Main Menu

Elfen Lied

Started by Dragon, 2005-05-15, 12:33:42

Previous topic - Next topic

Értékeld az Elfen Lied-et:

(1) [Elégtelen!] Borzalmas volt, a mûfaj szégyene.
11 (6.3%)
(2) [Elégséges.] Azért nem a legrosszabb, de nem ajánlanám.
11 (6.3%)
(3) [Közepes.] Nem is értem miért ilyen szélsõségesek a vélemények róla.
15 (8.5%)
(4) [Jó.] Tetszett, de azért van ennél jobb is.
80 (45.5%)
(5) [Kitûnõ!] A legjobb, amit valaha láttam.
59 (33.5%)

Total Members Voted: 175

Member

Csak Mariko-ban volt bomba, a többiekhez moti-chan képzelte oda. ;)
Végülis az erősebb fennmarad, eddig az ember tűnik jobbnak, de azért érdekelne egy olyan alter cucc, amiben már a diclo-k vannak többségben és visszaadják, amit kaptak.

motifator

Jaja, a gombokat meg a bombákat csak én találtam ki, hogy mi lett volna, ha...
És teljesen egyetértek veled Member, én sem "hibáztatom" a dicloniusokat, amiért olyanok, amilyenek. Mindegyiknek szörnyű dolgokat kellett átélni, ami után nem csoda, hogy semmibe nézik az egész emberiséget. (Az se csoda, hogy Mariko olyan creepy, amilyen, de nekem akkor is túl bizarr a kiscsaj, nem lett a kedvencem. Na meg Nanát jobban csíptem, Mariko meg ugye nem bánt vele valami szépen.)
De szerintem amíg az egyik élhet, a másiknak pusztulnia kell. Vagy az emberiség marad, vagy a dicloniusok. És bár nagyon bírom Lucy-t, azért inkább az emberiségre szavazok.
Kb. erre akartam kilyukadni már amikor az első postomban írtam, hogy Lucy-re úgy tekintek, mint az emberiség ellenségére. Nem arról van szó, hogy hibáztatnám őket, de valahogy nem látom a reális happy end-et a történet végén. (Kivéve persze, ha kifejlesztik a szérumot, amivel blokkolni tudják Lucy vektorait, aztán meg szépen mindenki megbocsájtja neki azt a néhány száz(ezer?) feldarabolt katonát, civilt, nőt és gyereket. De ez nekem nem hangzik túl valószerűnek.)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Nana tudja egy fél napra blokkolni a másik diclo vektorait. :) (Szerintem ezért is "fejlesztették ki" ilyennek)
Nana nekem mind a mai napig a kedvenc karim allzusammen, ha ott lettem volna, mint a 28 (26+2) karját eltörtem volna Mariko-nak, annak ellenére, hogy parancsra cselekedett (ha jól emlékszem, Lucy-re várt és mintha nem is akarta volna Naná-t megölni, csak játszott vele).

Én

Quote from: Member on 2007-09-08, 13:32:12
mind a 28 (26+2) karját eltörtem volna Mariko-nak
Höhö, persze :ejnye:
Befejezés: szerintem ha nana-t befogadták, akkor lucyt is elviselhetik. Ha nana sem kezd el gyilkolászni mert sajt, akkor lucy is elnyomhatja ha igazán akarja, szvsz... persze ez magánvélemény

Dreamcleaver

Tulajdonképpen Makoto a vírushordozó. Szexuális úton megfertőzi a nőket és azok minden leszármazottját. Ráadásul saját leszármazottaival is gond nélkül közösül anélkül, hogy az utódokban degeneratív tünetek mutatkoznának. Valószínűleg valalmi spéci feromont bocsát ki, ami megörjíti a másik nemet, de ez még nem bizonyított. A dolgok valóban ott siklottak ki, mikor Lucy rájött, hogy Makoto rendszeresen félrefarkal. Szépen darabokra tépte Makoto-t, de a kísérlet folytatódot. Makoto-t klónozták, és kissé átírták a genetikai kódját. Így sikerült némi kép csökkenteni Makoto v2.0 alias Kouta szexepiljét, de azért egy oltári nagy baromhoz képest még így is jól teljesített.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

motifator

Nem akarsz ebből doujin-t csinálni? :D :D :D
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Én

Ez zseniális :appl:

frozenstein

Na, hogy én is röhöghessek, valaki megmondaná ki az a Makoto? :lame:

Soldier

Quote from: frozenstein on 2007-09-10, 16:45:31
Na, hogy én is röhöghessek, valaki megmondaná ki az a Makoto? :lame:

School Days (egy idegesitö potkány) :lul:

frozenstein

Akkor azért nem tudtam, mert nem szoktam futó sorozatokat nézni, de a School Days rajta van a listán.

Lythis

Mariko szerintem is erőteljesen eltorzult volt. Persze akad, hogy egy gyerek mondjuk kihuzigálja egy rovar lábait, hogy megvizsgálja, de Mariko tudatában volt annak, hogy amit tesz, az mit okoz, és hogy fáj.
Szóval szerintem tépett már szét embereket korábban is. Vagy pedig ez a diclóknak ennyire ösztönös dolog, bár ezt kétlem.
Viszont érdekelne, hogy milyen bombákat tettek belé, ha nem is látszottak.
Ami viszont érdekelne az az, hogy a vektorokkal a védekezés mennyire ösztönös. Mármint szerintem amikor golyókkal lőnek rájuk, akkor nincs túl sok alkalmuk gyakorolni...

Nana amikor benyúl mások fejébe, akkor elvben a véredényeket tépi szét az agyban. Ez egyrészt feltételezi azt, hogy nagyon pengék anatómiából (Nana csak 6 éves - bár tény, hogy ezt még azok is felfoghatják...)
Másfelől viszont elég penge kell legyen, hogy tudja, h hol vannak, valamint ezekszerint a diclók át tudnak nyúlni a szilárd testeken (bár arról fogalmam sincs, hogy ezt csak szerves dolgokkal képesek e, vagy mondjuk egy falon is átkalimpálnak e ha olyanjuk van)...
Szóval nem tud valaki esetleg többet arról - vagy van valami teóriája azzal kapcsolatban - hogy mennyire tudnak átnyúlni más testeken (emberek, tárgyak, bármi), és hogy mennyire képesek érzékelni a vektoraikkal. (ha véredényeket éreznek velük, akkor feltételezhetjük, hogy vakon is megállják a helyüket a hatótávjukon belül...)

motifator

Valszeg pont annyira képesek ilyesmire, amennyire a rendező/mangaka épp gondolja. A mangát nem olvastam, de az animéből nekem nem sok tudományos magyarázat rémlik a vektorok működéséről. Volt valami fénysebességgel rezgő meg nagyon jól vágó duma, de az is csak 1-2 mondat.
Amúgy szerintem a falon átkalimpálás is lazán megy, mert amikor Mariko be volt zárva az acélbunkerbe, ott lógtak mindenfelé a vektorjai, átnyúlt az acélajtón keresztül.
Nana 6 éves? Ez biztos? Sokkal idősebbnek gondoltam.
Azt, hogy hogyan túrkálnak egymás agyában a vektoraikkal, szerintem még a mangaka se tudná pontosan anatómiailag megmagyarázni. Rémlik az animéből valami duma arról, hogy a tobozmirigyeikkel irányítják a vektorokat, de valszeg ez is valami óriási kamu. Hátha van itt valaki, aki többet tud, de engem valahogy sosem érdekeltek ennyire az ilyen részletek.

Lythis

Valszeg a tobozmirigyül tehet róla, mivel nekik tojásnagyságú van, míg egy átlag embernek ennél azért jelentősen kisebb. Azon, meg a szarvakon túl nem derül ki, hogy miben másak, tehát gondolom csak ennyiben.
Nana csak 6 éves, igen. A silpelit-ek gyorsabban öregszenek, mint a "tisztavérű" dicloniusok, legalábbis ezzel magyarázzák, hogy 12-14-nek néz ki.

Member

De Mariko is 6 éven keresztül volt a fal mögött, akkor ő esetleg nem silpelit? (mindenféleképpen katona, ha van ilyen kaszt)
A vektor lehet, hogy nem feltétlen a testük része, akár a környék levegőjével is babrálhatnak valamit, és ha erre képesek, akkor valszeg megérzik a másik testet is. Ha pedig testrész, akkor muszáj éreznük, különben megfogni sem tudnának vele semmit.

Lythis

Jó, persze, az ember is érez a testrészeivel, de azért nem mindegy, hogy mennyire... azért szerintem véredényeket nem tudok kitapintani, habár fene tudja, lehet, hogy csak próbálkozni kéne.
Igen, Mariko is silpelit (fertőzött embertől született, normális módon szaporodni képtelen diclonius - fertőzni viszont elvben tudhatnak a vektoraikkal ők is), bár elég extrém végletnek tűnik a maga harmincsok karjával, és az orbitális hatótávjával... (persze az is lehet, hogy Nana dolgozó, Mariko pedig katona)
Egyébként az is érdekes, hogy a silpelitek karja messzebb ér el. Mármint ha ők csak a "kiszolgáló" réteg, és ennek ellenére hajlandóak nekimenni a királynőknek, akkor nem sántikál a diclo társadalom ahelyett, hogy szilárd lábakon (vektorokon) állna?

Én

Valami forrást tudtok adni, hogy miről beszéltek? Vagy ennyit felejtetem az animéből?

Lythis

Az, hogy a silpelitek nem tudnak úgy szaporodni, mint az emberek, említik az anime-ban is, ahogy a karhossz-t is. A "méhecskés" elméletet szintúgy.
Asszem azt hogy a silpelitek gyorsabban öregszenek a sorozat nem említi, csak a manga.

EDIT: wikin is fennvan. >>click<<

Én

Tényleg, be is ugrott. Azt nem vágtam hirtelen, hogy a silpelit az mi fán terem, de beugrott (asszem).

Lythis

Ami szintén kimarad a sorozatból az az, hogy a főgenya cégvezetők egy diclonius vérvonal leszármazottai, akiknek már csak a szarvaik vannak meg az emberekkel való keveredés miatt.
Lucy pedig pont azért kulcsszereplő, mert képes szaporodni, ergó termékeny dicloniusokat szülni, és nem silpeliteket. Persze rajta kívül elvben létezhet több is, de ezekről nincs említés a sorozatban - a mangában sem nagyon, ha jól emlékszem.

Member

Méheknél is csak a dolgozóknak van fullánkja, a királynőnek nincs. ;)
Viszont ha jól sejtem, hímnemű diclo csak korcsképzés során születheti igaz? De ki volt anno olyan elvetemült (és bátor), hogy összefeküdjön egy diclo-val? :)

Zsiga

Quote from: Member on 2007-09-13, 20:15:58
De ki volt anno olyan elvetemült (és bátor), hogy összefeküdjön egy diclo-val? :)
Nem volt szó valami olyasmiről hogy 4 éves korukig nem tudnak még ölni? :__devil: :muhahah:
in b4 gtfo sicko  :angyali:

Én

Lucy is beleszeretett Kuotába, nem feltétlenül egyedi eset, még ha a körülmények azok is :P
(can it be 500 GET tiem nao?)

minuszmiki

Quote from: Zsiga on 2007-09-13, 20:19:56
Quote from: Member on 2007-09-13, 20:15:58
De ki volt anno olyan elvetemült (és bátor), hogy összefeküdjön egy diclo-val? :)
Nem volt szó valami olyasmiről hogy 4 éves korukig nem tudnak még ölni? :__devil: :muhahah:
in b4 gtfo sicko  :angyali:
Csak olyankor még nem éppen nemzőképesek. ;) (Btw az elképzelés nem rossz :__devil: :D)

Manitu

Ha Nana tényleg csak 6 éves, akkor kitudja... :rolleyes: :__devil:

Lythis

Vektorfejlődés asszem elvben 3 éves koruk körül indul alapesetben. Vagy csak onnan tudják őket használni.
Férfi dicloniusok: a sorozatban csak a korcsokkal találkozunk, de ők azért ilyenek, mert az emberekkel való kereszteződés során folyamatosan kivesztek belőlük a diclo gének, és már csak a csökevényes szarvaik vannak meg. Eredetileg voltak Lucy-tól függetlenül is más diclók, akik rejtve éltek a társadalomban, és később családot alapítottak. A főgenya vállalatvezető is egy ilyen család leszármazottja, ezért nem tud vektorokat használni (legalábbis nem látjuk, hogy ilyet tenne), és fertőzni sem.
Méhes cucc: hiába halnak gyorsabban a silpelitek, ha hajlamosak lemészárolni a saját királynőjüket, akkor saját maguk alatt vágják a fát...

hargharg

edit:
csak 4, mert noha _nagyon_ tetszett, nem volt kivetel.
ugysmint "az emberi hu*eseg mindent legyoz"-szaba* alol.
es az ed sem tetszett.
elso reszt neztem meg tegnap ejjel, maradek 12-t 5-6 oraja most.
filozofiai vitakba nem megyek bele, meg annyit, hogy mindenkinek igaza van.
rofl

Lazzaret

Nem kell vitáznod már az is nagy szó hogy végig tudtad nézni, és valamennyire tetszet. :jee:

edit: csak most látom hogy a szavazatomat rossz helyre tettem :haha: mellé kattinthattam  :lul: Nem találtam el az 5-ös rublikát, sok lehetett a célzóvíz :rotfl: Újra akarok szavazni :lol:

www.arkangyalok.uw.hu

Selmo

Tessék. De csak mert ez lett az 1000. postod. :)

A tökéletesség unalmas.

Lazzaret

Quote from: Selmo on 2007-10-30, 21:57:08
Tessék. De csak mert ez lett az 1000. postod. :)

Thx m(-_-)m  :haha:

www.arkangyalok.uw.hu

Kanae

Hali! Nagyon tetszik ez az anime! Jól meg van szerkesztve, és ráadásul izgalmas. Van története, és szépek a karakterei. Az egyik kedvenc animéim közé tartozik.
Szerintem nagyon is jó anime, és akinek nem tetszik, az ne szoljon hozzá.
:D
Anime - Manga - RPG - Jpop Forever!
InuYasha - Naruto - Slayers - WITCH - Tsubasa - Elfen Lied - Bleach - Chobits
RPG-s csapatom a ~ Moon Phoenix ~.
Akane Kanae /Akane-chan/