Nem lol, de érdemes megnézni

Started by Selmo, 2006-07-05, 23:38:08

Previous topic - Next topic

Yakumo

Necrid^

Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kuroi Tenshi

Nem semmi...

azon azért még tűnődöm, hogy ez mennyi plussz terhelést tenne a
processzorra. Ugyanis most nem készen betöltjük a lemezről a kész,
de ezért terjedelmes textúrát, hanem azt a processzor állítja össze.

Másrészt, amilyen mértékben fejlődnek a merevlemezek, a hely ált.
a kisebb probléma :) ha viszont evvel sikerül a hd-videókat kisebbre
varázsolni, ahogy azt próbálják, az érdekes lehet :)
gondoljatok csak bele, többször ennyi anime férne el kisebb helyen :D

Zsiga

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-11-22, 23:44:22
Nem semmi...

azon azért még tűnődöm, hogy ez mennyi plussz terhelést tenne a
processzorra. Ugyanis most nem készen betöltjük a lemezről a kész,
de ezért terjedelmes textúrát, hanem azt a processzor állítja össze.

Másrészt, amilyen mértékben fejlődnek a merevlemezek, a hely ált.
a kisebb probléma :) ha viszont evvel sikerül a hd-videókat kisebbre
varázsolni, ahogy azt próbálják, az érdekes lehet :)
gondoljatok csak bele, többször ennyi anime férne el kisebb helyen :D
Úgyis terjednek a többmagos procik, a szoftverek meg még nem igazán használják ki őket, legalább lenne mit számolni a második (harmadik-negyedik-...) magnak is. És lehet hogy a vinyók nagyok, de azért inkább szedek le egy kétGB-s iso-t mint egy olyat ami DL DVD-re is alig megy rá. :)

Ramiz

Lenyűgöző... :hail:

Mondjuk az meg vicces, hogy most már direkt szeretik a koszos, lerobbant helyszíneket, mert arra több zaftos textúrát lehet pakolni, mint a szép tiszta egyszínű falakra... :D Szerintem egyre több amerikai vadiúj baromiszép játék fog kelet-európai helyszíneken játszódni... :lol: De most tényleg: ide olcsó és veszélytelen eljutni, kicsit egzotikus is és még a várostervezéssel sem kell vacakolni, könnyebb a valóságot utánozni. :D A HL 2 eleje felé is elég Kelet-Európai hangulatú helyszínek voltak (a lakótelepek meg a beton utcák meg aluljárók meg vonatjáratok főleg).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2006-11-23, 00:57:21
A HL 2 eleje felé is elég Kelet-Európai hangulatú helyszínek voltak (a lakótelepek meg a beton utcák meg aluljárók meg vonatjáratok főleg).
Hogy a cirillbetűket, ifákat, liazokat, trabikat, moszkvicsokat, stb ne is
említsük  :lazza: :hehe: de ehhez képest a sok angol nevű szereplő és
a niggerek fura összhatást adtak :haha:

Yakumo

sirtomi

Érdekes ez a Procedural Texturing!

Szerintem meg lehetne oldani, hogy ez a számolás ne a procit terhelje, hanem ugyanúgy a vga számoljon, mitnha hagyományos textúrákat használna a játék. Mostanában egyre több projekt indul azért, hogy mást is a vga-val számoltassanak, akkor lehetne ezt is ott, hamár sima texturák pakolásával úgysem kell foglakoznia :)

Kuroi Tenshi

Ja.
végülis a négymagos c2q tud 41 gflops-t.
az ati x1900 375-öt; az nvidia 8800gtx pedig 518-at :haha:

viszont: a vidkarik a saját dolgukkal is eléggé le vannak
terhelve. ha ezt is hozzátennénk, esne még az fps tovább.

Lythis

Kergetős jelenetsor a B13 c filmből. imho awesome. link

sirtomi

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-11-23, 17:59:18
Ja.
végülis a négymagos c2q tud 41 gflops-t.
az ati x1900 375-öt; az nvidia 8800gtx pedig 518-at :haha:

viszont: a vidkarik a saját dolgukkal is eléggé le vannak
terhelve. ha ezt is hozzátennénk, esne még az fps tovább.
Lehet hogy ezzel az eljárással máshogy kerülnek a textúrák a képernyőre, de mégis grafika, az meg a vga dolga nem? Mostanában minél több grafikai dolgot a vga-ra akarnak bízni, hogy a procit kevésbé terheljék, erre ez meg most megint a procira sózza a grafika számolását :)

Yakumo

.Attila

Nem a lol-ba teszem, mert nem az:

sixx Japánban 2.:

http://index.hu/homar/index.php?title=sixx_japanban_2_ledkaracsony_es_torpek_2&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Túlbuzgó amatőr gyerek még a lábtyűre is rácsodálkozik Japánban. Az nem baj, hogy ez itthon is létező dolog.

szerk.: ez már inkább érdekesebb lehetne :)

http://item.rakuten.co.jp/arune/j-6589/

via_mala

Quote from: Lythis on 2006-11-24, 00:43:17
Kergetős jelenetsor a B13 c filmből. imho awesome. link
Na ez nem semmi! Idáig is láttam már pár ilyen free running videot, de egy teljes estés film az megint más.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

mélytengeri videók
első
második
átkozottul jó élőlények láthatóak benne  :jee:
és tényleg durva, hogy mennyire keveset fedeztünk még föl ebben az irányban.
pontosabban mondva nem keveset, hanem a töredékét a létezőnek. :)

Zsiga

kikuchiyo

Failure is the default option

Pirula

Quote from: kikuchiyo on 2006-11-29, 12:10:02
Érdekes cikk a hikikiomori-jelenségről (angolul van, hosszú és nehéz szöveg)
Viszont egy baromi jó cikk!  :merci: Most hallok először erről a dologról.

Ramiz

Szerintem is nagyon érdekes. Sokkal többet megtud az ember Japánról, mint tíz schoolgirl-ös animéből. :D Tök érdekes, hogy mennyi eszetlen változás megy végre manapság a világban (gazdasági, politikai, technikai és persze társadalmi) és mennyire könnyű semmit sem észrevenni belőle. De mindez tíz, húsz év múlva már történelem lesz talán! Olyan gyorsan és kiszámíthatatlanul fejlődik a világ, és ez marha érdekes egyébként, hogy akármi lehet hatalmas változások elindítója, illetve már folyamatban is vannak ezek a változások, csak még nem látjuk, mert benne vagyunk! Basszus, alig várom, hogy az unokáimnak mesélhessem, hogy "igen, én még emlékszem az első japán robotokra, akkor még csak érdekesség volt az egész, örültünk, ha járni tudtak... na de menjetek, tanítsátok meg végre olvasni Mikrobit, aztán menjetek el vele focizni"... :D Vagy akármi. Akármi, komolyan.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Nem akarlak kiábrándítani, de nagy valószínűséggel sem nekem, sem neked nem lesznek unokáink, ha véletlenül mégis, akkor pedig egymást fogják levadászni és megenni, mesélgetni pedig nem lesz idejük. :(

Kuroi Tenshi

Kikuchiyo... neked minden szavadból sugárzik az optimizmus  :muhahah:

Sztem te nem feketén és fehéren látod a világot, hanem feketén és
feketén :haha:

kikuchiyo

Ezzel kapcsolatban nem jut eszembe egy idézet, amit nem tudom, ki mondott :), de Reinhard császár egyik mondatát kissé átalakítva "nem az a kérdés, hogy fehér vagy fekete, hanem az, hogy fekete vagy még feketébb!" :)

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2006-11-30, 13:00:02
Nem akarlak kiábrándítani, de nagy valószínűséggel sem nekem, sem neked nem lesznek unokáink, ha véletlenül mégis, akkor pedig egymást fogják levadászni és megenni, mesélgetni pedig nem lesz idejük. :(

Jól van na, nem azt mondtam, hogy biztosra veszem az öregkort, sőt amilyen tempóban pusztítom magam és amilyen ökörségeket poénból megcsinálok, sokkal valószínűbb számomra egy Darwin-díjas halálnem harminc éves korom előtt vagy az, hogy az alkoholista tüdőrákommal beszélgetek az elvonón :muhahah: , de ha mégsem, akkor meg az lesz, amint fent leírtam. :D Különben meg sokan temették már az emberiséget, de még mindig itt vagyunk! :lazza: (Szarrá pusztítva a földünket, gyilkolva egymást, felzabálva az állatokat és a közeljövőnkkel a minimális mértékben sem törődve, igazi előrelátás-hiányról téve tanúbizonyságot. Azaz igazi punkok vagyunk mind. :whoah: )

Zsiga

sirtomi

Quote from: Lythis on 2006-12-02, 19:53:29
Quote from: Zsiga on 2006-12-02, 16:40:01
Where the Hell is Matt?
szegény milyen csóró lehet... :D
A Stride gum marketing pályázatán nyerte a srác a kis kirándulást a föld körül :D
www.stridegum.com

Kellene valami jó ötlettel pályáznom nekem is  :haha:

Szerk: ha jól értem a szöveget már a második utját tervezik :eek:

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2006-12-05, 00:35:31
http://filmbuzi.freeblog.hu/archives/2006/12/04/Before_the_Music_Dies_reszlet/
Öhm... ize...  :eek: :eek: :eek:
Ezekutan a folytatasra is kivancsi vagyok.
ígéretesnek és hitelesnek tűnik, kíváncsian várom a filmet :)

trailer a film honlapján

Lythis

Powerpoint diasorozat egyes bolíviai utakról. Egyrészt tényleg eszméletlen, hogy mennyire "biztonságosak", másfelől viszont szerintem néhol lélegzetelállítóan szép - még ha a képminőség lehetne is jobb...katt