Main Menu

A dohányzás élvezete

Started by Ramiz, 2005-10-15, 22:54:05

Previous topic - Next topic

Beren

Quote from: AngelEgyszer volt szerencsém fahéjas cigihez, annak is hasonló maszájnyalogatni-az-ajkam hatása volt.

:lul: annak jófajta: "szejeti a cicuka a tejeckét" fílingje lehetett:D
Amúgy, nincs kiábrándítóbb dolog egy bagószagú csajnál - szexi, durvásan, aztán közelebb jön... (innentõl tök nyóc, hogy megszólal é, vagy semmm) (eltekintve némi kivételtõl, mert eddig kettõ olyan nõi személyt találtam, akinél mindez elfogadható, az egyik a Macskanõnek, a másik meg kocabagós, és tündibündi, szóval nem volt szívem lehordani a sárga fõdig...)
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Ramiz

Quote from: AngelAnnyira rossz a nikotinmentes cigi, hogyha az ember normálisra nem gyújthat rá, mert azonnali hatállyal felmond a szervezete, akkor inkább leszokik :))
(én spec áttértem a 0,1esre emiatt, és egyszerre annak is csak a felét szívom el... rémes) :D
Azt minek szívni? Beleszippantasz az utcán egy cigaretta-pöffenetre

Quote from: BerenAmúgy, nincs kiábrándítóbb dolog egy bagószagú csajnál - szexi, durvásan, aztán közelebb jön... (innentõl tök nyóc, hogy megszólal é, vagy semmm) (eltekintve némi kivételtõl, mert eddig kettõ olyan nõi személyt találtam, akinél mindez elfogadható, az egyik a Macskanõnek, a másik meg kocabagós, és tündibündi, szóval nem volt szívem lehordani a sárga fõdig...)
Hmm, nem értek egyet... egyébként megírtam a "Nõk ha dohányoznak" szövegemet, csak elszállt... (grrr) Na majd megírom újra. Mindegy, a tartalma röviden: ha egy csinos nõ dohányzik, az még vonzóbbá teszi. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Relunx

:_off:
Soha az életben nem fogom megérteni azt hogy hogy tudja vki élvezni mások szennyezését...(az hogy önamgát szennyezi az hidegen hagy, szabad akarat van...)
Igazség szerint a legjobb módszert annak tartanán hogy egy szekrnénybe bezárni egy dohányost 3x doboz cigivel és ott hagyni...tuti le fog szokni róla, vagy beledöglik...

Gomen, ha most megbántottam volna vkit is, de ez a magánvéleményem a dohányzásról...
END OF :_off:

Relunx

Ramiz

#63
Quote from: RelunxGomen, ha most megbántottam volna vkit is, de ez a magánvéleményem a dohányzásról...
Nem bántottál meg, csupán pár intelligenciaszinttel lejjebb helyeztelek gondolatban. Nem zavar, hogy nem szeretsz dohányozni, sõt az sem, hogy utálod a dohányosokat, de amiket mondtál, azok nem arról tanúskodnak, hogy nagyon objektív akarnál lenni, vagy hogy egyáltalán használnád az agyad...

Quote from: RelunxSoha az életben nem fogom megérteni azt hogy hogy tudja vki élvezni mások szennyezését...
Ki mondta, hogy ezt tesszük, illetve hogy ezt élveznénk?

Quote from: RelunxIgazség szerint a legjobb módszert annak tartanán hogy egy szekrnénybe bezárni egy dohányost 3x doboz cigivel és ott hagyni...tuti le fog szokni róla, vagy beledöglik...
Nem, egyszerûen csak nem gyújt rá, és megkér, hogy ereszd ki onnan, valamint, ha jólnevelt, megköszöni a 3 doboz cigit. :) Annak a "módszernek", amit írtál, semmi értelme, azon kívül, hogy megszívatsz egy dohányost. :appl:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

#64
nyugi, szerencsére ebbe a topic-ba, (ahogy észrevettem,) azon dohányosok írnak, akik talán valamennyi figyelemmel becsületben tartják más nem-dohányzók szaglószerveit és nem azért és akkor szívnak amikor a lehetõ legtöbb embert tudják vele szívatni, hanem csupán a saját élvezetükre. :) vagyis õket nem kell így leoltani, sztem minden nem-dohányzó gyûlöli a cigiszagot. az hogy mennyire károsul az egészségük az az õ dolguk. amíg nem a környzetemben és nem is mások kárára szívják addig nem zavar. mondjuk az egy kicsit zavart, hogy szünetben kiment egy srác elszívni egy cigit, majd visszajött és ott bûzlött mellettem a cigiszaggal amit beszívott a ruhája, szóval vszleg dohányos barátnõm nem lesz nékem. ezzel sajnos további 50%-al csökkent a potenciális alanyok száma :haha:

Relunx

QuoteOriginally Posted by Ramiz
Ki mondta, hogy ezt tesszük, illetve hogy ezt élveznénk?
Képletesen/Szimbolukisan értettem.
QuoteOriginally Posted by Ramiz
Nem, egyszerûen csak nem gyújt rá, és megkér, hogy ereszd ki onnan, valamint, ha jólnevelt, megköszöni a 3 doboz cigit.  Annak a "módszernek", amit írtál, semmi értelme, azon kívül, hogy megszívatsz egy dohányost.
De vajon meddig bírja ki hogy nem gyújt rá...

Relunx

Ramiz

Quote from: Fazékvagyis õket nem kell így leoltani, sztem minden nem-dohányzó gyûlöli a cigiszagot.
Én például sokkal jobban szeretem, mint a dezodorszagot, mégsem jutott soha eszembe valakinek beszólni a dezodora miatt (kivétel nagyon közeli haverok ^^). :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Magánvélemény:
Nem ugyanaz, aki napi 7 dobozt elfüstöl a buszmegállóban és aki otthon, kandalló mellett, a vizsláját simogatva, Franz Kafkát olvasva rágyújt egy nemes pipadohányra...

Raggie

Relunx: Sajnos télleg vannak(és többségben :( ) olyan dohányosok, akik felé jogos lenne a felháborodásod. De szerencsére mi nem ebbe a csoportba tartozunk(remélem :) ). És mások károsítását nemhogy nem élvezzük, hanem mindíg kis bûntudat fog el ha nemdohányosok körében szeretnék rágyújtani. Az a legtermészetesebb, hogy ha olyan társaságban vagy, ahol még nem tudod, hogy ki dohányzik és ki nem, ott megkérdezed mielõtt rágyújtasz, hogy zavar-e valakit. De ezt azért sokan be szokták tartani(legalábbis én így érzékeltem körülöttem)...

Member: Uff! Helyesen szóltál!(csak Frank Kanfkát lecserélném mondjuk Poe-ra vagy Lovecraft-ra! :D )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: RelunxKépletesen/Szimbolukisan értettem.
Képletesen/Szimbolikusan nem lehet másokat szennyezni. Szimbolukisan meg pláne nem. :)

Quote from: RelunxDe vajon meddig bírja ki, hogy nem gyújt rá...
És meddig bírja ki a kevés levegõ miatt bent? És meddig bírja lelkileg a bezártságot? És meddig bírja a kényelmetlen testhelyzetet? És meddig bírja, hogy azért szívatod, mert szeretnéd, hogy beismerje: neked van igazad? És mi közöd van egyáltalán ehhez?

------------------------------

Felhívnám 2 dologra a figyelmeteket:
1. A topik címe: "A dohányzás élvezete". Nem "Vita a dohányzás helyességérõl" vagy "Dohányosok VS Anti-dohányosok".
2. Az elsõ postban megkértem mindenkit, hogy itt ne csináljon harcot. Menjünk át az Offtopikba.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Jóvan Ramizkám azért te is nyugodjál le, Relunx sem belédkötni akart!! : písz :
[SIZE="1"]( fight fight fight :__devil: )[/SIZE]
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Manitu

Hm, ezt a topicot még nem is láttam... ez a hátránya, hogy mindig csak a new posts gombot nyomogatom :D

Quote from: Raggie GordonEngem az is érdekelne, hogy másnak vannak-e olyan ételek, italok vagy egyéb dolgok, amik szinte "kívánják" a dohányzást maguk után. Nekem speciel ilyen a kávé(jó fekete, cukor nélkül), az Unicum és a sör(ebben a sorrendben, a legerõsebb kényszertõl kezdve). Néha még jóó csípõs kaják után. Másnak??
Hát, én nehezen tudom elképzelni a reggelt egy jó erõs fekete, és mellé egy szál cigaretta nélkül... számomra a kettõ összetartozó dolog. Az alkohol is igényli mellé a cigit, minél nagyobb mennyiséget fogyasztok, annál sûrûbben... persze ez a része már kezd távolesni a kultúrától... Viszont étkezés után én nem szeretek bagózni... elveszi az ízeket, amit amúgy még sokáig érezhetne az ember.
Személy szerint én szeretem a cigarettaszagot... persze nem töményen, csak módjával. És vannak bizonyos helyzetek, amik szinte megkívánják, hogy szinte vágni lehessen a füstöt... pédául egy jó kis elhúzódó pókerparti... el se tudom képzelni úgy, hogy nem lóg folyamatosan minden második ember szájában a cigi :)


Ramiz

Quote from: ManituHát, én nehezen tudom elképzelni a reggelt egy jó erõs fekete, és mellé egy szál cigaretta nélkül... számomra a kettõ összetartozó dolog.
:tezsvir: Minden reggelem ilyen. :) :lazza:

Quote from: ManituViszont étkezés után én nem szeretek bagózni... elveszi az ízeket, amit amúgy még sokáig érezhetne az ember.
Közvetlenül utána nem is esik jól. Legalább 10-15 percet kell várni. :)

Quote from: ManituSzemély szerint én szeretem a cigarettaszagot... persze nem töményen, csak módjával.
:tezsvir: :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: RamizNem bántottál meg, csupán pár intelligenciaszinttel lejjebb helyeztelek gondolatban. Nem zavar, hogy nem szeretsz dohányozni, sõt az sem, hogy utálod a dohányosokat, de amiket mondtál, azok nem arról tanúskodnak, hogy nagyon objektív akarnál lenni, vagy hogy egyáltalán használnád az agyad...
Ha valóban nem ilyen vagy, akkor miért zavar ennyire? Miért nem használja az agyát?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Raggie

Quote from: ManituHát, én nehezen tudom elképzelni a reggelt egy jó erõs fekete, és mellé egy szál cigaretta nélkül... számomra a kettõ összetartozó dolog. Az alkohol is igényli mellé a cigit, minél nagyobb mennyiséget fogyasztok, annál sûrûbben... persze ez a része már kezd távolesni a kultúrától... Viszont étkezés után én nem szeretek bagózni... elveszi az ízeket, amit amúgy még sokáig érezhetne az ember.
Személy szerint én szeretem a cigarettaszagot... persze nem töményen, csak módjával. És vannak bizonyos helyzetek, amik szinte megkívánják, hogy szinte vágni lehessen a füstöt... pédául egy jó kis elhúzódó pókerparti... el se tudom képzelni úgy, hogy nem lóg folyamatosan minden második ember szájában a cigi :)
A reggeliim(sajna) még nem így telnek(szülõknél lakom és nem tolerálnák :( ), de ez lenne az ideális :D , bár nekem nem mindíg kell mellé a kávé. Szerencsére elég jó kelõ vagyok(egyenlõre...).

Az alkohol nekem csak hangulatot csinál hozzá, tehát nem igényli közvetlenül(ha nem olyan társaságban vagyok azért meg tudom állni). Persze sörözni már naggyon xar cigi nélkül...

Az étkezés utánt én is úgy értettem, ahogyan Ramiz. Mondjuk a jóó csípõs kaja az speciel pont más nekem, mert azután ha pár perc múlva rágyújtasz, még a cigi után is érzed a jó kis csípõs ízt is, csak még mellette a cigiét is.

A vágható füstöt azért én nem bírom ilyen jól( :( ), tehát max háromnegyed óránként muszáj levegõznöm egyet ha télleg nagyon tömény a füst.

[COLOR="Red"](ja és VÉÉGRE mégegy ember, aki normálisan, a topic címéhez kapcsolódva, pozitív hozzászólást tesz! :jee: :tezsvir: )[/COLOR]
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Relunx

QuoteOriginally Posted by Raggie Gordon
Relunx: Sajnos télleg vannak(és többségben :( ) olyan dohányosok, akik felé jogos lenne a felháborodásod. De szerencsére mi nem ebbe a csoportba tartozunk(remélem :) ). És mások károsítását nemhogy nem élvezzük, hanem mindíg kis bûntudat fog el ha nemdohányosok körében szeretnék rágyújtani. Az a legtermészetesebb, hogy ha olyan társaságban vagy, ahol még nem tudod, hogy ki dohányzik és ki nem, ott megkérdezed mielõtt rágyújtasz, hogy zavar-e valakit. De ezt azért sokan be szokták tartani(legalábbis én így érzékeltem körülöttem)...
Köszi Raggie! Ramiz kicsit túlreagálta a dolgot...(pedig nem is ellen szántam, de õ máris letorkolt...pl:
QuoteOriginally Posted by Ramiz
Nem bántottál meg, csupán pár intelligenciaszinttel lejjebb helyeztelek gondolatban.
Ha már nem dohányzom máris hülyébb vagyok? (ez diszkrimináció gyanús...:3x3: )

Relux

Ramiz

#76
Quote from: RelunxHa már nem dohányzom máris hülyébb vagyok?
Nem arra mondtam. Lásd Shiroinak adott válaszomat, amit az Offtopikba postoltam, mivel itt nem szeretném ezt az értelmetlen beszélgetést folytatni. És sorry, ha megsértettelek, nem szerettelek volna, csupán felkaptam a vizet ezen a számomra primitívnek tûnõ poston.

Quote from: Relunx(ez diszkrimináció gyanús... :3x3: )
Egyszerûen nem hiszem el, hogy nem direkt érted félre... :rolleyes: Éppen ez az, hogy én nem az alapján ítélek, hogy valaki dohányzik-e vagy nem, te viszont igen, és minden dohányost kollektíve megszívatnál, amint azt elárultad. Ezen akadtam ki, ezen a tipikus nemdohányzó-rosszindulatú megszólaláson. Nézd meg Zolit (Fazék), õ nagyon kultúráltan és udvariasan tudja utálni a dohányzást és a dohányosokat. :haha:
Plz ne itt válaszolj.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Maretzuki

De szomorú, hogy egy ilyen topik is dohányos-dohányellenes harc színtere lesz :( El is nyomtam a Djarumomat. Inkább Beedire gyújtok :)
Én eredetileg pipáztam. Tizenöt éves koromtól tizenkilenc éves koromig havonta, vagy kéthavonta egyszer gyújtottam rá. Sok tucat dohánytípust próbáltam, és késõbb volt, hogy nagyon sokat pipáztam. A legextrémebb dohányos élményem az volt, amikor egy súlyzótárcsából, befõttesüvegbõl, benzincsõbõl és egy Vauen fejbõl összerakott házi vízipipámat vodkával töltöttük fel egy barátommal, és átszívtuk rajta a Black Cavendish típusú pipadohány füstjét. Ezt nem merem ajánlani senkinek :) Iszonyatosan berúgsz tõle, és nem nagyon jön vissza a füst.
Uhh... nem... volt egy ennél is meredekebb eset. :hahaha:
Néha-néha szivarozok, néha piára gyújtok, egyébként pedig az elmúlt pár (5-6) évben kreteket vagy beedie-t szívok. Cigarettáztam is, de valahogy soha nem szerettem meg, mert a füstje valahogy ízetlen. A kretek már szóba került, és mivel érdekes a története, itt idézem a Terebess Ázsia Lexikon összefoglalását:

"A ,,kretek" Indonézia egyedülálló szegfûszeg töltetû cigarettája. A szegfûszeg égésébõl származó pattogó-sercegõ, utánozhatatlan ,,kretek-kretek" hang kísér végig minden elfüstölt cigarettát.

A kretek cigaretta, Közép-Jáváról, Kudusból származik, a tizenkilencedik századból. Az iparág, amely valaha kis manufaktúrák összessége volt, történelme több mint száz éve alatt az indonéz ipar egyik vezetõ iparága lett.

A kretek cigaretta fõ alkotóelemének a szegfûszegnek történelme összefonódott Indonézia történelmével. A szegfûszeget mindig gyógyhatású fûszerként tartották számon, ezért már a római korban is keresett és drága áru volt. Ez az értékes fûszer eleinte csak öt apró szigeten termett Sulawesitõl keletre és Pápuától nyugatra. A fûszer kereskedelmének fellendülése a tizenhetedik század elején kezdõdött, amikor a hollandok és az Angol Kelet-Indiai Társaság külön vállalkozásokat hoztak létre, elindítva a régió kolonizációját is. A tizenkilencedik századig azonban szegfûszeg még nem kapcsolódott össze dohányzással.

Indonéziában a dohányt a tizenhetedik század elején ismerték meg. Ekkor a cigaretták még kézi sodrásúak, házi készítésûek voltak, a dohányt kukoricacsuhéba tekerték. Csak a tizenkilencedik század végén kezdtek szegfûszeget adni a dohányhoz. A legenda szerint elõször Haji Jamahri – egy kudusi születésû lakos – készített ilyen keveréket. Az 1880-as években asztmától szenvedett és észrevette, hogy ha a morzsolt szegfûszegbõl nyert olajjal dörzsöli be mellkasát, az kedvezõen hat panaszaira. Úgy gondolta, hogy a szegfûszeg gyógyhatását a tüdejében jobban fejthetné ki, ha egy keveset a cigarettájába sodorna. Csodák csodájára Haji Jamahri meggyógyult, és elkezdte gyártani és forgalmazni találmányát, dicsõítve annak gyógyhatását. Így az elsõ kretek cigaretta árusok a patikusok voltak. Ahogy a kretek népszerûsége nõtt, manufaktúrák nõtték ki magukat kézi sodrású szegfûszeges cigarettákat gyártva. Természetesen mind a Djarum, mind a kretek cigaretta változott az évek során."

Ehhez csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy az itt kapható "kretek" európaiasított, különben nem engednék importálni. Nincs is meg a jellegzetes ropogás, amit az égõ szegfûszeg okoz.
Egyébként pedig érdekes, de nekem a sörhöz nem esik jól a dohányzás. Lehet, hogy csak cigivel jó, mert az kevésbé ízesített dohány... Mondjuk nem is sörözök sokat.

Ramiz

Quote from: MaretzukiNéha-néha szivarozok, néha piára gyújtok, egyébként pedig az elmúlt pár (5-6) évben kreteket vagy beedie-t szívok.
Szegfûszeges cigarettát már szívtam, érdekesen édeskés az íze, csak általában éppen azért nem jó ez, mert kávé, sör vagy Unicum mellé nem illik ez az édeskés íz. De például egy Martini vagy gintonik mellé kitûnõ. :cool: Melyik márkát szívod?
És mi az a beedie, ha már itt tartunk? :)

Én is pipáztam, és annyira szerettem volna pipázóvá válni, hogy végül pecázás alatt többet foglalkoztam a pipával, mint a vízzel ^^ , de egyszerûen képtelen voltam füstölve tartani a pipát, folyton kialudt. Végül, több pipa és dohánytípus kipróbálása után feladtam. A szivar jólesik néha, de igazából nincs meg az a leírhatatlan, bensõséges hangulata, mint egy pipának, túl személytelen, és általában elfáradt tõle a szám is. Abban igazad van, hogy vannak ízetlen cigaretták, de van jópár, ami igenis ízes, persze ezek drágák is (Marlborlo - ez olyan jó kis földszagú, erõs, mély ízû -, Lucky Strike - ez erõs és dohányízû, mostanában ezt szívom (kéz alatt vettem egy karton nemhivatalos amerikai importot ;) ) -, Camel - ez lágyabb ízû -, Phillip Morris - ez még lágyabb ízû, de nagyon finom! -, Dunhill - ez a legjobb cigaretta, amit ismerek, közepesen erõs, isteni íze van, teljességgel hiányzik belõle minden torokkaparás és mellékíz, ami az olcsóbb cigaretták sajátja, de hát drága is.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Maretzuki

Djarumot. Azt kaptam egy barátnõmtõl, hét éve. Hollandiából hozta. A második doboz egy ebédbe került =) Nem én vagyok irónikus, egész konkrétan azt mondta: "Oké, kapsz még egy dobozzal, de akkor meghívsz ebédelni!". Ez egy ilyen nõ :) Azóta se találtam egyébként pont ugyanazt a fehér dobozos típust.
Utána sokáig az indonéz nagykövetségen vettem a Djarum Supert, a Gudang Garam émelyítõnek tûnt. Ez gondolom viccesen hangzik :)
Igazából az eredetit szeretem, amit ide importálnak a srácok az nagyon le van butítva. Indiában Gudang Garamot vettem, mert csak az van, de persze az az eredeti, és végül csak megkedveltem. Az indonéz meglepõ módon abból nem olyan jó, mint a maláj változat. Ami viszont drágább, és némi eredménytelen alkudozás után indonézt hoztam idén vissza, már el is fogyott :( Egy részét elajándékoztam. A "drágább" konkrétan közel kétszer annyi, de Indiában kb. indonéz áron van mindkettõ, azaz 60 és 110 rúpia.
A pipázásnak van néhány alapvetõ trükkje! Ha ezeket betartod, nem alszik ki a pipa.
A beedie vagy beedee (ez az átírás miatt van, ugyanúgy ejtik, a "d" egy nazális hang, a magyar "d" és "r" között, azaz magyarul bíri vagy bídi lenne átírva) a tendu fa levelébõl készül. Egy vékony kis vacak szivarszerû dolog, a füstje az égõ avarra emlékeztet, 10-20% a dohánytartalma. Papírt nem tartalmaz. Ha sokat szívsz belõle, kicsit marja a nyelvet. Sokan nem szeretik, én rászoktam :) Indiában pl hülyének nézik a beedie-t szívõ külföldit, mert náluk ez a szegények cigije. Ahogy Franciaországban a Gauloises a helyi szofi :) Pedig cigiben nem rossz egyik sem. A Dunhillben igazad van, cigik közül ezt tartom a legjobbnak, a light is jó, csak a mentolos meg a kék szörnyû. Utána jön a B&H meg egz sor másik cigi, bár mint mondtam, én cigit annyira nem.
Lehet hogy hozok neked vmit Szerbiából, jut eszembe, és a 26-i meeten megkapod ;) De nem ígérem, fene tudja mennyi idõm lesz, melózom arrafelé és néha szó szerint egy percem sincs.

deaththief

Nah most vettem észre ezt a topicot :D .Én felkeléskor nem tudom kihagyni az elsõ szál cigit.Felkelek,wc aztán gyújtok.Nem igazán izgat,hogy teli vagy üres gyomorral.Sör vagy bor után nélkülözhetetlen és én úgy vettem észre,hogy nálam csak olyan kaja után vágyok 1 cigire,amiben hús van(sok húst eszek).Engem az is érdekelne,hogy ki milyen cigit szív.Én nagyon sok félét szívtam már és nem csak itthoni cigit.Szívtam angolt,amerikai,hollandot(kis zölddel :D ) meg a magyarok közül nagyon sokat.Nekem nem tudom,miért de a sima(barna) sophianae(szofi :D ) jön be.Azt szívok amióta cigizek.Persze mondtam közben volt sok próbálkozásom másfajta cigi terén is.
 


Raggie

:D
Milyen jó, hogy így megugrott ez a topic is! Már vártam, hogy egy két igazi jó és értelmes dohányos arc is felfedezze. :tezsvir:

Maretzukinak külön dícséret, hogy a hosszú szünet után rávette magát a postolásra... :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Maretzuki

Quote from: Raggie Gordon:D
Maretzukinak külön dícséret, hogy a hosszú szünet után rávette magát a postolásra... :)

Thx. Nem volt olyan nehéz, ez jó téma:)

Ramiz

Quote from: MaretzukiIgazából az eredetit szeretem, amit ide importálnak a srácok az nagyon le van butítva.
Szóval Budapesten hol lehet kapni olyat, ami szerinted jó? Most már mindenképpen kipróbálnám. :) A követségen csak úgy árulják? Dohányboltokban amit lehet kapni (nem tudom a nevét), az nem jó szerinted?
Egyébként hogy jutottál el ilyen helyekre? Ha van kedved mesélni, annak nagyon örülnénk! (Külvilág/Utazások topik.)

Quote from: MaretzukiA pipázásnak van néhány alapvetõ trükkje! Ha ezeket betartod, nem alszik ki a pipa.
Elolvastam 3 könyvet, szétszívtam egy pipát, rászántam 1 nyarat, de nem sikerült ráéreznem a trükkökre. ^^"

Quote from: MaretzukiA Dunhillben igazad van, cigik közül ezt tartom a legjobbnak, a light is jó, csak a mentolos meg a kék szörnyû. Utána jön a B&H meg egy sor másik cigi, bár mint mondtam, én cigit annyira nem.
Van mentolos Dunhill? :eek: De kááár...

Quote from: MaretzukiLehet hogy hozok neked vmit Szerbiából, jut eszembe, és a 26-i meeten megkapod ;) De nem ígérem, fene tudja mennyi idõm lesz, melózom arrafelé és néha szó szerint egy percem sincs.
Nem ígérem, hogy meghívnálak ebédre ^^ viszont egy sörre igen. :D

Quote from: deaththiefEngem az is érdekelne,hogy ki milyen cigit szív.
Én a fentieket. Régebben átálltam olcsó cigire pénzhiány esetén, de most már rájöttem, hogy nem éri meg (fõleg mióta 500.- a Camel! :cool: ). Nyáron szoktam sodorni, egyrészt akkor úgyis bõven van ideje az embernek szöszölni :D , másrészt olyankor gyakran nincs pénzem. :rolleyes: A legjobb cigaretta mindenképpen a Dunhill, amit eddig szívtam, nagyon utálom viszont a Syphoniát (egy fél cigitõl hányingert kaptam), valamint negatív csúcstartó még a román Kárpáci (Carpati) nevû cigi, egy (papír)doboz valami 150 forint körül van, de több gaznövény van benne, mint dohány... Természetesen "mezítlábas" (füstszûrõ nélküli) és nem "úri cigaretta" (füstszûrõs). Ahhoz képest a Kossuth meg a Munkás igazi királyság. :) Meg szintén megbántam azt is, amikor egyszer brahiból csikktörmelékbõl és Népszabadságból cigit eszkábáltunk egy haverommal. Ketten alig bírtuk elszívni...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

deaththief

Huh nekem a Dunhill nagyon nem jön be.Amúgy van egy olyan szokásom hogy 1 évben tél közepe fele és nyáron,nyár vége felé mentolos cigit veszek.Nem tudom,miért,de attól olyan érzésem van,mintha kitisztulna a tüdõm :D .Évente 2x-3x mindenképpen mentolos.Amúgy drágább cigik közül én a Marlboro-t emelném ki,mert nagyon karakteres íze van.Sokat nem szabad belõle szívni,mert úgy elég émelygõs, viszont 3-4 óránként egész kellemes is tud lenni.Pipázni nem szoktam,csak ha van 1 kis zöldem.Volt egy csóróbb idõszakom 1-1.5 éve,akkor viszont sodortam.De csakis szofi dohányból :)
 


Ramiz

Quote from: deaththiefHuh nekem a Dunhill nagyon nem jön be.Amúgy van egy olyan szokásom hogy 1 évben tél közepe fele és nyáron,nyár vége felé mentolos cigit veszek.Nem tudom,miért,de attól olyan érzésem van,mintha kitisztulna a tüdõm :D .Évente 2x-3x mindenképpen mentolos.Amúgy drágább cigik közül én a Marlboro-t emelném ki,mert nagyon karakteres íze van.Sokat nem szabad belõle szívni,mert úgy elég émelygõs, viszont 3-4 óránként egész kellemes is tud lenni.Pipázni nem szoktam,csak ha van 1 kis zöldem.Volt egy csóróbb idõszakom 1-1.5 éve,akkor viszont sodortam.De csakis szofi dohányból :)
Huhh, nem csodálom, hogy nem szereted a Dunhill-t, azok után, hogy képes vagy Szofit és mentolos cigit szívni... nagyon különbözik az ízlésünk. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manitu

Quote from: deaththiefEngem az is érdekelne,hogy ki milyen cigit szív.
Alapvetõen én is szofi párti vagyok, abból is a kék az én márkám (Lánykori nevén Szofi Light :D ), de néha rámjön és visszatérek a gyökerekhez... azaz piros Multi. A Marborot viszont nagyon nem szeretem... nagyon száraz, vagy nem is tudom... mindenesetre ha lehet elkerülöm.

Quote from: Ramiz...valamint negatív csúcstartó még a román Kárpáci (Carpati) nevû cigi, egy (papír)doboz valami 150 forint körül van, de több gaznövény van benne, mint dohány... Természetesen "mezítlábas" (füstszûrõ nélküli) és nem "úri cigaretta" (füstszûrõs). Ahhoz képest a Kossuth meg a Munkás igazi királyság. :) ...
Ez régi szép emlékeket idéz bennem, mikor pár haverral kimentünk Erdélybe öt napra. Begyûjtöttünk mindenfajta cigit, amit csak lehetett kapni, és mindet kipróbáltuk :D Volt szerencsétlenségem ehez a Kárpácihoz is :D A kedvencem a kinti kék Pal-Mall meg a Marbi light volt... ugyanis mindkét dobozban ugyanaz a cigaretta volt, akárhogy néztük, nem tudtuk õket megkülönböztetni :D Amúgy furcsa módon ottkint minden fajta cigin ugyanaz a füstszûrõ volt... már persze amin volt :D
Jó kis buli volta az... igaz mikor hazajöttünk az egész bandának elment a hangja a búcsúbulin elkövetett "énekléstõl"  meg az elfüstölt cigaretta mennyiségétõl :D


RE@L

Én szeretm a Román malbit, de a Rothmansük se rossz. A legjobb amit valaha szívtam az a német(Németországban) Benson&Hedghes Gold volt, de finomak a cseresznyés aromás szivarkák(cigarillos) is. Dunhill tényleg nem olyan jó mint a neve meg az a presztízse amit Andy Garcia-nak köszönhet amikor vmelyik filmben elhelyzett 1 dobozzal egy bank páncéltermében, amellet meg eszméletlen drága és ha neadjisten drága szivart akarsz akkor szerintem Cherry Wild inkább. Amúgy Multifiltert szívok.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Megõrülök... a rendes Malborlo-t nem szeretitek (túl száraz?), a román, mûanyagízû "Malborlo"-t meg igen? :eek: :lol:

Quote from: "RE@L"Dunhill tényleg nem olyan jó mint a neve meg az a presztízse amit Andy Garcia-nak köszönhet amikor vmelyik filmben elhelyzett 1 dobozzal egy bank páncéltermében, amellet meg eszméletlen drága és ha neadjisten drága szivart akarsz akkor szerintem Cherry Wild inkább. Amúgy Multifiltert szívok.
Furcsa, én nem nagyon hallottam a Dunhillrõl mint drága cigimárkáról (csak pipaügyekben hallottam a nevüket), amíg egyszer kíváncsiságból nem vettem egy dobozzal, és mégis iszonyúan ízlett. Szóval nálam nem a neve meg a híre hatott. :) Viszont tényleg drága (800 körül van asszem), de szerintem van kétszer olyan jó, mint egy 400 feletti olcsócigi (Stuyvesant, Szofi, Multi, Pall Mall, Helikon stb). Persze ízléseken nem lehet vitatkozni. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

RE@L

Nemtudom Régen nagyon jó volt az arany malbi. Aztán valamikor változtattak az ízén és azóta inkább drága ahoz képest amit nyújt szerintem és akkor már inkább arany davidoff :) de ahogy mondod ízlések és pofonok :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.