Warhammer 40K - In Nomine Imperatoris

Started by Rounin, 2006-06-01, 12:04:42

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc "fajod" a Soulstormban (és előbbiekben)?

Chaos
Elda
Imperial Guard
Necron
Ork
Space Marine
Tau
Sisters of Battle
Dark Eldar
Nincs kedvencem/több is van
Bocs, nekem van pénzem TT-re :hehe:

Lazzaret

A www.forgeworld.com-ról lehet rendelni ilyen alkatrészeket. Ez a GW egyik leányvállalata. Még Titánt is árulnak :D És még olyanokat is amikre nem is gondolnál habár némely cuccnak baromi bórsos ára van.

www.arkangyalok.uw.hu

Lythis

Quote from: Lazzaret on 2006-06-25, 00:05:46
A www.forgeworld.com-ról lehet rendelni ilyen alkatrészeket. Ez a GW egyik leányvállalata. Még Titánt is árulnak :D És még olyanokat is amikre nem is gondolnál habár némely cuccnak baromi bórsos ára van.
Hmm.. Eldar Titan is van, meg ott a Hierophant a 'nideknél... ennyit a birodalmi elsöprő előnyről ilyen téren. Szép méretes darabok mondjuk... Kár hogy tudtommal csak akkor használhatod őket, ha az ellenfél is beleeggyezik h használd...(örülj Rou, _MÉG_ nem volt szó egy esetleges Necron titán létezéséről)

Dreamcleaver

Ja, az Eldar Titánt én is néztem, de a Káosz Titán se semmi. Ezek a Forge World modellek bizonyos esetben jobban néznek ki, mint a DW. Pl van kidolgozott Daemonhunter Dread, és rohadt jól néz ki, a Tau modelljeik meg mind jobbak a GW-nél. Meg át kell bőngésznem a legújabb Imperial Armort-t, mert sok új jármű van.

Eldar Scorpion Type II Egy ilyen pl bizti kell majd az eldar seregembe egyszer. Utána kell néznem a statisztikáinak.  :D

Btw a légi harc hogy müxik? Csak, mert láttam vadászgépeket, meg légelhárító lövegeket.

Stormblade biztos nagy a BUMM-ja
SM Venerable Dreads ezek gyönyörűek
BT Venerable Dread de ez talán a legszebb
Grey Knights Dread ez nem is venerable, de baromi jó - ilyet pl behoznék szövetségesként a Boszivadászoknak
Tyranid Hierophant Ha Lazzaret valaha egy ilyennel jön az eldarjaim ellen, csak akkor, ha én 2 titánt hozhatok  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Rounin

Quote from: Lythis on 2006-06-25, 04:54:27
Hmm.. Eldar Titan is van, meg ott a Hierophant a 'nideknél... ennyit a birodalmi elsöprő előnyről ilyen téren. Szép méretes darabok mondjuk... Kár hogy tudtommal csak akkor használhatod őket, ha az ellenfél is beleeggyezik h használd...(örülj Rou, _MÉG_ nem volt szó egy esetleges Necron titán létezéséről)

Viszont ezek nyomába sem érnek egy Emperornak... :rolleyes: Az egy piczit nagyobb, erősebb, masszívabb. Majdnem emberméretű (na jó, egy gyermek mérete :), míg a többi titán 25-40 centi max. ;p) lenne a TT méretarányai szerint ;)

Edit: na, csak sikerült megkedvelnem a BT új dread kinézetét :) A másik még mindig nem tetszik, de ez határozottan aranyos. (már tervezgetem a színösszeállítását XD)

Lazzaret

Quote from: Rounin on 2006-06-25, 11:33:20
Quote from: Lythis on 2006-06-25, 04:54:27

Viszont ezek nyomába sem érnek egy Emperornak... :rolleyes: Az egy piczit nagyobb, erősebb, masszívabb. Majdnem emberméretű (na jó, egy gyermek mérete :), míg a többi titán 25-40 centi max. ;p) lenne a TT méretarányai szerint ;)

Azzal csak az a gond hogy jó ha egy vagy kettő "császár" tipusu titán jelent meg egy hatalmas hadjáratban :P De még így is olyan ritka hogy hihetetlen. És ezt is csak az IG használja. A Space Marinek nem Titánban akarnak jeleskedni. Azt meghagyá a gyenge IG-seknek :D

www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-25, 11:38:15
Azzal csak az a gond hogy jó ha egy vagy kettő "császár" tipusu titán jelent meg egy hatalmas hadjáratban :P De még így is olyan ritka hogy hihetetlen. És ezt is csak az IG használja. A Space Marinek nem Titánban akarnak jeleskedni. Azt meghagyá a gyenge IG-seknek :D

Psszt ;)
Amúgy IG meg is érdemli, használja ^^' Epic 40K csatában de jó is lenne bevetni egyet :drool:
Viszont a Magányos Farkasok c. wh40k képregény óta nem tartom gyengének a legkevésbé sem az IG-t. Respect nekik. :zen:

És armybuilder (4th szabályrendszert használ) szerint SM behozhatja szövetségesnek az 'inquisitor titans' részleget, ahol warhoundok, warlordok és reaverek szerepelnek. (250, 500 és 325 pontért + fegyverek)

Bár nem tudom, hogy az armybuilder mennyire aktuális ebben (pl. BT erőknél a mindenképpen választandó emperors championt is beszámolja hq-nak, holott az nem számít hq választásnak *fejvakar*).

Lazzaret

Az Army Builderben benne vannak a nem hivatalos szabályok is. Ezért nem minden az aminek valójában lennie kell. Meg a 40K-ban titánt hozni!? Hát nem is tudom még EPIC-ben OK de 40K-ban? ( De lehet hogy csak én érzek így :angyali: )

www.arkangyalok.uw.hu

Lythis

Quote from: Lazzaret on 2006-06-25, 12:52:19
Az Army Builderben benne vannak a nem hivatalos szabályok is. Ezért nem minden az aminek valójában lennie kell. Meg a 40K-ban titánt hozni!? Hát nem is tudom még EPIC-ben OK de 40K-ban? ( De lehet hogy csak én érzek így :angyali: )
Ha már megvette alapon esetleg egyet. Emperor class Titan-t meg csak és kizárólag epic-be (én legalábbis szerintem sosem egyeznék bele). Kivétel talán csak Black Crusade alkalmával, de olyat GW-ék nem nagyon akarnak mostanában meghirdetni szerintem...

Lazzaret

A jövő hétre megint megpróbálok egy csatát lerendezni ha valakit érdekel. Remélem nem Chaos ellen kell majd nyomnom :redface:

www.arkangyalok.uw.hu

Dreamcleaver

Nekem a Hive Tyrant +Tyrant Guardok HQ choice szimpibb, mint a Broodlord + Genestealerek. Genestealereket troopként is be lehet pakolni, de a Tyrant Guardot csak testőrökként nem? A Lictorok is tetszenek, magányos lopakodó vadászok. Persze ki tudja az a 3 per sereg mire képes.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lazzaret

Azért jobb a Brood Lord mert nem szörny kategoriás lény és nem lőhetnek rá szabadon. Mig a Hive Tyrantra és testőrségére meg szabadon lehet lőni. Őket nem rejtik el a gauntok. Ráadásnak meg Broodlordnak 11 fős a testörsége mig a Tyranté csak 3. Mindegyik 2 woundal ami nem sok. Viszont nagy csatában 2000 pontol felfelé őt kell behozni a pszihikus képességei miatt.

www.arkangyalok.uw.hu

Dreamcleaver

Space Hulk 2: Descent to Purgatorium

Rounin, ha esetleg kipróbáltad írj már róla valamit. Én is bepróbálkozom vele, de nekem az elöző Space Hulk modok nem futottak.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lazzaret

Nekem megvan az eredeti társas játék de csak félig. Még egyik ismerősömtől kértem kölcsön és még mindig nálam van :angyali: Maga a táblák és jellzők megvannak de sem a kockák sem pedig a figurák :(

www.arkangyalok.uw.hu

Lythis

Akkor valamelyikötök írhatna egy rövid jellemzést erről a modról, mert én mindösszesen anynit tudok róla, hogy Rounin mindenáron forszírozza, hogy próbáljam ki :D
Én a Dawn of Warhammer mod-ot próbáltam, ami a táblás szabályokat hivatott alapulvenni a játékhoz, ezáltal egész más játékélményre adva lehetőséget.
Szóval valaki összegezné, hogy miben más, és hasonlók? (igen, lusta vagyok utánakeresni :D)

Lazzaret

Én csak 2 félét ismerek de egyik sem a Dawn of War alá készült. Ezek őskövületek a szó szoros értelmében.

Régen volt egy lövöldözös-taktikai játék aminek a '90-es évek közepén kiadták a második részét is. Ez volt a Space Hulk elő computeres verziója. Itt egy 5 fős csapatot kellett vezényelni egy hajó belsejében FPS szemszögből. Meglehetett állítani a játékot és a többieknek lehetett parancsokat osztogatni. Persze minden pályának megvolt a feladata. Ez egy baromi nehéz játék volt nem sokan szerették.

És a másik pedig az igazi GW álltal kiadott táblás Space Hulk volt. Ez egy több darabból álló táblás játék volt(sajna mára nagyon nehéz beszerezni) Ez is nagyon jó játék volt és jó nehéz is volt a Space Marine játékos szemszögéből. Itt 1 5 fős termi osztagot vagy 2db 5 fős termi osztagot kellett irányítani. Az ellen pedig kis jelzőket tologatott a pályán mind addig mig fel nem fedte azt és kiderült hány db génorzó volt alatta. Ez is jó játék.

Sajna ezt a DoW os verziót még nem láttam de erről Rounin majd többet tud mondani.

www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-25, 23:22:01
Én csak 2 félét ismerek de egyik sem a Dawn of War alá készült. Ezek őskövületek a szó szoros értelmében.

Ha jól tudom, pont a space hulk miatt igényelték a játékosok a termik TT-be vételét :)

Szóval, az a Space Hulk, amiről lelkendeztem Lythisnek párszor, a legrémisztőbb hangulatú játékok egyike, bár olyan régi, hogy ma már futtatni is alig lehet, nem hogy fellelni :) Nekem megvan :D
Valóban 5 főt kellett irányítani, de ez néha kiegészült +5 fővel, na ezek voltak többnyire a tarts 20 pontot a végtelen hullámokban özönlő génorzók ellen típusú küldetések.
Dark Angels Deathwing Terminator-okat kellett irányítani, az eligazítótiszt fanatizmustól izzó hangja könyörtelen szenvtelenséggel sorolta a "briefing"-et, megadva az alaphangulatot.

"The hivemind has jammed our sensors."
"You will be deployed here."
"Retrieve at least five artifacts."
"The enemy will come from these areas."
"Let the techpriests bestowe you with weapons of destruction."
Etc.etc. =)

Meglepően jó AI-val bírt az a játék és az atmoszférája bődületes volt. Félóránként szüneteltetnem kellett és sötétben nem mertem vele játszani. Készült hozzá második rész is, ahol már nem 90 fokban tudtál forogni, hanem duke nukem 3d szintű mozgás volt benne, továbbcsiszolt hangulattal és AI-val (azt hiszem, itt már BA termikkel kellett lenni) de csak letöltenem sikerült, elindítani nem =(.

Sajna ezt a DoW os verziót még nem láttam de erről Rounin majd többet tud mondani.

No igen, a béta-verziót már teszteltem és sajnos nem annyira félelmetes, de igen jól megcsinálták a termik "egyéniségét". Szintén egy ötfős szakasz, különféle fegyverekkel és tulajdonságokkal (scanner, force-shield, flamer, etc..)
Sajnos nem mindegyik spéci fegyver limitált lövedékű, így kissé imba :S Legalábbis a génorzók nagyon hullanak, a chaos-démonok már kevésbé, esetleges ellenséges SM termik nagyon veszélyesek. Igaz, ez co-opra lett kihegyezve.

Most töltöm le ezt a frissebb verziót, nemsokára nyilatkozom.

Edit:

Titánok, hehe... csak álmodozom róluk^^'
Mondjuk 40K-ba én se engedném, csak a Lythis által említett szent hadjáratok során =)
Gondolkoztam az Epic 40K letöltésén (pc game), de annyira ronda a játék, hogy félek tőle ;p Hasonlót mondjuk játszottam irl, de az második VH-s volt. Kifejezetten élvezetes volt tologatni a kis hadtesteket és tankokat ^^'

Dreamcleaver

Hát nem sokat játszottam még vele, de röviden az eddigi élmények alapján: A mod sztem a '90-es évek beli Space Hulkot próbálja importálni DoW engine alág némi TT beütéssel. A lényeg, hogy van 5 SM Terminátorod, akikkel különböző missziókat kell végrehajtani. Az ellen főleg Chaos Horrorokból, Genestealerekből (van saját modelje!) és Necronokból áll majd. Az első misszió, hogy ez az ötös egység landol a Hulkon (ez valami Birodalmi űrhajó, ami régen eltünt a warpban és most előkerült) és meg kell tisztítania a démonoktól; el kell pusztítani bizonyos spawn pontokat. A lényeg, hogy a kamera közelebről mutatja az egységeket, nem lehet messze kizoomolni. Szűk folyosón kell manőverezni az egységekkel, miközben mindenfelől özönlenek a démonok. Ha közel érnek, akkor rövid távon a másvilágra küldik a termiket. Extra poén, hogy néha besül a termik fegyvere, ilyenkor full moral drop, és eltart pár másodpercig, míg újra müxik.
A squad:
2 boltgunos termi: semmi spéci, csak lőnek
1 assaultgunos termi: nagy tűzerő, de nem végtelen a lőszere, van két tartalék tár, amiket 10 másodpercig tart betölteni, szóval jól kell időzíteni, nem tudom mi van, ha elfogy a lőszere, edig mindig előbb meghalt  :smile:. sztem akkor ő is elővesz egy boltgunt
1 flameres termi: na őt utálom, limitált számban (6-8) képes tűzbe borítani egy kisebb területet, ami egy ideig lángol, elpusztítva mindent ami belegázol, le lehet vele zárni folyosókat, a baj az, hogy nincs más fegyvere, tehát ha véletlenül nincs hátvédje, akkor mindig közelharba bonyolódik a démonokkal, és rövid távon elhalálozik
1 squad parancsnok termi: neki is boltgunja van + spéci képességek: bizonyos időre egy sonárral képes eltüntetni a fog of wart, minden látsz e terepen, úgy 5 másodpercre, 3 perc recharge, tud 20 másodpercre energiapajzsot generálni, 5 perc recharge (talán), van gránátja (2)

Van coop mód, meg elvileg skirmish is.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lazzaret

Elég érdekesnek tünik. De sztem akkor is a legjobb a táblás társasjáték :D

A régi Space Hulk az tényleg nagyon ott volt de a bonyolult rendszere miatt és a gyengus graf miatt hamar háttérbe szorult a Doom mellett.

A Titános játék pedig a Final Liberation volt. Nem rossz de nem kell túl sokat várni tőle. Én kb fél nap alatt lezúztam az orkokat a pályáról és végig vittem a játékot. De egy idő után elaposodik a játékmenete. Igazi WH40K-nak kötelező kipróbálni.

Ez után jött a Rites Of War ami olyan mint egy Panzer General. Gyenge játék. Nagyon nehéz küldikkel van megspékelve és a terepektől kezdve minden befolyásolja a harcot, de nem lett egy nagy alkotás. Hamar ki lehet ismerni.

Hamarosan megjelent viszont a Chaos Gate ami már nagyon komoly alkotás volt. Osztagokat irányítottál egy 2 és fél dimenzióban. Az egységek nagyon jól meglettek oldva és nehéz is volt az egész.

Ezek után jött az áhított DoW ami még a starcraftot is veri sztem.

www.arkangyalok.uw.hu

Rounin

Quote from: Lazzaret on 2006-06-26, 00:57:14
Hamarosan megjelent viszont a Chaos Gate ami már nagyon komoly alkotás volt. Osztagokat irányítottál egy 2 és fél dimenzióban. Az egységek nagyon jól meglettek oldva és nehéz is volt az egész.

Doom suxxorz SH mellett imho, de ugye agyatlanság köll a népnek és god mode... rofl.

Chaos Gate.. csodás OST-je van és tényleg jó játék, de XP alatt szinte lehetetlen futtatni. Ez az egyetlen oka, hogy még nem lelkendezek róla agyba-főbe.

Rites of Wart most fogom elkezdeni, mivel ki vagyok éhezve 40k-ra, muszáj leszek. A demo tetszett, a nehézség külön előny (tudom, mazo vagyok ^^'). Space Hulk volt istentelenül nehéz :S Nem is tudtam végigjátszani anno. -.-

Final Liberation, igen, azaz^^ Azt tudom, hogy a lexikon részét agyondícsérték =]

Lazzaret

Igen a lexikon az első osztályu lett. Hiába csak 2 csapat volt játszható a legtöbb akkor játszható csapat leírása ott volt.

www.arkangyalok.uw.hu

Dreamcleaver

Lazzaret, Carnifexből hány darab lehet per sereg? Mert alapból heavy support, 1 egység per brood, de 1500 vagy több pontos csatában, egy max 115 pontos Carnifexet elitként is be lehet rakni. Akkor lehet egyszerre a heavy support meg az elit is Carnifex?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lazzaret

Igen lehet mind a kettő :) A felállás a kövi szkot lenni habár ez csata tipusonként változo. Az alap a kövi : max 2 HQ, 3 elit, 6 troop, 3 fast attack és 3 heavy. De igazán nem sok értelme lenne :) Ugyanis 3 kilencfős warrior osztag többre képes mint a Carnifex. Hiába brutál egy állat a Carnifex, szörnykategoriás, nem parancstovábbító és nincs igazán semmi speckoja azon kívűl hogy baromi nagyot üt.

www.arkangyalok.uw.hu

Dreamcleaver

Ha 3 elit van, akkor lehet úgy, hogy csak 2 warrior és 1 lictor osztag vagy mindnek egyformának kell lennie? És ha 2 hq, akkor az egyik lehet warrior, a másik meg Broodlord vagy Hive Tyrant?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Lazzaret

Lehet bármi amit akarsz és a szabályok engednek. A lényeg hogy a modellek osztagokba vannak osztva vagy magányosan járnak de mindegyik más és más besorolást kap pl. Hive Tyrrant és Brood lord HQnak számit 1-et legalább hoznom kell de hozhatok 2őt is mivel a seregséma ezt engedi.Hozhatok 2 hive tirantot vagy 2 broodlordot de akár 1et 1et mind a ketőből. Ugyan ez a helyzet az elitnél és a többinél is. Elitnek hozhatsz Warriorokat, Lictorokat és még Carnifexet is. A szabályok csak egy 3 fős osztag Livtort enged így melléjük hozhatok még Warriort vagy akár Carnifexet is amit akarok.

Ahogy előzőleg irtam a kövi a minimum seregséma és + az amit még hozhatsz belőlük.

1 HQ + 1 HQt hozhatsz plusszban
0 Elit + 3 Elitet hozhatsz ha akarsz
2 Troop + 4 amit még hozhatsz
0 Fast + 3at hozhatsz
0 Heavy + 3at hozhatsz ebből is.

HQ egségek: Hive Tirant,Brood lord, Warriors(de ők jöhetnek Elitként is)
Elit egységek : Warriors, Lichtor
Troop: Gauntok, hormogauntok, genstealerek, és Ripper Swarmok
Fast: Gargoyles, Ravners,Spore Mines
Heavy: Biover, Zoanthrope, Carnifex(amit elitként is lehet hozni)

Bármit hozhatsz a kötelező séma mellé. Nem csak egy tipusut, hanem variálhatod is.

Edit: Végre megjöttek a dobókockáim, a codexem és a chaplainom is a postán :) Már csak egy jump packot kell szereznem és tökéletes lesz :D

www.arkangyalok.uw.hu

Lazzaret

No Úgy tünik hogy végre megint csatázni fogok csam most szombaton és egy másik klubban :D

Ráadásúl az Ultrák ős ellenségei ellen a Tirranidák ellen  :lul:
Már alig várom. Ha van valakinek kedve jönni megnézni az szóljon. Ez most máshol van ezért majd a legjobb találka hely az M3-as megállójában a Gyöngyösi utcában lenne.
Több info a www.deepstrike.hu info rész alatt.

edit megvan az időpont is. Szombaton 10:00-tól.

www.arkangyalok.uw.hu

Dreamcleaver

Huxley Ugyan nem W40k de sztem hasonló a hangulata.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rounin

Ah, webzen ^^

Nos, szerintem nem olyan kétségbeejtő és sötét, mint a WH40K^^' Viszont tény, hogy vannak benne hasonlóságok.. az alulöltözött nőkről megint nem szólok semmit..

Viszont ami meglepett, az a moulder rat ogre volt. Mit keres az ott? :D

Lazzaret

Ma újabb csatába kell vezetem az űrgárdistákat. Feladatunk ellenőrizni egy bolygót ami már több hete nem válaszolt semmilyen felszólításra. Le kell szálnunk megnézni mi történt a felszinen a lakosságal és az Adeptusokkal és a helyi Birodalmi Gárdával.

Útban a bolygó felé hatalmas roncsűrhajót fedeztünk fel. A terminátorok felderítő útra küldték őket a roncsok belsejébe. Amint beléptek a teljes üresség fogadta őket. Ahogy beljebb hatoltak hirtelen erős Génorzó támadás érte őket. Kisebb veszteségek árán sikerült kijutniuk a roncsokból amit a fregattunk fedélzeti ágyúi, amint a terminátor egységek biztonságos távolba értek, darabokra téptek. Kezdtünk tartani a legrosszabtól, ahogy folytattuk az útunkat a bolygó felé. Remélem nem kell kiadni az Exterminátus parancsát.

Amint elértük a bolygót a komunikátorokból semmilyen választ nem kaptunk a bolygó felszínén élőktől. A műholdas felvételeken tökéletesen látszottak hogy a felszínen hatalmas csaták folytak, de semmi mást nem sikerült kiderítenünk. Felfedeztünk azonban egy várost amiben a hőérzékelök kimuatták hogy van élet a felszínen. Hamarosan felkészültek a leszáló egységek, és elindultunk a bolygó felszíne felé. A landolás a város közelében lévő hatalmas tisztáson történt. Az ezredet több csoportra osztottam és a felderitőket előre küldtem. Hamarosan visszatértek és jelentették hogy a környéken nem találtak semmit ami bármilyen életet is mutatna. Akiket a város irányába küldtem még mindig nem tértek vissza. Elfogott az agodalom. Ezékiel könyvtáros jelentette hogy a város felől hatalmas pszihikus energiákat érzékel amit csak egy valaminek tudot beazonosítani. A város a Tyranidák kezén van. A csapatokat hadrendbe állítottam és a város irányába vezényeltem őket. Hamarosan megtaláltuk az előre küldött felderitő egységet is. Valamilyen borzalmas erő tépte darabokra őket. Valószinűleg egy Lichtor mely beleolvad a környezetébe a kamélein bőrének köszönhetően.Ahogy a város elötti tisztásra értünk felhangzott egy hatalmas sikoly a város felől. Mindenki a sikítás irányába fordult és akkor megláttuk őket. A Tyranidák hatalmas csapata rontott ránk.

Részlet Lazzaret Chaplan, a "Császár vadászai" rendház naplójából.

www.arkangyalok.uw.hu

Lythis

Quote from: Lazzaret on 2006-07-01, 08:26:29
Ma újabb csatába kell vezetem az űrgárdistákat. (...)
további kommentek nélkül +1
Amint lehet kérnénk a beszámoló további részét is!

Lazzaret

Sajnos megtörtént az elkerülhetetlen. A hatalmas génorzó horda megfékezhetetlenül tört elő rejtekeiből a vonalaink felé. Csak a porfelhőt láttuk ahogy közeledtek felénk. Sikításaik a legbátrabb emberek szívében is félelmet keltettek volna, de ellenünk semmit sem ért, hiszen mi vagyunk a Császár vadászai. A predátorok, a Land Raider és a Rhinok elfoglalták a védelmi vonalaikat. A Rhinokból elő özönlöttek a gárdisták és felkészültek a harcra. Hirtelen a semmiből két hatalmas bestia tüzett nyitott a tankjainkra undoritó fegyvereikkel. Az egyik Predator azonnal megsemmisült. A Másik Predátor pedig inkább a vészesen közeledő génorzókat vette célba. Lézerágyúi és a nehéz sorozatvetők elkezdték ontani magukból a halált a bestiákra. Pár másodperc múlva rengeteg eset el a fegyvereknek hála, aminek köszönhtetően visszavonultak a szörnyetegek. De az egyik facsoport mögül előrontott egy újabb adag génorzó és a tank már nem tudta őket időben bemérni. A bestiák ráugrottak és éles karmaikkal játszi könyedséggel tépték fel a kemény admantium borítást. Hirtelen Hatalmas robbanás rázta meg a földet és a Predátor helyén már csak egy kráter árulkodott róla. A robbanás magával vitt sok génorzót de ez sem állíthatta meg őket.
A jobb szárnyon levő gárdisták egy hatalmas hordával találták szembe magukat. Hiábba ugattak a sorozatvetők és a mögötük álló Dreadnought rohamgépágyúja semmi sem tudta feltartani ezt a hatalmas csordát. Pillanatok alatt széttépték a gárdistákat és a Dreadnoughtot. A Rhinoknak még sikerült időben elmenni a közelükből és utkozben lelőtek amennyit csak bírtak, de ha egy el is bukott kettő ugrot a helyére. A sikító dögök mostanra a Land Raidert kezdték el lőni. Az erős boritásnak hála nem történt az első sortüzektől nagyobb baja. Hirtelen az egyik erdőböl egy hatalmas nagy szárnyas szörnyeteg ugrott a Land Raider elé és elkezdte feltépni a páncélt hatalmas karmaival. Közben a második sorozat a sikító gyilkosoktól már sikerrel járt és az egyik lövés letépte a Raider bal oldali lézerágyús ütegét. A kezelőknek sikerült hátrébb szorítani a hatalmas szárnyas dögöt és a veterán gárdisták Ezékiel vezetésével rárontottak a vezérnek vélt hatalmas dögre.Ezékiel hatalmas lendülettel rontott rá a bestiára és hatalmas varázserejével darabokra tépte a bestiát. Már majdnem sikerült elérniük a Land Raidert amikor egy újabb sorozat kapta telibe. Ezt már a páncélok sem bírták és hatalmas robbanás kiséretében felrobbant. A megforduló gárdisták és Ezékiel a jobb szárnyat felszámoló hordával találta szembe magát. A radar már hátúlról is mozgást érzékelt. Bekerítette őket a hatalmas génorzó sereg. Már tudták innen nincs menekvés. Ezékiel felkiálltott:-A Császárért és a Becsületért! Vigyetek annyit magatokkal a túlvilágra amennyit csak tudtok. Ekkor érte el őket a génorzók együtes ereje. Sokat küldtek a halálba, de a túl erő hamarosan teljesen felmorzsólta őket. A végén Már csak Ezékiel és Bartox őrmester maradt talpon. Ezékielt kimerítette a nagy bestiával folytatott küzdelem és hamarosan holtan esett össze. Hamarosan Bartox őrmester is követte őt a túlvilágba.
Ez alatt megérkeztünk mi is az egyik Gunshippel. Hátirakétánkat beizzitottuk és az egyik sikító gyilkos mellett értünk földet. De nem számítottunk a mögülünk érkező génorzókra. Olyan hirtelen rontottak ránk hogy felocsúdni is alig volt időnk. De hamarosan visszaszorítottuk őket. A sikító gyilkos is csatlakozott a véres közelharchoz. Nagy veszteségek árán teljesen elpusztítottuk őket. A közelben 2 robbanás rázta meg a földet és a kijelzőmröl a mradék 2 Rhino is áldozatúl eset a kaptárnak. Azonnal visszarendeltem a Gunshipet ami felszedet minket és biztonságos Fregattra szálította a túlélőket. Sokan ott maradtak ezen a bolygón. Így elrendeltem a bolygó Exterminatusát. A kis bombák hamarosan beléptek a légkörbe. Amint becsapodtak az egész bolygót felégető tűzőrvény indult végzetes útjára.

Részlet Lazzaret Chaplan, a "Császár vadászai" rendház naplójából.

www.arkangyalok.uw.hu