Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

Prof. William

Prof. William

Nem azért de ezt láttátok a végén? Ha végigvárjátok asz egész stáblistát jön be ez a kép.

Nekem nagyon tetszett. Végre megtört a kör! Most már biztos!  :cool:

Fazék

Végignéztem és miközben emésztem, nekiállok szép lassan az elejétől végigolvasni ezt a topic-ot.
Az anime minimum egy 7.5/10, de vszleg végül magasabb értékelést fog kapni tőlem, majd meglátom mennyi negatívumot tudok összeszedni ;)

Borzalmas hogy mennyit írtatok! lesz mit átolvasnom :haha: :oops:

szerk: túl vagyok az első 100 hozzászóláson, örülök, hogy hasonló gondolatok fordultak meg a ti fejetekben is, mint az enyémben :D Nem kicsit össze voltam zavarodva az első 8 rész után, de vhogy már akkor érződött sztem, [spoiler]hogy itt alternatív valóságokról lesz szó és, hogy fokozatosan fogják föltárni előttünk az összes körülményt, melyek által értelmet nyer, kb majdnem minden :)[/spoiler] ezt valami átkozottul jól sikerült megvalósítaniuk szerény véleményem szerint :)

a többi átolvasását inkább holnapra hagyom, most elfáradtam :)

szerk2: mégse bírok magammal
Quote from: Cobra on 2006-05-28, 00:00:22
Vicces blogbeírás a 8. részről   :lul:
ez kész :lul:
ezen most fetrengek :lol:
szerk3: kész ez a beszámoló a 8-as részről eszméletlenül nagy! :lul: mindenkit kötelezek rá, ha még nem tette, hogy olvassa el! :lazza:
QuoteIf the killer lolis don’t kill, are they still killer lolis? :lol:
szerk4: ááárghh meghalok a nevetéstől :rotfl:
QuoteOh yeah! Mion’s giddy; I’m giddy!

Lokids

Prof, persze hogy láttuk, de attól még kell a maradék 2 fejezet. :D

Cobra

Az Anime on my mind-os srác elég sajátos és nagyon élvezetes stílusban írja a blogját, érdemes olvasgatni a többi animeleírását is :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Persze már a kör megtört de kiváncsi lennék arra is hogy kenik majd el a Oyashiro-sama szájaszélit. :)

Mondjuk szerintem biztos hogy a 2. szezon nem is de egy OAV majd még lessz belőlle.

kikuchiyo

Fazék: akkor most elkezdheted olvasgatni a Higurashis fórumokat az Animesukin, azzal elleszel pár hétig...
Failure is the default option

Solid Snake

Gmer barátom jóvoltából én is megtekinthettem eme anime-t. Azt mondom: életem egyik legjobb döntése volt. Ennyire magával ragadó alkotást nem láttam!  :D A zene, a szereplők, a környezet, a befejezések, a fejezetek különállósága/egységessége, az anime köré kidolgozott atmoszféra egyszerűen beszippantja az embert. Kedvenc karakterem a bosszúálló Shion. :morci: Bár Rena is eléggé közel jár a best of-hoz nélkülözhetetlen machete-jével.  :redface:

Draconire

Üdv a klubban! :smile:
Nekem mondjuk mindig is Rena volt a kedvencem a " killerloli queen"  :lazza:

Draconire

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2006-11-16, 20:27:50
Valaki világosítson már fel, hogy mi ez:
Higurashi no Naku Koro ni Gai Den~ Neko Goroshi Hen ~

Talán a hiányzó fejezetek közül az egyik. Legalábbis erősen remélem.  :hopp:

Prof. William

Ahh! Tán jönek a befejező chapterek? Reméllem!

De mi az a Neko? benne? Reméllem nem valami vicceskis oav lessz...

Cobra

Szerintem ezt csak valaki kitalálta és semmi ilyen nem lesz. Legalábbis ilyen címmel biztos nem.

kikuchiyo

Úgy tudom, ez egy spin-off játék/manga. Semmiképpen sem a fő történetvonal még hátralévő egyik eleme.
Failure is the default option

Prof. William

Végre itt az új Sims!

A Sims: Higurashi ...

http://simrasi.exblog.jp/i2

Most extra véreskibelezett Rika sim el!

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2006-11-18, 01:23:57
Végre itt az új Sims!

A Sims: Higurashi ...

http://simrasi.exblog.jp/i2

Most extra véreskibelezett Rika sim el!

Ezt nevezem rajongói mentalitásnak.  :jee:

Cobra

Nagyon gagyi, elég erősen kell belemagyarázni, hogy Higurashi.

Lokids

Istenem, a szar Simsből csak ennyit lehetett kihozni. :P De nem rossz.

Prof. William

Kár hogy nincs idegességmérő, ami ha elér egy szintet akkor a delikvens beakattan, és végigmészárolja a közeli ismerőseit.  :__devil:

Prof. William

Wáháháháh! Nipaaaa!

A remény újraéledt!

A moonphase oldalán jelent meg félhivatalos hírként, hogy új sorozat készül a Higurashi no naku koro ni-ből.
A hír nem taglalja részletesen, hogy melyik stúdió fogja készíteni és azt sem, hogy ezúttal melyik fejezetek kerülnek majd feldolgozásra a játékból.

A hír eredetiben a moonphase oldalán: http://d.hatena.ne.jp/moonphase/20061206

Reméllem az utolsó 2-3 fejezet jön ki. Van bennük brutalitás bőven és végre kidedrül az igazság!

Prof. William

A borzongás folytatódik....

Higurasi Second Season infók...

+Higurashi s2 is going to be this April.
+Rumors have it, that the director is going to pull his own ending instead of following the original
+Most of 2ch is bitching for a remake than a sequal

This is Hanyuu's voice: http://www.higurashi-cd.com/higu_kai/kai_senden01.mp3 "

Hanyuu: Egy meglehetősen (NAGYON)fontos új szereplő aki az utolsó két arc-ban tűnik fel és nagy szerepe lessz a Hinamizava rejtély kibogozásában. Smiley

Dreamcleaver

Ha a grafikán nem javítanak, akkor ezt is végig fogom röhögni...bár lehet, ha javítanak akkor is.

Btw, 2 hónap kihagyás után rávettem magam az uccsó két rész megtekintésére:
[spoiler] Rena nyakából hova tüntek a férgek? Most ő a zombi Rena volt?[/spoiler]

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lokids

Dreamcleaver: Azokat csak képzelte Rena.

Prof.W: Véletlen nem egy szarvas hölgyemény? :D

Prof. William

De biza az.  :cool:

Ez igaz. A Higu bő 60% -a képzelgés. O sama így dolgozik. Az első arc-ban se voltak macskaszemű killer lolik, csak Keichi képzelte őket és megölt két ártalan lányt. Oyashiro-sama meg örült. A képzelgések vették rá Shiont a rémtetteire és késztették a végén hogy életveszéylnek tegye ki magát, amibe bele is halt.

Ezt kezdődött el Renával is de hálistennek Keichinek egy kis Mortal Kombat után sikerült kijózanítania őt...

Dreamcleaver

Sztem akkor is az idegenek voltak. Fox Mulder meets Higurashi ownz.  :rotfl:

Amúgy így visszatekintve sztem a legizgibb arc az volt amikor [spoiler] Shion vagy Mion már nem emlékszem legyilkolta a klánt, a testvérét és végül "szegény" Keiichit is. [/spoiler]

Akkor most a sorozat tanulsága tulajdonképpen az volt, hogy ha bánatod van, beszéld meg a barátaiddal? Kihagyták, hogy egy korsó sör mellett, remélem a S2-ben javítják.  :haha:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Prof. William

"hogy ha bánatod van, beszéld meg a barátaiddal"

És ne álj neki lemészárolni őket egy baltával. :)

De hogy Shion kiynítra e Keichit? A kórházat képzelhette is és akkor már mindkét Sonozaki lány halott volt. Kicsit B-horror befejezés érzése van anak az arcnak. Halottam hogy van olyan verzió amiben nincs is benne ez a vég...

Dreamcleaver

Quote from: Prof. William on 2006-12-31, 17:49:43

De hogy Shion kiynítra e Keichit? A kórházat képzelhette is és akkor már mindkét Sonozaki lány halott volt. Kicsit B-horror befejezés érzése van anak az arcnak. Halottam hogy van olyan verzió amiben nincs is benne ez a vég...

Régen láttam, de sztem ez nem kórházas arc volt. Valamelyik Sonozaki lány átvette a hatalmat a család felett, már nem tudom melyik, folyton keverték öket. Kinyírta a nagyit, a tesót meg bedugta a földalatt idutyiba. A rendőrség már körbevette a házat és Kei-chan meg Rena bementek. És akkor lecsalta Kei-t a kínzókamrába, és lekezdett vele játszani. Valami démon volt benne, de végül nem ölte meg a srácot, de a tesót asszem igen. Aztán elbújdosott, de nemsokkal később egyik este meglátogatta Kei-chant és szépen hasbadöfte egy bazi nagy késsel. Aztán lezuhant az erkélyről és ő is megmurdelt.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Solid Snake

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-31, 18:22:12
Quote from: Prof. William on 2006-12-31, 17:49:43

Régen láttam, de sztem ez nem kórházas arc volt. Valamelyik Sonozaki lány átvette a hatalmat a család felett, már nem tudom melyik, folyton keverték öket. Kinyírta a nagyit, a tesót meg bedugta a földalatt idutyiba. A rendőrség már körbevette a házat és Kei-chan meg Rena bementek. És akkor lecsalta Kei-t a kínzókamrába, és lekezdett vele játszani. Valami démon volt benne, de végül nem ölte meg a srácot, de a tesót asszem igen. Aztán elbújdosott, de nemsokkal később egyik este meglátogatta Kei-chant és szépen hasbadöfte egy bazi nagy késsel. Aztán lezuhant az erkélyről és ő is megmurdelt.

A kérdés arc-ban Keiichi valóban képzelte a kórházban rátámadó Shion-t. A válasz arc-ból (amit te fejtettél ki igen remek módon  :tezsvir:) már tudhatjuk, hogy Keiichi csak hallucinált, mivel Shion szépen leesett az erkélyről.

Dreamcleaver

Nem akkor esett le mikor már visszafelé mászott be a lakásba? Mindegy, nagyon rég láttam már.

Amúgy nekem ebben az animéban összvissz két olyan jelenet volt ami talán "megborzongatott". Az egyik mikor Keii-chan Rena ujjaira vágdosta az ajtót, miközben az síró hangon ismételgette hogy "Gomenesai, gomenesai...", a másik meg mikor Shion ki akarta nyírni a kék hajú kiscsajt (Satoko? de lehet az a szőke volt) az meg beleállította a falba a kést és szétnyiszálta a saját torkát. Talán mág amikor Keii-chan baseballütővel szétkapta a két csajszit a szobában, de ezeket leszámítva nem volt annyira kemény a sorozat sztem.  Mondjuk ebbe rendesen beleadott Keii-chan is, aki egy balf@sz már bocsánat. :smile:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Solid Snake

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-31, 18:59:42
Nem akkor esett le mikor már visszafelé mászott be a lakásba? Mindegy, nagyon rég láttam már.

Amúgy nekem ebben az animéban összvissz két olyan jelenet volt ami talán "megborzongatott". Az egyik mikor Keii-chan Rena ujjaira vágdosta az ajtót, miközben az síró hangon ismételgette hogy "Gomenesai, gomenesai...", a másik meg mikor Shion ki akarta nyírni a kék hajú kiscsajt (Satoko? de lehet az a szőke volt) az meg beleállította a falba a kést és szétnyiszálta a saját torkát. Talán mág amikor Keii-chan baseballütővel szétkapta a két csajszit a szobában, de ezeket leszámítva nem volt annyira kemény a sorozat sztem.  Mondjuk ebbe rendesen beleadott Keii-chan is, aki egy balf@sz már bocsánat. :smile:

Lehetséges, hogy valóban a visszaúton esett ki, én sem tudom. Majd újra kell nézni.  :smile:

Borzongató jelenetek közül ne felejtsük ki Satoko brutális kivégzését és Rena bosszúját édesapja barátnőjén és annak futtatóján. Bár ezek inkább véresek, mintsem borzongató hatásúak voltak. A "borsódzik a hát"-effektus nálam különösen annál a résznél ütött be, amikor Takano-san megkérdezi Keiichi-től: "Rendesen eltemetted a holttestet?" Brrrrr....  :lazza: