Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Failure is the default option

Solid Snake

Quote from: Solid Snake on 2007-08-13, 19:38:55
Quote from: Prof. William on 2007-08-13, 19:19:48
Azt hogy Keichi szívrohamot kap azt nem kétlem de  ezt honnan tudod? Mert a animében ezután erre nem utalnak... Esetleg a mangában jobban kiderül?

Nem, elvileg a játékban lehet erre konkrét utalást találni. Én is egy külföldi fórumon (azt hiszem, az AnimeSuki-n) olvastam róla.

Mai napon megnéztem az 5. részt és igazat nyert korábbi állításom:

[spoiler]
Satoko itt gyakorlatilag egyenlő Keiichivel a "védjük meg Satoko-t"-fejezetből (a fejezet nevét így hirtelen nem tudom  :hehe:). Ő fedezi fel Rika holttestét, ő zuhan le a hídról, aminek köszönhetően ő lesz az egyetlen túlélő, majd a kórházban a doktorok által kijelentett diágnózisban, "szívrohamban" hal meg. És valóban szívroham, akármit is képzel Oishi. Vessük is össze, miért.

Keiichi: meghal szívrohamban, mert a bekattant Mion-t hallucinálja a kórházban (egyértelműen hallucináció, Mion ugye abban a fejezetben a veremben végezte Keiichi elektromos pisztollyal való elkábítása után Shion keze által, Shion pedig lezuhant az erkélyről, miután hasba szúrta Keiichit).

Satoko: meghal szívrohamban, mert a titokzatos követőt hallucinálja a kórházban (a fickó csakugyan Satoko hallucinációja, mivel rajta kívül senki sem látta).

Plusz megfigyelhető, hogy az áldozatokon semmiféle fizikai elváltozás nem keletkezik. Keiichi kezében nincsenek szögek, Satoko sincsen megfojtva/torokmetszve/stb.

Ezek szerint: az a személy, aki rátalál Rika holttestére, túléli a katasztrófát, majd meghal a kórházban szívrohamban egy személyre szabott félelem manifesztációjának köszönhetően (Keiichi -- bekattant Mion ; Satoko -- titokzatos követő).

Megjegyzés: a nővérke azért eléggé gyanús volt, így lehetséges, hogy a kórház is be van avatva a dologba, és ők maguk okozzák az áldozatnak a hallucinációs sokkot, ami kiváltja a szívrohamot.
[/spoiler]

Szerk:

6. rész
Határozott előrelépés minden tekintetben. Történeti szempontból (jobban átláthatóbb a párhuzamos világok közötti ujjászületés, ráadásul az effekt is jól néz ki :)), karakterek szempontjából (Hanyu szerepe is kezd kibontakozni, bár egy dolgot most sem értek: most akkor ki a csuda is ő? Oyashiro-sama szellemképben, akit csak Rika, a reinkarnáció képes látni?), zene szempontjából (végre nem a régi OST számok, amik az extra fejezet alatt voltak -- ott aggódtam is, hogy most a Kai-ban is végig ugyanazok a melódiák lesznek? De szerencsére Kawai Kenji vérfrissítést alkalmazott, egyelőre azt állítom, hogy az új szerzemények már első hallásra sokkal jobban megtetszettek, mint a régebbiek). És már azt a fránya ED-et is kezdem megszokni (OP-ot már 2-3 rész után megszerettem).

Manitu

minuszmiki

Lol, kíváncsi vagyok rá, hogyan tudják megcsinálni filmen a killer-lolikat úgy, hogy az ne legyen teljesen gagyi.

Prof. William

Majd meresztik a szemüket és magas hangon visítoznak. :) Éljen a japán túljátszás! K1 meg majd nem győz dülledt szemmel nézni... :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Manitu on 2007-08-18, 00:30:01
OH NOES!!!! Vagyis izé...  :3x3:
I sense massive fail in this sector, Captain.  :3x3:
DO NOT WANT!!!1!!11

motifator

Seconded  :tezsvir:
Valami olyasmi gagyiságra lehet számítani szerintem, mint a Battle Royale film. Max. poénból fogom megnézni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Prof. William

Valami hasonlóra számítok de azért én is megnézem. :) Vajon színes hajak lesznek? :)

AZ ominózus USODA! vajh hogy lessz megolda?

Már a Death Note film is szánalmas volt... Egyszerűen nem tudok animr szereplőket élőszereplőben elképzelni... :)

Darkstar

Quote from: motifator on 2007-08-18, 11:19:17
Valami olyasmi gagyiságra lehet számítani szerintem, mint a Battle Royale film. Max. poénból fogom megnézni.
[off]
Még nem néztem meg, de a könyv baromira tetszett, ezek szerint a film nem olyan jó?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Prof. William

Quote from: Darkstar on 2007-08-18, 16:56:55
Quote from: motifator on 2007-08-18, 11:19:17
[off]
Még nem néztem meg, de a könyv baromira tetszett, ezek szerint a film nem olyan jó?

Az a baj vele hogy a Könyv meg a manga elolvasása után kialakítasz egy képet a szereplőkről. És ennek nagyon nem felelnek meg a filmbeliek. Kiriama pl iszonyat gáz lett pedig a könyvben/mangában ő a legnyugodatbb leglazább cool gonosz. :)

kikuchiyo

OFF

A Battle Royale film messze nem gagyiság, sőt...
kicsit más, mint a könyv és a manga, nyilván sok részlet és háttérsztori kimarad, de vannak plusz jelentésrétegek is, és a női szereplők ownznak.
Failure is the default option

Solid Snake

7. rész

Aggodalomra nincs ok, egyre érdekesebb a fejezet.  :smile:

[spoiler]
Rika egy teljesen más világba csöppent. Itt szinte mindenki emlékszik a párhuzamos világokból a saját tragédiájának bizonyos elemeire (Keiichi -- tű, Shion -- gyilkosságok, Rena -- gyilkosság), ráadásul feltűnik Akasaka is, aki a múltbéli Rika figyelmeztetésére ebben a világban hallgatott, így sikerült megmentenie a felesége életét. Szóval mondhatni minden a boldog végkifejlet felé halad, így Rika határozottan eldönti, hogy kideríti a halála miértjét. Tomitake és Takano rábeszélése kezdetnek jó volt (basszus, Takano nagyon durva volt, mikor Rika kijelentette, hogy szívesen beengedi őket a rituáléraktárba  :muhahah:), bár szerintem úgyis megszegik az ígéretüket, mert nem hisznek 100%-ig a lány szavainak (mi sem bizonyítja ezt az Irie-jelenet). A zöldruhások most már egyértelműen gyanúsak, a Nekogoroshi-hen (az OVA) alapján is ők az ultimate rosszfiúk/szellemek/fanatikusok/Isten-tudja-még-mik.

Hanyu = Oyashiro-sama vagy Oyashiro-sama másik papnője, aki szellemalakban kísért (és akit csak a jelenlegi papnő, Rika láthat). Ez nekem már biztos. Takano monológja következtében bekövetkező tiltakozását látom az oknak.

Eddig minden jól halad, hogyha lesz tragédia (márpedig a fejezetcímről ordít, hogy lesz), akkor az eddigi legütősebb fejezeten leszünk túl.

És Kenji Kawai újabb szerzeményei még most is jobban tetszenek, már az OST 2-t is várom.  :hopp:[/spoiler]

Prof. William

Ha bekövetkezik a tragédia még akkor is talán most már a következő alkalommla Rika még jobban felkészül.... Mivel ezen kívül már csak 1 fejezet van hátra valszeg majd a következőben klappol minden... :)

Rika nem csöppen más világokba ez csak Rena teóriája volt a Act 1-ben, hanem mindig visszakerül egy korábbi időpontban amikor meghal. És akkor máshogy mehetnek a dolgok...

Úgy nyerhetne, hogy ha a most is valszeg bekövetkező halála után is max 2 hetet vagy kevesebbet ugrana vissza amikor már mindenki emlékszik stb...

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2007-08-18, 22:59:03
Rika nem csöppen más világokba ez csak Rena teóriája volt a Act 1-ben, hanem mindig visszakerül egy korábbi időpontban amikor meghal. És akkor máshogy mehetnek a dolgok...

Nem, párhuzamos világok vannak, amik között Rika azt a világot keresi, ahol képes változtatni a halálán. Erre a bizonyíték a 6. rész elején "lebegő tükrök", amik mind egy-egy világot mutatnak, valamint a karakterek jellemének különbözősége. Pl. Keiichi a mostani világban Mionnak adta a babát, Oishi sem viselkedik szemét módjára (mint pl. a "mentsük meg Satoko-t"-fejezetben), illetve Shion sem felejtette el Satoshinak tett ígéretét, hogy vigyázzon Satoko-ra. Vannak olyan gócpontok, amik az összes világban megvannak (pl. Akasaka-Rika kapcsolat, Satoshi-Shion kapcsolat, stb.), azonban az események mindig máshogy alakulnak.

Van a Pókember rajzfilm, amiben van egy olyan rész is, amikor Pókember párhuzamos világokban küzd azért, hogy megtalálja az egyik időlyukba zuhant Mary Jane-t. Ott is úgy vannak ezek a világok, hogy van egy gócpont (MJ zuhanása), amit különböző jövőképek követnek különböző világokban. Az egyikben Pókember bűnöző lesz, a másikban megöli Octopust és elveszi a mechanikus karjait, a harmadikban mechanikus testben jár, a negyedikben rajta marad a fekete szimbiótaruha, és így tovább. Ezzel a példával azt szeretném kihangsúlyozni, hogy a Higurashi no Naku Koro ni világa is hasonló elemeken épül: egy gócpont (Shouwa 58. éve, nyár eleje), ami különböző jövőképeket eredményez, különböző világokkal, különböző jellemváltozásokkal. Metafórikusan úgy is lehetne mondani, hogy az egész olyan, mint egy fa, melynek törzséből sok-sok ág nő ki. Rikának azonban csupán egy ág kell. Az az ág, amelyikben ki tudja deríteni a halála okát, vagyis a lehető legkedvezőbb világ (ami jelen állás szerint ebben a fejezetben eddig rendelkezésére is áll).

A "párhuzamos világ"-elmélet legfontosabb bizonyítéka pedig az egyes szereplők emlékezései. Ha Rika egy egyszerű időutazó volna, akkor a többi szereplő egyáltalán nem lenne képes arra, hogy emlékezzen egy olyan jövőképre, amik még meg sem történtek a tragédia előtti nyugis pillanatokban az adott világban. Az emlékezésük csak úgy lehetséges, hogyha a párhuzamos világokban megtörtént eseményeket láthatják, amik a Rika számára már megjárt és megtapasztalt világokban történtek meg. Azonban az emlékezésük pontos oka még nem derült ki, arra én is kíváncsi leszek.

Prof. William

És ha vajon nyer Rika akkor mi lessz? A eddig eljátszott párhuzamos világok megszünnek/összeolvadnak és egy szálon megy tovább a világ?

Pl. Act1-ben volt felnőttRena... De ha Rika sikerrel jár akkor az a világ jut el a jövőbe amiben nem hal meg senki... Ghh bonyolult...

Szerk: Ahogy Hanyu megjegyezte Takano szépen lerombolta a rólla kialakított képet... Úgy tűnik most nem olyan álmos fejjel nézelődő mindentudó csajszi. :)

Viszont érdekesek a kirendelt testőrök... A probléma az hogy mivel Rika  [spoiler] A halála előtti úgy 20 percre sosem emlékszik. Ezért nem ugrik be neki milyen iserősök ezek a zöld overalosok... [/spoiler]

Cobra

Nem olyan bonyolult a párhuzamos világok rendje, csak a többi szereplő emlékezése nem igazán magyarázható ezzel. Ha valóban párhuzamos világba megy át a visszautazás során, akkor a többiek nem tudhatnak semmiről, ami a másik világban történt (mivel akkor még időben nem történt meg). Esetleg az lehet, hogy Hanyuu a többieket is visszaviszi az időben, csak akkor miért Rika az egyetlen, aki tudatában van a történéseknek?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Nem tudom észrevettétek e de a 7. elején amikor takarítanak egy Jason maszk is van az asztalon. :)

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2007-08-18, 23:53:17
És ha vajon nyer Rika akkor mi lessz? A eddig eljátszott párhuzamos világok megszünnek/összeolvadnak és egy szálon megy tovább a világ?

Nem, a párhuzamos világok akkor is megmaradnak, viszont Rika abban a bizonyos szálban marad, amiben sikerül megoldást találnia.

Quote from: Cobra on 2007-08-19, 01:07:00
Ha valóban párhuzamos világba megy át a visszautazás során, akkor a többiek nem tudhatnak semmiről, ami a másik világban történt (mivel akkor még időben nem történt meg).

Igen, én is ezen agyalok. Majdcsak kiderül az a rejtély is előbb-utóbb.

Prof. William

Talán a paárhuzamos világokban meghaltak. (éseddig midnig meghaltak) lelke/tudata is átkerül az új világba. De csak rika az aki tudatos. Valszeg mer jóban van Hanyu/Oyashiro samával. Valszeg ha nem ismerkedtek volna össze jó 100 éve akkor az első alkalommal meghalt volna Rika csak Hanyu mindig visszarántja mrt ő az egyetelen barátja... Szóval ő miatta van ez az egész időmizéria...

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2007-08-19, 16:14:55
Talán a paárhuzamos világokban meghaltak. (éseddig midnig meghaltak) lelke/tudata is átkerül az új világba.

Igen, ez az elmélet valamennyire megáll a lábán. Persze az is lehet, hogy Hanyu direkt hagyja meg tudat alatt a többiek memóriáját, és a végére kiderül, hogy a cuki-muki Hanyu vezeti a szálakat a háttérben és ő az ultimate badass goddess.  :morci:

Prof. William

Végül is 26. részen át az ment hogy Evil Oyashiro-sama így,  Evil Oyashiro-sama úgy + mostTakano is jól felhúzta szóval bármi elképzelhető.  :hehe:

minuszmiki

Lemaradásomat pótoltam és megnéztem a 6-. részt. Végre történik valami újszerű is, úgy tűnik, nem ugyanazokat a köröket fogják futni végig. Kíváncsi vagyok, hogy lesz ebből Teh_Massacre_Chapter. És az új zenék tényleg nagyon jók.

A párhuzamos világos dologhoz: Most éppen úgy gondolom és a 6. rész eleje is azt sugallja, hogy nem párhuzamos világok vannak, Rika halálakor mindig a múltba megy vissza, ahol esetleg egy-két részlet nem egyezik, és elkezdi előről, hátha meg tudja változtatni a dolgokat. Az nem hiszem, hogy igaz lenne, hogy a párhuzamos/alternatív jelenekben meghaltak mindig a legújabb verzióba kerülnek, hiszen a különböző dimenziók mennek tovább Rika halála után is.
No, kezdek belezavarodni, úgyhogy nem folytatom, azt viszont remélem, hogy a készítők normálisan oldják meg.

Prof. William

Na amíg várunk a köv. epizódra jöjjön egy kis Higurashi képkavalkád...

http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/higuteam1187641784.jpg

Oyashiro-sama összegyűjtött a híres Oya csapatot hogy legyűrje a gonoszt. :)

Mit ne mondj SOHA Renának.

http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/usoda-rena1187641863.jpg

Vajon mit kérjek a köv. játék után...

http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/patsugame1187641947.gif

Amikor Rika végül beengedte Takanot és Tomitakét a szentélybe Takano valahogy mégsem örült túlzottan.

http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/temlombelso1187642246.jpg

És végül amikor mindenki bekattan...

http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/mindenki_bekattan1187642289.jpg

Na mosegyelőre ennyit. Újabb képek holnap jönnek. Maradjanak velünk. :)

Solid Snake

Cobra

Egyedül a Mionos tetszik, meg ha jobb lenne a grafika, akkor a Rika-s lenne még jó. Az első az szörnyű.

Prof. William

"Az első az szörnyű."

Valószínűleg ez is volt a rajzoló célja ezzel a Dragon Ball feelingel. :)

Solid Snake

És igen! Végre kijött a Kai OP-ja, a Naraku no Hana:hopp: :whoah:

Igaz, flac, de annál jobb a hangzás.  :szemuveges:

Kuroi Tenshi

Quote from: Solid Snake on 2007-08-21, 19:15:47
Igaz, flac, de annál jobb a hangzás.  :szemuveges:
:confused:
flac = "lossless", azaz nagyon (szvsz feleslegesen) magas a bitrátája.
Vagy úgy érted, hogy emiatt nagy fájl, de legalább jobb a hangzás?

Solid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-21, 19:19:30
Vagy úgy érted, hogy emiatt nagy fájl, de legalább jobb a hangzás?

Öhm, valahogy úgy.

Lényeg: még nincs mp3, addig itt van ez.  :smile:

Cobra

Flacb-ól gond nélkül csinálhatsz magadnak mp3-at, nem lesz rosszabb, mintha CDA-ból csinálnál mp3-at.