Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

minuszmiki

Szerintem is jó lett, igaz, az elsőé paráztatósabb volt, de ez se rossz.

kikuchiyo

állítólag itt a raw, vagy az első fele:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm565511

(én megvárom a share-t)
Failure is the default option

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-07-05, 23:03:42
http://rs150.rapidshare.com/files/41224601/higurashi_no_naku_koro_ni_kai_OP.avi

És nem játssza le, csak a hangot. Pedig azt hittem, hogy a CCCP mindent visz.  :ejj:

A zene - mint korábban kifejtettem - nem üti meg az első OP által felállított magas mércét (hiába, egyszerűen imádom azt a számot). De azt elismerem, hogy a hangvágás megérdemel egy tapsot.  :appl:

minuszmiki

Quote from: Solid Snake on 2007-07-05, 23:48:46
Quote from: Gmer on 2007-07-05, 23:03:42
http://rs150.rapidshare.com/files/41224601/higurashi_no_naku_koro_ni_kai_OP.avi
És nem játssza le, csak a hangot. Pedig azt hittem, hogy a CCCP mindent visz.  :ejj:
Nálam is ez volt, nézd meg a Nicovideo-s linken (bár az elég szar, de addig megteszi, amíg nem lesz Youtube-os vezió vagy raw vagy akármi), itt találsz hozzá accountot.

Draconire

kicsit bővebben 12+ megnézés után:
Az új op teljesen más hangulatot akar teremteni mint elődje. Szerintem nem nagyon lehet ilyen szempontból összehasonlítani a kettőt. Tény, hogy az 1. megvalósítása mind zeneileg mind képileg egyedibb, de az új se szégyenkezhet és eléri azt amit akar. (imho)

also: Jesus Rika made me cry manly tears ಥ_ಥ

Prof. William

Nem olyan mint az első OP az igaz de tetszett.

+ Hát a Dark Chapterek véget értek most már talán jönnek a reménytkeltőbb részek .:)

Azért a végén a zene némileg emlékeztetett a Higu1-re... :)

Ahogy elnézem az Extra chapterrel kezdődik... a Wikis leírásokban legalábbis nem szerepeltez ami itt volt...

minuszmiki

Solid Snake

Megnéztem Youtube-on az OP-ot. Még mindig tartom a véleményemet, miszerint az első szezon OP-ja magasan jobb volt.
Úgy vettem észre, hogy Rika-chan központosított szerepet kap majd ebben a szezonban. Legalábbis az OP 70%-ában őt láthatjuk.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Megnéztem ezt az első részt...

Tulajdonképpen nem sok minden derül ki, az egyik korábbi reinkarnációból ismert nyomozó 30 évvel később meglátogatja Hinamizawát, és Ooishival elbeszélgetnek egy kicsit Takano rémtörténeteiről.

Adult Rena: I want to take her home~~~

Szerk: meghallgattam az OP-ot visszafelé. :golyózós szemű szmájli: Mintha egy részeg finn énekesnő próbálna arab nyelvű sátánista szövegeket felolvasni...

Solid Snake

Quote from: kikuchiyo on 2007-07-06, 14:35:49
Tulajdonképpen nem sok minden derül ki, az egyik korábbi reinkarnációból ismert nyomozó 30 évvel később meglátogatja Hinamizawát, és Ooishival elbeszélgetnek egy kicsit Takano rémtörténeteiről.

Adult Rena: I want to take her home~~~

Ezek szerint az első fejezetben felnőttek a szereplők? Az valóban ütős kezdés lenne.  :cool:

kikuchiyo

Nem, ez a rész csak átvezetés a két évad között, az utolsó fejezet nyitva maradt kérdéseit boncolgatja - pontosabban a játék egyik magyarázó fejezetében lévő információkat mondták el itt.
[spoiler]Attól még mindenki meghalt, csak Rena maradt valamiért életben.
A következő részben nem tudom, mi lesz, merthogy anime original fejezet.[/spoiler]

SUBS, FUCKING, ECT.

minuszmiki

Quote from: Darkstar on 2007-07-06, 13:32:37
Quote from: minuszmiki on 2007-07-06, 05:22:34
Comment: no op/ed kara
Attól csak jobb lesz. :D :merci:
Nem hogy karaoke nincs benne, de felirat se. Rickrolled, sorry. Még jó, hogy kikuchiyo linkelt subot, thx.

edit: Megnéztem, felvezetésnek pont jó volt, felidézte az előző széria végét, ismerős helyszíneken játszódott, ráhangolt a sorozatra.
Az ED egyébként szerintem egészen zseniális, nagyon jó a zene alatta, csendes, de nagyon feszült, emellett a képek is jók.

Lokids

Quote from: minuszmiki on 2007-07-06, 16:05:48
Quote from: Darkstar on 2007-07-06, 13:32:37
Comment: no op/ed kara
Attól csak jobb lesz. :D :merci:
Nem hogy karaoke nincs benne, de felirat se. Rickrolled, sorry. Még jó, hogy kikuchiyo linkelt subot, thx.

edit: Megnéztem, felvezetésnek pont jó volt, felidézte az előző széria végét, ismerős helyszíneken játszódott, ráhangolt a sorozatra.
Az ED egyébként szerintem egészen zseniális, nagyon jó a zene alatta, csendes, de nagyon feszült, emellett a képek is jók.

Sub wan, de tokyot nem érem el, szal raw nincs hozzá... Valakinek van linkje?

Prof. William

Nem ez az a Extra chapter amiről beszélnek? Igaz hogy megmagyaráz pár dolgot de a manga leírásokban Adult Rena nem szerepel... Sztem most jön egy chapter a felnőt szereplőkkel majd jön a 2 oroginal mangachapter. :)

Lokids

Quote from: Prof. William on 2007-07-06, 18:42:32
Nem ez az a Extra chapter amiről beszélnek? Igaz hogy megmagyaráz pár dolgot de a manga leírásokban Adult Rena nem szerepel... Sztem most jön egy chapter a felnőt szereplőkkel majd jön a 2 oroginal mangachapter. :)

Ha jól tudom ez csak a vége az előző season utosó storyjának.

minuszmiki

Quote from: Lokids on 2007-07-06, 18:40:43
Sub wan, de tokyot nem érem el, szal raw nincs hozzá... Valakinek van linkje?
Amit fönt linkeltem, az raw. Illetve itt van egy sub is, nem tudom milyen.

Lokids

[anon] Higurashi no Naku Koro ni Kai 01.mkv
(Comment: no op/ed kara, speed subs)

Ha ez az, akkor erre sql hibát ad meg file not foundot is 1x-re. (Ilyent még nem láttam, hogy a 2 egyszerre legyen)

minuszmiki

Jé tényleg. Tegnap éjjel pedig még le tudtam húzni. Viszont a másik amit most linkeltem, működik.

Prof. William

Ha ez mégsem az Extra chap. akkor kíváncsi leszek arra hogy az mi lessz? Lessz valami lényege vagy esetleg csak valami megyünk a tengerparta special lessz. :)

Relunx

Valóban a végét mutatja be az első évadnak, legalább is szerintem. Az hogy Rena hogy menekült meg talán annak az inekciónak köszönhetni amit a démon-Rika adott be neki. De ez felvet kérdéseket:
- Rika miért mentette meg Rena-t, miért nem magát, ha elege lett Hinamizawa-ból egyáltalán miért mentette meg
   Rena-t? Miért csak őt? Ha már nem látott semmi örömet a "játékaiban" akkor miért is ment meg bárkit is?
- Hogy talál újra egy másik Hinamizawa-t ha ő maga meghalt?
- Ha jól emléxem Kei is életben van, mert ő épp a folyóba zuhant miközben Satoko lelökte a függő hídról és utána volt az a "gázrobbanás"
- Most akkor vulkánikus tevékenység, biofegyó vagy démon-Rika-átok vagy mi végzett Hinamizawa-val?
- Ooishi hogy élte túl? Se inekciót nem kapott, semmit...

Most már rémlik a nyomozó csávesz képe, emléxem benne volt az első évedban vmi után nyomozott, és Rika figyelmeztette ha tovább nyomoz "bajok" lesznek, és meg is halt a nyomozó felesége (asszem leesett a lépcsőn és meghalt + a gyerekük is akivel várandós volt).

Már alig várom a kövi részt és magát a történetet hogy megmagyarázzon mindent. Végre megjönnek újra a borzongós nyári esték :)

Relunx

minuszmiki

Quote from: Relunx on 2007-07-06, 20:28:05
1. Rika miért mentette meg Rena-t, miért nem magát, ha elege lett Hinamizawa-ból egyáltalán miért mentette meg
   Rena-t? Miért csak őt? Ha már nem látott semmi örömet a "játékaiban" akkor miért is ment meg bárkit is?
2. Hogy talál újra egy másik Hinamizawa-t ha ő maga meghalt?
3. Ha jól emléxem Kei is életben van, mert ő épp a folyóba zuhant miközben Satoko lelökte a függő hídról és utána volt az a "gázrobbanás"
4. Most akkor vulkánikus tevékenység, biofegyó vagy démon-Rika-átok vagy mi végzett Hinamizawa-val?
5. Ooishi hogy élte túl? Se inekciót nem kapott, semmit...

Ahogy én értelmeztem:

1-2. Rika az anime valóságának ezen a síkján hal csak meg, ő az egyetlen, aki tudatában van ezeknek a síkoknak (illetve K1 is ráébred), így tudja, hogy életben marad a többi síkon.
3-4. Na ezek egyelőre homályban maradnak, de fény fog derülni rájuk szép lassan.
5. Ooishi nem Hinamizawa lakója, nem volt ott a gázszivárgáskor.

Lokids

2 verzió is van subosan:

[Hauu~]Higu Kai
[BBS]Higu Kai

Szerk:

Megnézve a Hauu jobb kinéztre. Viszont a felirat helyességéről nem tudok nyilatkozni.

Zenék az első szezonban sokkal jobbak voltak. Igaz azt űberelni...

minuszmiki

Továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy az ED kiváló, meg még bőven hátra van egy pár rész, parás jelenet se volt még, simán kaphatunk még jó zenéket.

Cobra

Na megnéztem az első részt a Hauu féle verzióból. A fordítás jónak tűnik, pár elgépelést találtam, de nem vészes, viszont ők is megfordították a neveket a feliratban, ami elég zavaró. A kép elég furcsa, mintha VHS-ről lenne visszadigitalizálva.
OP/ED sokkal lightosabb, mint az első sorozaté.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

minuszmiki

:eek: Úgy rémlett, mintha három-négy napja láttam volna az elsőt. Hogy rohan az idő... :D :merci:

Cobra

Elég elvont volt ez a második rész, ez a sok SD nem igazán illik bele. Takano viszont hozta a szokásos formáját :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !