Main Menu

Planetes

Started by Ramiz, 2006-03-05, 21:53:02

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Raggie Gordon(itt is minden spoilert ki kell színezni, vagy itt már nem kell?)
Színezzed, plíz plíz plíz! Már így is skippelgetem a bekezdéseket, csak 13-nál vagyok.
Vagy inkább legyen spoleres a téma, és én ne nézzek be?

Raggie

Quote from: ProfetaSzínezzed, plíz plíz plíz! Már így is skippelgetem a bekezdéseket, csak 13-nál vagyok.
Vagy inkább legyen spoleres a téma, és én ne nézzek be?
Nemtom... végül is én is a 9. környékén jártam, mikor elõször beírtam ide, de nem sokat olvasgattam direkt. Én szeretem elõször magamban kialakítani az én értelmezésemet/véleményemet, és csak utána dumálni róla...

Végülis legyen ahogy gondolod! Én akkor továbbra is színezek(nem nagy fáradtság), te meg vagy benézel vagy nem. (de mondom, néha a nem spoiler dumák is lelõhetnek egy két dolgot az átívelõ értelmezésben... szvsz)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Prof. William

Most olvastam a mangáját! Egyszerûen szuper! Az a macskás motívum feltûnik animében is? Reméllem...

Ramiz

Quote from: Raggie GordonEzen én is gondolkodtam. De még mindíg jobb sztem, mintha az elsõ hét évben itt lennél mellette, aztán, mikor már kezd értelmes lenni a kölköd, akkor mész el hét évre... nem? Amikor már jól el tudnál vele lenni, meg minden.
A kölyök nem érdekel, annak még jó is, hogy kihagyom a besz.rós-hányós-visítós korszakát :__devil: (Eraserhead rulez! :D ), de a nõm legszebb éveit nem hagynám ki szívesen Hachi helyében.

Quote from: Raggie GordonJa, meg hát az egész lelki vonulata a sorozatnak erre ment ki, hogy [COLOR="lemonchiffon"]minden és mindenki össze van kötve. A szeretet összeköt minket[/COLOR]. Ha ebben az értelemben nézzük, akkor továbbra sem váltak el... "[COLOR="LemonChiffon"]az ûr mindent magába foglal, még a földet is, a házunkat is[/COLOR]"... mondta Hachi. Szvsz mailen továbbra is tudják tartani a kapcsolatot.
Jó, persze, de a szeretet kifejezési formája - legalábbis két élettárs között - a testi szerelem (= szex) vagy legalábbis közelség, és az emailben mégsem az igazi. :)

Quote from: Raggie GordonMert itt komolyan elgondolkoztam, hogy én kivel értenék egyet... és legtöbb szituációban az jött ki a végén, hogy a terroristákkal! ( :eeek: ) Szóval nem is olyan egyszerû szvsz kimondani, hogy erkölcsileg és konkréten kik a terroristák a Planetes-ben...
Miért, a valóságban sokkal egyszerûbb a helyzet? (USA VS merénylõk) Szerintem nem. És szerintem nem is nagyon lehet, nem is nagyon kell oldalt választani. Én legalábbis nem tudnék. Mert se a "demokratikus", "emberiség érdekeit nézõ" nagy társaság elveivel, se a "terroristák" módszereivel nem tudok egyet érteni. És mivel egyik dologba sincs beleszólásom, nem is kéne erkölcsi okokból döntenem. Maximum személyesekbõl, egyes helyzetekben akár máshogy-máshogy. [COLOR="LemonChiffon"]Mint ahogy Hachi is így kényszerül dönteni, és nem megy bele az ideologizálásba.[/COLOR]

Quote from: Raggie GordonNem?!
"Anyag, erõ, energia körforgás van..." :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizA kölyök nem érdekel, annak még jó is, hogy kihagyom a besz.rós-hányós-visítós korszakát :__devil: (Eraserhead rulez! :D ), de a nõm legszebb éveit nem hagynám ki szívesen Hachi helyében.
Nna ez olyan igazi Ramizos szöveg volt! "A kis élõsködõ takonygombócok menjenek a francba, de a nõm az fontos!" :D Nemtom, azért a "legszebb évek" is ízlés kérdése... Mondjuk az én fogalmaim szerint is pont ekkor következtek volna, de hát ez már Hachi döntése volt. Lehet, h azért nem értjük mi, mert még sohasem volt egy olyan igazi mély és fontos és nagy álmom, mint neki. Lehet, h ha enneka megvalósulása lenne a tét én is belemennék, de nemtom...
Quote from: RamizJó, persze, de a szeretet kifejezési formája - legalábbis két élettárs között - a testi szerelem (= szex) vagy legalábbis közelség, és az emailben mégsem az igazi. :)
Persze! Nem is ezt mondtam, hanem hogy a végére jól illet, mint a karakterfejlõdés lezáró filozófiai motívuma( [COLOR="LemonChiffon"]tudod, amikor a nagy feketeségben összefogódszkodik mindenki, még olyanok is akik nagyon messze vannak egymástól és a szeretet mindenkit összeköt, nincs olyan ember aki ne kapcsolódna valahogy ebbe a nagy hálóba...[/COLOR])
Quote from: RamizMiért, a valóságban sokkal egyszerûbb a helyzet? (USA VS merénylõk) Szerintem nem. És szerintem nem is nagyon lehet, nem is nagyon kell oldalt választani. Én legalábbis nem tudnék. Mert se a "demokratikus", "emberiség érdekeit nézõ" nagy társaság elveivel, se a "terroristák" módszereivel nem tudok egyet érteni. És mivel egyik dologba sincs beleszólásom, nem is kéne erkölcsi okokból döntenem. Maximum személyesekbõl, egyes helyzetekben akár máshogy-máshogy. [COLOR="LemonChiffon"]Mint ahogy Hachi is így kényszerül dönteni, és nem megy bele az ideologizálásba.[/COLOR]
Ebben igazad van, de eddig láttál ebben a tébában komolyan gondolatébresztõ alkotást? Ahol nem csak a "szegényországbeli szeparatista szervezet orosz atomtöltetet robban és még túszok is vannak, meg a hõs megment mindenkit" felállás van? És nem ultragagyik a terroristák indítékai? Én nem...
Quote from: Ramiz"Anyag, erõ, energia körforgás van..." :D
Látom veszed a lapot! ;) :lul:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonPersze! Nem is ezt mondtam, hanem hogy a végére jól illet, mint a karakterfejlõdés lezáró filozófiai motívuma( [COLOR="LemonChiffon"]tudod, amikor a nagy feketeségben összefogódszkodik mindenki, még olyanok is akik nagyon messze vannak egymástól és a szeretet mindenkit összeköt, nincs olyan ember aki ne kapcsolódna valahogy ebbe a nagy hálóba...[/COLOR])
Gruppenszex? Hmm... :cool:

Quote from: Raggie GordonEbben igazad van, de eddig láttál ebben a tébában komolyan gondolatébresztõ alkotást? Ahol nem csak a "szegényországbeli szeparatista szervezet orosz atomtöltetet robban és még túszok is vannak, meg a hõs megment mindenkit" felállás van? És nem ultragagyik a terroristák indítékai? Én nem...
Én sem.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

via_mala

Kezd kihalni ennek a remek animének a saját topikja, szól is a fórummotor, hogy:
Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.


Quote from: Ramiz
Egyébként azért mégis elég furcsa lehet, hogy a gyereked 6 évesen látod elõször (el fog fogadni?) és hogy a fiatal feleséged legszebb éveit kihagyod... bár szerintem Tanabe nem az a típus, aki megcsalná Hachit.
Ez egy elég kemény döntés, és Hachi már megfelelően érett, hogy érezze a súlyát, de szerintem ő mindenképp az űr mellett döntene, még kritikusabb magánéleti helyzetben is. Én kb. 25-27 évesre saccolom, Tanabét meg 20-ra. Viszont az a 7 évnyi távollét csak a tervezett idő, nyilván simán előfordulhat, hogy akár 10 év is lesz belőle, ha a dolgok nem alakulnak jól.

Nekem is nagyon tetszett a végén a szerelmi szál szolid volta, mert nem vonta el a figyelmet a fő mondanivalótól, mégis érzékelhető, érezhető volt a jelentősége.

Ha volna sok időm, akkor biztosan végigmennék a mangán is, mivel a Monster-rel ellentétben a története, szereplői eltérnek az animétől, amazt kb. akkor hagytam félbe, amikor megelőztem az animével, és tökéletesen megegyezett a kettő, így már nem motivált semmi a továbbolvasásban. A baj csak az, hogy mangát olvasni mindig sokkal fáradtságosabb, mint az animét nézni, így aztán inkább újabb sorozatok nézésébe kezdek bele mindig, és csak gyűlik a sok manga, amit egyszer még végig akarok olvasni.  :ejj:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Randal

Én belenéztem a mangába is. Olvasni nem olvastam, de elég keményen továbbviszi a történetet, egészen a Jupiterig.
Tanabe sérülése is másképpen szerepel benne (vagy asszem nem is szerepel) szal érdemes elolvasni. Amúgy szerintem viszonylag gyorsan lehet végezni a mangákkal is. Egy chapter nemt tart tovább 10 percnél vsz.

via_mala

Quote from: Randal on 2006-08-08, 15:51:37
Én belenéztem a mangába is. Olvasni nem olvastam, de elég keményen továbbviszi a történetet, egészen a Jupiterig.
Tanabe sérülése is másképpen szerepel benne (vagy asszem nem is szerepel) szal érdemes elolvasni. Amúgy szerintem viszonylag gyorsan lehet végezni a mangákkal is. Egy chapter nemt tart tovább 10 percnél vsz.
Az a gond, hogy ha szépen meg van rajzolva egy manga -- márpedig az igénytelenül megrajzoltakkal nem foglalkozom :lazza:, akkor én képes vagyok percekig gyönyörködni benne, megvizsgálni a részleteket, valamint a dialógusokat is nagyon odafigyelve olvasom, nehogy valami lényegesről, poénosról, érdekességről lemaradjak, néha még a szótárt sem röstellem elindítani, ha egy buborékban már túl sok az ismeretlen szó. Így aztán nem csoda, hogy nekem duplaannyi idő egy fejezet elolvasása. Néha még arra is külön gondot fordítok, hogy a manga olvasása közben a megfelelő hangulatú számokat rakjak a WinAmp-ba, ami leggyakrabban a hozzátartozó anime OST-je, de esetleg más is lehet. :D
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Randal

Ezzel általában én is így vagyok. Csak nekem a zene az változó. Benyomok a winapmba vmit aztán lesz ami lesz.
Érdekes mondjuk, hogy a GUNNM-hez nekem Johnny Cash - Tennessee Stud című száma passzol de nagyon:)

No. amúgy sok sikert a mangához. Amennyire néztem érdekes, van anynira jó mint az anime:):):)

Mattanja

Frissen befejezve az animét, és olvasva a hozzászólásokat csak annyit tennék hozzá a "7 év utazásról és feleség mellett maradásról" témához, hogy jusson mindenkinek eszébe az, amikor megtalálták az űrben az egykori asztronauta holttestét, és utána azon gondolkodtak a férfi lányával együtt, hogy mi lehetett neki a fontosabb: az űr, vagy a család - és hogy hol legyen végülis a holtteste. Hachimaki helyzete bár nem ugyanez, mégis az jut eszembe, hogy bár most évekre távol lesz a családjától, mégis úgy fog hazatérni, hogy élete nagy útja és eseménye már megvolt (vagy talán mégsem, hiszen láthatjuk az utolsó részben, hogy már a szaturnuszi út tervei készülnek), ezért talán hajlamosabb lesz végleg megállapodni az otthonában, egy nyugodt munka mellett, és nem folyton az eget fogja bámulni az űr után sóvárogva.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

RE@L

Szerintem minden egyes ember megteszi a saját útját addig amíg elér arra a szintre, hogy igen jó akkor most megállapodunk végleg. Fiatalok lázadozóak, bevállalósabbak hajtja őket az ismeretlen és a bizonyítási vágy. Ha viszont megállapodunk le kell mondanunk mindenről, láncra verjük magunkat a határtalan  szabadságunkhoz képest, és pont arról van szó hogy mindenkinek meg kell tennie a "nagy utazását" mielőtt végleg megállapodik, illetve megteszi az utat amíg elér a végső cél, génjeink örökítéséhez.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

via_mala

#42
Belekezdtem a mangába. Első észrevétel: az első két fejezet karakterdizánja és háttereinek részletessége egészen eltérőek! Az első 2 fejezetben Hachimaki egyáltalán nem néz ki keletinek, sőt egyértelműen szőkének nézném, persze Onizuka után már ez nem lenne kizáró ok, de mindegy. Hachi a 3. fejezettől kezdve már sokkal jobban hasonlít az animés változatra. Ugyanez igaz Yuri-ra: először barna hajú, a 3. fejezettől pedig szőke és más az arca is. Fee karakterdizánja viszont pont az első 2 fejezetben hasonlít az animében látottakra, utána rövid a haja, fülbevalója is van, és kevésbé kreol. A háttérképek, és a karakterek kidolgozottsága is draszrikusan javul a 3. kötetben, mintha hirtelen 5 év tapasztalatot szerzett volna Yukimura mester.  :szemuveges:

A történet egészen más sorrendben halad, és a kevesebb szereplő miatt sokkal gyorsabban is. A 3. fejezet pl. Fee dohánymizériájáról szól, ami az animében csak a 12. epizód. Azt hiszem ezt a 4 kötetnyi, 26 fejezetes mangát érdemes lesz végigolvasni.

Egyébként stoppereltem is magam tegnap este, és 19-20 percig tartott egy az első 2 fejezet elolvasása egyenként, amelyek 48 oldalasak és mint említettem még eléggé elnagyoltan vannak rajzolva, és a dialógusok sem vészesek. A 3. fejezet már 54 oldalas, és sokkal szebb, úgyhogy további lassulás várható.

Ja és hogy még offtopicoljak is:  :_off:
Ezt hallgattam a manga olvasása közben, és egész kellemesen passzolt a hangulathoz:
AIR (Theatrical Version) Original Soundtrack
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

kikuchiyo

Jó a manga is, és ami pozitívum: a végén eljutnak a Jupiterhez. :)
...persze ezzel nem akarom azt mondani, hogy az anime vége rossz lenne, azt jobban nem lehetett volna megcsinálni.
Failure is the default option

via_mala

Quote from: kikuchiyo on 2006-08-10, 13:07:47
Jó a manga is, és ami pozitívum: a végén eljutnak a Jupiterhez. :)
...persze ezzel nem akarom azt mondani, hogy az anime vége rossz lenne, azt jobban nem lehetett volna megcsinálni.
Igen, azt én is észrevettem, mert sunyi módon nem álltam meg, hogy az utsó pár fejezetbe bele ne kukkantsak.  :angyali:

[spoiler=severity:minor]Mondjuk Hachi elég idétlenül néz ki azzal a kecskeszakállal.[/spoiler]
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Pirula

Most fejeztem be a 26. részt, és valami nagyon szívmelengető volt! Ami engem legjobban személyesen elkapott benne az a távolság, kaland, önmegvalósítás kontra közelség, biztonság, közösség szál volt. Mert annyira egyszerűen életszagú és
átérezhető. Azon filózok hogy mi lehetett előbb, az űrbéli megvalósítás ötlete, vagy esetleg maga a konfliktushelyzet és azt élezték ki még végletesebbé azzal hogy oda helyezték az egészet. Vagy csak megint túlkombinálom a dolgokat?? :redface:
Egyébként nem úgy volt hogy 7 év az út a Jupiterig? Aztán még 7 vissza... Mert úgy már máshogy fest a helyzet.
Quote from: Mattanja on 2006-08-09, 02:43:01Hachimaki helyzete bár nem ugyanez, mégis az jut eszembe, hogy bár most évekre távol lesz a családjától, mégis úgy fog hazatérni, hogy élete nagy útja és eseménye már megvolt (vagy talán mégsem, hiszen láthatjuk az utolsó részben, hogy már a szaturnuszi út tervei készülnek), ezért talán hajlamosabb lesz végleg megállapodni az otthonában, egy nyugodt munka mellett, és nem folyton az eget fogja bámulni az űr után sóvárogva.
Vagy olyan lesz mint a mestere és annak tanítója. Vagy közelebbi példával élve: az apja. Mert erősen ott volt az a gondolat hogy ők csak repkednek az űrben, a kikötő meg várja őket otthon fixen és hűségesen.

Dreamcleaver

Én is megnéztem, és tényleg érdemes volt. Nekem is a csapatszellem ábrázolása tetszett a legjobban, olyan jó kis családias hangulat volt ott a Debris Section-ben. Amúgy pont az epizódikus részek jöttek be jobban, maga az alaptörténet nem valami nagy durranás. Hachi depressziós útkeresését már egy kicsit soknak találtam a végén.

Ez a kérdés most nagyon idiótán fog hangozni, de Tanabe miért is szeret bele Hachiba? Ok jó fej a srác ha akar, de semmi extra, sőt elég bunkó volt a kislánnyal párszor. Kicsit dolgozhattak volna a szállon többet.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kvikveg

#47
Tegnap fejeztem be. Nekem annyira nem volt atuto. Nem volt ujdonsag a "gazdag orszagok lenyuljak amit tudnak" tema. Nem volt ujdonsag az egyedullet-tarsadalomhoz tartozas tema sem, Tanabe meglehetosen idegesito volt a szeretet szovegevel.
Erdekelt volna viszont Fee es a fonok/tarsaik hattere. Ugy erzem ok tobbet tettek le az asztalra. Erdekes volt Tanabe szoke nyomulos baratnoje, aki mindig valami igeretes jovovel rendelkezo pasira startolt ra.
Ehh... a dialogusok/tortenesek egy resze teljesen irrealis volt. Nem a fizikai kivitelezesre gondolok, hanem az emberekre. Jurij 6 eve kutat az iranytu utan, de hirtelen megtalalja es... á.
Erdekes, en nem ereztem azt a hajde csapatszellemet a Debris Sectionban. :eek: Kotodes Hachi es a tanitoja kozott volt, illetve Hachi csaladjan belul. Tanabeval ugye osszejott a vegere, de ezen kivul Fee es a regi tarsai kozott lattam csak kotodest, mashol csak ilyen "hat talalkozunk, letezunk aztan pápá" erzesem volt.

Pozitivum a sulytalansag kezelese. Erdekes, hogy ezzel foglalkoztak, a fenti hianyossagokkal meg nem igazan.

edit: Hachi rajzolasa - foleg az orra - emlekeztetett az Irokezek fia, es egy regi Nemere sorozat szereploinek a rajzolasara. Don Lars Ariel meg meg lehet hogy meg egy fiu volt a foszereplo, kb 4 kotetbol allt.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Pirula

Quote from: Kvikveg on 2006-10-19, 11:08:45Nem volt ujdonsag a "gazdag orszagok lenyuljak amit tudnak" tema. Nem volt ujdonsag az egyedullet-tarsadalomhoz tartozas tema sem,
Tényleg nem újdonság, az egyedüllétet, én-másik viszonyt boncolgató témában nekem többször is beugrott az NGE. Viszont a témák megjelenítésének a módja volt az ami engem megfogott. Nem éreztem benne erőltettettséget.
Quote from: Kvikveg on 2006-10-19, 11:08:45Erdekelt volna viszont Fee es a fonok/tarsaik hattere. Ugy erzem ok tobbet tettek le az asztalra.
Lehet, de ha kibontják még azt is egy nagy rakás múltbamerengős részt kaptunk volna cserébe, és lehet hogy megértjük a múltjukat meg az indítékaikat, de itt csak hátráltatta volna a sztori jelentősebb szálait. Viszont mindig lengedezett körülöttük egy "vén rókák összekacsintanak"-atmoszféra.
Jurij meg az iránytű - lehet hogy a egtalálása irreális, de a rá adott reakciója nem az. Egyébként nekem az ő előtörténete tetszett legjobban.

Kvikveg

En szivesen merengtem volna multba. Illetve tortenhetett volna veluk valami, vegulis miert ne?

Jurijnal pont a megtalalasat bocsajtottam meg -barmilyen valoszinutlen volt, a reakcioja furcsa volt. Nem a kozvetlen hanem a hosszutavu. En azt vartam volna, hogy.. nem is tudom, de annyira furcsa volt. A tortenete tenyleg szep. Az az erzesem o volt a legnormalisab tag. Csaladdal ment az urbe, mig a tobbiek vagy egyedul vannak, vagy otthon van a csalad, lent. Az erzelmi reakciokat viszont nem lattam rajta, mintha mindig tokugyanolyan lett volna a feje. Valoszinuleg ez zavart az iranytu-tortenetnel is.

Ami plusz lehetett, az a "fejlodo" orszagokbol szarmazo emberek helyzete. Hanyhatnekom a fonok kicsi fiatol volt, es ettol a teszunk a szegeny orszagok fejere tematol. De gondolom ez volt a cel. :D

Kicsit meg el kell gondolkodnom azon mi tetszett, mi nem. Valahogy tul szep lett a vege hogy ugy mondjam, szep kerek.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Pirula

Quote from: Kvikveg on 2006-10-19, 14:46:51
En szivesen merengtem volna multba. Illetve tortenhetett volna veluk valami, vegulis miert ne?
Az ő sztorijuk akár még egy jó 26 részest kitett volna.
Quote from: Kvikveg on 2006-10-19, 14:46:51Az erzelmi reakciokat viszont nem lattam rajta, mintha mindig tokugyanolyan lett volna a feje.
Viszont mikor visszajön a Földről akkor tényleg megváltozik kicsit, bár utána már nem is nagyon foglalkoznak vele. Már a forgatókönyvírók. Az orosz megtette a kötelességét, az orosz mehet.  :D


Kvikveg

Quote from: Pirula on 2006-10-19, 14:55:20
Quote from: Kvikveg on 2006-10-19, 14:46:51
En szivesen merengtem volna multba. Illetve tortenhetett volna veluk valami, vegulis miert ne?
Az ő sztorijuk akár még egy jó 26 részest kitett volna.
Quote from: Kvikveg on 2006-10-19, 14:46:51Az erzelmi reakciokat viszont nem lattam rajta, mintha mindig tokugyanolyan lett volna a feje.
Viszont mikor visszajön a Földről akkor tényleg megváltozik kicsit, bár utána már nem is nagyon foglalkoznak vele. Már a forgatókönyvírók. Az orosz megtette a kötelességét, az orosz mehet.  :D
Igen. Azt a 26 reszt lehet, hogy szivesen megneznem. :D
Jurij: egyetertek. Onnan indulhatott volna valami szep is. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

via_mala

#52
Olvassátok el a mangát is. Az első két kötet grafikailag elég gyenge, utána már profi. A történet pedig sokkal tovább jut, mint az animében.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Pirula

Quote from: via_mala on 2006-10-20, 00:58:45
Olvassátok el a mangát is. Az első két kötet grafikailag elég gyenge, utána már profi. A történet pedig sokkal tovább jut, mint az animében.
Tegnap már elkezdtem. Eléggé különbözik a sztorik egymásutánja az animéhez képest, kíváncsi vagyok hogy így milyen lesz.

Magyar felirat nincs véletlenül ehhez az animéhez? Mesélgetem hogy milyen jó, aztán a következményekkel meg nem számolok.  :smile:
Mangát meg abbahagytam. Nem tetszett a rajzolás se, meg hogy Tanabe nincs benne. Majd a végét lehet hogy még átfutom, arra azért kíváncsi vagyok hogy mi lett a Jupiter felé tartó csapattal.

Próféta

Az ANS szerint Planetes klón a láthatáron (12-7-06 (7:38PM EST)---- Moonlight Mile TV Series To Be Animated című cikk).

1. http://www.moonlightmile.jp/
2. Láttam egy azonos című amcsi filmet, de az nagyon nem űrhajós, valószínűleg nincs közük egymáshoz.

EDIT: ezt valami új és készülő animék topikba kellett volna inkább?

Manitu

Quote from: Próféta on 2006-12-12, 00:30:43...Planetes klón a láthatáron...
Na de ennyire? Az a narancssárga szkafanderes egy az egyben Hachimaki. Nem baj végülis, a sztori a lényeg, ha az jó lesz felőlem az egész szereplőgárdát "újrahasznosíthatják" :)


Raggie

Hát ezért elég gagyi dolog ilyesmit csinálni... ilyen kezdéssel nem sokat várok ettől a klóntól... :S

Viszont a mangát én is el fogom olvasni! :) FTP-n fenn van? Ha nem akkor honnan lehet leszedni?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Zsiga

Quote from: Raggie on 2006-12-13, 14:24:51
Hát ezért elég gagyi dolog ilyesmit csinálni... ilyen kezdéssel nem sokat várok ettől a klóntól... :S

Viszont a mangát én is el fogom olvasni! :) FTP-n fenn van? Ha nem akkor honnan lehet leszedni?
Fentvan. ;) Ha meg valami esetleg nincs, akkor a #lurk@irc.irchighway.net-en tuti fentvan. :)

Pirula

Quote from: Próféta on 2006-12-12, 00:30:431. http://www.moonlightmile.jp/
Jézusmária! Mit keres az a jobb sorsra érdemes Sailor Moon szereplő a csoportkép baloldalán? Végülis azoknak is volt saját bolygójuk, vagy onnan voltak elnevezve vagy mi, node mégis!  :smile:
A mangát meg jelentem elolvastam, és nagyon tetszett. Kicsit pihentetni kellett a sorozat után és egyből olvastatta magát mint a huzat. Kár hogy nincs folytatás.

Ramiz

Viszont nincs benne Tanabe, ugye?... :( Viszont van benne szex meg cicik!... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!