Warhammer 40K - In Nomine Imperatoris

Started by Rounin, 2006-06-01, 12:04:42

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc "fajod" a Soulstormban (és előbbiekben)?

Chaos
Elda
Imperial Guard
Necron
Ork
Space Marine
Tau
Sisters of Battle
Dark Eldar
Nincs kedvencem/több is van
Bocs, nekem van pénzem TT-re :hehe:

Rounin

In the grim darkness of the far future there is only war.

A fenti szavakkal nyit a WH40K alapkönyve s ez az egy mondat tökéletesen leírja azt a kilátástalannak ható, folytonos háborúk szabdalta univerzumot, mely oly' sokunknak nyújt kicsiny Földünkön kellemes szórakozást és borzongató élményt. Alapvetően egy táblás stratégiai játékról van szó, amit nagyjából 2 cm magas (legalábbis az űrgárdisták.. ettől persze vannak jelentős eltérések), saját magunk festette modellekkel játszhatunk, az igen részletes és - többnyire (ld. Necronok) - jól kiegyensúlyozott szabályok szabta kereteken belül.

"As our bodies are armoured with adamantium, our souls are protected with loyalty. As our bolters are charged with death for the Emperor's enemies, our thoughts are charged with wisdom. As our ranks advance, so does our devotion, for are we not Space Marines? Are we not the chosen of the Emperor, his loyal servants unto death?"
Chaplain Fergas Nils

Hiábavaló próbálkozás lenne részemről megpróbálni bemutatni ezt a gótikusan sötét, babonákkal és ősi félelmekkel átszőtt világot, ahol az emberiség szinte a kihalás szélén egyensúlyozik (dacára a milliónyi lakott világnak) és csak az arany trónprotézisébe zárt Istencsászár és fanatizmusig hű csapatai óvják az idegenektől, mutációktól és a Káosz démoni befolyásától, ahol naponta tűnhetnek el  emberlakta bolygók az idegen hordák támadása nyomán úgy, hogy talán csak egy évszázad múlva tűnik fel hiányuk.
Egy világ, ahol a tudatlanság a tömeg legnagyobb védelme és ezt az elvet tűzzel-vassal betartatja az Inkvizíció. Miszticizmus és barokkos technológia ötvözete.

Death is the servant of the righteous.

A világ sikerét mi sem mutatja jobban, mint a rendszeres versenyek és világbajnokságok, ahol a lelkes játékosok összemérhetik stratégiai vagy festői kvalitásaikat; a tucatnyi számítógépes adaptáció és könyvek garmadája.

Aki szeretne némi ízelítőt a világ hangulatából, annak melegen ajánlom Ian Watson regényeit e témában, vagy az alábbi linkek egyikét. Ha megfogott, utána csak egy ugrás a wikipedia és valamelyik p2p program beizzítása a Codexek végett ^^

"While vile mutants draw breath, there can be no peace. While obscene heretics' heart still beat, there can be no respite. While faithless traitors still live, there can be no forgiveness."
Legion Astartes Silver Skulls' Cathecism of Hate
Verse I of XXV


(ugye ne offoljuk már szét az összes topicot vele... és min. 4 embert érdekel a fórumon. Biztos vagyunk többen is^^)

http://oz.games-workshop.com/

http://uk.games-workshop.com/warhammer40000/

"Innocence Proves Nothing..."

Bruce

Bezony hogy vagyunk... én pl. még semmit nem tudok róla, de amennyit összeoffoltatok az bőven elég volt ahhoz hogy felkeltse az érdeklődésemet :D

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Rounin

Quote from: Bruce on 2006-06-01, 12:25:53
Bezony hogy vagyunk... én pl. még semmit nem tudok róla, de amennyit összeoffoltatok az bőven elég volt ahhoz hogy felkeltse az érdeklődésemet :D

:tezsvir:

Operation "Tempting" successful :D

Nagyon helyes, ha esetleg úgy döntesz, nagyon érdekel... nos, van cirka 1Gb Codexem pdf formátumban^^

Flaser

Watson-tól megjelent egy "Összes Warhammer 40k Történet" gyűjtemény a Szukits gondozásában.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Rounin

Quote from: Flaser on 2006-06-01, 13:11:44
Watson-tól megjelent egy "Összes Warhammer 40k Történet" gyűjtemény a Szukits gondozásában.

Pontos címe: Ian Watson Teljes Warhammer 40,000 Univerzuma :) Igen szép kiadás, nagyjából 40 centire piheg tőlem az asztalon.

Keményfedeles, jókora könyv, bár ez leginkább a betűméretnek és sorközöknek köszönhető :)
Igen jó írások vannak benne, a fordítók stílusa nagyon tetszik, de vigyázni kell, hogy nem szabad mindent készpénznek venni ami benne van. Írói szabadság, ugye ;)

Pr3d4k1ng

Ott van még Dan Abnett  2 könyve :
-Első és  egyetlen (ez olvasom és nagyon jó)
és ennek a folytatása a
-Szellemgyártó (ezt még nem olvastam)

"After a thousand battle, I only see death"

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Lythis

Az a teljes wh40k univerzum by Watson tényleg jó kis darab, legalábbis eddig tetszik. Mondjuk nemtudom, hogy pontosan mi meg mennyire kánon belőle. Szerintem leginkább abban más, mint a TT, hogy itt sokkalinkább személyeken van a hangsúly, mint ott. Emiatt nyerhetsz betekintést a világnak olyan részeibe is, amiket a TT vagy a pc-re kijött cuccok nem - vagy csak részben - fednek le.

Bruce: húzd be a kódexeket Rounintól. Ha érdekel a téma, akkor legalább van olvasnivalód, ha meg nem, akkoris elmondhatod, hogy van 1gb-nyi pdf-ed :D

Bruce

Quote from: Lythis on 2006-06-01, 16:51:08


Bruce: húzd be a kódexeket Rounintól. Ha érdekel a téma, akkor legalább van olvasnivalód, ha meg nem, akkoris elmondhatod, hogy van 1gb-nyi pdf-ed :D
Az is lesz :D Egyelőre úgy tűnik, érdekel. :jee: Úgysincs olvasnivalóm mostanában :rolleyes:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Draconire

Quote from: Rounin on 2006-06-01, 13:14:50
... nagyjából 40 centire piheg tőlem az asztalon.

Én is hasonlóképpen vagyok így ezzel :tezsvir:

Én is csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a jó kis könyvecskét :smile:
/csak ne lenne olyan nagy...ehh amikor olvasom rendesen zavaró az hogy mekkora  :D/

Rounin

Quote from: Gmer on 2006-06-01, 21:04:12
/csak ne lenne olyan nagy...ehh amikor olvasom rendesen zavaró az hogy mekkora  :D/

Nekem jól jött. Látványosan tudtam menekülni lakótárs szövegelése elől (akit a fülhallgatómból üvöltő dir en grey sem tudott eltéríteni társalgási vágyától.. :rolleyes: )

Bruce: okéé... akkor ezt szépen összeszedem és kiírom. Szép olvasmány lesz. Bár készülj fel rá, hogy néhány történeti elemet mindenképpen a netről lesz érdemes kiszűrnöd, mivel a Codexek hajlamosak egyes dolgok felett elsiklani meglátásom szerint.

Más: időnként fogok egy-egy összegzést írni ide a fajokról, csoportokról; csak úgy kedvcsinálónak^^ Remélem el is olvassátok :p (=hosszú lesz)

Lythis

Ezt az összegzés dolgot már fel akartam vetni, úgyhogy örülök, hogy lesz. :jee:

Egyébként igen, kódexek egyik legnagyobb baja, hogy lehetne bennük több történet, habár bizonyos szempontból ennek a hiánya tágabb mozgásteret ad. Az viszont zavart, hogy a Tyranidákéban mintha alig lenne (vagy csak elkerülte a figyelmemet, mert azt csak átfutottam).
Engem viszont érdekelne egy kisebbfajta hivatalos összegzés az Uralkodóról. Eleinte furcsálltam, hogy csak úgy feltűnt 30k környékén és ő lett az arc, de valahol olvastam, hogy 8000B.C. született Anatóliában vagy hol. Valaki tud erről bővebben? (lusta vagyok most ezután is ásogatni, bőven elég az a hülye fórum a 2 elveszett légióval kapcsolatban...)

Dreamcleaver

#11
Kb mennyi pénz összehozni egy csapatot? Witch Hunter vagy Chaos Space Marine érdekelne.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-02, 04:29:46
Kb mennyi pénz összehozni egy csapatot? Witch Hunter vagy Chaos Space Marine érdekelne.
Az attól is függ, hogy mekkora csapatot (hány pontos sreget) akarsz.
Boszorkányvadászok   Chaos

Rounin

#13
Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-02, 04:29:46
Kb mennyi pénz összehozni egy csapatot? Witch Hunter vagy Chaos Space Marine érdekelne.

Az alapcsomagok cirka 10-15K körül mozognak általában, de persze ebben nincs benne a festék ill. ecsetek ára.

http://uk.games-workshop.com/storefront/store.uk?do=Individual&code=60010199003&orignav=10

Ez a cucc 19500 Ft a trollbarlangon keresztül megrendelve és tartalmaz ecsetet, festéket, 10 űrgárdistát, cirka 16 tyranidát, tereptárgyakat, kézikönyveket, csipeszt, ragasztót, homokot.. szóval egy egészen korrekt, komplett készlet.
http://uk.games-workshop.com/storefront/store.uk?do=Individual&code=99120101026&orignav=10

Szintén 19500 Ft, de a tartalma már kissé szegényesebbnek tűnhet. Nincs festék, sem ecset... cserébe egy 10 fős tactical squadot kapsz, egy 5 fős command squadot és egy razorback csapatszállítóval felszerelt combat squadot.

(ezen az oldalon minden megvehető a trollbarlangon keresztül, 390 Ft-os egységáron számítva a fontot.)

Ahogy nézem, a starter bundle packek nagyon jók, de 28K-ért cserébe nincs festék. :|

Boszorkányvadász "starter pack" viszont nincs, külön kell összeválogatni az alkotóelemeket :/

206700 forintért ez lenne az igazi... :

http://uk.games-workshop.com/storefront/store.uk?do=Individual&code=COMP0101COMPANY&orignav=10

"1 Commander, 1 Chaplain, 1 Command Squad, 2 Dreadnoughts, 2 Predators, Enough Marines to make 6 full 10 man Tactical squads with Rhino transports, 2 full 10 man Devastator squads, 2 full 10 man Assault squads, 1 Whirlwind and 1 Land Raider Crusader."

100+ Űrgárdista ill. 12 jármű/gép. T_T
Ilyet összedobhatnának a többi oldalhoz is.

Szóval nem olcsó mulatság, bár kisebb kompromisszumokkal és kézügyességgel lefaragható pár költség. Még odahaza ismertem egy srácot, aki - Fantasy Battles-hez ugyan - kiváló tereptárgyakat hozott össze gyakorlatilag szemétből, szóval lehet spórolni.
Ill. nem kötelező ecsetet innen vásárolni ugye (de nem árt, hacsak nem rendelkezel pár normálissal te magad) ill. festéket sem muszáj innen szerezni. Valójában a festék az igazán húzós belőle :|

Egy 7 éve aktívan Dark Angels ill. Grey Knights (+Sisters of Battle) csapatokkal játszó (nem csak gyűjti) ismerősöm szerint olyan 15K az, amiből már el lehet indulni. Hát úgy legyen.

Edit:
A téged érdeklő két csapatból egy-egy összeállítás:
http://oz.games-workshop.com/games/40k/witchhunters/gettingstarted/core_army.htm
http://oz.games-workshop.com/games/40k/chaosspacemarines/gettingstarted/core_army.htm

Ezek alapján gondolkozz, hogy mi kell^^

Ill. néhány egyéb csapat:
http://oz.games-workshop.com/games/40k/blacktemplars/gettingstarted/core.htm
http://oz.games-workshop.com/games/40k/spacemarines/gettingstarted/core_UM.htm
http://oz.games-workshop.com/games/40k/spacemarines/gettingstarted/core_DA.htm

Pár "core" csapat összehozása. Egy alap csapat, amivel azért már lehet boldogulni, bár mindkettő 1000 pont alatti, szóval nagy csatákra nem igazán alkalmas^^

Lythis

Valahogy tudtam, hogy előbb utóbb felmerül az a 206k-s cucc :D

Na igen. mondjuk az netz, hogy ha megveszed még kell festék is, és nem minden sereghez van starter pack... Viszont a boszorkányvadászokat, ill inkvizitorokat asszem lehet kiegészítésként is használni SM sereghez ...tudtommal legalábbis.
Kifesteni meg külön buli lehet őket...biztos, h jól írtad az elején, és a gárdisták 2cm-esek??? csakmert akkor halmozott tortúra kipingálni egyet, nem is beszélve a rangot és hovatartozást jelző szimbólumokról a vállemezeken...(tekintettel, hogy van aki kézzel festi rá...)

Ha meg már linkelgetünk, akkor szerintem érdemes mellé magyar árazást is linkelni, vagy odaírni, mert azért kétlem, hogy mindenki rögtön külföldről fogja beszerezni a cuccot... bár az tény, h a Trollbarlang elvben mindent be tud hozni, ami kint megvan, de azért mégiscsak más imho (jó-jó, tudom, ott van mindegyikről kép is...)

Rounin

#15
Quote from: Lythis on 2006-06-02, 17:42:43
Ha meg már linkelgetünk, akkor szerintem érdemes mellé magyar árazást is linkelni, vagy odaírni, mert azért kétlem, hogy mindenki rögtön külföldről fogja beszerezni a cuccot... bár az tény, h a Trollbarlang elvben mindent be tud hozni, ami kint megvan, de azért mégiscsak más imho (jó-jó, tudom, ott van mindegyikről kép is...)

Igaz, bocs :p
Legközelebb meglesz, csak k.o. vagyok T_T Mellesleg írtam, hogy 390 Ft-al szorozd be az árakat. Aki nem akarja, annak ott a Trollbarlang árlistája ;p Bleeee.

De már írtam két oldalt az SM-ről :D És még nincs kész :__devil:
Huba, két centi, valahol ezt olvastam... itt nincs mérőcenti, de ránézésre talapzat nélkül akkorának tűnik - viszont ami nekem van, azok régi kiadású SM-ek. Hm..2,5 vagy 3. Fene tudja. Nem értek hozzá ;p

206K-s cucc: MÁSZTHEV!!!

Lazzaret

#16
No akkor én mint öreg 40K róka adok egy linket ahol jó áron lehet beszerezni a cuccost:

http://www.wargammers.hu/

Itt a troll árainál valamivel olcsóbban kapsz meg mindent. De igazán akkor éri meg ha minél több mindent rendelsz meg. Egy jó sereg kb 30000ft ból jön ki festés nélkül. De én már ezt túl is léptem :D
A szabályokat és a kodexeket viszont a troll honlapjárol le lehet szedni magyarra fordítva:

http://www.trollbarlang.hu/mutat.php?id=1304

Ha pesten járok valameik hétvégén szivesen játszok Ultráimmal max 2000 pontból. Kegyetlen leszek  :morci:  :D :haha:

A figurák körübelül egy inch magasak ami kb 2,54 cm. Nem túl magas de még festhető :) Én akár napokat is el bibelődök egy figura összerakássával és kifestésével.

Azt a 206k csomagot meg kár megvenni annak aki ki tudja fizetni. Ugyanis azért szép a 40K mert olyan sereget állíthatsz benne össze amilyet akarsz és a szabályokkal sem ütközik.


www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

#17
Quote from: Lazzaret on 2006-06-04, 01:50:28
No akkor én mint öreg 40K róka adok egy linket ahol jó áron lehet beszerezni a cuccost:

http://www.wargammers.hu/

És ezen belül hol? Mert nézelődtem, de nem találom azt a részt, ami ezzel foglalkozna. -_-

Na egy rövid összefoglaló a gárdistákról, elsősorban (inkább csak) azoknak, akik nem ismerik őket.

And they shall know no fear.


Lazzaret

No akkor itt a link ami pontosan a 40K-s cuccok közé rak be csak kattints a kívánt sereg képére és már válogathatsz is :)

http://www.wargammers.hu/shop/index.php?cPath=1_20&osCsid=7ef72d77d7ed621cb79676250f1d377f


www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-04, 16:34:01
No akkor itt a link ami pontosan a 40K-s cuccok közé rak be csak kattints a kívánt sereg képére és már válogathatsz is :)

http://www.wargammers.hu/shop/index.php?cPath=1_20&osCsid=7ef72d77d7ed621cb79676250f1d377f

Omg.. köszi, így ránézésre már emlékszem, hogy ezt bizony nézegettem cirka 1 éve. Akkor még több pénzem is volt..
:merci:

Lazzaret

Nincs mit. Örülök hogy segíthettem :) De ha kell valami akkor csak szóljatok nyugodtan már lassan 10 éve nyomom a 40K-t :D Én még a 2nd rendszerrel kezdtem.


www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-04, 18:18:06
Nincs mit. Örülök hogy segíthettem :) De ha kell valami akkor csak szóljatok nyugodtan már lassan 10 éve nyomom a 40K-t :D Én még a 2nd rendszerrel kezdtem.

Uah.. az nem semmi (ismerősöm, akire utaltam, "csak" 7 éve űzi). Ha kell valami... őő..megdobnál két dread modellel? XD Na jó, csak vicceltem (T_T). Viszont ami érdekelne akkor, hogy szerinted hol érdemes festéket beszerezni, ill. tapasztalataid alapján mekkora mennyiség meddig tart ki; illetve mennyire megterhelő ez anyagilag?  :angyali:

Lazzaret

Hát a figurákat bármeik festékkel ki lehet festeni. Hogy meiket ajánlom? Én a Citadelre esküszöm. Egyrészt vizes bázisu másrészt  nagyon jól takar. De sokan esküsznek az Aquarelre is. Kinek mi jön be. Persze anyagilag a Citadel a legdrágább de nekem ez a favorit. Olaj festéket meg ne használj. Büdös és sok a gond vele. Hamar beleszárad a tégelybe. Egy tégellyel én kb 20-30 kis figurát festek le. Persze ez a fő színre értendő. A másodlagos és a nem alap színek lassan fogynak. Persze ha 2 Land Raidert festesz le ahoz lehet hogy kevés lesz az 1 tégely is :) . Beszerezni meg vagy a linkelt oldalon vagy a trollban lehet beszerezni. Aquarelt művészeti boltokban. Nem tudom még létezik -e de a Blahán volt egy művészeti bolt talán még létezik. A blahától a rákóczi tér felé kell menni és a jobb oldalon.


www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-04, 18:31:02
Hát a figurákat bármeik festékkel ki lehet festeni. Hogy meiket ajánlom? Én a Citadelre esküszöm. Egyrészt vizes bázisu másrészt  nagyon jól takar. De sokan esküsznek az Aquarelre is. Kinek mi jön be. Persze anyagilag a Citadel a legdrágább de nekem ez a favorit. Olaj festéket meg ne használj. Büdös és sok a gond vele. Hamar beleszárad a tégelybe. Egy tégellyel én kb 20-30 kis figurát festek le. Persze ez a fő színre értendő. A másodlagos és a nem alap színek lassan fogynak. Persze ha 2 Land Raidert festesz le ahoz lehet hogy kevés lesz az 1 tégely is :) . Beszerezni meg vagy a linkelt oldalon vagy a trollban lehet beszerezni. Aquarelt művészeti boltokban. Nem tudom még létezik -e de a Blahán volt egy művészeti bolt talán még létezik. A blahától a rákóczi tér felé kell menni és a jobb oldalon.

:merci: Na igen, a Citadelre gondoltam alapvetően (meg Energy is ezt javasolta anno^^""). Olaj.. :wtf: az hogy jött szóba? (értsd: eszembe se jutott).
A boltot majd holnap azt hiszem megnézem, létezik-e (tudom, hogy nem lesz nyitva :p)

Lazzaret

Sok sikert hozzá remélem még létezik :smile:


www.arkangyalok.uw.hu

Lazzaret

Ha van valakinek kedve játszani készen állok a gárdistáimmal hétvégente max 2000 pontig. Ha kell házhoz is megyek :)


www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-04, 20:19:41
Ha van valakinek kedve játszani készen állok a gárdistáimmal hétvégente max 2000 pontig. Ha kell házhoz is megyek :)

Mindez remek, de jelenleg van... nézzük csak... kifestetlenül 7 gárdistám. Műanyag. 3-nak nincs talapzata. Az egyiknek nincs fegyvere. A maradék 4ből 1 flamer, 1 missile launcher és 2 bolter van. Illetve..hiányzik egy rakétásom. Hörr. Szóval egyelőre még nagyon nem vagyok harcképes XD

Lythis

Én még annyira sem. Idővel jó lenne, csak ahhoz el kell köteleznie magát egy sereg mellett az embernek - kivéve, ha rászakadt a lottó. (vagy csak velem van a  gond, h nem tudok naponta másik 30k HUF-os sereget összerakni?.. :D)

Lazzaret

#28
Hát nekem is 10 év kellett ehez a 2000 pontos sereghez :)
De majd csak kialakul. Majd remélem lesz holnap időm és letudom majd néhányat vagy az egészet fotózni azt majd megmutatom mit értem el 10 év alatt.

EDIT: Ha bárki is szeretne megismerkedni a játékal közelebről is annak tudom ajánlani a Terepasztal lovagjai klubot. Álltalában csütörtök esténként van klub nap és itt nem csak a 40K-val lehet megismerkedni. Ráadásul a társaság is nagyon szimpatikus. Már többször is voltam lent velük játszani és nagyon korrekt a hely csak sajna túl pici. Ha viszont játszani szeretnél ide előre be kell jelentkezni hogy legyen helyed.

De több klub is létezik de én csak ezt az egyet ismerem.


www.arkangyalok.uw.hu