Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Raggie GordonNembaj az is jó lesz.
Mazsi, Mazsi, hiába mondtam, hogy a pia meg a cigi az még elmegy, de a porral már ne kezdj? :rolleyes: (A Fekete Hús... téged is beszerveztek? :3x3: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Ne aggódj Ramiz, szerintem jut neked is :D

Lythis

Elõszöris SRY a flood miatt.

 Szar oks, h az mmorpg-k nagy hatással vannak az emberre, meg függést okoznak, de hogy már a táplálkozásába is beleszólnak...
 Lényeg a lényeg, van a RO-ban egy Thaiföldrõl mintázott település, ahol lehet szerválni egy helyi specialitást egy quest-tel. Nah, én ma szereztem olyat, instant formában - tudjátok, azt a hosszútésztásat - mondván, h jé ez poén, ha már lehet kapni akkor vegyük meg.....
 Nos elõszöris: télleg van benne "shrimp", meg lemon, meg chilli... és télleg elég egzotikus, és egyedi íze van.... csak ha mindent belepakolsz, akkor Rounint megszégyenítve fogod ûzni a tûzokádást...:D
 Még nem próbáltam, hogy milyen, ha nem teszem bele a chillit, egyelõre örülök, h újra érzek ízeket:D... mindenesetre gasztronómiai élménynek nem volt rosz....

Lythis

Lythis flames the topic pt.3. (max a modik majd merge-elik, de sztem nem én tehetek róla, h senki nem postol ide).

 Szal improvizálni kellett, mert éhes voltam, és mivel nem sok alapkoncepcióm volt, hogy mit készítsek, ezért összekontárkodtam valamit, amirõl úgy gondoltam, h ehetõ lesz:

Felhasznált alapanyagok:
-rizs
-tojás
-currypor
-zöldségek (jelen esetben mirelit thai zöldségkeverék)
-chilliszósz
-méz

 Elsõnek a köret: tojásos currys rizs. Ez nem nagy cucc (ahogy a második sem lesz az). Fõzöl rizst. kis tálban felversz a rizs mennyiségéhez mérten néhány tojást (mondju3-at), amit összekeversz curryporral (ebbõl is millió fajta van egyébként - legalábbis kiindulva abból, h 3 különbözõ félét találtam itthon...).
 Kicsit lehet h macera, de igyekezz h homogén legyen.
 Kevés olajat teszel egy nagyobb serpenyõbe, v lábosba, bele a rizst, és ráöntöd a currys tojást. Folyamatosan kevergetve sütöd, amíg a tojás meg nem szilárdul. Ez kész.

 Második rész: Veszel egy nekd szimpatikus mirelit zöldségkeveréket, vagy nyiszatolsz bele mindenféle zöldséget, amit szeretnél (én az elsõ metódust választottam, mert kényelmesebb). Miután leolvasztottad vágd be egy serpenyõbe az egészet. Olaj tetszés szerint pakolható alá, de sztem nem kell. Néha keverd meg kicsit, és folyamatosan süsd addíg, amíg el nem tûnik belõle az az idegesítõ mirelit utóíz (az a vizes izé, mittomén.. aki evet már olyat az biztos tudja). Ezekután adjunk hozzá chilliszószt - ki mennyire szereti csípõsen alapon ez kb az egy evõkanáltól a fél flakonig intervallum sztem. keverjük el.
 Hagyjuk még egy kicsit, majd adjunk hozzá mézet (részemrõl 3 evõkanál, de ki mennyire szereti alapon változtatható, tessék kísérletezni:D) - nemtom az ötlet hogy jött, de a chillivel együtt egészen különleges, és finom ízt kölcsönöz az egésznek.
 Szívemszerint raktam volna bele valami húst is (pl csirkét), csak mivel nem csak magamnak készült, ezért ezt az opciót alapból kilõtték...

Ramiz

kisvirAAAgot megszégyenítõ stílusú receptek... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mirror

Sajnos a Nó'bigazdaságos (tápláló és egésséges) muffin receptje a másik kabátomban található, így aztán következzen egy olyan táplálék, amit még én se tudok elrontani: zöldséges tészta
- tészta (nem hosszú, de közepes felületû!)
- sötét chiliszósz
- currypor
- chilipor
- mirelit zõccségkeverék
- Max Raabe: Mein kleiner grüner Kaktus (énekelni kevergetés közben)

Megfõzöd a tésztát (én mindenbõl egy zacskót használok fel, kivéve a szószt és a porokat), meg a zöccséget (lehet együtt is, úgy gyorsabb). A szószt beízesíted a curryvel és a chilyvel (2/3-ad curry!), majd rálocsolod a (már leszûrt!!!) tésztás zõdségre. Az így nyert táplálék valamennyi kínai kajáldában szériafelszerelés, úgyhogy felfogható afféle lowcost báziskajaként.

Tálalás (túrós derejéhez is javasol):
Max Raabe: Super Trouper c sanzonjával (ehhez illeszkedve mondjuk a háttérben mehet még a Manitu bocskora is...), ropogósra vasalt (nem égetett) ingben, késsel-villával-asztallal/pálcikával-asztallal tányékon, ülve, Világpolitikai cikkösszefoglalót olvasgatva... nos, "hétköznapi sznobságok" rovatunkat olvasták!!
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Raggie

#786
Nemtom hova illene ez, ezért most ide írom...(részint érinti a topicot :) )

Pesti Sörcsarnok

Ma mutatta meg egy osztálytársam és evvel örök hálára kötelezett. Iszonyatosan jóó hely! Ez egy étterem/kocsma a Kálvin tértõl a duna felé a körút jobb oldalán.

A belsõ elrendezése tökéletesnek mondható: faburkolat a falak mentén és jó masszív fabúturok, végig kisebb és nagyobb boxokban beszélgetõ, sörözgetõ emberek. Felpillanva a falakra mindenféle sörök emblémáját, régi reklámplakettjeit és egy világító Becherovkaás üveget láthat a(z ettõl a látványtól már rendkívül) boldog szemlélõ. Belépve ettõl az elém táruló hangulat könnybelábasztotta a szememet(nem cigifüst ;) )... mi ez?... mintha Prágában lennék?!!! Minden asztalra ki van téve a sörkorcsolya(sajnos fizetni kell érte :( ), és kedves pincér jön oda fél percen belül. A sörválaszték sem utolsó: Löwenbräu(350), Staropramen!(450), Krusovice világos/barna!(450)és Holsten, természetesen mindez csapolva(!). Ráadásul a napi menün egészen jó áron kapható mindenféle finomság, mint pl házi kocsonya meg babgulyás (ezek voltak a mai ajánlatok). Najó befelyezem, mert ezt inkább látni kell.

Ramizkám a figyelmedbe ajánlom! Egyszer elviszlek oda! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonRamizkám a figyelmedbe ajánlom! Egyszer elviszlek oda! ;)
Korábban kell ahhoz felkelned, hogy nekem új kocsmát mutass a volt gimnáziumom környékén! :ejnye: :lazza: Voltam már itt is... sajnos. Nem tetszett a hely. Ahhoz képest, hogy milyen drága, nem tud sokat, kb csak annyit, hogy jó helyen van. Sörválaszték nagyon kicsi, nem tudom hogy van képük Sörcsarnoknak hívni magukat. A boxszok jók, csak a legtöbbje túlságosan szem elõtt van. Ajánlom helyette a Prágát (a könyvtár közelében) vagy ha még inkább a drága helyeket szereted :D , akkor a Kálvintól a Ferencziek felé és az elsõ sarkon balra, aztán két sarkot elõre egy másik helyet, ott tényleg nagy a sörválaszték és a berendezés is jobb, ráadásul mindig olyan korsót kapsz, amilyen a söröd. Igaz, drága.
(Ui. Prágában harmadennyi a sör... :D )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Quote from: RamizKorábban kell ahhoz felkelned, hogy nekem új kocsmát mutass a volt gimnáziumom környékén! :ejnye: :lazza: Voltam már itt is... sajnos. Nem tetszett a hely. Ahhoz képest, hogy milyen drága, nem tud sokat, kb csak annyit, hogy jó helyen van. Sörválaszték nagyon kicsi, nem tudom hogy van képük Sörcsarnoknak hívni magukat. A boxszok jók, csak a legtöbbje túlságosan szem elõtt van. Ajánlom helyette a Prágát (a könyvtár közelében) vagy ha még inkább a drága helyeket szereted :D , akkor a Kálvintól a Ferencziek felé és az elsõ sarkon balra, aztán két sarkot elõre egy másik helyet, ott tényleg nagy a sörválaszték és a berendezés is jobb, ráadásul mindig olyan korsót kapsz, amilyen a söröd. Igaz, drága.
(Ui. Prágában harmadennyi a sör... :D )
Prága az nem az a kávézó, vagy mi, ami a Szabó Ervin mellett van? vagy keverem?

Raggie

Quote from: LythisPrága az nem az a kávézó, vagy mi, ami a Szabó Ervin mellett van? vagy keverem?
De az az! Jóra gondolsz!

Ramiz: jólvan. Nekem naggyon tetszett! És az ötbõl három cseh sör neked kevés választék??? :eeek: Hínnye de elkényesedtünk!! Nekem jóó lesz azért az a hangulatos kis Pesti Sörcsarnok(max majd nélküled megyek, és a te meghívásodra szánt összeget az elsõ zsákarc osztálytársamra fordítom :hehe: )! A Prága kávézóban ugyanennyi a sör és sztem sokkal rosszabb hely, mivel mindíg tele van és rohadt kevés a hely(a másik kabátja a szájamba lóg) és kicsik az asztalok és nagyon telefüstölik néha a cigisek. Itt meg még enni is lehet. És annyira nem is drága(nem az a mindennap suli után, de nem is a félévente egyszer...).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonA Prága kávézóban ugyanennyi a sör és sztem sokkal rosszabb hely, mivel mindig tele van és rohadt kevés a hely(a másik kabátja a szájamba lóg) és kicsik az asztalok és nagyon telefüstölik néha a cigisek.
Hát, végül is igaz... Lehet, hogy csak az elsõ nagy csalódás miatt nem szeretem ezt a helyet. (Sörcsarnok, és alig van sörválaszték? Krétával írt menü/kinti árreklám, rozoga fa spaletták és 450 a sör? Stb.) Mindegy, ha már Kálvin, akkor gotta love my Löwenbrau sörözá (az aluljárós kuckó)! :kiraly:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

RE@L

Szeretnék érdeklõdni olyan bolt után ahol lehet beszerezni japán kajákhoz kellékeket. Értsd: Hol lehet olcsón kapni Sake-t, Makisu-t, pálcikákat, Miso-t, Dashi-t, Rizsecetet, Gohan-t meg 1-2 algát? Azoknak nemszeretném leírni a neveiket most :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Quote from: RE@LSzeretnék érdeklõdni olyan bolt után ahol lehet beszerezni japán kajákhoz kellékeket. Értsd: Hol lehet olcsón kapni Sake-t, Makisu-t, pálcikákat, Miso-t, Dashi-t, Rizsecetet, Gohan-t meg 1-2 algát? Azoknak nemszeretném leírni a neveiket most :)
Lehet, hogy van japán gasztro bolt, de tuti, hogy piszok drága. Viszont több helyen is ismerek ázsiai/kínai gasztro boltot, talán ott is találsz hozzávalókat (szárított, préselt algaleveleket például biztos). Egyik a Keletinél van az árkádok alatt, amit láttam, a másik a Móricz közelében, a Vásárcsarnokban.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: RE@LSzeretnék érdeklõdni olyan bolt után ahol lehet beszerezni japán kajákhoz kellékeket. Értsd: Hol lehet olcsón kapni Sake-t, Makisu-t, pálcikákat, Miso-t, Dashi-t, Rizsecetet, Gohan-t meg 1-2 algát? Azoknak nemszeretném leírni a neveiket most :)
Palcika a Budagyongyeben is van (alagsor, jobbra ha nem tudsz tovabbmenni, akkor rezsut balta meglatod) es gondolom az 59es vonalan levo masik boltjukban szinten.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kisvirag

pálcika étkészlet még pl a Terebessben is, meg itt is:

Keletkapuja Webbolt
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

RE@L

Köszi szépen mindenkinek!

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Raggie

Quote from: RamizHát, végül is igaz... Lehet, hogy csak az elsõ nagy csalódás miatt nem szeretem ezt a helyet. (Sörcsarnok, és alig van sörválaszték? Krétával írt menü/kinti árreklám, rozoga fa spaletták és 450 a sör? Stb.) Mindegy, ha már Kálvin, akkor gotta love my Löwenbrau sörözá (az aluljárós kuckó)! :kiraly:
Egyébként a Sörcsarnok névhez azért az is hozzátartozik, hogy hogyan fedeztük fel a helyet egyáltalán. Hát elmondom: történelem órán érettségire gyakorlunk a szokásos zöld feladatgyûjteménybõl oldunk meg feladatokat. Épp a kiegyezés[SIZE="1"](1867 körül asszem)[/SIZE] utáni Magyarország a téma, amikor elmélazgatásom közepette egy forrásképre leszek figyelmes: egy akkori budapesti belvárosi utca van rajta a frakkos arcokkal, fiákerekkel meg minden tuti, DE... a kép jobb alsó sarkában látszik egy homlokzati cégér:
[PESTI SÖRCSARNOK - Pilzeni sörök] Nna mondom már akkor is tudták mi a jó! :D És megkérdeztük a töritanárt, hogy Pest melyik utcája lehet az. "Hát az az akkori Múzeum körút és a mai Kálvin tér környékén." Jót örültünk, hogy milyen közel volt ide egy jóó kis kocsma akkoriban, DE másnap reggel az arrafelé lakó osztálytársamtól megtudtuk, hogy ott arrafelé télleg van egy ilyen nevû hely! :eeek: nna usgyi több se kellett és rohantunk is megnézni... Szóval lehet egy kis története anak a helynek! ;)

És nekem a krétával írott árlap is tetszik :hehe: !Ja, és ismételten mondom, hogy a négy féle sör(abból kettõ Pilseni) az nem rossz választék szvsz!!! :ejnye:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Relunx

Mostanában a Westend-ben a kajáldás-teres részen, ott van egy pizzázó ahol 300 ft/pizza-szelet (jó nagy szelet)
Simán megéri és laktatóbb, és egészségesebb mint a mc donalds/burger king-es mûanyag kaják...

Relunx

SaiyaGin

Pár napja bedobtak a postaládánkba egy kínai kajálda reklámpapírját. Ma nem fõztünk semmit, hanem apámmal elmentünk megnézni a helyet. Habár az étlapon 800 ft körüli árak szerepeltek, a pultnál minden 500 körül volt (és tényleg 430-ba került, amit választottam). Az adag, amit kaptam hatalmas volt. Nagy lelkesedéssel kezdtem el enni,ugyanis finom volt, azonban a felénél már úgy tele voltam, hogy enni nem, csak nyögni és jajongani tudtam. :whoah: Végül a maradékomból apám is jóllakott.
[SIZE="1"]Még mi elõtt valaki megkérdezné, hol található ez a hely, leírom, hogy nem Pesten. :beeee: [/SIZE]

Ramiz

Quote from: SaiyaGinPár napja bedobtak a postaládánkba egy kínai kajálda reklámpapírját. Ma nem fõztünk semmit, hanem apámmal elmentünk megnézni a helyet. Habár az étlapon 800 ft körüli árak szerepeltek, a pultnál minden 500 körül volt (és tényleg 430-ba került, amit választottam). Az adag, amit kaptam hatalmas volt. Nagy lelkesedéssel kezdtem el enni,ugyanis finom volt, azonban a felénél már úgy tele voltam, hogy enni nem, csak nyögni és jajongani tudtam. :whoah: Végül a maradékomból apám is jóllakott.
[SIZE="1"]Még mi elõtt valaki megkérdezné, hol található ez a hely, leírom, hogy nem Pesten. :beeee: [/SIZE]
Tele van Pest ilyen helyekkel. ;)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizTele van Pest ilyen helyekkel. ;)
Igen? Mondj már egy-kettõt! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: RamizTele van Pest ilyen helyekkel. ;)
Ilyen arban engem is erdekelne. Meg ha jo.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Raggie GordonIgen? Mondj már egy-kettõt! :D
Sok kínai gyorsétterem. Nem tudom, kinek mekkora a gyomra, nyilván, de nekem a kis adag is elég szokott lenni, a nagytól meg túllakok. :) Igaz, hogy én 4-5 óránként eszek valamit.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizSok kínai gyorsétterem. Nem tudom, kinek mekkora a gyomra, nyilván, de nekem a kis adag is elég szokott lenni, a nagytól meg túllakok. :) Igaz, hogy én 4-5 óránként eszek valamit.
Jóó, hát úgy könnyû!  De egyébként is, már a sulink mellett levõ irtópici kis kínai büfében is 640,- körül van egy nagy adag... Az azért kicsit több, mint az 500 meg a 430.

Szóval azért érdekelnének ezek a helyek! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonJóó, hát úgy könnyû!  De egyébként is, már a sulink mellett levõ irtópici kis kínai büfében is 640,- körül van egy nagy adag... Az azért kicsit több, mint az 500 meg a 430.
Szóval azért érdekelnének ezek a helyek! :)
Az egyetem mellett majd mutatok párat. :) (4 van gyakorlatilag egy kupacban...) (na majd lesznek itt jó kis kínaizások pálcikával meg sörrel :D :D :D jussál be öreg!)
A Keletinél is egy jó hely van.
Az Astoriánál meg a Blahánál asszem már drágább.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizAz egyetem mellett majd mutatok párat. :) (4 van gyakorlatilag egy kupacban...) (na majd lesznek itt jó kis kínaizások pálcikával meg sörrel :D :D :D jussál be öreg!)
Háát ja! :rolleyes: Majd igyekszem! Ha másért nem is, de ezért tuti! ;)
Quote from: RamizAz Astoriánál meg a Blahánál asszem már drágább.
Nna pont ez a baj öreg! ... :(
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Hosszu keslekedes utan gondorleves-jelentes, memoriazavarokkal.
A 3 leves es csokis, enyhen sos rudacskak - e most undoritoan hangzik, de ha az ember megszokja, hogy a vegen egesz kicsit sosak, nagyon finom.
A jobb also leves tengeri herkentyu izesitesu, undoritoan pocsek ize van, es batyam szerint romlotthus-szaga. Szoval nem ajanlom.
A zold marhahus izesitesu, elmegy.
A narancssarga miso izesitesu elvileg, gyakorlatilag szojas ize van, de pont kellemes erossegu. Nekem izlett, erdekes. Ebbol valszleg fogok meg venni nehanyat valtozatossagkeppen.
No azert egyik sem az a hazi husleves minosegu, de 3perces levestol nem is varja el az ember.
Bolt: Budagyongye alagsor, mozgolepcson le, es jobb iranyban kell menetelni.
Osszehasonlitaskeppen az atlag ramenleves csirkes izesitesu peldanya kb olyan, mint itt a marhas. Persze az atlaglevest en altalaban feldobom hagymaval-kolbasszal. Itt a szojasba nem tudom mit merjek apritani. Valaki, otlet?
Leves: 300, rudacskak: 260.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

RE@L

Többé kevésbé idetartozik eme kérdésem: Szóval, tud valaki egy normális igényes beülős fagyizót BP-n, inkább Pesten. Előre is nagyon szépen köszönöm (Amúgy értsd.: a fagyi nem iszonyatosan drága )

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Raggie

Quote from: RE@L on 2006-04-22, 13:26:19
Többé kevésbé idetartozik eme kérdésem: Szóval, tud valaki egy normális igényes beülős fagyizót BP-n, inkább Pesten. Előre is nagyon szépen köszönöm (Amúgy értsd.: a fagyi nem iszonyatosan drága )
Hmmm... jóó kérdés. Nem nagyon vagyok tájékozott ilyen téren, de szvsz a Jégbüfé(Ferenciek tere) elég igényes és nem olyan drága. Mondjuk inkább a sütijük a híres, de ha már Jégbüfé a neve nemszem, h rossz fagyit csinálnának! ;) (mi meg az utcára néző kis gofris standja miatt szoktunk oda járni, mert az télleg naggyon jó :jee: )

Amúgy itt mifelénk is van egy egész jó kis fagyizó, de nemtudom, hogy ez neked mennyire esik útba: 16.ker, csömöri út és szlovák út sarka Vári cukrászda. Van árnyékos terasz és lehet bent is leülni, finom fagyik nagy ízválasztékban, süti kevésbé jó(főleg, mivel tíz éve ugyan azok vannak így én kicsit már unom őket :) ).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

RE@L

16 az tényleg kicsit messze van azért nagyon szépen köszi!!!  :jee: , de Jégbüfében tényleg nagyon finom sütik vannak, de fagyijukat még nempróbáltam, de istenik ott a sütik.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.