Main Menu

My/Mai HiME

Started by Midoo, 2005-05-14, 11:57:08

Previous topic - Next topic

Manitu

Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-27, 01:13:23
Hát pl csinálhatnánk pár 10 gigás batch torrentet, és abból mindenki kiválogathatná a torrent kliensével, hoyg mit akar leszedni. De tény, hogy az IRC úgy látszik nem hal be, szal , majd meg kell próbálnom a nyáron. Btw köszi a linket.
[spoiler=Jó hosszú OFF Dreamcleaver-nek]
Hát, ennek így nem sok értelme lenne. Attól még, hogy egy torrentben ott van az összes, te még mindig csak azt a 2 megát fogod letölteni, ami neked kell, és azt seedeled. Vagy inkább nem seedeled, egy-két megás cuccoknál nincs értelme. Aztán a torrent alapegysége nem a fájl, hanem a piece. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a torrent létrehozásakor egymás után teszi a fájlokat, majd ezt a sort egyenlő nagyságú darabokra vagdossa. Ez minden torrentben meg van adva, egy fix méretű darabka, a kliensed ezeket kéregeti a többi klienstől, és ezeket osztja vissza. A piece-ek mérete általában jóval kisebb a torrentben levő fájlok méreténél, azonban a pármegás zipeknél bizony már egy nagyságrendbe kerül vele, ennek eredménye pedig az lesz, hogy ha le akarsz tölteni egy fájlt, legrosszabb esetben a méretének többszörösényi adatot kell letöltened, hiszen a kliensed csak akkor tudja összerakni a fájlt, ha minden piece megvan, ami akár csak egy bitet is tartalmaz a fájlból. Ez mondjuk lehet hogy nem tűnik nagy dolognak, de volt már szerencsém egy ilyen jellegű artbookgyűjtemény-torrenthez, négy gigányi cucc volt benne, nekem kellett volna belőle kb egy giga. A kliensem szenvedett vele rendesen, és mire mind lejött, addigra letöltött mellé még másfél giga szemetet. Hát ez nem egy túlzottan optimális megoldás. A bt protokol alapvetően nagyobb méretű fájlok átvitelére lett kitalálva, és akkor hatékony, ha sokan töltik le és osztják vissza az összes fájlt, egy-két megás nagyságrendben semmivel sem jobb a ddl-nél. (sőt, talán rosszabb)
Ezzelszemben irc tulajdonképpen egyfajta ddl. Felmész egy csatornára, ráprivizel egy botra, és az már küldi is neked a mangádat :D Tisztára mint msn, mikor átszólsz a haverodnak, hogy küldje már át azt a jó kis doujint, amit tegnap mutatott :D [/spoiler]
És egy kis ON:
Azóta megnéztem mi az a 6. kötet. Az 5. kötet kicsit hosszú, ezért aki felrakta a torrentet valamiért úgy gondolta, hogy az utolsó három fejezetnek megkreálja ezt a virtuális 6. kötetet  :ejnye: