Iga-Szörnybékjó mixre emlékszem, viszont ha jó a memóriám, akkor már az alap sorozatban is kicsit más volt mindkétszer. ;)  (mert ugye kétszer használja, egyszer Shabranigdunnál, illetve Copii Rezo ellen is majdnem megidézi)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Relunx

QuoteOriginally Posted by Titkos
A Next végén én egy Sárkány Iga-Szörnybékjó mixre emlékszem, viszont ha jó a memóriám, akkor már az alap sorozatban is kicsit más volt mindkétszer.  (mert ugye kétszer használja, egyszer Shabranigdunnál, illetve Copii Rezo ellen is majdnem megidézi)

Ez így pontosan nem igaz, ugyanis 3x-or használja, a harmadikat azt Fibrizó "kérésére" idézi meg, s amikor megjelenik a Lord of Nightmares...

Egyébként a "sorozatbéli" magyaritott versekbe szedett Szörnybékjó fordítás kellene ha van belõle több...

Relunx

Raisu-Sama

Na, megnéztem ^^ A Next végén elmondja a Végzet Villámait, és megtoldja egy "Nem riadok vissza, hogy a gonosz megússza! A rám ruházott hatalom add, hogy gonoszt pusztítson"-nal :D

Titkos

Quote from: RelunxEz így pontosan nem igaz, ugyanis 3x-or használja, a harmadikat azt Fibrizó "kérésére" idézi meg, s amikor megjelenik a Lord of Nightmares...

Tudom, de úgy értettem, hogy az alap sorozatban használja kétszer. ;)  (Illetve másodjára csak majdnem.)

Relunx

Slayers-el kapcsolatban kérdeznék ill. észrevételeim vannak:
1.
Zelgadis-nak sikerül egyáltalán vmikor visszaszereznie erdetei emberi formáját, mondjuk a Slayers Try-ban? (még nem láttam a Try-t)
Egyébként sztem a Rezo Copii simán vissza tudta volna változtatni, végülis Rezo volt az aki átváltoztatta, és a Rezo Copii-nak 1000xer nagyobb erej volt az eredetinél. Bár ha s sorozat "elején" visszavátozik Zelgadis, akkor valszeg kiirták volna...

2.
Xelos miért nem vált babává abban a "babává változtatós" részben???

3.
Imádom Xelos poénjait! És a magyar szinkronhang nálam RULEZ! - sztem nagyon passzol hozzá és nagyonjól eltalálták!

Relunx

Manitu

Quote from: RelunxSlayers-el kapcsolatban kérdeznék ill. észrevételeim vannak:
1.
Zelgadis-nak sikerül egyáltalán vmikor visszaszereznie erdetei emberi formáját, mondjuk a Slayers Try-ban? (még nem láttam a Try-t)
Egyébként sztem a Rezo Copii simán vissza tudta volna változtatni, végülis Rezo volt az aki átváltoztatta, és a Rezo Copii-nak 1000xer nagyobb erej volt az eredetinél. Bár ha s sorozat "elején" visszavátozik Zelgadis, akkor valszeg kiirták volna...
Nem
Quote from: Relunx2.
Xelos miért nem vált babává abban a "babává változtatós" részben???
Stílusosan : Az titok!
De valójában Mert szörny.. Ezek szerint még a Nextet sem láttad végig :)

Titkos

Quote from: Relunx3.
Imádom Xelos poénjait! És a magyar szinkronhang nálam RULEZ! - sztem nagyon passzol hozzá és nagyonjól eltalálták!

Xellos-t én is nagyon bírom, amikor másodjára néztem az elsõ sorozatot, már szinte hiányzott. ;)  A poénjai tényleg jók, de amikor megmutatja, hogy mennyire erõs és gonosz is valójában, akkor is nagyon jó. (A Next végén, illetve fõleg a Try-ban. :) )
A magyar szinkronja nekem is tetszik, elsõre szokatlan volt, mert sokkal fiatalabb a hangja, mint az eredeti, de tényleg illik hozzá, és jól is játsza a szerepét. :)  Az utolsó Next részben pedig szinte már az eredeti színvonalát hozza, mert egy kicsit mélyebben beszél, a helyzet komolyságára való tekintetel. :)

Relunx

Manitu-nak:
Láttam a Next-et végig, és azt is tudom hogy xellos valójában egy szörny.

De azt nem tudtam hogy annak a "babás csávó"-nak az átka nem fog szörnyeken...(ilyen erõsek lennének a szörnyek?) - bár a Nextbõl is kiderült hogy Xellos mennnyire erõs, amikor az aranysárkány csávó (Milgászia) elmondja hogy volt egy szörny (Xellos) aki egy csettintéssel elpusztított egy sereg sárkányt...

Relunx

Darkstar

Nem spoilerkedsz kicsit sokat?  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rin

Xellos nekem is nagy kedvencem!!! Elõször nagyon nem bírtam a hangját, aztán megszoktam és végül megszerettem :)

Titkos

Akkor "fehérben mondom", hogy ne legyen spoiler:
Mivel a "babás csávó" is szörny volt, ezért gondolom Xellos ismerte a képességeit, és erõ szempontjából is fölényben volt: õ az 5. legerõsebb szörny, hozzá képest a babás egy kezdõ volt. :)

Relunx

Nem a hatodik?
(Az elsõ nem a LON? :D)

Relunx

Darkstar

Idézet a mangazinról:
"Shaburanigodo egyik lordjának, Greater Beast Zelas-Metallinumnak a fõpap-hadvezéreként, a mazoku hiererchia hetedik leghatalmasabbja."
Ha jólé emlékszem fölötte van a LoN, Shaburanigodo és az õ által teremtett öt szörny.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Titkos

LON nem szörny, ezért írtam úgy, hogy "legerõsebb szörny", az 5.-et pedig azért, mert Shabranigdu és az 5 fõszörny valóban fölötte áll, de Phibrizo és Gaav már beadta a kulcsot, így Xellos-nál már csak Shabranigdu és a megmaradt 3 fõszörny erõsebb. :)

Darkstar

Quote from: TitkosLON nem szörny, ezért írtam úgy, hogy "legerõsebb szörny", az 5.-et pedig azért, mert Shabranigdu és az 5 fõszörny valóban fölötte áll, de Phibrizo és Gaav már beadta a kulcsot, így Xellos-nál már csak Shabranigdu és a megmaradt 3 fõszörny erõsebb. :)

Így viszont igazad van.  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Relunx

De ha így haladnak az események akkor Xellos akár még második lehet! :D - Elsõ persze soha nem lesz :D.

Titkos-nak:
Egyébként azt mondtad, hogy LON az nem szörny akkor mi? Shinzoku?

Más:
Ki a "megmaradt" 3db fõszörnyike? (Shabranigdu alattvalói)
Try-ban benne lesz vmelyik?

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxTitkos-nak:
Egyébként azt mondtad, hogy LON az nem szörny akkor mi? Shinzoku

Nem, még annál is erõsebb. :)  LON az egész Slayers-univerzum teremtõje, beleértve a mazokukat és a shinzokukat is, ha jól tudom a saját testébõl teremtette az egész világot, õ maga a Káosz. Itt van egy jó ábra a hierarchiáról, hogy ki hol áll: http://www.inverse.org/e/bkg/races/  :)

Quote from: RelunxMás:
Ki a "megmaradt" 3db fõszörnyike? (Shabranigdu alattvalói)
Try-ban benne lesz vmelyik?

A megmaradt szörnyek: Deep Sea Dolphin, Dynast Grauscherra, és Greater Beast Zelas-Metallinum. (ez utóbbi Xellos fõnöke :) ) Sajnos egyikük sem szerepel a Try-ban, kivéve Zelas-t, de õ is csak a legvégén, amikor Xellos beszámol neki, és az arcát nem látjuk. ;)

Titkos

Quote from: White SeeDSlayers rajongók figyelem!!!

Egy kivételesen Slayersre hasonlító anime  kerûlt a markomba:
Lost Universe

Én egy az egyben a Slayers-et véltem benne felfedezni. A fõhõs is hasonlít rá, a zene, a szinkronok, az események, igaz varázslatokj helyett pisztoly van, a sárkényigát meg a fõágyú helyettesíti (Ugyanolyan hatással:D), a rajztechnika tökugyanaz.

Szal ha nem csak azért tetszett valakinek a Slayers mert jobbra balra varázsolgattak akkor nagyon ajánlom:D  :jee:

Én úgy 1-2 éve láttam, de tényleg nagyon jó. :)  A Slayers-hez való hasonlósága nem véletlen, egyrészt, mert ugyanazok csinálták, másrészt, mert ez is a Slayers univerzumban játszódik, csak másik oszlopon. (ugye Lina mondta, hogy 4 oszlop tetején helyezkedik el a 4 világ) Tulajdonképpen ez az a világ, amelybõl a Try-ban "átidézik" Darks Star-t. A különbség csak annyi, hogy most fantasy helyett sci-fi univerzumban vagyunk. :)  Idézet a Slayers Universe honlapjáról: "(ed: Hajime Kanzaka's other major work, Lost Universe, takes place on another plane, with Dark Star and Vorfeed.)"

Titkos

Quote from: White SeeDLegegyszerûbben mondva õ az Isten, csakhát mivel könnyn vallási bonyodalmak alakulhatnak ki/ez a szó hogy Isten már nem olyan izgalmas, így jobban tetszett, ha a káosz urának hívják. Amúgy még övé lehetne a fény, élet, stb ura is.:)

Meg az "Isten" szó már foglalt volt, hiszen azt a hivatalos angol fordítás szerint a shinzokuk kapták. :)

Relunx

Lenne itt még pár kérdés:
1.
Gaab a démoni sárkánykirály MIÉRT nem halt meg amikor Lina szétvágta õt a Végzet Villámaival (Ragna Blade)?

2.
Try-ban megjelenik a Lord of Nightmares?
Az a rész tetszett a legjobban amikor egy csettintéssel elintézte Fibridzót :D, de most komolyan, imádom amikor megjelenik egy ilyen Isten féleség és egy csettintéssel eltakarítja a "porszemeket".  :haha:  :lul:
Egyébként egy kissé LON fan lettem! :D

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxLenne itt még pár kérdés:
1.
Gaab a démoni sárkánykirály MIÉRT nem halt meg amikor Lina szétvágta õt a Végzet Villámaival (Ragna Blade)?

Jó kérdés, elvileg meg kellett volna halnia, hiszen a Ragna Blade is LON erejét használja, õ pedig bármelyik mazokunál erõsebb. Szerintem arról lehetett szó, hogy amikor Lina még csak félig vágta ketté Gaav-ot, õ közben már folytogatni kezdte, emiatt nem tudott teljesen a harcra koncentrálni.

Quote from: Relunx2.
Try-ban megjelenik a Lord of Nightmares?
Az a rész tetszett a legjobban amikor egy csettintéssel elintézte Fibridzót :D, de most komolyan, imádom amikor megjelenik egy ilyen Isten féleség és egy csettintéssel eltakarítja a "porszemeket".  :haha:  :lul:
Egyébként egy kissé LON fan lettem! :D

A Try-ban nem szerepel LON, de így legalább egyedül kell megoldaniuk a problémákat. ;)  Egyébként én is bírom LON-t, a Next végén lévõ nagyjelenete Phibrizo-val tényleg jól sikerült. :jee:  (Még akkor is, ha Phibrizo volt az egyik kedvenc gonoszom, Xellos és Zelas után. ;) )

Relunx

De azért a Try-ban lesz vmi fõszõrnyike (ha már a megmaradt 3 fõ monster nem lesz benne) aki ellen majd keményen megizzadnak. És aki ellen ismét be lehet vetni a Ragna Blade-et.
Lina fog tanulni új varázslatot a Try-ban? Pl.: egy még hatalmasabbat?

Relunx