Milyen animét csinálnál?

Started by Ramiz, 2004-11-03, 16:27:58

Previous topic - Next topic

szaszaxp

Inuyasha-t!!!!

Csak pár csavarral, Naraku jusson el a 20. századba, napjainkba és kezdjen 2 frontos háborút!
A démoni hordák jelenjenek meg a mai világban.
Pár új karakter, akik felfedezik, hogy nem csak emberek. Esetleg egy Inuyasha reinkarnációja (Kikio legyen boldog) csak egy kicsit más tulajdonságokkal!
Szövetség a Inu és a bátyja között :)
Árulás Narakunál

Szóval lehtne folytatni és szerintem nézetsége is volna!
Fibernet Kaze no Kizu

Inu Yasha Movie 4.-t akarok!!!!

"A jövönk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is.." by Korcs
-=Youkai hub=- : youkai.redirectme.net:23

Rounin

Robert E. Howard univerzuma :) Rulz :D

EDIT: és itt most nem Conanra gondolok, hanem az azelõtti idõkre. Kull, Cormac, Bran Mak Morn, Valúzia, a kígyónép etc...

tres

csinaljunk egyet... hmm? mit szoltok hozza? nubok lennenk de vmit biztos ossze tudnank dobni... kell egy story egy karaktertervezo egy forgato konyv iro, vki aki rajzol, es zeneszerzo... es kesz egy ev alatt meg is van egy koplett movie .)

en hozom a tabletet :) stipistoppp  :)   :eeek:   :tezsvir:
:teccik:

TurboK

Quote from: RouninRobert E. Howard univerzuma :) Rulz :D
Na most akaratlanul is az eszembe jutott: milyenek lennének Rejtõ Jenõ (P. Howard) mûvei anime formában?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Damnatus

Hali!

Ha jól csinálnák meg, akkor fergetegesek!

Raggie

Hali,
ha most kellene mondanom valamit, akkor biztosan cyberpunk/shadowrun világában játszódó, kicsit kaotikus történetet. Egy pár fõszereplõvel, akik nem feltétlenül szerepelnek minden részben(ja persze: sorozat lenne természetesen), és sok egy-két rész erejéig felbukkanó, jóarc mellékszereplõvel. Ezek vinnék bele az árnyvilág többi rétegét vagy részét a sorozatba.
Lehet, hogy csak azért mondtam ezt, mivel mostanában nagyon ilyen hangulatom van, de most bizti ilyet csinálnék. Úgy egyébként még egy jó kis vietnámi háborús, valószerû, brutális, ütõs drámát is el tudnék képzelni(valami "Szarvasvadász" vagy "Apokalipszis most" szerût).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Csatlakozok! Cyberpunk: :cool: !

Tényleg, II. világháborús "harcolós" (katonákról szóló) anime nincsen, vagy csak én nem találkoztam vele?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Hát csak a Grave of the fireflies-ról hallottam, de az nem gyakós, hanem dráma.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: RamizTényleg, II. világháborús "harcolós" (katonákról szóló) anime nincsen, vagy csak én nem találkoztam vele?
igen ezen én is meglepõdtem, majd átgondltam, és sztem túl érzékenyen érintené a japán közönséget... sztem csak fölösleges "sértõdések" lennének egy II.vh-s anime-bõl. a Grave of the Fireflies-ban is csak azért van a világháború a háttérben, hogy az ember még valóságosabbnak érezze, de ott meg is áll, emlékezetem szerint, nem foglal állást a háborúban, csak ellene és a vele járó pusztítás, nyomor ellen.

Ramiz

Sok háborús film készült már eddig is, mindenféle háborúról, mindenféle nép által elkészítve. No meg aztán a háború nem egy olyan dolog, amit el szabad felejteni. Ha fáj, akkor jó. A japánok általában elég kemény, mindent kimondó és megmutató filmeket sinálnak, a háborút nem "vállalják be"? (Csernust nekik! :D) Vagy csak nem ismertek a háborús filmjeik? És animéik?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizVagy csak nem ismertek a háborús filmjeik? És animéik?
igazad lehet, vszleg inkább arról van szó, hogy nem ismerek ezeket :) csak egy hirtelen gondolat volt :)

Damnatus

Hali!

tegnap este volt egy japán-új-zélandi-angol háborús film a tv-ben. Takeshi is játszott ebben. (Még fiatal volt, és kövérkés).

Raggie

Quote from: DamnatusTegnap este volt egy japán-új-zélandi-angol háborús film a tv-ben. Takeshi is játszott ebben. (Még fiatal volt, és kövérkés).
JaJa! Én is láttam, tök muris volt összevetni az újabb alakításaival. Asszem valami "Boldog karácsonyt Mr. Lawrence" volt a címe.
ON: most jutott eszembe, hogy lehetne egy jó kis western animét is csinálni. Furcsa lenne az biztos de el tudnám jól képzelni!

Well, do ya, punk?"

Miura

hát ha én tudnék animét rajzolni ;)
akkor szerintem valamilyen ilyesmit csinálnék:romantikus,de nem csöpögõs,esemény ,akciódús anime,jó zenével,jó kocsikkal,motorokkal
valamilyen rendõrségi akciócsoportról ;)
ja és persze jó karakterekkel ;)
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Bill

Quote from: Raggie GordonHali,
ha most kellene mondanom valamit, akkor biztosan cyberpunk/shadowrun világában játszódó, kicsit kaotikus történetet. Egy pár fõszereplõvel, akik nem feltétlenül szerepelnek minden részben(ja persze: sorozat lenne természetesen), és sok egy-két rész erejéig felbukkanó, jóarc mellékszereplõvel. Ezek vinnék bele az árnyvilág többi rétegét vagy részét a sorozatba.
Lehet, hogy csak azért mondtam ezt, mivel mostanában nagyon ilyen hangulatom van, de most bizti ilyet csinálnék. Úgy egyébként még egy jó kis vietnámi háborús, valószerû, brutális, ütõs drámát is el tudnék képzelni(valami "Szarvasvadász" vagy "Apokalipszis most" szerût).
A shadowrunról jutott eszembe. Nigel D. Findley egyik regényét szívesen megnézném anime formájában. Pl.: A magányos farkas-t vagy a A nap háza c. könyvet. Ezek remek történetek. Izgalmas, akciódús, de az akció nem megy a történet rovására. Nem tudom ki olvasta, a lényeg annyi, hogy a Magányos farkas egy beépített Lone Star ügynökrõl szól, a Nap Háza pedig Derek Montgomery árnyvadászról, aki amolyan magándetektívféle. Az árnyvilágot mindkettõ marha jól bemutatja. Jók az akciók is, kellõképpen kemények.
Ezeket szívesen látnám animeként.
"I think he had a connection to his audience that was very, very deep. His music is powerful, very intense. That sort of power is rare. You hate to lose somebody like that, someone who keeps the music alive and moving ahead. Not many guys like him come along."
   - Bruce Springsteen [Kurt Cobainrõl]

syeren

Én sci-fi témájú animét látnék szívesen, ahol nem a hi-techen, robotokon, vagy a (véres) öldöklésen van a hangsúly, hanem a karaktereken, a történeten. Lenne egy bizonyos elõtörténete a sztorinak. Nekem a több generácós vátozatok is bejönnének. Jó,ahogy fejlõdik a szereplõk jelleme. + politikai csavarok,érzelemdússág (de nem csöpögõs...) és bizonyos tech-tud. vonal.  :) Ja és az idegen faj nem a tisztán gonosz verzió...
Jó, ez már fura lehet, de nekem egy ilyen történet van megszületõben a fejemben (egyelõre..) és akinek eddig meséltem róla, mindenkinek tetszett. Azt hiszem eddig elég egyedi. Sajnos nálam darabokból áll össze és nem igazán van írói vénám... :bruhuhu:

Raggie

Quote from: BillA shadowrunról jutott eszembe. Nigel D. Findley egyik regényét szívesen megnézném anime formájában. Pl.: A magányos farkas-t vagy a A nap háza c. könyvet. Ezek remek történetek. Izgalmas, akciódús, de az akció nem megy a történet rovására. Nem tudom ki olvasta, a lényeg annyi, hogy a Magányos farkas egy beépített Lone Star ügynökrõl szól, a Nap Háza pedig Derek Montgomery árnyvadászról, aki amolyan magándetektívféle. Az árnyvilágot mindkettõ marha jól bemutatja. Jók az akciók is, kellõképpen kemények.
Ezeket szívesen látnám animeként.
Igen én is kb ilyesmire gondoltam! Mondjuk a politikát is bele lehetne kicsit vinni, ahogy syeren kollegina mondja. Az árnyvilág bemutatására fektetném a legnagyobb hangsúlyt, amolyan Gits-félén...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Olvastam a japánbarát alap. könyvtárában egy "mai dolgozó nõk" vagy valami ilyesmi mangát, és sokat nevettem rajta. No meg a Golden Boy is nagy :cool: - ság. Lehetne egy ilyen "hagyományos dolgozó emberek"-rõl szóló humoros anime is.

Prof. William

Én a KOTOR-ból esetleg  a Baldur's Gate I-II-bõl csinálnék animet.

Jól meg lehetne csinálni. Lenne benne humor, de azért kemény jelenetek is. Szereplõk lelkivilága meg minden.

Képzeljétek el miylen remek anime jeleneteklennének.

Lehetséges soilerek
BG - Kûzdelem Saevokkal
BG2- Irenicus minr igazi Cook fõgonosz
Bodi -szintén + a legyõzése. Kemény lene.
Aerie megynilvánulásai. Ahogy lassan belezúga a fõhõsbe. Kis félénk.
Aerie halála. Amikor a fõhõs saját mga ölné meg. Persze a lány is könyörögne érte. Valami fantaszttikusan meg lehetne csinálni.
Aerie felélesztése.
A Végsõ kûzdelem Irenicussal.
Minsc megyilvánulásai. :haha:  Persze azért kemény harcos lenne.
Perszte sotrozat lenne. Egy ilyen nagy voloumenû sztorit mit a BGII 13 vagy 26 részben lehet jól elbeszélni.

Kotor uyganígy.

animoni

HA én animét csinálnák biztos hogy lenne benne : vámpír, robot, valami átváltozós csajszika is (lásd: Sailor moon,. Cutey honey...)! Nagy fordulatok, esemény dús cselekmény. Több szál ami végén összeér és egy nagy lesz belõle, de mellette menne egy másik szál is, amit mindenki a fõ szálnak hinne:-) Ugy a 2050 és 2100 között játszódna, a Föld átalakult, történt egy kis pólus vándorlás! Egy kicsit elszabadult a pokol!Eddig megvan:-)
Majd irom a folytatást:-)
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Flaser

Ha anime-ot csinálnék elõször is szakítanák a hagyományos formákkal:

KÉP
-Realisztikus karakterek, azaz tûnjenek valódibbnak (CB ill. GITS jó kiindulás, de én ettõl egy kicsit elrugaszkodnék) miden eddiginél emberszerúbb ábrázolás. Leiji Matsumoto (Harlock, SBS Yamato, GE 999) puhább de igencsak realisztikus design-jai is motiválók - tõlé a könnyedséget próbálnám örökölni. Az õ karakterei súlyosak, érezhetõen vannak beleszõve a térbe.
-Nagyobb költségvetésû folyamatos mozgás - azaz kevesebb scrolling (igaz van ahol ez nagyon jó, de nem szabad mindig fukarkodni) pl. a Heroic Legend Of Arslan jó referencia (elsõ két rész)
-Hangsúlyozott figyelem az optikán. Azaz a film/sorozat során néhol elmosódott, máshol kristálytiszta kép lenne, helyenként akár mûvészi közelképek, illúziók - midenesetre hagyjuk, hogy képzelt kamera fókusza és fényblendéje vándoroljon a fogatás során.

ZENE
A zene szerves része a cselekménynek, tematikus kiosztás; a film jellegétõl függõ stílus és elõadás.
Látta valaki a Pókembert? Gondolom azért valahol már látta. Emlékszel a zenére? Kötve hiszem.
Midenki látta az Indiana Johnes filmeket. Ha megkérdezel valakit, hogy mi volt a zene rögtön már hümmögi/fütyüli is - hát EZ lenne a cél. Olyan zene, ami a filmen túl is él és megáll a talpán ami éppoly egyedi akár a film.
(Ez inkább Holywoodi mintsem anime jelenség).

Ötletem elég sok van így a legkevésbé kidolgozottat írom le.
Vörös Sivatag

A történet sci-fi, de fejlett technika alig van ill. az emberek többsége a korai ipari forradalom szintjén él. Vannak városállamok fejlett iparosodott technológiával, de ez elsõsorban csak tudást jelent, õk sem termelnek tömegesen ipari termékeket.
Az utóbbiból inkább csak megöröklik az eszközöket, s a városállamok is csak pótolják/fenntartják a technikát mert ehhez is vért kell izadjon a pár mesterember aki inkább (fegyver)kovácsra mintsem mûszerészre hasonlít.
Szerencsére(?) a puskapor, hüvely és golyó azon kevés dolgok közé tartoznak amit képesek, ha igen korlátozott számban elõállítani. Maga a lõfegyver már más kérdés és a legtöbb elmúlt száz évben készült fegyver, eszköz és jármû mind egyedi, "mestermunka".

A populácíó alacsony, a környezet sivatagos, mûvelhetõ területek csak elszórtan vannak. A legnagyobb gond mindenhol az élelmiszer megtermelése.
Az emberiség egy képtelenül savas óceán, a sivatagok és az óriási hegyláncok közé van beékelõdve; s ha mindez még nem lenne elég ott vannak a ZÓNA elszórt foltjai.
A zóna olyan mintha egy másik világ egy foltja csöppent volna a bolygóra - saját élõvilága, levegõje és hangulata van. A probléma csak az, hogy ezek közül az emberre mindegyik halálos. A mérgezõ gõzökön, poron túl még ott van a sugárzás is. A zóna lassan terjeszkedik a sivatagokba, ugyanakkor ahol az élet megterem, ott a zóna hátrál és hagy hátra sivatagot. A zóna egyetlen kincse az Allium - ez a kristályos anyag mindenhol terem a zónákban, s mindenhol egyedi jellemzõi vannak. Amiért mégis mindenki szeretne egy darabot az az, hogy képtelenül jó ötvözetek készíthetõk belõle. Kalandorok ezért idõröl idõre behatolnak a zónába, hogy szerezzenek - több-nyire kevesebb sikerrel és pár túlélõvel.
A föld mellet a nép is megoszlott - az embernek van egy "alfaja" aki jobban bírja a zónát, legalábbis a mérgeit. A stalkerek elkülönült törzsekben, nomád körülmények közt élnek, de a városállamok után az õ pár törzsük az aki még magas technikát használ.
A stalkerek és emberek közt évszázados viszály dúl, s mindkét csoport tiszta szívvel gyûlöli a másikat. A stalkerek az elfogott embereket rabszolgaként tartják és idõröl idõre portyáznak az ember lakta területeken. Az emberek cserébe ott ölik a sztalkereket ahol tudják s az utolsó szállig levágják azt a szerencsétlen törzset ami nem tud elmenekülni.

A történet fõhõse különös örökséget mondhat magáénak: félvér.
Ennek dacára az -ember- szülõfaluja elfogadja, s szeretõ nevelõszülei vannak. (Igazság szerint a többség, õt is beleértve nem tud örökségérõl.) Az idilnek egy rablótámadás vet véget jószerivel az egész falut lemészárolva.
Neki a rablók különlegess "szórakozást" igérnek - beviszik a zónába, hogy ott haljon meg miközben a rablók védõmaszk mögül élvezik az elõadást.
A rablók és saját döbbenetére köhögése idõvel elmúlik, sõt erõsebbnek érzi magát mint valaha. Üldözõi elöl a zóna mélyére menekül ahol egy fura bunkerre akad, egy csatapáncéllal egytemben. A páncél - és a beépített taktikai-számítógép (mi a fene a számítógép kérdezi magától?) - segítségével legyõzi a rablókat.
Odahaza csúnya meglepetés vár rá - a mindenki "elfajzottnak" nevezi, s ha nem félnének olyan veszttül tõle még a lincselés se lenne kizárva.

A bevezetõ után szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez is egy "magányos-farkas" történet lesz. Kalandjai során a félvér barátokat és ellenségeket szerez; s az õ dolga kideríteni, hogy miért tünt el a technológia a világból továbbá honnan jöttek a sztalkerek és egyáltalán miért õ az egytlen élõlény aki képes megélni (bármi védelem nélkül, korlátlan ideig) a zónában anélkül, hogy az eltorzítaná õt.
Miközben a világban barangol a különféle nagyhatalmak is felfigyelnek rá, s félreértések és intrikák során egy óriási fajgyûlölettõl fûtött háború kellõs közepén találja magát. Ha ez nem lenne elég a vérszag kicsalja a zóna "õslakosait" is a rejtõzködésbõl, s az idegeneken kívül a múlt kiégett roncsaiban is valami ébredezik talán a zónalakók hatására.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Ramiz

Ha ezt egyedül találtad ki, akkor :hail: !!! Nagyon jó alapanyag!
Az is tetszik, hogy nem tennél bele sok könnyen-gyorsan elkészíthetõ jelenetet. Legutóbb pl a Wolf's Rain-ból lett elegem emiatt (nagyon igénytelen hátterek, hosszú beszélgetések). Inkább legyen csak 13 vagy 6 részes egy sorozat, de SZÉP!

Nekem egy enyhán Shadowrun beütésû sorozat járt a fejemben (6 rész + egy egy órás OVA). Annyiban SH, hogy vannak benne sámánok, sámánmágia, megidézhetõ lények. De a többi hülyeség nincs benne (fajok, szörnyek, egyéb mágia). A világ egy lerobbant cyberpunk világ, vannak implantok is, de csak a legegyszerûbbek, nem olya durva, mint a GitSben. A város sötét, poros, sokat esik, szûk utcák, magas házak, sok kihalt rész, rozsdás vascsövek, kissé hasonlóan lerohasztó, mint a Blade Runner, csak nincs annyi elektronika.
A fõszereplõ egy testvérpár, akik alkalmi munkákból élnek. A rendõrség a mágiával hadilábon áll, csak nem hajlandóak sámánokat alkalmazni, akik drogokat használnak, fél lábbal sem a földön állnak és nem hajlandóak papírmunkát végezni - nem mintha a sámánok hajlandóak lennének rendõrnek állni. Ezért a szellemvilággal összefüggésben levõ különféle esetekben (általában gyilkosság, de lehet bármi más) az emberek gyakran megpróbálják kihagyni a hivatalos szerveket, és szabadúszó "nyomozókhoz" (vagy "bérgyilkosokhoz" vagy ahogy tetszik) fordulni.
Az egyik testvér persze egy sámán, a drogoktól, a füstölõktõl és a hatalmas szellemi megterheléstõl leromlott egészségi állapotban, öregebbnek néz ki testvérénél jó 15 évvel, pedig alig 2vel idõsebb. A másik testvér egy barbár kigyúrt fickó egy-két hasznos implanttal, és testvérétõl kapott védõ tetoválásokkal.
Hat rész, hat félórás történet, hat munka, amelyikeken keresztül lassanként megismerjük a várost, a társadalmat, az életet, a szellemvilágot, de csak amolyan Texhnolyze-módra, kevés beszéd, még kevesebb magyarázat, mindenki színezze ki a fehér foltokat a képzeletével. A ráadás egy órás részben kell a legerõsebb ellenféllel megküzdeniük: egy olyan démonnal, aki egy gyenge lelkû sámán testét elrabolta, és a többi ember életenergiáját szipolyozva él, sõt testet is cserél egyszer, egy sokkal erõsebbre. Kétséges, hogy túlélik-e az utolsó esetüket.

animoni

Az anime-kban a zenéknek tényleg nagy hatása van. Azt is lehet mondani, hogy (vagyis ez az én véleményem), hogy egy anime akkor is igazán emlékezetes marad, ha a zene hozzá illik és akarva akaratlanul is beleivódik az ember fejében. A jó zenéhez természetesen a megfelelõ jelenetnek is társulni kell. Lehet egy anime-nak jó zenéje, de ha az nem a megfelelõ helyen adják be, akkor akármilyen jó a zene nem marad meg, mert nincs mihez kötni. Nincs ott egy jó jelenet, vagy egy nagy pillanat, vagy akármi...
[/COLOR]

Ramiz

Nem sokat filóztam ezen eddig, de lássuk csak a kedvenceimet:
CB - hát igen, tökéletes zene :)
One Piece - magában nem áll meg a zene, de alatta mindig jó helyen szólal meg
GitS:SAC - na ez a kivétel (mármint a sorozat. a film nem.) a sorozat zenéje jellegtelen
S Champloo - király zene, magában is :)
Escaflowne - magában is jó zene, ami illik is a sorozathoz

Hm... Lehet benne valami... :)

roderick

Quote from: RamizDe a többi hülyeség nincs benne (fajok, szörnyek, egyéb mágia).

Pedig milyen igayi popcornhatást tud elérni pl. egy a falon átrepülö troll:)
dehát igen, úgy látszik velem ellentétben van aki nem csak a látványra menne rá:) (meghát valljuk be szivemhez közelebb áll a hermetikus mágia, dehát én vagyok ilyen nyugatofil... vagy minek mondjam, sok Eco ugye)
GitS-SAC zenéje amúgy szerintem nem jellegtelen, csak nem illik bele az általad kedveltek profiljába, én pl a Samurai Champloo OST-ot nem bírtam véighalgatni, pedig a sorozatban nagyon király volt (intro kivétel, azt önmagában is szeretem)
(észrevetted amúgy, hogy 5böl 3 kedvencedben van valami közös?:) nyilván)

QuoteVörös Sivatag
:jee:
Habár kicsit Escaflowne+command and conquer beütése van, dehát ember legyen a talápán aki forradalmian újat tud kitalálni manapság... nem is ettöl lesz valami jó vagy sem
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: roderickdehát igen, úgy látszik velem ellentétben van aki nem csak a látványra menne rá :)
De akkor arra NAGYON rá kell menni, hogy hatásos legyen. Úgy értem, NAGYON. :)

Quote from: roderick(észrevetted amúgy, hogy 5böl 3 kedvencedben van valami közös?:) nyilván)
Nyilván. :) A Samurai Champloo-t úgy találtam meg (még mielõtt mindenki ajánlgatta volna), hogy az iadb-n (internet anime database - olyan, mint az imdb, csak igazából nincs, az animenfo-t meg a többi hasonlót értem alatta :) ) rákerestem Shinichiro Watanabe-re, és a CB meg az Esca mellett kiírta a SC-t is... aztán elkezdtem kérdezgetni, hogy nincs-e meg valakinek. :D

roderick

Quote from: RamizNyilván. :) A Samurai Champloo-t úgy találtam meg (még mielõtt mindenki ajánlgatta volna), hogy az iadb-n (internet anime database - olyan, mint az imdb, csak igazából nincs, az animenfo-t meg a többi hasonlót értem alatta :) ) rákerestem Shinichiro Watanabe-re, és a CB meg az Esca mellett kiírta a SC-t is... aztán elkezdtem kérdezgetni, hogy nincs-e meg valakinek. :D

Hehe, ez vicces nem is tudtam, hogy rendezett az Esca-ból részeket... én másik háromra gondoltam: Yoko Kanno
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Tényleg, az is. :)
No az én animémet SW rendezné és YK írná a zenét. :D
(Ezt híjvák úgy, hogy cheat mód. :D )

animoni

[Escaflowne - magában is jó zene, ami illik is a sorozathoz

Az Escaflowne-nak szerintem nagyon jó zenéje van. Igaz még csak az utolsó két részt láttam belõle :haha: De jól illett ahhoz a világhoz, és a csata jelenet alatt is jó zene ment.
Én példának a Hellsinget tudnám felhozni (Hellsing rajongó vagyok, azért ezt még hozzá teszem :cool: ). Nagyon jó illik a zenéje az animéhez, fõleg én akkor amikor még ilyen Godzillás hangokat is hallottam :lul: Na az volt a legkirályabb. Egyébként jó zenéje van tényleg, nekem megvan mind a két cd-je.
[/COLOR]

Flaser

Kösz a bókokat, de az igazán durva és mellbevágó fodulatokat még le sem írtam. Akit nem zavar, ha elõre sejti/tudja mi lesz egy mûben (és szeret színházba járni újra és újra nézni klasszikusokat):

SPOILER
A zóna nem jött létre ill. nem került oda a bolygóra. Ez az õshonos állapot.
Az ember a betoldakodó aki leigázta a bolygó õslakóit és jószerivel kiirtotta õket - a sivatagok a háború és a tökéletlen terraformáció termékei.

A stalkerek voltak akik megnyerték az embernek a háborút - az õshonos genom-ot injektáltak az emberébe akik így a hazai pályán is fel tudták venni a versenyt. A 2-3 generációra ugyanakkor ismét az ember genom vált dominánsá így több képességük eltûnt.

A félvér fõszereplõben ismét felszínre tör az zónalakó képességek - ezek a "kirándulása" során aktiválódnak. A magyarázat a sokk-fehérjékben van - ezek mindig "helyreállítják" a DNS-t, ezért a mutáció csak akkor válik fenotipusossá ha akkora sokk éri a szervezetet ami kiüti ezt a mechanizmust. (Ez tényleg így van! - mármint a valóságban)
Ekkor ütköznek ki rajta az õsi stalker jegyek is - vörösen irizáló erek a bõrön (igazából nyirokerek), már-már világító szemek, nagy erõ.
A stalkerek közt az ilyeneket kiválasztottnak, táltosnak tartják - belõlük lesznek a sámánok, vezetõk.

A háborút végül egyik fél sem nyerte meg - stalkerek föllázadtak, akárcsak a zóna fegyver-lényei (akiket ironikus módon, ember genom-ot tartalmaznak).
A terraformáló program lerobbant, mivel a hajók vagy elszöktek, vagy lezuhantak - a legfejlettebb városok romjai alatt egy-egy hajómaradvány van. - Ezt a sztalkerek és a fegyverlények együtt vitték véghez.
A csúcstechnika is ebbõl a korszakból származik - a félvér személyi páncéljával együtt amit kifejezetten az akkori sztalkereknek terveztek.

Az emberi parancsnokság végsõ kétségbeesésében beindította az automatizált harci gyárakat a hajókon. A sivatagok ennek a géphadseregnek köszönhetõk ill. jópár zónát is õk tettek igazi pokollá (vegyi ill. sugárszennyezés).

A természetes zóna nem fototrof volt - az eredeti légkör ezt nem is tette volna lehetõvé - hanem radiotrof. A növények a bolygó sugárzó izotópjaibol nyerték az energiát, s egy-két faj természetes atomreaktorrá vált -ami egyszer-másszor elszállt.
A zónák ezért mindig is rádioaktívak voltak, de távolról sem annyira szennyezettek (fallout) és az õshonos fauna ennek jó részét elnyelte. A Allium a növények/állatok által kiválasztott "használhatatlan" anyagok keveréke:
Nehéz és átmeneti fémek, szilikátok, lassan bomló radio aktiv anyagok.
/SPOILER
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."