Nem lol, de érdemes megnézni

Started by Selmo, 2006-07-05, 23:38:08

Previous topic - Next topic

Cobra

Uhh, ezek tényleg jobban hasonlítanak a zombikra, mint élő emberekre.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cheesy on 2011-07-27, 22:31:56
CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!
egy új ruszki drog: a krokodil és hatásai. Félelmetes, főleg csaj állapota a video vége felé.
Francba, meg kellett volna hallgatnom a figyelmeztetest.  :zomg: :zomg: :zomg:
Hogy a francba birta eddig lepusztitani magat a no? Hogy el meg egyaltalan??!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Kvikveg on 2011-07-28, 04:57:45
Quote from: Cheesy on 2011-07-27, 22:31:56
CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!
egy új ruszki drog: a krokodil és hatásai. Félelmetes, főleg csaj állapota a video vége felé.
Francba, meg kellett volna hallgatnom a figyelmeztetest.  :zomg: :zomg: :zomg:
Hogy a francba birta eddig lepusztitani magat a no? Hogy el meg egyaltalan??!
Ne aggódj, az állam elver sok pénzt arra, hogy még egy kis ideig életbe tartsa. :)
[reserved]

.Attila

A bármikor kirúghatlak részt egy kicsit erősebbnek érzem a kelleténél, de amúgy jó írás.

Cobra

Sajnos teljesen igaz a cikk. Többet nem írok, mert nem szabad politizálni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: szpeter on 2011-07-29, 18:01:41
http://jakabandor.blog.hu/2011/07/27/tolem_ezert_nem_kapsz_munkat

Sajnos nagyon is így áll a helyzet, bár pár ponton túloz vagy pontatlan:

• cégek bármikor ki tudnak rúgni, ha akarnak.
  • sok helyen adnak 200k alatti nettót, kihasználva a munkaerőpiaci helyzetet
  • elég vastagon fogott a ceruzája az iroda bérleti és fenntartási díjaknál
  • 14 fő bőven 1000 fölötti óra, nálunk elvárás a 75% feletti kiszámlázhatóság,
    és van bőven túlóra.
  • konkurencia sem dolgozik 3000Ft-ért, a kontárok is elkérnek ennél többet
Ennek ellenére úgy tudom, hogy nálunk 7-7,5k + áfa a rentábilitási határ, s bár
nem 10+fa, mint a cikkben, de a legtöbb embernek ez is felfoghatatlan.

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-30, 00:46:34

• 14 fő bőven 1000 fölötti óra, nálunk elvárás a 75% feletti kiszámlázhatóság,
    és van bőven túlóra.

Azért nem minden munkavállaló hagyja magát úgy kizsákmányolni, mint te :)
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-30, 01:15:26
Azért nem minden munkavállaló hagyja magát úgy kizsákmányolni, mint te :)

Elég sok (talán döntő többség?) versenyszférában lévő cégnél alap a túlóra...
Van havi 20-40 túlórám (napi +1-2), ami lehet, hogy neked állami állásban
soknak tűnik, de sajnos nem kirívó. A cégben, főleg pm-eknek átlagos. Asszem
már említettem a másik divízió esetét, ahol több napon át 14-16 órát voltak
folyamatosan benn, hogy határidőre kész legyenek, az egyik srácnak 296 órája
volt a hó végén, +60%...

Member

Quote from: szpeter on 2011-07-29, 18:01:41
http://jakabandor.blog.hu/2011/07/27/tolem_ezert_nem_kapsz_munkat
Miért nincsen kommentálási lehetőség? Csak prédikálni akar?

Amúgy meg éppen az ő vágyálma teljesül, szóval tapsikolhat, kirúghat bárkit GYES alatt, nem lesz védett kor (bár a konzultáción 91% állt mellette), nem lesz az apáknak 5 napos fizetett szabadság, de már van fizetetlen túlóra hivatalosan is és a munkavállaló szabadságát is te osztod be. Persze elfelejtik, hogy az átlag inkább a házát csinosítja a hozamból és az Audijának az A-t követő számát növeli kettővel a további befektetés helyett.

.Attila

A kommentálási lehetőség hiánya az új médiaszabályozásnak köszönhető.

Kraivan

Az illető levezeti a vállalkozói részről a problémát.

A fogyasztói részről a probléma pedig az, hogy igen... Amíg a vállalkozók pont emiatt minimálbéren foglalkoztatnak mindenkit addig nem tudják kifizetni a szolgáltatást amivel épp ezeket tudnák kifizetni.

Épp az államnak kellene cselekednie ezen ügyben, mert mint az ábra is mutatta, egyszer azért vannak ilyen horribilis értékek, mert adó formájában 56! %ot lenyel.

Olvastam egy cikket h ha megszavazzák h a minimálbér 100e legyen, akkor a dolgozó kicsivel több mint 10e keres többet, ám a vállalkozó kb 20e adóval lesz leterhelve, azaz 25-30ezerrel kerül többe egy ember.

Azért siralmas úgy államadósságról beszélni egy olyan országban, ahol adó formájában ennyi pénz áramlik be, és ráadásul az állami szektorban dolgozók sincsenek túlfizetve (kivéve a politikusokat... ők az egyetlenek akik uniós fizetést kapnak hazánkban)

És igen...
A member által említett virágzó feketegazdaság se semmi.
Mint vendéglátós jó pár helyen megfordultam aki meglovagolja a cikk által említett okokat, és bár forgalma van, megtehetné h odaadná a nettő 250ezret az alkalmazottnak, de inkább megveszi a saját kacsalábon forgó palotáját, és megnyitja  a következő üzletet.

eddig a következő vállalkozásokkal találkoztam:
- az imént említett kizsákmányolókkal.
Nekik bejött a bolt, vagy pénzük volt elég, vagy nagy mákjuk, mert példának okáél, biztos nem a szél fújta össze a belvárosi kifőzdét ahova napi jóóóóóó sok egyetemista és dolgozó bemegy enni kb ezer ft-ért, ami évekig fenn is marad.

- van aki spórol, de nem megy neki olyan jól, így végignézed a könyvelését, és valóban nem tudná megfizetni az alkalmazotait, de legalább emberi körülmények vannak. (pl lehet beszélgetni munka közben, a fentebb említett helyeken kevés pénzt keresel, és még a munkamorált is sz*rba veszik)

- a harmadik csoport meg az aki becsődöl.

Az álomcsoport aki megtehetné h tudna ennyit fizetni és meg is teszi nem létezik, vagy ha igen, azok sztem egyszemélyes magán/családi vállalkozások.

Member

Quote from: .Attila on 2011-07-30, 10:21:35
Tévedsz. A komment nem minősül a poszthoz tartozónak (A Népszabadság pere sem jött be nekik), meg amúgyis, magánbloggokra nem vonatkozik. Még az index saját blogjain is csak a moderálásra hívják fel a figyelmet. Szerintem csak simán nincsen kedve felvenni a kesztyűt az ellenvéleménnyel, a 20k lájk jobban mutat ott lent.

Én inkább azon csodálkozom, Kraivan, hogy ezek abban reménykednek, hogy egészségügyi és szociális ellátás nélkül, teljesen kiszolgáltatottan majd mindenki elmegy Debrecenbe stadiont építeni. Még arról sincs szó, hogy helyben akarnának szociális gazdaságot építeni és valami életet lehelni az általuk szavakban kényeztetett, de tettekben totál le sem sz*rt falvakba. Talán ez is itt a legnagyobb gond, hogy odafent erősebb az önérdek a "nemzet érdekénél". Ki tudja, hogy pl. a Mol részvényes tőzsdejátéknál hány morzsát szánnak az állampolgároknak, hogy a kínai beruházásoknál hány fejes gyermeke lesz ott viszonylag elit pozícióban (főigazgató biztosan nem, a kínaiak mindig kínait tesznek a nagyon felelős helyekre).

Fazék

akkor egy kis kiegészítés wall of text a cikkhez:

a fizetési bizonytalanságot elfelejti megemlíteni. lehet hogy mázlista és olyan szolgáltatást nyújt, amiért azonnal fizetnek, de pl nálunk világítástechnikában kb elképzelhetetlen, hogy projektekhez, nagyobb munkákhoz, ne átutalásra adjuk a vevőnek a lámpákat, esélytelen csak készpénzes áruátadással megmaradni a piacon.
és míg sokan általában a fizetési határidő lejárta után 1-2 napon belül már el is utalják az összeget, bőven vannak ügyfeleink, akik évekkel korábbról tartoznak még többszázezer forintokkal. és most kapaszkodjatok meg: akármilyen mesét hallotok behajtáskezelő, végrehajtó cégekről, meg hogy felszámoltatás, meg felszólító levelek, szóval ezek szart sem érnek. a jelenlegi magyar jogrendszerben semmi tényleges behajtói jogod nincsen a pénzed megszerzéséhez, semmi olyan, ami határidővel végrehajtható lehetne. ha csak egy kicsit is tűrhető ügyvéde van az illető cégnek, akkor simán évekig elhúzza a tartozást és pont leszar téged és még a per lezárultával sem biztos, hogy nem te szívod meg az ugrálást...
késedelmi kamat? a képedbe nevetnek. örülj, ha megkapod a pontos összeget. volt olyan cég, ahol már inkább abba is belementünk, hogy a 3/4 éve lejárt 60 napos átutalásra kiállított számlájára adtunk inkább 5% utólagos kedvezményt, csak fizesse már ki. igen. 5%-ot engedtünk a számlából, csak hogy végre kapjuk már vissza a pénzünket, amin már majdnem egy éve ültek.

és akkor az olyanokról még nem is tettem említést, hogy ha bármit is szállítólevéllel adok át, ha kicsit is szemét a cég, akkor pont kitörölhetem az aláírt (akár még le is pecsételt) szállítólevelet, mert a magyar jog szerint csak a cég ügyvezetőjének az aláírása számít bélyegzővel együtt, és azért képzelhetitek, hogy hány esetben pont az ügyvezető az átvevő az építkezésen :) - de szerencsére ilyesmivel még nem próbálkozott cég szopatni minket. de már csak a tudat is ad egyfajta terrorérzetet, fájdalmas tehetetlenségi érzést.

az külön igazán mókás, hogy amennyiben a kibocsátott számlát baszik kifizetni a vevő, neadjisten le is lépett az országból, vagy csődbe ment, akkor nem csak azt az összeget bukod, hanem még az arra befizetett ÁFA-t is :haha: semmi lehetőséget nem nyújt az állam az ilyenféle veszteségek adóból leírására.

a hazai építkezési projektek nagy része úgy folyik, hogy kiadnak egy tendert, valaki alaposan lezsírozva, egy egyértelműen áron aluli ajánlattal elfogadja azt egy vadonatújan a projektre alakított céggel.
ezután szépen jönnek az alvállalkozók, akik további alvállalkozóknak adják tovább a munkákat, és a lényeg, hogy a legalul lévők szopják be az egészet, ugyanis azokon lesz megkeresve az alulválalt árral a haszon, vagyis ők nem lesznek kifizetve :)
van aki már sokszázadik cégét dönti be így, és ha eszedbe jutna elindulni a pénzed után, akkor csak azt hallod vissza többektől, hogy a saját egészséged érdekében ne kezdd el bolygatni azokat a szálakat, mert nagyon megbánod, nem csak te, hanem a családod is...
és a magyar jogrendszerben ezt bármilyen akadály nélkül megtehetik.

ha valamelyikőtökben fölmerülne, hogy de hisz lehetne kevésbé legális verőemberes kategóriás "behajtást" is intézni ezekkel a nem fizetőkkel szemben, akkor erről is egy kis infó. ilyet még egyszer sem alkalmaztunk, és nem is szándékozunk, ugyanis erről is csak a rosszat hallani. többnyire szerencsés vagy, ha a pénzed töredékéhez hozzájutsz, mert a többit "munkadíjként" lenyúlják ők, de már olyan is hallottunk, hogy a komplett összeget megtartották. és ilyenkor kit küldenél rájuk? :haha:

na most "csak" ennyi, mert széthasad a fejem...

Selmo

Quote from: Member on 2011-07-30, 11:27:38
Quote from: .Attila on 2011-07-30, 10:21:35
Tévedsz. A komment nem minősül a poszthoz tartozónak (A Népszabadság pere sem jött be nekik), meg amúgyis, magánbloggokra nem vonatkozik. Még az index saját blogjain is csak a moderálásra hívják fel a figyelmet. Szerintem csak simán nincsen kedve felvenni a kesztyűt az ellenvéleménnyel, a 20k lájk jobban mutat ott lent.
Visazont mire ezt hivatalosan is megerősítették, már egy csomó helyen kikapcsolták a kommentelés lehetőségét.

A tökéletesség unalmas.

Xzone

Quote from: Fazék on 2011-07-30, 13:00:40
[spoiler]akkor egy kis kiegészítés wall of text a cikkhez:

a fizetési bizonytalanságot elfelejti megemlíteni. lehet hogy mázlista és olyan szolgáltatást nyújt, amiért azonnal fizetnek, de pl nálunk világítástechnikában kb elképzelhetetlen, hogy projektekhez, nagyobb munkákhoz, ne átutalásra adjuk a vevőnek a lámpákat, esélytelen csak készpénzes áruátadással megmaradni a piacon.
és míg sokan általában a fizetési határidő lejárta után 1-2 napon belül már el is utalják az összeget, bőven vannak ügyfeleink, akik évekkel korábbról tartoznak még többszázezer forintokkal. és most kapaszkodjatok meg: akármilyen mesét hallotok behajtáskezelő, végrehajtó cégekről, meg hogy felszámoltatás, meg felszólító levelek, szóval ezek szart sem érnek. a jelenlegi magyar jogrendszerben semmi tényleges behajtói jogod nincsen a pénzed megszerzéséhez, semmi olyan, ami határidővel végrehajtható lehetne. ha csak egy kicsit is tűrhető ügyvéde van az illető cégnek, akkor simán évekig elhúzza a tartozást és pont leszar téged és még a per lezárultával sem biztos, hogy nem te szívod meg az ugrálást...
késedelmi kamat? a képedbe nevetnek. örülj, ha megkapod a pontos összeget. volt olyan cég, ahol már inkább abba is belementünk, hogy a 3/4 éve lejárt 60 napos átutalásra kiállított számlájára adtunk inkább 5% utólagos kedvezményt, csak fizesse már ki. igen. 5%-ot engedtünk a számlából, csak hogy végre kapjuk már vissza a pénzünket, amin már majdnem egy éve ültek.

és akkor az olyanokról még nem is tettem említést, hogy ha bármit is szállítólevéllel adok át, ha kicsit is szemét a cég, akkor pont kitörölhetem az aláírt (akár még le is pecsételt) szállítólevelet, mert a magyar jog szerint csak a cég ügyvezetőjének az aláírása számít bélyegzővel együtt, és azért képzelhetitek, hogy hány esetben pont az ügyvezető az átvevő az építkezésen :) - de szerencsére ilyesmivel még nem próbálkozott cég szopatni minket. de már csak a tudat is ad egyfajta terrorérzetet, fájdalmas tehetetlenségi érzést.

az külön igazán mókás, hogy amennyiben a kibocsátott számlát baszik kifizetni a vevő, neadjisten le is lépett az országból, vagy csődbe ment, akkor nem csak azt az összeget bukod, hanem még az arra befizetett ÁFA-t is :haha: semmi lehetőséget nem nyújt az állam az ilyenféle veszteségek adóból leírására.

a hazai építkezési projektek nagy része úgy folyik, hogy kiadnak egy tendert, valaki alaposan lezsírozva, egy egyértelműen áron aluli ajánlattal elfogadja azt egy vadonatújan a projektre alakított céggel.
ezután szépen jönnek az alvállalkozók, akik további alvállalkozóknak adják tovább a munkákat, és a lényeg, hogy a legalul lévők szopják be az egészet, ugyanis azokon lesz megkeresve az alulválalt árral a haszon, vagyis ők nem lesznek kifizetve :)
van aki már sokszázadik cégét dönti be így, és ha eszedbe jutna elindulni a pénzed után, akkor csak azt hallod vissza többektől, hogy a saját egészséged érdekében ne kezdd el bolygatni azokat a szálakat, mert nagyon megbánod, nem csak te, hanem a családod is...
és a magyar jogrendszerben ezt bármilyen akadály nélkül megtehetik.

ha valamelyikőtökben fölmerülne, hogy de hisz lehetne kevésbé legális verőemberes kategóriás "behajtást" is intézni ezekkel a nem fizetőkkel szemben, akkor erről is egy kis infó. ilyet még egyszer sem alkalmaztunk, és nem is szándékozunk, ugyanis erről is csak a rosszat hallani. többnyire szerencsés vagy, ha a pénzed töredékéhez hozzájutsz, mert a többit "munkadíjként" lenyúlják ők, de már olyan is hallottunk, hogy a komplett összeget megtartották. és ilyenkor kit küldenél rájuk? :haha:

na most "csak" ennyi, mert széthasad a fejem...[/spoiler]

Ez komolyan elkeserítő :frown:

Kraivan

Na igen...

A baj csupán az h Berta Zsolt írása az ahogyan működnie kéne a dolgoknak, míg a Jakab írása az ahogy valójában működik.

Ha ez a blogháború folytatódik akkor ez kb olyasmi vitaérzést fog kelteni, h a mély pöcegödörben nyakig állva nézek fel, amint az optimista és a pesszimista vitatkozik arról, hogy nekem most jó vagy rossz a szarban élni.

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 09:16:36
http://valtozasmenedzser.hu/2011/07/tolem-ezert-kapsz-munkat/?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_31&utm_campaign=index
... ha ennyi rohadt pénzem lenne, mint ahogy feltételezhetően neki van az általa írtak megvalósítására, akkor én is rózsaszínben látnám a világot.

az első pár bekezdésnél azt hittem paródia akar lenni a szöveg, de aztán rájöttem, hogy csak bújtatott reklám, aztán meg hogy szimplán utópia.

Member

Nekem tetszik benne, hogy nem taylorista annyira, mint a másik (mindenki lusta és csak azt lesi, hogy mikor lóghat el). Megfelelő légkör hiányában (ahol bármikor reptetnek) persze, hogy mindenki depis és hogy a helyettesítést sem oldják meg egymás között.

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 11:06:19
Nekem tetszik benne, hogy nem taylorista annyira, mint a másik (mindenki lusta és csak azt lesi, hogy mikor lóghat el). Megfelelő légkör hiányában (ahol bármikor reptetnek) persze, hogy mindenki depis és hogy a helyettesítést sem oldják meg egymás között.
én is szeretek fantasy könyveket olvasni

Kraivan

Igazából a kettő között van az igazság.

Dolgoztatnak mindenkit, hisz bár léteznek a munkavállalót védő törvények, de minden munkavállaló tudja, hogy a szaktekintélyét semmibe veszik, legtöbb helyen csak egy könyvelési adat vagy.

Szal 2-es számú blogírónak van igaza, mert mindenki örül hogy van munkája, csak épp sz*rért-húgyért fizetik, de nincs jobb, csak kevésbé rosszabb.

Jakab írása is valós.
Ő abból a részből közelíti meg a dolgot, hogy szerinte illendő lenne 250ezres nettó fizut adni, máskülönben kényszermunkának éli meg a dolgozója amit tesz. (hány embert ismertek aki örömmel megy dolgozni, vagy elégedett a munkájával és fizetésével?)
De vezettem le üzleti tervet, mondjuk én 80ezer nettót számoltam, a többit járulék/jutalék, egyéb kiskapuk formájában. (vendéglátásban ugyebár létezik jatt) Ennek ellenére is a teljes költségvetésnek több mint a felét az alkalmazottak viszik, pedig 6 emberrel számoltam, és a bérleti díj is majd havi fél millát kóstál.

Ez a magyar gazdasági rendszerünk egyik szégyenfoltja még. ahogy írva volt, ha te 250ezret kereset, akkor annak megfelelően fizeted a tb-t többek közt, mégis ugyanazt az orvosi ellátást kapod, mint aki munkanélkülin van.
Ugyebár erre volt egy felháborító törvényjavaslat hogy a háziorvosnál lesz fontossági sorrend. (remélem elvetették azt is)

Member

Quote from: Fazék on 2011-07-31, 11:48:58
Ezek szerint te is a félelem által vagy motiválva és mindig azon filózol, mikor mehetsz végre táppénzre? Most komolyan, 240e bruttó alatt depressziós leszel és az ostorcsapás sem segít? :)
Közmunkásokon, akik ugyebár nem éppen a legjobb munkaerő, tapasztalom, hogy a fenyegetés rövid távon használ, de idővel rontja az aktivitást. Persze a polgármester úr erre nem jött rá eddig, ő a fültő mellett tartott pisztoly híve.

Kraivan: Aki 80-at keres, a 110-ért is boldogan elvégezné azt, amiért 160-at illene adni.
Amúgy mit szeretnél, legyenek fokozatok az ellátásban, és mondjuk 100k-nál a fogászat még ingyenes, de a gyomorműtét már nem?

Kraivan

Nem a x<B' 240e -től lesz depis az ember, hanem attól, hogy valódi átlagos magyar fizetéssel (nem a statisztikai 210ezerre gondolok, hanem a valódi 100ezresre) képtelen vagy önellátó lenni.

Hacsak nem családdal, élettársaddal, vagy valakivel együtt tartotok fenn egy lakást, akkor elsorvadsz élve.
A közüzemi számlák elviszik majdnem egy ember fizetését és még enni kéne.
Hobby meg szórakozás...

Azért csak gondold végig azt az apróságot mielőtt megcáfolod h nincs igazam, h mindaz az anime ami ha hazánkban beszerezhető lenne, vagy ha már a lehetőség adott, akkor megrendelnéd a netről, akkor az amit torrentről leszedtél/ steamen megnéztél, mi pénzedbe fájt volna.

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 12:14:48
Quote from: Fazék on 2011-07-31, 11:48:58
Ezek szerint te is a félelem által vagy motiválva és mindig azon filózol, mikor mehetsz végre táppénzre? Most komolyan, 240e bruttó alatt depressziós leszel és az ostorcsapás sem segít? :)
Közmunkásokon, akik ugyebár nem éppen a legjobb munkaerő, tapasztalom, hogy a fenyegetés rövid távon használ, de idővel rontja az aktivitást. Persze a polgármester úr erre nem jött rá eddig, ő a fültő mellett tartott pisztoly híve.
érts már félre kérlek, mert kurvára élvezem, mikor hosszan kell szövegelni.
nem azt mondtam, hogy nem az az ideális munkahely, hanem azt mondtam, hogy nem érzem megvalósíthatónak, a magyar valóságban gazdaságilag üzemképesnek ennek a drága országnak a fönntartására.
ha kevés pénze van az embereknek, akkor létrehozhatsz te akármilyen fasza szuper megbízható céget, az emberek akkor is az olcsóbbat fogják választani, ha egy részük meg is szívja vele, mert _nincs a te szolgáltatásodra pénzük_ vagyis a gazdagokból fogsz tudni megélni, akikből ha sikerül, akkor vszleg szintén nem a szolgáltatásod miatt, hanem a kapcsolataid miatt, az aztán meg megintcsak kurvára nagy eredmény, az átlagember ezzel ki van húzva a szarból. igen, most is vannak hihetetlenül jól működő bankok, vidám rendszeresen csapatépítő faszságokon résztvevő alkalmazottak, stb, de ettől még az átlag vállalkozásokban ez a modell nem működőképes
marhaszép elképzelés, hogy álljunk neki cégek becsületesek lenni, mindenki jelentsen be mindent, mindenhol legyenek őszinte, relatíve jól megfizetett vidám alkalmazottak, mert valakinek el kell kezdenie, és hát a politikusok láthatóan nem teszik, és ha majd mindenki szépen karöltve fizeti az 50+%-os adókat, akkor majd állambácsik is úgy döntenek, hogy húú de milyen jófej népség ez, néddmá maguktól is eszik a szart, ugyan sanyargassuk már őket egy kicsit kevésbé... reális kép.

Member

A kalózkodás mellett nem véletlenül szoktam kapálózni, a kultúrától való teljes megfosztás volna, ha nálunk is blokkolnák a torrentoldalakat. Persze itt is lehet mondani, ha nem lopnának ennyit tőlük, akkor hogy visszaforgatnák az összeget, de ezt kötve hiszem.
Ahogyan fentebb írtad, sz*rért-húgyért dolgozunk, de én akkor is baromira örülni fogok és nem leszek depis, ha sikerül szintet lépni a közeljövőben. Persze aggaszt, hogy hamarosan jönni fog egy 180k-s csekkecske az egyetemtől és lehet, hogy passzív évre kell mennem, de engem valahogy megnyugtat, hogy nem dohos, fűtetlen lakásban kell élnem és lavórban mosdanom, és a hozzám hasonlóakkal borsózni, amikor szezon van (és kb. az ajándékba kapott borsót enni hetekig).

Ez a magyar valóság, amit ezek a tömegek élnek meg, ami miatt sírni lehet, nem az, hogy mi 240-et vagy 150-et keresünk. Nem mindegy, hogy a szarban nyakig vagy, vagy csak a térdedig bűzlesz.

Quote from: Fazék on 2011-07-31, 12:25:49
és hát a politikusok láthatóan nem teszik, és ha majd mindenki szépen karöltve fizeti az 50+%-os adókat, akkor majd állambácsik is úgy döntenek, hogy húú de milyen jófej népség ez, néddmá maguktól is eszik a szart, ugyan sanyargassuk már őket egy kicsit kevésbé... reális kép.
Nem akarok kötekedni, de az egyik leginkább malmozó antipolitikus vagy az emlékeim szerint a fórumon, aki távolról nagyon megmondja, de nem tesz semmit a beleszólásáért. ::)

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 12:29:38
Nem akarok kötekedni, de az egyik leginkább malmozó antipolitikus vagy az emlékeim szerint a fórumon, aki távolról nagyon megmondja, de nem tesz semmit a beleszólásáért. ::)
ahogyamitahol? ??? milyen beleszólásért? mivaaan?
várjál, én is akkor így kezdem: nem akarok kötekedni, csak az van, hogy a fórumon tiltva van a politika, én meg próbálnám ehhez tartani magamat*. ez aztán tényleg gecire jellemez engem. mert a fórumon kívül annyira kurvára ismersz, hogy ezt így faszán látod rólam. agyam eldobom.

*(persze mint most is kb aktív részese voltam a dolognak, szóval tippre rövidesen moderálva leszünk)

Member

A fórumsearch nem segített most se, de emlékeim szerint a választások idején asszem nagyon a "mindszar" lebeszélők közé tartoztál, de javíts ki, ha tévedek. K_T rémlik, hogy idiotészezett is.

Kezdeményezz népszavazást, amíg lehet, pl. a munkatörvénykönyv módosítás ellen. Mindenki nehezebben él, most még a kisebb demagógiát is beveszik, csak 200 000 aláírás kell. Lépj be valami civil szervezetbe és tevékenykedj. Legyél független önkormányzati képviselő, hogy legalább helyben ügyelj a tisztaságra (ezért még pénzt is kapsz egy nem túl kicsi településen). A lehetőségek tárháza végtelen.

Megvan:
Quote from: Fazék on 2010-04-09, 22:16:40
Quote from: Member on 2010-04-09, 22:14:17
Nem szeretem ezt az érvénytelenítősdit. Szerintem elég színes a paletta, mindenki megtalálhatja a "kedvencét", aki legalább részben lefedi az ő elképzeléseit. Aki mindenkit szarnak lát, az vagy nem néz utána semminek, vagy szimplán hülye.
erre meg lehetne mondani azt, hogy aki bármelyik pártot szimpatikusnak találja a programja miatt, az meg nem kicsit naív a valós szándékaikat illetően ;)
Quote from: Fazék on 2010-04-10, 01:18:58
Quote from: Member on 2010-04-10, 01:14:11
Vélhetőleg mert abból indulnak ki, milyen lenne nekik egy ideális világ, és van kemény 4 évük, ami alatt alig fognak 2/3-os vagy afeletti törvényt hozni és az emberek máris utálni kezdik őket/fúrni kezd az ellenzék. Mind arra építenek a program írásakor, "ha minden összejön". Vagy azt várod tőlük, hogy annyit írjanak a szórólapra: "Volna ötletünk, de úgysem tudjuk betartani"?
a programokba azt írják, amivel meggyőzik a szavazóikat, hogy őket képviselik, az ő érdekeikben járnak majd el. ezek nem valós célok, ez min. 80%-ban marketing csupán.

És a legszebb:
Quote from: Fazék on 2010-04-10, 14:43:26
Quote from: Member on 2010-04-10, 14:42:09
Nem fedik egymást 100%-osan, de a végeredmény ugyanaz. Több otthon maradt ember, nem, kolléga?
ebben lehet valami. én pont arra próbáltam ösztönözni az embereket, hogy ha nagyon nem szimpatizálnak egyik párt céljaival sem, akkor is menjenek el szavazni akár érvénytelenül, mert még az is jobb, mint otthon okosnak lenni és erősíteni az apátiát

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 12:40:32
A fórumsearch nem segített most se, de emlékeim szerint a választások idején asszem nagyon a "mindszar" lebeszélők közé tartoztál, de javíts ki, ha tévedek. K_T rémlik, hogy idiotészezett is.
a "szavazz fasszal" illetve a nem létező "egyik se" rubrika mellett álltam, csak éppen jelenlegi választási rendszerben egyiknek sincs semmi hatása.

szerk: látom hoztál rengeteg idézetet, ügyes vagy, de ezen nem látom, hogy mivel tettél többet hozzá, a fenti egy mondatomhoz. valami mondandódat ezek szerint megint nem értem

Quote from: Member on 2011-07-31, 12:40:32Kezdeményezz népszavazást, amíg lehet, pl. a munkatörvénykönyv módosítás ellen. Mindenki nehezebben él, most még a kisebb demagógiát is beveszik, csak 200 000 aláírás kell. Lépj be valami civil szervezetbe és tevékenykedj. Legyél független önkormányzati képviselő, hogy legalább helyben ügyelj a tisztaságra (ezért még pénzt is kapsz egy nem túl kicsi településen). A lehetőségek tárháza végtelen.
nem tudom feltűnt-e, de kurvára nem vagyok szociálisan érzékeny remek szónok, még azt is ki merem jelenteni, hogy az emberek 90%-ának elsőre erősen antipatikus vagyok, kb az irányító/vezéralaktól a lehető legmesszebb állok a képességeim alapján, max csatlakozni tudnék valakikhez birka módra, de ott se hiszem, hogy én lennék erre a legalkalmasabb

igen, tudom hogy kurvára destruktív a hozzáállásom a leírtak alapján, de ez hangulat és témafüggő, majd elmúlik.

szerk2: és igen, ezt a vitát is színtiszta időpocsékolásnak érzem, amivel megint csak azt halogattam, hogy unokabátyám gépét javítsam és mellesleg fel is húzzam az agyamat rajta tök fölöslegesen

Member

Ha elégedetlen vagy, pörgesd fel az újat. ::)
http://www.nehezebbenelokpartja.hu/
Sok jövőt nem jósolok mondjuk neki, Pest nélkül minden halott.

Szerinted mindenki remek szónoknak és kiváló szakértőnek érkezik? Szerinted mindenki elsőre átlátja a folyamatokat? Szerinted az alsóbb szinteken nincs is élet? Vagy ha nincs, nem lehet kapálózni?
Látszik, hogy csak külsőleg beszélsz ezekről, Fazék pártdistópiája a fantasy könyvek rengetegében. :D

Na mindegy, valóban meddő vita, jönnek a modik mindjárt.