Neon Genesis Evangelion - SPOILERS

Started by katz, 2005-07-09, 12:52:58

Previous topic - Next topic

NLZ

De még mindig nem értem, h mit akart Gendo, miközben Rei hasában turkált Adam maradékával. :)
[reserved]

bandiras2

Quote from: Kuro_TenshiRei egy angyal-ember hibrid, Yui lelkébõl és Lilithbõl készült (meg valszeg méég egyebekbõl). Gendo kezében meg ott volt Adam ;)

Pont fordítva. Yui génállományát használták fel, és Lilith lelkét adták hozzá.
Press any key to continue and any other key to quit.

Keelhaul

Quote from: NLZDe még mindig nem értem, h mit akart Gendo, miközben Rei hasában turkált Adam maradékával. :)
Ha megnézed hogymerre turkált, megérted. Alhas. Méh. Na?
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

NLZ

S miért hiányzott a keze Rei-nek?: )
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: bandiras2Pont fordítva. Yui génállományát használták fel, és Lilith lelkét adták hozzá.
Hm.. lehet. Szerintem volt benne Yui lelkébõl is - ezért voltak azok a képek Shinji anyjáról.. bár, ha belegondolok, Lilith az összes ember õsanyja, tehát ezért is lehetett.

Kuroi Tenshi

Quote from: KeelhaulHa megnézed hogymerre turkált, megérted. Alhas. Méh. Na?
Most meg nekem nem világos. Az volt-e a célja, hogy Adam és Rei, aki félig angyal, egyesüljön, és evvel meginduljon a Third Impact? Ha igen, akkor miért nem indult meg? Vagy hogy az embrió Adam-ot elhelyezze Rei méhében (amikor kihúzta a karját, a keze már nem volt meg)? Akkor Rei csak Lilith lelke volt (amikor fellebeg hozzá, megszólal, hogy "Hazatértem" és Lilith teste elnyeli, és csak ekkor éled fel).

Hogy Rei keze miért esett le, arra nekem sincs öletem. Akiknek az AT-mezõje elkezdett gyengülni, az nem szétesett, hanem elfojt... De Lilith is hasonlóan, szinte szabályos vágások mentén esett szét

Keelhaul

Quote from: Kuro_TenshiMost meg nekem nem világos. Az volt-e a célja, hogy Adam és Rei, aki félig angyal, egyesüljön, és evvel meginduljon a Third Impact? Ha igen, akkor miért nem indult meg? Vagy hogy az embrió Adam-ot elhelyezze Rei méhében (amikor kihúzta a karját, a keze már nem volt meg)? Akkor Rei csak Lilith lelke volt (amikor fellebeg hozzá, megszólal, hogy "Hazatértem" és Lilith teste elnyeli, és csak ekkor éled fel).

Hogy Rei keze miért esett le, arra nekem sincs öletem. Akiknek az AT-mezõje elkezdett gyengülni, az nem szétesett, hanem elfojt... De Lilith is hasonlóan, szinte szabályos vágások mentén esett szét
Akinek a lelke elkezdett gyengülni az elkezdett hallucinálni, majd szép lassan elfröccsent...(Ibuki is látta még Ritsuko-t egészben, majd szétfröccsent.-például) Lehet, hogy Rei végül ellenállt ennek.
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)

NLZ

Quote from: Kuro_TenshiVagy hogy az embrió Adam-ot elhelyezze Rei méhében (amikor kihúzta a karját, a keze már nem volt meg)?

Jahm, mert Gendo akart valamit, csak Rei önállósította magát, s ezért nyelte be Gendo karját is. Azt nem tudjátok, h Gendo mit tervezett?
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: KeelhaulAkinek a lelke elkezdett gyengülni az elkezdett hallucinálni, majd szép lassan elfröccsent...(Ibuki is látta még Ritsuko-t egészben, majd szétfröccsent.-például) Lehet, hogy Rei végül ellenállt ennek.
Hm... amikor halucináltak, akkor mindenki azt látta, akit szeretett: Misato is látszólag össze-vissza beszélt, amikor ott haldoklott, de a végén nézett fel és ezt mondta: "Ugye jól cselekedtem, Kaji?" és Rei ott áll, majd bumm! felrobbantották a szintet. Ibukinak Ritsuko, a másik srácnak (a szemüveges rövidhajú, aki rajta kívûl mindig ott volt a vezérlõben) meg Misato, Fujutsu-nak Yui, stb. Rei mindenkinek megjelent valamilyen formában és vitte magával a lelkét, a teste meg lcl-lé vált.

Rei esete más. Õneki szépen szabályosan, szinte egy vágás mentén leesett a keze. Úgy, mint ahogy Lilith esett szét a végén. Talán Shinji döntésével lehet kapcsolatban? Shinji a végén az életet választotta, így Lilith elpusztult? Elõtte meg Shinji halálra vágyott (nem menekült, pedig meg akarták ölni, stb), ezért Lilith emberi formája vele együtt esett szét?

Ja, és Rei, mielõtt faképnél hagyta Gendot, azt monta, "Shinjinek szüksége van rám"

Keelhaul

Meggyõztél...:)
Misato azonban jóval az impact elõtt hal meg, ennek semmi köze ahhoz, ahogy a többiek 'meghalnak'.

Kuroi Tenshi

Quote from: KeelhaulMeggyõztél...:)
Misato azonban jóval az impact elõtt hal meg, ennek semmi köze ahhoz, ahogy a többiek 'meghalnak'.
Én is elõször csak néztem, hogy miket beszél ott összevissza, meg hogy kerül oda Rei (fõleg az iskolai egyenruhájában, amikor közben pont lent lenne a Terminal Dogmában). Viszont a védõk és támadók is az impact elõtt halnak meg, mégis ott van Rei. Úgy látszik, elõbb a halottak lelkét vitte el

Kuroi Tenshi

Quote from: Keelhaula rövid idõ alatt, amit Shinji az Instrumentality-ben tölt, tudata eggyé vált a többiekével,így Asuka láthatta ami történt.Ráadásul Shinji egyik fõ bûnének tartja,amit tett.
Az elsõ rész igen, a második mondat már nem biztos.
"Idiot! I know all about your little j**k off fantasies about me. Go ahead and do it like you always do. I'll even stand here and watch you. If I can't have you all to myself, then I don't want anything from you."
Ebbõl meg valahogy a hangszínébõl úgy tûnik, mintha a szokásos leszídásnál csak egy kicsit lenne keményebb, a szokásosnál csak kicsit jobban utálná/vetné meg, de még mindig nem az az "undorodom tõled, nem is akarlak többet látni!" típusú. Szerintem a fõ bûnének még mindig a tutyimutyiságát és tehetetlenségét tartja (hogy mindig csak igent meg bocsánatot mond, kibújik minden alól, azt teszi, amit mások mondanak neki, ahelyett, hogy a saját feje után menne, "allj már a sarkadra és légy férfi!", stb).
Na mindegy. Ez leginkább arra volt jó, hogy az 1. és a 100. postom után a 200. is a NGE-hoz kapcsolódjon :D  :lazza:

Keelhaul

:)
Erre minden joga megvan, mer Shinji az EVA-Series ellen is elkésett...
De Asuka valóban meg is mondja, hogy ez az egy baja van vele.(Asszem a sorozat 14. részében?-amikor a UNIT-00-t tesztelik Shinjivel.)

Kuroi Tenshi

Quote from: KeelhaulDe Asuka valóban meg is mondja, hogy ez az egy baja van vele.(Asszem a sorozat 14. részében?
Meg a 8.-ban. Meg a 9.-ben. Meg a 10.-ben. Meg ... :D mindig utalgat rá ;)

Kuroi Tenshi

Quote from: White SeeDA kettõ között fõleg az a különbség, hogy az elsõ vég, csak egy ember számára jelent beteljesülést.
Valójában többnek is. De csak Shinji-ét mutatják végig.
De közben Asuka, Misato, és még ki tudja ki is benne van.

Viszont utal az EoE-ra: mutatták benne a lelõtt Misatot és Ritsuko-t. Õk pedig az EoE-ban haltak meg.

Úgykülönben az EoE-t lehet továbbfolytatni, itt egy fanfic:
http://www.evacomics.com/archive.html
:D

Lazzaret

Honnan tudok letõlteni NGE-t animot????

www.arkangyalok.uw.hu

Keelhaul

Quote from: White SeeDInnen az FTP-rõl of course.
+Úgy nézd, hogy ez az istencsászár és a legalapibb anime amit mindenkinek meg kell néznie legalább egyszer:)
_LEGALÁBB_ egyszer ;)
3 dolog miatt:
okos és megrázó
k. jó zenéje van
szépen meg van rajzolva, pár kivételtõl eltekintve
(van még pár plusz rajta: bibliai motívumok, meg jó kerettörténet, a sci-fi rész elég stílusosra sikerült)
Ja és persze a legfontosabb: gondolkodásra szoktat.

Lazzaret

Nem tudjátok van hozzá magyar felirat is valahol???

www.arkangyalok.uw.hu

Kuroi Tenshi

Quote from: LazzaretNem tudjátok van hozzá magyar felirat is valahol???
Ugyanabban a könyvtárban ott van az is.
Ha megnézted, jöhetsz majd ide beszélni róla ;)

White Seed: talán nem lenne mégse annyira jó...
1. mások is rájönnének, hogy jó, és megszûnne a mi kis király elit szubkultúránk :D ez a kisebbik baj
2. sok ember nem tudná felfogni, és egyszerûen hülyeségnek, szennynek vagy közerkölcsbe ütközõnek titulálná
3. botrány törne ki, és más animékkel együtt betiltanák (ne feledd, hogy még Japánban is majdnem betiltották a 16. rész után, pedig ami ott volt, az még szinte semmi sem volt ahhoz képest, ami késõbb jött...)

Na szóval, hogy a hagyományoknál maradjak, az 1., a 100. és a 200. post után ide kerül a 300. postom is!!!
 :kiraly:  :D  :lazza:

Keelhaul

Quote from: Kuro_TenshiUgyanabban a könyvtárban ott van az is.
Ha megnézted, jöhetsz majd ide beszélni róla ;)

White Seed: talán nem lenne mégse annyira jó...
1. mások is rájönnének, hogy jó, és megszûnne a mi kis király elit szubkultúránk :D ez a kisebbik baj
2. sok ember nem tudná felfogni, és egyszerûen hülyeségnek, szennynek vagy közerkölcsbe ütközõnek titulálná
3. botrány törne ki, és más animékkel együtt betiltanák (ne feledd, hogy még Japánban is majdnem betiltották a 16. rész után, pedig ami ott volt, az még szinte semmi sem volt ahhoz képest, ami késõbb jött...)

Na szóval, hogy a hagyományoknál maradjak, az 1., a 100. és a 200. post után ide kerül a 300. postom is!!!
 :kiraly:  :D  :lazza:

Kell hozzá gyomor helyenként, az bizti, de én annyira nem tartom botrányosnak. Az Anyádat is c. film is botrányos ien szempotnból, mégis marhajó.
Jó, persze igaz, hogy ezek eléggé rétegfilmek, a többség jobban szereti a chihirot, meg a toystoryt.(imdbn az end of eva rengeteg 10es szavazatomnak hála már megelõzte a *dobpergés* macskafogót (!!!) ) Könyörgöm.. jó jó a macskafogó, de ne hasonlítsuk már egy evangelionhoz. Ennyit a közízlésrõl.

Kuroi Tenshi

Quote from: Keelhaulimdbn az end of eva rengeteg 10es szavazatomnak hála már megelõzte a *dobpergés* macskafogót (!!!) ) Könyörgöm.. jó jó a macskafogó, de ne hasonlítsuk már egy evangelionhoz. Ennyit a közízlésrõl.
Mind a kettõ nagyon jó - a maga kategóriájában. Úgy látszik abba a hibába esel, hogy két nem összemérhetõen eltérõ dolgot akarsz összehasonlítani.
Az egyik egy filozofikusabb mû, pszichodráma; a másik pedig egy vígjáték/paródia. Mindkettõ nagyon jó a maga nemében.

Ha valamit szídni akarsz, akkor nézd meg az utóbbi évek nagysikerû mozitermését ;) :D Na az ám a közizlés  :rolleyes: hogy a sorozatokat, szappanoperákat s társait ne is említsem...

De már megint off felé tartunk...

Lazzaret

Ez is megvolt. Nem is tudom hogy jellemezzem a sorozatot. Igazából csak a vége volt nehezen emészthetõ (mondjuk azt még végig kell néznem párszor hogy teljesen letisztúljon mert egy kicsit zavaros). Mondjuk én egy csöppet többet vártam az egésztõl de ez valószinü azért van bennem mert még mindig nem tiszta a vége. Az ucsó 2 rész valami baromi nehezen emészthetõ valami. De még megnézem párszor hogy teljesen tiszta legyen. Na mindegy.

Az értékelésem az hogy maga a film jó, pontosan azt kaptam amit vártam. Szép rajzolás, jó szinkron, tökéletes zene. A story izgalmas, DE egy idõ után nekem unalmasnak tünt (ezért elöre is Gomen mindenkitõl). Egyhuzamban végignéztem mind a 26 részt. Ezzel semmi gond de nem gondoltam hogy ekkora fába vágom a fejszét. Az tetszet ahogy fokozatosan meglátjuk mindenki érzelmeit, gondolatait és nem utolsó sorban a multbeli eseményeiket amiket átéltek.sokszor kevésnek tünt nekem az akció, inkább az egyének - fõkép a fõhõsünk pszihoanalizisét látjuk. Ezzel sem volt gond mert kell hogy megértsük a filmet. A másik ami nem tetszet a befejezés. Az utolsó 2 résztõl egy kicsit besokaltam. Mondjuk majd megnézem öket. De lehetet volna valami értelmesebb is a vége. Ezt azért mondom mert nem teljes nekem a kép a végén.

Majd holnap megnézem a két filmet is, talán azzal letisztúl minden.

www.arkangyalok.uw.hu

Kuroi Tenshi

Quote from: LazzaretA másik ami nem tetszet a befejezés. Az utolsó 2 résztõl egy kicsit besokaltam. Mondjuk majd megnézem öket. De lehetet volna valami értelmesebb is a vége. Ezt azért mondom mert nem teljes nekem a kép a végén.

Majd holnap megnézem a két filmet is, talán azzal letisztúl minden.
Azt te csak hiszed, hogy letisztul!  :haha:

Eredetileg az End of Evangelion lett volna a vége, csak 1. a stúdió túl sötétnek/komornak/...-nak tartotta, másrészt a 16. rész után már majdnem betiltották, és ezért Hideaki egy szép húzással mással állt elõ: készített két véget (illetve elõször csak egyet, a másodikat késõbb); ahogy a fõhõsnek is választania kell, úgy a nézõnek is választania kell a két végzõdés között.

A Death & Rebirth csak összefoglalja az elsõ 24 rész történéseit, nem sok újat mond, az End of Evangelion pedig a 24. után van. Hiányzott akció? Kell még érthetetlenség? Na most megkapod  :haha:

roderick

Quote from: White SeeDÉn még azon kavarodtam be néha, hogy nekem van vagy 4 féle NGE-m.

Igen, merthogy tovább egyszerüsödjön az életünk, kb. 3szor jött ki újabb és újabb rendezöi változat, ahol kicsit megkeverték a dolgokat... dehát legalább van okunk többször megnézni:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

bandiras2

Nem igazán tartozik a témához, de egy kicsit mégis.
A Lina Inverse rajongók amúgyis telelinkelték az aláírásaikat, szóval mi is megtehetjük:
http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16

Eredményem:
47%
http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16">http://guru.theotaku.com/results/16_rei.jpg" alt="Quiz Result Provided By: theOtaku.com." />

http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16">What NERV Child Are You?

Hosted by theOtaku.com: http://www.theotaku.com/">Anime. Done right.
Press any key to continue and any other key to quit.

sirtomi

Számomra az NGE egy nagyon nagy falat volt. Már rég néztem, de akkor sem egyben. Volt pár rész ami után nekem kellett egy kis szünet hogy megemésszem. A sorozat vége elég érthetetlen volt nekem is az EoE-t meg még nem láttam sajnos, de bepótolom majd.

Az akció nekem elég volt végig. Néha sok nagyon depis rész volt sok, akkor kellett mindig egy kis szünet.

Megint lenne kedvem megnézni, lehet hogy neki is állok valamikor.

Kuroi Tenshi

Quote from: bandiras2Nem igazán tartozik a témához, de egy kicsit mégis.
A Lina Inverse rajongók amúgyis telelinkelték az aláírásaikat, szóval mi is megtehetjük:
http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16

Eredményem:
Nekem is Rei jött ki. Habár, ez nyilvánvaló volt.

katz

Quote from: bandiras2Eredményem:
47%
Az enyém is. Na ettõl se kedveltem meg jobban Rei-t,csak azt erõsitette bennem, h megkora marhaságok az ilyen tesztek...

Darkstar

http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16">http://guru.theotaku.com/results/16_asuka.jpg" alt="Quiz Result Provided By: theOtaku.com." />

Nem lepõdtem meg, pedig nem "célirányosan" kitölteni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Guru has spoken. You share this result with 11% of respondents.
http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16">http://guru.theotaku.com/results/16_toji.jpg" alt="Quiz Result Provided By: theOtaku.com." />

http://guru.theotaku.com/view.php?action=retrieve&id=16">What NERV Child Are You?

Hosted by theOtaku.com: http://www.theotaku.com/">Anime. Done right.

pff :) Én se agresszív, se atlétikus alkatú nem vagyok. :D
[reserved]