Full Metal Alchemist Spoiler (bár nem nagyon kéne...)

Started by Didico, 2006-04-28, 17:41:06

Previous topic - Next topic

Member

Ebből kiindulva:
didi, léci írd bele a címbe, hogy <<<SPOILER WARNING!!!!>>>, vagy vmi hasonló.

Alkyra

Quote from: Member on 2006-05-02, 16:36:53
Ebből kiindulva:

Köszönöm.^^

Didico

Quote from: Member on 2006-05-02, 16:36:53
Ebből kiindulva:

Ezt azért télleg nem kéne, de azért köszönöm. Araki ma kifejtette neklem. Elkezdtünk erről beszélgetni... az ilyeneket inkább Pm-be ha kérhetem. Köszönöm! :haha:

Huh... nehéz lesz megoldani amit kértél Member-kun...

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-02, 19:14:38
Araki ma kifejtette nekem. Elkezdtünk erről beszélgetni...
Igen, azért szép hogy egy évvel a sorozat megnézése után kezdesz el ilyesmiket kérdezgetni...

Nade ezt a topicot nem tökvéletlen azért transzmutáltad, hogy a nem teljesen tiszta dolgokat érthetővé tegyük mindenki számára? :confused:

Próféta

Quote from: Didico on 2006-05-02, 19:14:38
Huh... nehéz lesz megoldani amit kértél Member-kun...
De azért csak meg lett oldva  :merci:

Didico

Didico

Araki

Igen. Amúgy ma tudtam meg, hogy Envy eredeti neve Hoju Elric. De hogy miért... én JOHNNYT akartam!!!! :bruhuhu:

Didico

Quote from: Araki on 2006-05-03, 21:09:25
Igen. Amúgy ma tudtam meg, hogy Envy eredeti neve Hoju Elric. De hogy miért... én JOHNNYT akartam!!!! :bruhuhu:

haha... ez vicces...!  :rotfl: Szegénykém... mekkora trauma érhetett... :lul:

Ramiz

Üdv! Tudtátok, hogy az NGE nagyon sablonos? Ellopta az FMA-ból a kis gyerek nagy hatalommal, a felnőtté válás lelki buktatói, az apakomplexus, az elveszett szeretteink nem pótolhatók stb motívumokat.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: Malcolm Reynolds (Ramiz) on 2006-05-03, 22:51:54
Üdv! Tudtátok, hogy az NGE nagyon sablonos? Ellopta az FMA-ból a kis gyerek nagy hatalommal, a felnőtté válás lelki buktatói, az apakomplexus, az elveszett szeretteink nem pótolhatók stb motívumokat.
Don't feed the troll!!!
Még nem jöttem rá, hogy ezt Membernek vagy Ramiznak szántom-e inkább.

Komolyan szólva: valóban, Ramiz, igazad van, nem az FMA a kultúrtörténet alfája és omegája.  De azért voltunk néhányan, akiknek sikerült élvezni. Member pedig valóban kicsit nehéz eset néha. De azért ezt nem kéne. Nem annyira vicces.
Továbbá igen, NGE-t imádjuk, alap, az eltelt egy évtizedben az anime mainstream számtalan művére rányomta a bélyegét, valószínűleg az FMA-ra is (bár nem lehet ám ilyen egyértelműen megmondani, hogy honnan erednek a behatások). De azért szabad az NGE után is animét gyártani...

Membernek (úgy vettem észre, a többiekkel nem lesz baj): ha esetleg majd nem tetszik az NGE, rendben, de ne nevezd klisésnek, mert tudtommal nagyrészt jóval későbbi animéket ismersz csak. Szóval ha ismerős elemeket vélsz fölfedezni, akkor az áramlás fordított irányú. Homérosz életművét se szokás klisésnek nevezni, pedig tele van sablonokkal... amiket onnan vett mindenki más. Ramiz ezt szerette volna mondani :), az x nappal ezelőtti postodra reagálva, amelyben kliséket véltél felfedezni az NGE első epizódjában.

Elnézést, ha túlreagálnám.

Member

Klisésnek azt számítom, amikor már előre tudom, hogy mi fog történni, függetlenül attól, hogy a történetet nem ismerem, vagyis meglepetésnek kéne, hogy érjen. Az FMAban is volt jópár, de azért nem ennyi.
Meg a legfontosabb:
HOZZÁFŰZTEM HOGY MELYIK EPIZÓDOKRÓL VAN SZÓ ÉS HOGY BIZTOS VAGYOK BENNE HOGY EZ KÉSŐBB NEM ÍGY LESZ.
Köszönöm.

RAMIZ: Ez eléggé flame-szagú volt.

RE@L

Quote from: Member on 2006-05-03, 23:25:56
Klisésnek azt számítom, amikor már előre tudom, hogy mi fog történni, függetlenül attól, hogy a történetet nem ismerem, vagyis meglepetésnek kéne, hogy érjen. Az FMAban is volt jópár, de azért nem ennyi.

Az nem klisé, hanem linearitás ha ki lehet számolni előre mi lesz... a klisé az magyarul közhely. http://hu.wikipedia.org/wiki/Klis%C3%A9

Mindenesetre én úgy szeretnék állást foglalni, hogy nagyon sok olyan ember van akinek annakidején illetve most se jön be igazán az NGE, igaz én szinte 1 általán nem találkoztam még olyan emberrel  ;) de ettől függetlenül vannak akiknek nem jön be. Fullmetal Alchemistel is így van jónéhány ember, viszont figyelemreméltó azis hogy nemhiába van már idestova 1 éve aniDB top10 jében az első 10 között és pár hónapja az élen. aniDB-re nem csak azok szavaznak akik tegnap látták az első FMA-részt életükben mint anime-t. Hozzá kell tenni hogy FMA tényleg nagyon nagyon jól sikerült sorozat és történet, amire szvsz a 14-17 éves generációnak szüksége volt, hiszen úgymond FMA erkölcsileg és morálisan is 1 picit próbál terelni. Summa summárum annyit szeretnék véglegesen még hozzáfűzni hogy NGE az örök klasszikus amihez mindig hozzányulnak valahogy és FMA egy friss újonc telivér ami jóra sikeredett és jó esélyel pár éven belül (szvsz min 5 év) hasonlóan klasszikus lesz.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Cobra

Bár még nem láttam az FMA-t, csak leírásokat meg AMV-ket belőle, de nem hinném, hogy bármiben is össze lehetne hasonlítani az NGE-vel, szóval ezen most kár vitázni.
Re@l nekem pl nem tetszett az NGE :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: RE@L on 2006-05-04, 08:34:57
Az nem klisé, hanem linearitás ha ki lehet számolni előre mi lesz... a klisé az magyarul közhely. http://hu.wikipedia.org/wiki/Klis%C3%A9
"...Az irodalmi közhely vagy klisé (a francia sztereotípia szavából) leggyakrabban egy előre kiszámítható esemény..."
Nem hiszem, hogy amikor megtudom, hogy a kissrác suliba megy és mutatják azt a két ürgét, normális, hogy már előre tudom, hogy [spoiler]Valamiért megverik,  aztán ki akarják figyelni az Angyal elleni harcot, bajba kerülnek, aztán a srác megmenti őket és utána rájönnek hogy milyen nehéz dolga volt és tökre megsajnálják majd.
[/spoiler]
De ezt most hagyjuk, hónap végén újra letöltős időszak, addig csak kibírom.

Fénymarék

Quote from: Member on 2006-05-04, 11:20:20
"...Az irodalmi közhely vagy klisé (a francia sztereotípia szavából) leggyakrabban egy előre kiszámítható esemény..."
Nem hiszem, hogy amikor megtudom, hogy a kissrác suliba megy és mutatják azt a két ürgét, normális, hogy már előre tudom, hogy [spoiler]Valamiért megverik,  aztán ki akarják figyelni az Angyal elleni harcot, bajba kerülnek, aztán a srác megmenti őket és utána rájönnek hogy milyen nehéz dolga volt és tökre megsajnálják majd.
[/spoiler]
jaj.anyám.srácok.:D
számomra.a.klisé.szimplán.klisé
Vagyis.teszem.azt.van.egy.film.mondjuk.10.évvel.ezelőtti.és.ezalatta.10.éve.alatt,.sok.ilyen.filmet.adtak.le
na.ez.egy.időután.már.klisének.nevezhető
mert.már.egy.lerágott.csont
végülis.mindketten.jól.írtátok.le.a.fogalmat
több.szempontból.is.figyelembe.lehet.venni

EDIT:
ja.és.hogy.ne.offoljak.annyira
Nekem.is.tetszik-bár.csak.az.első.részeket.láttam
és.már.jó.régen
úgyhogy.részletes.véleményt.ne.várjatok.:D
nem.fogok.okoskodni.egy.két.rész.után
:)

RE@L

Quote from: Member on 2006-05-04, 11:20:20
[/spoiler]

Member! Félre ne érts én tényleg nem szerettem volna belédkötni!!! Csak annyit pontosítani hogy szerintem amire te gondolsz illetve te példáztál az a linearitás, kiszámíthatóság nem pedig klisé!!! Azért a kettő között van különbség hogy logikusan kikövetkeztetek valamit vagypedig közhelyet látom előre hogy mi fog történni. Mert ilyen szempontból egy-két helyen lineáris volt mind az FMA mind az NGE, de egyáltalán nem tudok felsorolni olyan anime-t ami ne lenne 1-1 résznél lineáris. Inkább számomra a mérvadó az hogy mennyire nem kiszámítható!! Pl.: Monster 73 rész alatt jó ha 1x-2x tudsz következtetni arra hogy mit fog kihozni a szerző a történetből.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Xipe

most modjatok olyan animet amire nem talalunk kliset kesobbiekben.

de lenyeghez visszaterve az FMA nagyon jo anime.
elveztem minden pillanatat.
erdekes parkapcsolatok voltak a fohosok es ellensegek kozott.
szerintem emellett szepen prezentalta az ember szellemi mivoltat.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Member

Quote from: White SeeD on 2006-05-04, 14:52:50
Kár hogy a muví olyan borzasztó lett mit amilyen..  :mad:
De olyan szinten, hogy Arakival úgy voltunk vele egy hétig, hogy megírjuk a magyar FMA movie-t. Csak nem volt rá idő és elmaradt.

Didico

Na jó! :_off: :_off: Most már nagyon szeretném ha leállnátok az offolással és ezeket a dolgokat inkább pm-ben intéznétek el. :_off: :__devil: :Eztneked: Egyébként eredetileg ez a topic FMA és nem NGE! Kérek mindenkit tartsa ehhez magát. Megkérném Member-kun-t és RE@LT is... Ne tereljétek ennyire el a szót... Köszi!

(Bocsánat mindenkitől...)

Member

Ramiz hülyesége kezdte el, tudod, hogy szeret a neki nem tetsző topicokba beflémelni, hogy utána oda többet be se nézzen és a rajongók összecsapjanak az ellenzőkkel.
Amúgy másutt sokalta nagyobb offok vannak, s most még egy laza párhuzam is volt az NGE meg az FMA között (nem csak az, hogy mindkettő 3 betű mozaikszóval :D).

Didico

Quote from: Member on 2006-05-04, 21:43:38
Ramiz hülyesége kezdte el, tudod, hogy szeret a neki nem tetsző topicokba beflémelni, hogy utána oda többet be se nézzen és a rajongók összecsapjanak az ellenzőkkel.
Amúgy másutt sokalta nagyobb offok vannak, s most még egy laza párhuzam is volt az NGE meg az FMA között (nem csak az, hogy mindkettő 3 betű mozaikszóval :D).

Rendben... Majd pm-ben kifejted... Na de vissza az FMA-hoz! Ki szereti Alphonse-t?
Na jó leállok... Ki a kedvenc szereplőtők?

Member

Quote from: Didico on 2006-05-04, 21:48:24
Ki szereti Alphonse-t?
ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN

Xipe

You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Didico

Quote from: Member on 2006-05-04, 22:01:48
Quote from: Didico on 2006-05-04, 21:48:24
Ki szereti Alphonse-t?
ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN ÉN

Persze... max fikázni... Igaz?!? :__devil:

Araki

Megvan. Doctor Marcoh. Na jó, leállok. :hehe:
Scar meg tényleg jó karakter, [Spoiler]csak túl korán meghalt, pedig nagyon rendesen megadta a sorozat kezdeti hangulatát. Ez a gyilkolom az állami alkimistákat filling nagyon bejött. És a napszemcsi a mackónadrággal...[/Spoiler]

Member

Maes Hughes.
[spoiler]Ez a "dupla személyiség" jelleg hímnemű kariknál nekem nagyon tetszik, kár, hogy Envyke pontot tett az ő és családja elkövetkezendő éveire. DÖGÖLJ, ENVY!!! :D

[/spoiler]

Didico

Quote from: Araki on 2006-05-04, 22:16:15
Scar meg tényleg jó karakter, [Spoiler]csak túl korán meghalt, pedig nagyon rendesen megadta a sorozat kezdeti hangulatát. Ez a gyilkolom az állami alkimistákat filling nagyon bejött. És a napszemcsi a mackónadrággal...[/Spoiler]
Ez aztán kemény leírás... de teccik! :) :Kiraly:

Xipe

Quote from: Araki on 2006-05-04, 22:16:15

ideologiailag tetszett a karakter
_(๏̯͡๏)_