Nem lol, de érdemes megnézni

Started by Selmo, 2006-07-05, 23:38:08

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2008-05-28, 00:47:09
Viszont amikor a lepcson folment ASIMO, eszembe jutott az a szemet otlet, hogy mi lenne, ha a lepcsofokok hirtelen mas tavolsagban lennenek... :__devil: *
Felmegy akkor is (persze ha nem szó szerint hirtelen rántanád ki a lába alól a talajt), a kamerái meg a szenzorai alapján tájékozódik és mozog, nem előre megírt programot követ.

A kis Sony izék meg szerintem is aranyosak. We're all fags now. :zomg: ^^"

Rou : http://world.honda.com/ASIMO/ A karmesteresdi pl. egy hónapja volt... ::)

Bishop

Én nekem ez a robotika mindig is olyan érdekes, de rohadtúl nem értem dolog volt. SZtem nem nagy erőfeszítés lenne lemásolni az emberi csontvázat(ennyi idő alat már azon a szinten kéne lenni) Izomnak meg valami anyagot ami összehúzásra és eleresztésre alkalmas(sztem ez se lehetetlen) Ami talán télleg gond az a gondolkodás, nehéz elismerni de az agyunk gyorsabb mint ahogy ők kiszámolják a lépteiket. Viszont maga robot test megalkotása sokkal jobban is mehetne mint ez az Asimo. /Laikus hozzászólását olvasták, lehet kijavítani de nem kritizálni :angyali: /

Rounin

Quote from: Zsiga on 2008-05-28, 01:01:45
A karmesteresdi pl. egy hónapja volt... ::)

Azon kívül a többi nem. :angyali:

Kuroi Tenshi

Quote from: Lythis on 2008-05-28, 00:42:13
és ha bérlünk egyet, akkor mihez kezdünk vele?
Megtaníthatod neki a tell me táncot, és akkor Rou-val és Terával
négyesben adhatjátok elő. Bár nem tudom, szegény robot hogyan
bírná, talán felvágná vezetékeit és kitépné motorjait...
:haha:

Quote from: Rounin on 2008-05-28, 00:55:22
Frissebb videók nincsenek?
A karmesteres mellett a Raytheon exo is alig egy hónapos :hehe:
Mit kukacoskodsz, akkor is jó és érdekes.

Rounin

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-05-28, 01:18:27
Megtaníthatod neki a tell me táncot, és akkor Rou-val és Terával
négyesben adhatjátok elő. Bár nem tudom, szegény robot hogyan
bírná, talán felvágná vezetékeit és kitépné motorjait...
:haha:

Vagy több szőr, vagy több boobs kell ehhez. :haha:

QuoteA karmesteres mellett a Raytheon exo is alig egy hónapos :hehe:
Mit kukacoskodsz, akkor is jó és érdekes.

Amiknek néztem a dátumát, azok mind 1-2 évesek voltak. :haha:
A Raytheon nem érdekelt dátumilag, Asimoval kukacoskodtam. :_piszka:
És persze, hogy jó és érdekes, különben nem fecsérelnék rá energiát sem. :3x3:

Dreamcleaver

Quote from: Bishop on 2008-05-28, 01:06:08
Én nekem ez a robotika mindig is olyan érdekes, de rohadtúl nem értem dolog volt. SZtem nem nagy erőfeszítés lenne lemásolni az emberi csontvázat(ennyi idő alat már azon a szinten kéne lenni) Izomnak meg valami anyagot ami összehúzásra és eleresztésre alkalmas(sztem ez se lehetetlen) Ami talán télleg gond az a gondolkodás, nehéz elismerni de az agyunk gyorsabb mint ahogy ők kiszámolják a lépteiket. Viszont maga robot test megalkotása sokkal jobban is mehetne mint ez az Asimo. /Laikus hozzászólását olvasták, lehet kijavítani de nem kritizálni :angyali: /

És különbenis, tankok helyett miért nem használunk már mechákat?  :muhahah:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Bishop on 2008-05-28, 01:06:08
Nagyon messze van még a mai technika attól hogy az emberi testet akár csak nagy vonalakban lemásolja. Az egyik legnagyobb probléma épp az izmok helyettesítésével van. De még a triviális feladatnak tűnő csontváz lemásolása sem megoldható, a csontok szerkezete miatt. (Miből csinálnád hogy ugyanolyan könnyű és erős legyen mint a valódi csontok? Csak példaként, egy különleges polimer beton 37MPa nyomóerőt bír ki, míg egy emberi combcsont tengelyirányban kb. 200-at...)

Zen

Quote from: Dreamcleaver on 2008-05-28, 01:30:00
És különbenis, tankok helyett miért nem használunk már mechákat?  :muhahah:
Lelki szemeim előtt megjelent, ahogy a távoli (?) jövőben a gazdag plázacica a 20. szülinapjára apucitól kapott, tózsaszín, Hello Kitty! vyniles Merzedes Mecha-jával megy shoppingolni...

@Zsiga: lehet jobban járnának, ha kitalálnák hogyan olvasszanak össze csontokat, és abból csinálni exoskeletont?:D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Dreamcleaver

akkor miért nem építenek robotot emberi csontból?  :angyali:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2008-05-28, 00:35:06
Ezek jobban táncolnak: http://www.youtube.com/watch?v=9vwZ5FQEUFg :D
Btw. dobjunk már össze 166k USD-t, annyiért lehet egy évre bérelni egy ilyen ASIMO-t. :angyali:
az gáz, ha szerintem ez aranyos?  ^^"

Nyugi, a lila betűtípusos, cukrospudingos fantás ízléseddel már a Pimpinkin cosplay sem lenne gáz. :__devil: :lul:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2008-05-28, 01:36:24

Hát nem megelőzött? :ejnye:
Gondolom nem akarnak általános közfelháborodást a holtak megszentségtelenítése miatt.

Zsiga

Mert törékeny. :) Megfelelő izmokkal egy tankot elcipelhetnél a hátadon és nem törnének szét a csontjaid, viszont ha nem abból az irányból kapja a terhelést ahonnan "kéne" (amire az egyedfejlődés során beállt a belső felépítése), vagy hirtelen nagy erőhatás éri, akkor törik mint a ropi, de gondolom ezzel mindenki tisztában van akinek tört már el valamije. :)
Valami ősrégi gagyi Terence Hill & Bud Spencer filmben (asszem) volt egy spéci WC-papír, amivel egy kamiont el lehetett húzni, de keresztben kézzel el lehetett tépni. Valami ilyesmire kell gondolni a csontokkal kapcsolatban is. Vagy, kevésbé idióta példa, fesztiválos karszalag, keresztbe az életben el nem szakítod, hosszában viszont simán leszedhető.

Bishop

Oké elhiszem amit mondtok, én azt hitem hogy valami üvegszállas cucc megteszi :hehe: Izomzatnak mint ha egyszer olvastam volna sg.hu-n hogy fejlesztenek valami izom féleséget, végülis sztem manapság már lehetséges lehetne olyan anyagot előállítani hiszen , sok anyagot használunk az életben amiről azt se tudjuk mi. Pl fogtöméseknél használt amalgán. Ami a mechakat illeti, én már azon is kiakadok néha hogy azok hogy mozohnak olyan armorjuk vna hogy gyak lábuk 2 irányba tudna mozogni XD

Zen

Quote from: Zsiga on 2008-05-28, 01:45:27
Valami ősrégi gagyi Terence Hill & Bud Spencer filmben (asszem) volt egy spéci WC-papír, amivel egy kamiont el lehetett húzni, de keresztben kézzel el lehetett tépni. Valami ilyesmire kell gondolni a csontokkal kapcsolatban is. Vagy, kevésbé idióta példa, fesztiválos karszalag, keresztbe az életben el nem szakítod, hosszában viszont simán leszedhető.
A Nyomás utána volt, és pont h nem lehetett eltépni, mert nem perforálták. :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Zsiga

Quote from: Bishop on 2008-05-28, 01:47:05
Oké elhiszem amit mondtok, én azt hitem hogy valami üvegszállas cucc megteszi :hehe: Izomzatnak mint ha egyszer olvastam volna sg.hu-n hogy fejlesztenek valami izom féleséget, végülis sztem manapság már lehetséges lehetne olyan anyagot előállítani hiszen , sok anyagot használunk az életben amiről azt se tudjuk mi. Pl fogtöméseknél használt amalgán. Ami a mechakat illeti, én már azon is kiakadok néha hogy azok hogy mozohnak olyan armorjuk vna hogy gyak lábuk 2 irányba tudna mozogni XD
Az ilyen szálas anyagokban van a jövő az tény, de van még hova fejlődni. SG.hu-nak ne higyj :D, a "végülis szerintem" nem túl tudományos érv, az meg hogy nem tudod mi az amalgám csak téged minősít, emlékeim szerint általános iskolás kémia tananyag. :D

Zen : Rég láttam. :) De akkor mégjobb példa.  Méhsejt-rács, felülről nagyon nagy erő kell az összenyomásához, oldalról jóval kisebb.

Bishop

Ok nem hiszek mostmár semmilyne hírnek, ezt is neten olvastam hogy valami hú de csúcs modern anyag, meghogy nem tudni a pontos összetevőit :P

Lythis

Quote from: Ramiz on 2008-05-28, 01:39:19
Quote from: Zsiga on 2008-05-28, 00:35:06
Ezek jobban táncolnak: http://www.youtube.com/watch?v=9vwZ5FQEUFg :D
Btw. dobjunk már össze 166k USD-t, annyiért lehet egy évre bérelni egy ilyen ASIMO-t. :angyali:
az gáz, ha szerintem ez aranyos?  ^^"

Nyugi, a lila betűtípusos, cukrospudingos fantás ízléseddel már a Pimpinkin cosplay sem lenne gáz. :__devil: :lul:
hogy te milyen beteg dolgokra buksz... evvel mindíg sikerül meglepned... épp mielőtt kezdeném azthinni, hogy nem vagy egy elborult barom... :)
sidenote: nemhiszem, hogy szeretnék bármiféle cukrospudingot... pláne, ha üdítőital ízesítésként használnák...
A pimpinkin cosplay-t meg meghagyom neked.. ez nekem túl... gusztustalan.
do I smell wraithbone or do I smell WRAITHBONE? :D

Zsiga

Quote from: Bishop on 2008-05-28, 01:55:26
Ok nem hiszek mostmár semmilyne hírnek, ezt is neten olvastam hogy valami hú de csúcs modern anyag, meghogy nem tudni a pontos összetevőit :P
Ha a fogtömésedre gondolsz, akkor az egy ~150 éves csúcs modern anyag, ami [spoiler]ezüstből és higanyból[/spoiler] áll. :)

Szerk.: Egész pontosan az amalgám [spoiler]higany és legalább egy másik fém ötvözete, a wikipedia szerint a modern fogorvosi gyakorlatban ez az összetétele: "40% mercury, and 60% powder where the powder is made up of silver (~62%), tin (~26%), copper (~10%), and zinc (~2%)."[/spoiler]

Azt az előbb el is felejtettem, hogy többek között azért sem építenek emberi csontból robotot, mert az emberi csont élő szövet, az élő részei nélkül pedig még kevésbé bírná a kiképzést.

Kuroi Tenshi

Quote from: Zen on 2008-05-28, 01:47:22
Quote from: Zsiga on 2008-05-28, 01:45:27
Valami ősrégi gagyi Terence Hill & Bud Spencer filmben (asszem) volt egy spéci WC-papír, amivel egy kamiont el lehetett húzni, de keresztben kézzel el lehetett tépni.
De :hehe:
Te is régen láttad ;)
A kémfőnök mutatta az elején, hogy keresztbe tépve simán szakad, mint
a teljesen normális wc-papír, de hosszába...

Az törékeny, inkább csak díszítésnek jó :angyali:

Quote from: Ramiz on 2008-05-28, 01:39:19
Hehe :haha:

Manitu

Quote from: Zen on 2008-05-28, 01:47:22
Mondják is, hogy szükség esetén fel is használható a, mondjuk úgy, "hagyományos" célra :D

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2008-05-28, 01:33:53
...
De még a triviális feladatnak tűnő csontváz lemásolása sem megoldható, a csontok szerkezete miatt. (Miből csinálnád hogy ugyanolyan könnyű és erős legyen mint a valódi csontok? Csak példaként, egy különleges polimer beton 37MPa nyomóerőt bír ki, míg egy emberi combcsont tengelyirányban kb. 200-at...)
Eh, megeloztel.  :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Baggio

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Lythis

It's one of 'em ISOPODS I tells 'ya... heed mah warning, they bee prepairin fo' an INVASION!!!!

Rounin

Valamiért beugrott a Gyo....
Szóval számíthatok rá, hogy a globális felmelegedés miatt egy nap a zuhanyfülkében is találok egy ilyet? :3x3:

Kuroi Tenshi

Headhumpers! It's a Combine attack!

Ukrajna - még a cirillbetűs feliratok és liazok meg trabantok is
megvannak egy Half-Life 2 remake-hez :haha:

Fazék

Bruce

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!