Nem eredeti anime DVD-k

Started by Ramiz, 2006-06-04, 17:20:15

Previous topic - Next topic

Ramiz

Sorry, nem mertem ezzel bepofátlankodni az Eredeti anime DVD-k topikba. :o
Kinek milyen animéje van DVD-n? Ezek szerintem nagy kincsek, ergo szívesen barterelnék is vele, ami kijött Magyarországon, azt persze mellőzük, nem is lenne szép és illene is megvenni, végül is támogassuk a dolgot meg minden. [spoiler](Vagy töltsük le csendben... :__devil:)[/spoiler]

ADC-n volt a Cowboy Bebop sorozat DVD-s verzióban, ez most már nem aktuális, remélhetőleg végig kiadják kis hazánkban is. Viszont a Samurai Champloo sorozat annál érdekesebb, az is ADC-n volt, nem tudom, valakinek sikerült-e végig megszerezni, mindenesetre ha sikerül rátenni a kezem, szólok. :D Nekem még a kedvenceim között van a Texhnolyze, az Escaflowne és a GitS:SAC sorozat is, ezek kinek vannak meg, ill. /r(equest) t0rren1, ha vannak egyáltalán a neten DVD-s verziók. :D
Én most éppen a Furi Kurit töI+öm DVD-sen :hopp: , meg a Ninja Scrollt, bár ez lehet, hogy kijött Mo-n DVD-sen, de nemtom, hol lehet kapni.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Nekem minden avi-ban, ogm-ben vagy mkv-ban van meg, szerintem ez az ócskavas be sem olvasná a másoltakat. :ejj:
Viszont ha vki kreált homemade DVD-t, menüvel, tokkal, az nagyonis érdekel. ;)

EDIT: A topic címe nagyon "eredeti". :jee:

Darkstar

Én NGE első 3 részét gyúrtam ki DVDre, megcsináltam borítót hozzá, de aztán eltűnt a lemez, és mivel a konvertált file-okat töröltem a gépről, még nem álltam neki másodszr, a multkor is 4 óravolt a 3 rész konvertje, és azalatt semmit nem lehetett kezdeni a géppel. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Ez a téma sztem nem csak teljesen felesleges, de káros is lehet.
Egyrészt törvénysértést sugalmaz.
Másrészt, mi tudjuk, amit tudunk, de kell ezt fennhangon hirdetni is?
Neked talán hiányzik még egy jogi para?
Harmadrészt meg, minek ennek külön téma? Máshol nem tudod megjegyezni, kell ennek egy külön figyelemfelkeltő témát indítani?

Uff, szóltam.

Ramiz

Ezek tök nyilvánvaló dolgok, ha ebbe bele akarnak kötni, ugyanúgy beleköthetnek 100 másik topikba a fórumon.
Azért kell külön téma, hogy ne offoljak sehova oda.
Várom a modik vagy zsozso véleményét, ha gondoljátok, törlöm a topikot...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lazzaret

Igen ez egy kicsit necces téma csak ha abból indulunk ki mi történt 1 évvel ezelöt. DE sztem sokan foglalkozunk ezzel. Persze csak saját célra tezsem hozzá nyomatékosan. De sajna ez is törvénysértésnek minősül mint oly sok más is.

www.arkangyalok.uw.hu

Member

Nem mi okozzuk a legnagyobb kárt a japán animátoroknak, szerintem.

Zsiga

Azt az apróságot nem kéne elfelejteni, hogy audiovizuális terméket (zenét, filmet) a netről letölteni kis hazánkban teljesen legális... :rolleyes:

Fazék

Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 19:58:48
Azt az apróságot nem kéne elfelejteni, hogy audiovizuális terméket (zenét, filmet) a netről letölteni kis hazánkban teljesen legális... :rolleyes:
de az ADC-n torrent-ek vannak, és itt többnyire oda hivatkoztunk, vagyis torrent-ek, vagyis már vissza is osztod, vagyis jogsértés.

amennyiben pedig egymás közötti másolásról van szó az is szintén illegális.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2006-06-04, 20:07:12
de az ADC-n torrent-ek vannak, és itt többnyire oda hivatkoztunk, vagyis torrent-ek, vagyis már vissza is osztod, vagyis jogsértés.

A torrent igen, de pl. ha DC-ről van (és legális a megosztásod), vagy FTP-ről, akkor nem.
És ismerősnek, havernak, rokonnak kölcsönadni hogy lemásolja szinén legális.

Lazzaret

Letölteni lehet. De azt is csak olyan oldalról ahol megvannak ehez a jogok. Pl aki torrentet használ anime leszedéséhez az már illegális ahogy Fazék is említette. Ráadásul pedig azzal hogy letöltesz valamit olyan oldalról ahol nincsenek meg a megfelelö engedélyek vagyis a forgalmazó hozzájárulása -és ebbe beletartozik ám sok minden- az mind illegális főleg itt hazánkban. Már az hogy egy animet kiírok DVD-re ugy hogy nincs meg az eredeti otthon amiről a "biztonsági másolat" készült vagy nem kaptam hozzá engedélyt a kiadótól/forgalmazótol az szintén illegális. Az animekben az oda van írva hogy ezt a fansubbot ne ad el vagy ne vedd meg mert ez ingyenes, de csak is a sub ingyenes és nem maga az anime. Ez van.

www.arkangyalok.uw.hu

Fazék

Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 20:11:45
Quote from: Fazék on 2006-06-04, 20:07:12

A torrent igen, de pl. ha DC-ről van (és legális a megosztásod), vagy FTP-ről, akkor nem.
És ismerősnek, havernak, rokonnak kölcsönadni hogy lemásolja szinén legális.
igen, ezeket én is tudom (kivétel, hogy sztem az utolsó amit írtál továbbra se legális, de ezen nem fogunk összeveszni) de akkor ne emlegessük az ADC-t, mert onnan bármit szedni tényleg illegális tevékenységnek minősül. (maga az oldal persze nem, de ez már más téma :))

Zsiga

Quote from: Lazzaret on 2006-06-04, 20:14:48
Már az hogy egy animet kiírok DVD-re ugy hogy nincs meg az eredeti otthon amiről a "biztonsági másolat" készült vagy nem kaptam hozzá engedélyt a kiadótól/forgalmazótol az szintén illegális.
:ejnye: Ez nem így van.
http://it.news.hu/c.php?mod=20&id=844&p=2, http://www.artisjus.hu/felhasznaloknak/faq.html#02

Fazék: Én nem is emlegettem, csak annyit mondtam hogy a letöltés legális. Azt meg gondolom mindenki tudja hogy ha torrentről szed valamit, azt vissza is osztja közben. :)
EDIT: A magáncélú másolás legális. Szerinted mit jelent a magáncélú másolás, ha nem azt hogy lemásolod a szomszéd legújabb Bódiguszti CD-jét? ;) (Mellesleg az Artisjus egyik jogászától hallottam.)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 20:24:24Fazék: Én nem is emlegettem, csak annyit mondtam hogy a letöltés legális. Azt meg gondolom mindenki tudja hogy ha torrentről szed valamit, azt vissza is osztja közben. :)
EDIT: A magáncélú másolás legális. Szerinted mit jelent a magáncélú másolás, ha nem azt hogy lemásolod a szomszéd legújabb Bódiguszti CD-jét? ;) (Mellesleg az Artisjus egyik jogászától hallottam.)
hát igen, szóval ugyebár úgy legális, hogy az ilyet képtelenség bebizonyítani, hacsak nem pont másolás közben kapnak rajta az illetőn, az ilyen meg nem valószínű, de szóval hivatalosan nem lehetne, csak ezt nem lehet ellenőrizni. :)

az ADC-t nem is te emlegetted, csak mindenki más a topic-ban, hogy onnan szedte le az anime dvd-jét :)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2006-06-04, 20:29:10
Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 20:24:24Fazék: Én nem is emlegettem, csak annyit mondtam hogy a letöltés legális. Azt meg gondolom mindenki tudja hogy ha torrentről szed valamit, azt vissza is osztja közben. :)
hát igen, szóval ugyebár úgy legális, hogy az ilyet képtelenség bebizonyítani, hacsak nem pont másolás közben kapnak rajta az illetőn, az ilyen meg nem valószínű, de szóval hivatalosan nem lehetne, csak ezt nem lehet ellenőrizni. :)

az ADC-t nem is te emlegetted, csak mindenki más a topic-ban, hogy onnan szedte le az anime dvd-jét :)
Igen, minden csak akkor illegális ha rád tudják bizonyítani. :D A torrent pl. nem ilyen. Mert míg a DC-n meg lehet nézni egy felhasználó megosztását anélkül hogy jogsértést követnénk el, a torrentnél ez nem lehetséges. Torrenttel csak úgy kaphatnak el, ha töltenek valamit (a torrent hálózat úgy működik, hogy nem igazán lehet az ISP-nél, elfogott adatcsomagokból megállapítani hogy mit töltesz le/fel) , figyelik a többi peer IP-jét, és a tiéd is köztük van. Viszont ha már töltenek lefelé, akkor töltenek felfelé is, vagyis jogsértést követnek el. Jogsértéssel szerzett információ pedig semmilyen bíróságon nem számít bizonyítéknak. ;)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 20:40:30Torrenttel csak úgy kaphatnak el, ha töltenek valamit (a torrent hálózat úgy működik, hogy nem igazán lehet az ISP-nél, elfogott adatcsomagokból megállapítani hogy mit töltesz le/fel) , figyelik a többi peer IP-jét, és a tiéd is köztük van. Viszont ha már töltenek lefelé, akkor töltenek felfelé is, vagyis jogsértést követnek el. Jogsértéssel szerzett információ pedig semmilyen bíróságon nem számít bizonyítéknak. ;)
Igen, de pont ezt kivédendő csinálják úgy, hogy hibás adatot töltenek fel, vagyis a tőlük szerzett cuccot el is dobja a géped, de mivel kapcsolódtál hozzájuk az IP-címedet meg tudják szerezni legálisan is.

szerk: ez fura. vmiért a saját hozzászólásom miatt is szólt, hogy frissült a topic :)

Prof. William

De hogy én mondjuk MO-n kiírom az Elfen Liedet DVD-re (Nem konvertálok, csak rárakom a részeket) és egy pofás kis DVD-t szerkesztek belőlle borítóval +mindennel nem hiszem hogy sok embert érdekel. Egysze sem voltak nállunk jogvédők és jönnének is nem tudom mit kezdenének az animével.

Member

Szegény Ramiz, szerintem nem erre szánta ezt a topicot. :haha:
Teccik a példa, professzor, légyszi szkenneld be a borítót és muti meg. :onegai:

Zsiga

Quote from: Prof. William on 2006-06-04, 20:52:20
De hogy én mondjuk MO-n kiírom az Elfen Liedet DVD-re (Nem konvertálok, csak rárakom a részeket) és egy pofás kis DVD-t szerkesztek belőlle borítóval +mindennel nem hiszem hogy sok embert érdekel. Egysze sem voltak nállunk jogvédők és jönnének is nem tudom mit kezdenének az animével.
Nem kezdenének vele semmit, mert be sem engednéd őket. :D Meg nincs is arra emberük hogy az egyszerű embereket baszogassák. De ha mégis, csak annyit kell mondanod, hogy egy FTP-szerverről töltötted le, és meg vannak fogva. :) Torrent és DC a feltöltés miatt valóban nem legális, de soha a büdös életben nem fognak senkit tettenérni... Még Amerikában is csak RIAAgatják (:D) az átlagembereket, de nem tudnak velük mit kezdeni, ezért zárják be inkább a torrentoldalakat, itthon meg warez FTP-ket, DC-hubokat.

Fazék: De ezzel csak azt bizonyították hogy egy hibás, használhatatlan, nem jogvédett anyagot letöltöttem tőlük... ;) Az IP-címemet megszerezhetik legálisan a Tré-Onlájntól is, de az még nem jelent semmit. Ahhoz hogy bizonyítékuk legyen, minimum az kellene hogy ők és én is kapcsolódjunk ugyanahhoz a torrenthez, én feltöltsek neki egy darabot, aztán ő még azelőtt kilépjen hogy vissza tudná osztani. ÉS emellett mástól ne töltsön le semmit, mert azt visszaosztva már bukná is az egészet. Gondolom mindenki sejti hogy erre mennyi az esély... ;)

Quote from: Member on 2006-06-04, 21:05:58
Szegény Ramiz, szerintem nem erre szánta ezt a topicot. :haha:
Teccik a példa, professzor, légyszi szkenneld be a borítót és muti meg. :onegai:
Nyilván nem erre szánta, de szerintem inkább kicsit offoljunk az elején minthogy bezárják/töröljék. ;)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 21:07:14Fazék: De ezzel csak azt bizonyították hogy egy hibás, használhatatlan, nem jogvédett anyagot letöltöttem tőlük... ;) Az IP-címemet megszerezhetik legálisan a Tré-Onlájntól is, de az még nem jelent semmit. Ahhoz hogy bizonyítékuk legyen, minimum az kellene hogy ők és én is kapcsolódjunk ugyanahhoz a torrenthez, én feltöltsek neki egy darabot, aztán ő még azelőtt kilépjen hogy vissza tudná osztani. ÉS emellett mástól ne töltsön le semmit, mert azt visszaosztva már bukná is az egészet. Gondolom mindenki sejti hogy erre mennyi az esély... ;)
de pont ez a lényeg, hogy működő, másoktól hibátlanul tölthető torrent-hez szállnak be hibás forrásként. ugyan ezzel továbbra is csak feltételezési szinten működik a dolog, miszerint, ha te használtad azt a torrent-et és próbáltál tőlük is letölteni, akkor elkerülhetetlenül jó forrásból is kellett töltened és azt az adatot visszaosztanod. szóval ez nem tudom, talán már közvetetett bizonyítéknak vagy minek számít, de szóval így próbálkoznak.

de szóval végülis van jogosultsága a topic-nak, de én is úgy vagyok vele, hogy hamis dvd-ket már tényleg nem feltétlenül kéne reklámozni, meg engem nem is érdekelnek különösebben, megvagyok a tömörített változattal is, szóval egyszerűen csak nem az én topic-om és már mentem is innen, abbahagyom az off-olást :) és bocsánat :)

kikuchiyo

Már azzal, hogy beírtál ide, jogsértést követtél el.
Fel fogják használni ellened a tárgyalásodon.
Nyakba akasztott táblával - "I used Bittorrent to steal from film studios, I am a sinner" - fognak végigvonultatni a korbácsos katonák és a kövekkel felszerelt, őrjöngő tömeg sorfala előtt, aztán kivégeznek, miután megetették veled a másolt DVD-idet.

Persze akkor jó kérdés, hogy velem mit fognak csinálni, velem, aki már jó néhány DVD-t feliratosított...
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-04, 21:32:23
Már azzal, hogy beírtál ide, jogsértést követtél el.
Fel fogják használni ellened a tárgyalásodon.
Nyakba akasztott táblával - "I used Bittorrent to steal from film studios, I am a sinner" - fognak végigvonultatni a korbácsos katonák és a kövekkel felszerelt, őrjöngő tömeg sorfala előtt, aztán kivégeznek, miután megetették veled a másolt DVD-idet.
jól van na :)

Member

Szóval kinek milye van meg, biztonsági másolatként? :p

EDIT:
A fanDVD tokok tényleg érdekelnének. Mivel gyakran az eredeti siralmas.

Darkstar

Akkor tess, itt a félkész, ami a fent említett NGEhez készült (hangsúlyozottan félkész, nemtudom hol van az elkészült o.O). :)
(A link pár perc múlva fog élni, még megy fel. Most szólok, igen tekintélyes a mérete. :))

Ed.: a link él
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

És mivel nyitható meg?
Csak hogy van-e értelme leszednem.

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-04, 21:32:23

Persze akkor jó kérdés, hogy velem mit fognak csinálni, velem, aki már jó néhány DVD-t feliratosított...
10 SIN
20 GOTO HELL
30 MAKE SUBS FOR DVDS
40 GOTO 20

Khm. Tényleg kicsit félresiklott a téma. De még mindig nem arról beszéltetek, hogy megmaradjon-e a topik. Én kitartok amellett, hogy simán megmaradhat, kb minden frissebb anime sorozat topikjába rendszeresen be vannak postolva t0rren1-címek, van bi10rren1-topik stb stb stb szóval szerintem már rég feketelistán vagyunk :rolleyes: ergo TÖKMINDEGY.

No. Szóval. Vannak valakinek animéi teljes dvd-s változatban?

( FIGYELEM!!! Ne mondja meg, hogy honnan van, úgyis tudom, hogy Tokióból rendelte a neten! :) :angyali: )

[spoiler](A 10rren1címet pedig kérem pm-ben. :D :__devil: )[/spoiler]

Zsiga

Quote from: Member on 2006-06-04, 22:34:44
És mivel nyitható meg?
Csak hogy van-e értelme leszednem.
Ha szerkeszteni akarod akkor Photoshop.

Darkstar

Photoshop, de a Nero Photosnap Image Viewer és az IrfanView is boldogul vele.
[spoiler]Természetesen az összes program eredeti  :angyali:[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2006-06-04, 22:38:59
Photoshop, de a Nero Photosnap Image Viewer és az IrfanView is boldogul vele.
[spoiler]Természetesen az összes program eredeti  :angyali:[/spoiler]
Pedig azt a másolt Irfanview-t épp el akartam kérni... :D
Egyébként asszem a Corel Photo Paint is megnyitja a Photoshop fileokat, és az sokkal olcsóbb, ha mindenképp legális cucc kell. ;)

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2006-06-04, 22:40:47
Pedig azt a másolt Irfanview-t épp el akartam kérni... :D
[spoiler]Ez véletlen sem az :D (5 perc és él)[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん