Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Fazék

valamiért nekem is a gin-tonic a mániám :)

amúgy meg kevés rövid van, amit nem szeretek, de pl a whiskey-t egyértelműen útálom

vörösbort sztem már életem végéig képtelen leszek inni, egyszer (kb 7-8 évvel ezelőtt) vszleg tablettásat sikerült kapnom egy szórakozóhelyen és azóta a szagától is rosszul vagyok...

fehérborral már megbékéltem, de kizárólag száraz jöhet szóba

sört pedig férfi létemre (?) még mindig nem szerettem meg, talán nem is fogom már :redface:

és minden alkohol mellé sok-sok ásványvíz, különben jaj lesz csak a vége :)

Member

Ramiznak és más sörkedvelőknek:
Ha Szegeden jártok, kutassatok addig, amíg nem találtok valahol Szögedi Sörfőzdés "Red Devil" (6,5%-os vörös ír sör) vagy "Boszorkány" (8%, a fajtáját nem tudom) söröket, mert a 1,5 árban egészen korrekt (530 Ft) és vmi mocskosfinom. :cool:

Pirula

Te hol találtad? Csak hogy legyen nyom amin elindulhatok.  :smile:

Member

Van egy éjjelnappali, a Menekültügyi Hivatallal szemben, eddig egyedül csak ott láttam. Az pedig nem messze van a Mars Tértől, a körúton. De ha szólsz, és erre jársz, akkor szívesen viszek neked. ;)

Pirula

Megdumáltuk! Nem tudom mikor lesz rá alkalmam hogy teszteljek, de egyszer, egy ködös telihold éjszakán majd érkezik hozzád egy pm...

Fate

Quote from: Pirula on 2007-02-22, 12:50:02
Te hol találtad? Csak hogy legyen nyom amin elindulhatok.  :smile:

Van a nagyállomásnál, a csiga pékséggel szemben egy ABC, ott is lehet kapni.

Nem rossz, de az igazi az a világos sör volt amit egyenesen a sörfőzdéből lehetett venni a Mars tér közelében, ráadásul csak 350 Ft volt a 2 liter. Kár, hogy ez a lehetőség már nem él, anno okozott pár kellemes estét.
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Member

Ha vki ismételten Szegeden járna, és megéhezne, ne a hambisokat rohanja meg, hanem blicceljen (:D) el a belvárosi hídig, ahol a Tündérkonyhában most 261 ft-ért ebédeltem csontlevest és finomfőzeléket. :Kiraly: Egyetlen hátránya, hogy nagy szokott lenni a sor... :/
Az egészben a legjobb a hűtöttvízadagoló szerkezet. :D
Quote from: Pirula on 2007-02-22, 20:59:22
Megdumáltuk! Nem tudom mikor lesz rá alkalmam hogy teszteljek, de egyszer, egy ködös telihold éjszakán majd érkezik hozzád egy pm...
Rendben, sztem viszem Peturt is, zeneileg tudnátok eszmecserét váltani. ;)
Quote from: Fate on 2007-02-23, 15:03:46
Nem rossz, de az igazi az a világos sör volt amit egyenesen a sörfőzdéből lehetett venni a Mars tér közelében, ráadásul csak 350 Ft volt a 2 liter. Kár, hogy ez a lehetőség már nem él, anno okozott pár kellemes estét.
Na ne már, pont erről maradok le? :frown: Mondjuk a világos sörük csak 4%, ha jól olvastam... :/

Darkstar

Én most fogok az automaták valamelyikéből gyümölcskaramellával, 3bit-tel, snickers-el és kólával feltöltődni. Esik az eső és nem volt kedvem kimenni sehová. :/ De már legalább csak egy Analízis gyak van hátra, a Mester előadása meg megint jó volt. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Eberinu

Kostoljátok meg:rántotta, sültvirsli belekarikázva és a végén a tetejére ketchup :D

kisvirag

A tündérkonyhában az a poén, hogy nem oly rég nyitott (azért olyan olcsó) és valaha a Boszorkánykonyha nevű hely állt a helyén :D
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Pirula

Quote from: kisvirag on 2007-03-09, 20:00:25
A tündérkonyhában az a poén, hogy nem oly rég nyitott (azért olyan olcsó) és valaha a Boszorkánykonyha nevű hely állt a helyén :D
És a Sárkány is közel van. Már csak egy Kerekerdő kávézó megy egy Üveghegy söröző hiányzik.  :)

Member

Ma olyat "vacsiztam", hogy megkenem a háztartási kex egyik felét vajjal és ráteszek... egy másikat. :haha: És ebből persze jó sokat. :D
Egy Vár Söröző azért van a környéken. :ejnye: De akkor hangulatilag inkább már a Zápor. ;)

Tényleg, Szegediek, Szegedet ismerők (és azt nem ismerők), egyszer egy közös sörözést összerántunk? :haha:

kisvirag

én nem sörözök, de lehet róla szó :)

Pirula

Raggie

Hogy? Mi? Alkohol? Fesztivál? OK! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Member

Szegeden van borfesztivál? :confused: :D
Akkor a májusom elég sűrű lesz, mert bejátszik a SakuraCon, de egye fene, lesz@rjuk az év végi beszámolókat. :haha:

kisvirag

miért ne lenne? sőt, elég nagy hagyománya van.
sörfesztivál is van, abbol asszem egy évben több is, elvgre jó sok sörféle létezik kis hazánkban :)
meg két éve asszem pálinkafeszt is van (illetve tavaly nem tom volt-e, de két éve biztos, mert katz akkor jött le először hozzám, igaz a fesztből nem sokat láttunk :D )

Member

Ezekre talán jobban oda kellene figyelnem, jól hangzanak. ^^'

Eberinu

Emberek, Nyugati p.u. aluljáró------>>>>Gyros-os!!!!!!Ajánlom de nagyon!!!400Huf a gyros, és kuuuuu*va finom :D

kisvirag

mivel Ramiz nagy gyrosrajongó, és hát, mi sem most születtünk, erről már elég régóta tudunk. igaz mikor egutóbb arra jártam, még 350 volt a gyros. és azt is tudom, hogy valaki a fórumról, de most hirtelen nem is tudom ki, talán Raggie volt? nem eszik ott többet, mert egyszer jókis gyomorrontást kapott tőle :)
egyébként ha még jó gyrosost keresel, olvass vissza, Ramiz nagyon tudott néhány helyről ömlengeni (főleg az a szilveszteri gyros, mi? ;) )

Ramiz

Quote from: kisvirag on 2007-03-11, 11:54:05
egyébként ha még jó gyrosost keresel, olvass vissza, Ramiz nagyon tudott néhány helyről ömlengeni (főleg az a szilveszteri gyros, mi? ;) )
Az iiiisteni volt... :haha:
A Nyugatis szerintem főleg az elhelyezkedésével, az árával és a nyitvatartásával csábít vendégeket, finomabb giroszt viszont azért lehet bőven találni a városba. Például a piaci (erősen csalamádélé ízű csalamádé) nem giroszba való... :Ejnye: És a hagymát is illik apróbbra vágni, mint nekünk tegnap vágták ott. De még így is megéri szerintem, mert csak 400 és nem olyan vékony mini tölcsér-pitába adják. :D Én a Blahánál szoktam még gyakran enni (nem az árkádok alatt, hanem a Rákóczi tér felé a bal oldalon 50m-re a villamosmegállótól van egy), elég zsíros, de mivel finom fűszeres húszsír, ez nekem csak jópont :Kiraly: és azért nem viszik túlzásba, viszont a fűszerezés valami kitűnő, két srác szokott ott lenni felváltva, mindkettő nagy arc, az egyik (Tilus) a múltkor elmagyarázta nekem, hogy valami tizenötféle fűszert használ, azért ilyen jó a girosza... :D Ja igen, szintén sokáig van nyitva (éjjel 2-kor piálások utáni gyógygirosz... :cool: ) és 420.-ért adják, tehát szerintem simán veri a Nyugatit.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Szegeden bezzeg átlag 560... :ejj: Viszont a nagywimpi az egy isten. :jee:

Member

Régen láttam már ezt a topic-ot a második oldalon... :eek:
Soproni1895 nagyon korrekt, árban és alkoholszintben (5,3%) is, viszont a 10 Dollars Whisky emberi fogyasztásra alkalmatlan, még 1:10 hígításban is... :ejj:

Amúgy tudja vki, hogy miért most adták ki az 1895-öt? :confused: Talán mert 112 a segélyhívószám? :D

Ramiz

A Soproni 1895-nek aktualitása van. 2007-et írunk. 18-9+5 = 2+0*0+7.

Újonnan favorizált hely: Gösserező a Moszkván. Kellemes pubhangulat, az Amstel csak 280, a Gösser viszont drága (420 asszem).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Ez a Soproni 1895 tényleg jó? Mert alapból a Soproni szerintem ihatatlan.

Member

Akkor te burzsujsört iszol csak, vagy mi? :confused: :rotfl:
Kicsit kesernyésebb, mert minőségibb a komló benne. Én csak a 100 ft alattiakat és az édesebbeket (pl. Heineken, Becks) nem tudom meginni.

sirtomi

Quote from: Member on 2007-03-29, 12:50:48
Akkor te burzsujsört iszol csak, vagy mi? :confused: :rotfl:
Kicsit kesernyésebb, mert minőségibb a komló benne. Én csak a 100 ft alattiakat és az édesebbeket (pl. Heineken, Becks) nem tudom meginni.
Szerintem nem azért kesernyés mert minőségi a komló, inkább az ellenkezője :)
Legtöbbször Szalont iszok. Ha van pénzem akkor jöhetnek a jobbak, Stella, Heineken, Pilsner stb.

Raggie

Én most mióta a Martos koleszbe járunk sörözni sokszor egyetem után/helyett/alatt/közben megszerettem a csapolt Borostyánt. Nagyon finom! :jee:

Én csak egyszer kóstoltam a Soproni 1985-öt, de nekem nem ízlett. A sima Soproni még átlagosan jó sör, de ezt az újat nem tudom meginni.
Általában ha tehetem Óbester-beli házi sört iszom, vagy mást :D (Cseh sörök örök előnyben).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie on 2007-03-29, 23:49:35
Én most mióta a Martos koleszbe járunk sörözni sokszor egyetem után/helyett/alatt/közben megszerettem a csapolt Borostyánt. Nagyon finom! :jee:
Az tényleg baromi jó. :Kiraly:

Member

Olcsóbbak közül én a Kőbányait preferrálom, az még pont iható és occsó. :D
(Haverom mesélt vmi Vikingről, ami üvegdíjjal együtt volt anno 69 Ft :rotfl: )