Párkapcsolatok, avagy "Értsük meg az ellenkező nemet!"

Started by Ramiz, 2006-04-26, 23:27:17

Previous topic - Next topic

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-11-10, 20:13:43

Beszélgetni meg aztán velünk is tudsz, gondolom ez mégsem elég indok, hogy velünk is járj. :)

Nono. :D

Figyelj én azt mondom hogy üljetek le beszélgetni, úgy hogy közbe ő sem kockul a géppel. Ha nem tudjátok megbeszélni úgy a dolgokat hogy mindkettőtöknek jó legyen akkor csak egy választásod marad.

Én

Tudatnod kéne vele, hogy gondok vannak. Ez megtörtént már? Vagy félsz hogy "hiszti" lesz? Másképp nem nagyon jutsz előre, de csak tényleg akkor érdemes leülni vele ha tényleg szereted, amúgy hagyd a picsába...

Edina-chan

vicces az hogy 2-3 hetente egyszer előjön ez a probléma.
hétvégén megkérdezte tőlem hogy boldog vagyok e vele és szerintem mi hiányzik a kapcsolatból. annyira meglepődtem hogy ezt PONT Ő mondta, hogy azt válaszoltam "igen, és nemtudom".. :falba:

@NLZ: ezt hosszú leírni, de elvileg mindent..szóval részemről megfelel nekem külsőleg, és belsőleg is, mindenféle téren, csak ez a hisztije nem kéne. elvileg neki is megfelelek, de neki is a hisztivel van baja, ami igazából nincs olyan hatással a kapcsolatra mint az ő hisztije. (én a családról, suliról panaszkodom ő meg minden másról, pl ha elmennék egy usteames sörözésre és elmondanám neki..huhúúúúú :D )

NLZ

Nem értem mire valók a féltékenységi rohamok. Ha valakiben bízol, akkor tudod, hogy úgyse fog megcsalni. Ha meg nem bízol benne, akkor mire alapszik a kapcsolat?
[reserved]

Edina-chan

igen tudom..én bízom benne végülis, de lehet ő nem.
[spoiler]

én:
*csak vhogy szeretném fellendíteni a dolgokat
ő:
*ahhha
[/spoiler]
hm hát.  :frown: hagyjuk a témát inkább :/

NLZ

Attól még nem lesz jobb, ha a szőnyeg alá söpröd.
[reserved]

Edina-chan

Selmo

20 éves kocka, húzd ki a netkábelt/tiltsd le a hálókártyát, mikor nem figyel oda és hívd el akárhová. Féltékenysége kissé beteges, de vagy kinövi, vagy így marad. Hogy te ezt mennyire tolerálod, az a ti dolgotok.
Egyik hétvégére a te programod van, a másikra az övé. Ha így sem tudtok valami közös elfoglaltságot találni, akkor vagy hisztis picsa leszel és megpróbálod megváltoztatni, vagy otthagyod.
Most meg már késő hagyjukot mondani, ha megmutattad/mondtad neki, akkor már úgyis kiakadt, legrosszabb esetben ezért szakít veled, akkor meg te jártál jobban. Legjobb esetben kapsz valami értelmes tanácsot, ami kihúz a bajból.
Btw próbáltad már egyszerűen elmondani neki, hogy neked több igényed van szociális életre? :3x3:

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Tegyél érte, hogy küzdeni akarjon érted. Ha füle botját se mozdítja, akkor nem érdemes vele foglalkozni, hiába jó a teste.
[reserved]

Moha

Lol, Edina, te megtaláltad az exbarátnőmet férfi verzióban.  ::)
Az a csaj eleinte nem volt gáz, de aztán dettó ugyanezt csinálta. Nem lehetett elmenni vele sehova, féltékenykedett és gyakorlatilag mikor találkoztunk folyton "hálószoba-biliárdot" akart csak játszani. Akárhogy is, egy idő után unalmas és idegesítő volt.

Saját tapasztalataim alapján csak egyet tudok tanácsolni: hagyd ott!
Bocsi, de amiket leírtál, szerintem nem lehet normális kapcsolatnak nevezni. Hidd el, sokkal jobb egyedül lenni mint egy döglődő/nem működő kapcsolatban. [spoiler]mondom ezt én, aki majdnem 2 éve megint egyedül vagyok ::) [/spoiler]
Próbáld meg vele megbeszélni az egészet, higgadtan, komolyan. Hogy szeretnél elmenni vele ide-oda, stb. Ha nem megy, lekezelően reagál, stb. akkor jobb, ha otthagyod.
Selmo ötlete pl. jónak tűnik.

.Attila

Quote from: Edina-chanviszont kell is valaki aki mellettem van és támogat, stb.

Hosszú ideig ez természetes, de ha pl. 3 hónapot nem tudsz kibírni kapcsolat nélkül, az már baj lehet.
A többiek meg biztos leírták az egyéb dolgokat, bár nem olvastam végig őket.

Edina-chan

@Selmo: nem rossz ötlet, de nem ilyen durva a helyzet, nem ülünk mindig a gépen előtt, inkább az ágyon fetrengünk és nem tudunk magunkkal mit kezdeni -.-
köszönöm a tanácsokat..hát először is próbálom valahogy healelni,ehm, helyrehozni a kapcsolatot. XD :/ nagyjából leírta mik a problémái, vannak elég idióta dolgai, inkább le se írom, de ja, próbálunk változtatni. ha nem megy akkor over. köszi télleg^^  :D

Selmo

Írjatok fel dolgokat, amiket szerettek cetlikre és ilyenkor húzzatok egyet. :D

A tökéletesség unalmas.

Én

Cobra

in short: a nő férjet keres, aki legalább 500K $-t keres egy évben. A jelentkező meg elmagyarázza neki, hogy a nő szimplán eladni akarja magát, de nem jó befektetés, mert az ő pénze évről évre gyarapodni fog, a nő szépsége meg csak csökken. És ezt elmagyarázza bróker kifejezésekkel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Member

Kissé megkésve:
Edina: Ha nem megy, vedd fel te a passzív szerepet. Nekem úgy tűnik, hogy kissé mintha nyeregben érezné magát a srác, mert nincs mit veszítenie, látszik, hogy te nagyon szereted. Ha ezt követően nem kezd el rástartolni, hogy ő közeledjen feléd és elég neki a kockulás, nem érdemes vele foglalkozni. Gyakran állnak be ilyen sémák a kapcsolatokban, te ajánlassz => ő hárítja, olyan szitut kell elébe vágnod, amire nincsen rutinlépése.

thrall

Tőlem talán kicsit okosabb emberektől szeretnék kérni tanácsot:

Van egy lány. 3 évig voltunk együtt, de cirka 3 hónapja szakított velem, mert már nem szeret.. vagyis szeret, de nem úgy mint egy barátot, csak mint egy barátot. Én még szeretem.. inkább szerelemmel, mint egyszerű szeretettel. Az egész kapcsolatot én csesztem el. kocka voltam, nem csináltam semmit, nem "nőttem" fel időben. Viszont ez alatt a durván 3 hónap alatt saját becslésem szerint, sokat változtam. Szeretném visszakapni, beszéltem már vele nem egyszer, de nem válaszolt semmit sem a kérdésemre. Tudom, hogy nem sok információ.. nem szoktam a gondjaimat megosztani nagyon az emberekkel, így nem is nagyon tudom leírni teljesen. Nemtudom, hogy ez által a leírás által tudtok-e tippet adni, hogy érdemes-e próbálkozni, vagy hagyjam a francba, és majd kiheverem egyszer az egészet. Ha az info kevés, és van bennetek segítő szándék és esetleg akartok kérdezni nyugodtan tegyétek.. talán akkor jobban le tudom írni az egészet.

.Attila

Ez nekem felejtősnek tűnik ennyi alapján.
Nem válaszolt, azaz arra játszik, hogy talán egyszer megunod a próbálkozást.

Cloud

Quote from: .Attila on 2009-11-14, 18:23:42
Ez nekem felejtősnek tűnik ennyi alapján.
Nem válaszolt, azaz arra játszik, hogy talán egyszer megunod a próbálkozást.
Vagy csak húzza az agyát. Én azt tanácsolom hogy próbálkozz még egy ideig. Aztán ha azután se lesz semmi válasz akkor sajnos hagynod kell.

NLZ

Sztem ne erőlködj, csak izzadtság szag lesz. Legjobb esélyed az, ha  nem nyomulsz, könnyedten viselkedsz, azt látja rajtad a változást és esetleg vissza akar majd menni hozzád. Már persze ha el bírod viselni, hogy barátként legyél vele.
[reserved]

thrall

Köszi szépen mindenkitől a válaszokat. NLZ ezen gondolkoztam én is. (mivel nem először hallottam... családtól, de rájuk ki hallgat teljesen? :D ) Meglátjuk mi lesz. Ha sikerül le megyek Pestre és meghívok mindenkit egy sörre. Ha nem, én iszom meg mindenki sörét.

Member

Furcsa, olyan volt thrall szövege kicsit, mintha E-chan párja írt volna a közeljövőből. ^^

Selmo

Mivel egyre inkább igaz lesz a dolog. Egyre többen nem akarnak eljárni, mert elég nekik az otthoni tv/pc/konzol. Az mondjuk jó kérdés, hogy az ilyen hogy ismerkedik meg egy eljáróssal. :D

A tökéletesség unalmas.

thrall

Quote from: Selmo on 2009-11-14, 19:55:45
Mivel egyre inkább igaz lesz a dolog. Egyre többen nem akarnak eljárni, mert elég nekik az otthoni tv/pc/konzol. Az mondjuk jó kérdés, hogy az ilyen hogy ismerkedik meg egy eljáróssal. :D
az én esetemben nagyon egyszerű: régen eljártam mindenfele. ismert a fél város. Aztán megismerkedtem vele, és hátrahagytam mindent, mert csak vele voltam. Aztán egyik ismerősöm hatására kipróbáltam egy játékot (rövidítsük egyszerűen wow-nak mondjuk), és innentől fogva be is kockultam, és nem lettem eljárós.

Selmo

Megesik az ilyen, de ha a párod ezt nem tette szóvá, akkor ő is ugyanolyna hibás ebben, mint te.

A tökéletesség unalmas.

Member

Hallottam már olyan srácról, aki csak olyan csajjal volt hajlandó járni, akit be tudott idomítani StarCraftra. De persze ez csak a szélső eset. :D
Amúgy thrall, mit pótolt a WoW, hogy ennyire rákattantál? Mivel adott többet, mint az outside? Szerintem érdemes volna itt kezdeni. :)

thrall

mivel adott többet? easy. Barátokat, akiket itt kinn elvesztettem, és játékban költségkímélőbbnek tartottam a barátkozást (havi 3500 forint < minden nap kocsma + hetente 1-2 fullos részegség haverokkal.. nem élvezetbe, pénzbe). Manapság próbálom azokat az ismerősöket visszaszerezni akikkel még egy helyen lakom, és hajlandóak velem szóba állni..

(kicsit off, de az ember tényleg jóval könnyebben leírja a problémáit, hogyha egy álnév mögött van, mintha mondjuk bárki másnak kellene szemtől-szemben elmondani)

Member

Quote from: thrall on 2009-11-14, 22:03:28
havi 3500 forint < minden nap kocsma + hetente 1-2 fullos részegség haverokkal.. nem élvezetbe, pénzbe).
Érdekes. Miért kellett a haversághoz minden nap kocsma?
Quote(kicsit off, de az ember tényleg jóval könnyebben leírja a problémáit, hogyha egy álnév mögött van, mintha mondjuk bárki másnak kellene szemtől-szemben elmondani)
A fentivel egybevetve, lehet, hogy kicsit befelé forduló vagy?