Nem lol, de érdemes megnézni

Started by Selmo, 2006-07-05, 23:38:08

Previous topic - Next topic

Zen

http://en.wikipedia.org/wiki/Gloomy_Sunday
Csak az én osztályom nem tanult erről sose? Úgy tűnik nem, abból kiindulva h magyar változata nincs is a cikknek.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Kvikveg

Quote from: Zen on 2009-06-12, 17:09:23
Csak az én osztályom nem tanult erről sose? Úgy tűnik nem, abból kiindulva h magyar változata nincs is a cikknek.
Ez egy szimpla dal. Nem a mohacsi vesz.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zen

Quote from: Kvikveg on 2009-06-12, 19:05:21
Quote from: Zen on 2009-06-12, 17:09:23
Ez egy szimpla dal. Nem a mohacsi vesz.
Ez nem magyarázat arra h magyar mérnem tud róla.
Ezen kívűl lehetne sorolni párszáz másik szimpla dalt amiről kellett tanulni.
Also, kérdezd meg a világot kit érdekel a mohácsi visz rajtunk kívűl?
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Nakedape

sztem azért a szomorú vasárnap  létéről sok magyar tud, én is pl.
amúgy meg nem sok könnyűzene szerepel az oktatásban, más, se.  jó kérdés,h kéne-e egyáltalán persze. tanuljunk e popkultúrát? vagy akár csak operák melettet musicelekről is?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zen

Haverom gyakran ismételt kérdése volt h Poe-t mérnem tanulunk.
&fmt=1

Nakedape

Quote from: Zen on 2009-06-12, 19:18:12
nekem tanítottak ha nem is sokat,
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00333/10067.htm
ez komkrétan az akkori szöveggyűjteményben 100% , h bent  volt pl

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2009-06-12, 19:24:05
No igen Poe nalunk is volt. Az Aranybogar is. Ugylatszik lecsuszott az oktatas, vagy Zen szenilis.
A Szomoru vasarnap-rol meg en is hallottam.
Nem igazan erdekel, hogy mast erdekel-e a mohacsi vesz, ez a magyar tortenelem resze. A svedek se az alapjan dontik el, hogy a mittudomenmelyik csatajuk fontos-e, hogy minket erdekel-e.

Konnyuzene tanitasa jo kerdes, de szerintem ezt is elo tudnak ugy adni, hogy mindenki ongyilkos lenne tole.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xzone

Quote from: Nakedape on 2009-06-12, 19:16:03
tanuljunk e popkultúrát?

Az irodalomórákon tanított dolgok szinte mindegyike "popkultúra" volt a maga idejében, ha jól tudom.

Zsiga

Quote from: Xzone on 2009-06-12, 20:38:10
tanuljunk e popkultúrát?

Az irodalomórákon tanított dolgok szinte mindegyike "popkultúra" volt a maga idejében, ha jól tudom.
Fenét. Legalábbis a mai értelemben vett popkultúrához nem sok közük volt. Kortárs irodalmat meg tanítanak a középiskolában is, csak nem HarryPottert meg Twilightot, ami ugye popkultúra...

Nakedape

Quote from: Xzone on 2009-06-12, 20:38:10
tanuljunk e popkultúrát?

nem mind.
vannak a  "korukat megelőzők" kategóriák :D meg sok  akár erősebb pokult nem éli túl az időt.pont az idő szűrőt tudják használni, és igen a, mostaniból is majd azt oktatják, ami addig is fontos lesz vagy megmarad.

pl az ország nagyobb része nemzetibb volt, minta _Nyugat és köre, meg háború pártibb is, és mégis abból a korszakból jelenleg a Nyugat a hangsúlyosabb az oktatásban, és szerintem nem feltétlenül politikai okokból, hanem irodalmilag is így alakult az eloszlás.

amúgy valami mod akár át is pakolhat  valami kötetlen besz topikba, ha zavar valakit, h ez nem lol :D

Zen

Quote from: Kvikveg on 2009-06-12, 19:50:28
No igen Poe nalunk is volt. Az Aranybogar is. Ugylatszik lecsuszott az oktatas, vagy Zen szenilis.
Mint írtam, haverom kereste a tanáron, uh én szenilitásom hibája nehezen lehet.

Quote from: Kvikveg on 2009-06-12, 19:50:28
Nem igazan erdekel, hogy mast erdekel-e a mohacsi vesz, ez a magyar tortenelem resze. A svedek se az alapjan dontik el, hogy a mittudomenmelyik csatajuk fontos-e, hogy minket erdekel-e.
sigh
&fmt=1

Próféta

Quote from: Nakedape on 2009-06-12, 19:24:05
Sőt, nálunk irodalomból volt olyan, hogy alternatívákból lehet kiválasztani, hogy mit olvasol el "kötelező" címén. A lehetőségek közt ott volt a Morgue utcai kettős gyilkosság c. Poe-novella (amit ha akkor nem is, de azóta elolvastam), mert ugye állítólag az a legelső krimi (vagy csak a legelső whodunit, nem emlékszem).

Szomorú vasárnap: benne volt a magyar Panaszdalban! :D
Erről jut eszembe: fogalmam sincs honnan (talán innen a fórumról? asszem nem...), de beszereztem egy jó monszta nagy retrózene-gyűjteményt. Sok-sok óra zene, ilyen Take on Me, Wonderful Life, What's Up, It's Raining Men, stb. Szinte mind angol nyelvű dalok, csak egy-két latinos közülük. És volt egyetlenegy magyar dal a gyűjteményben, méghozzá magyarul!!! Ha nem magyar ember rakta össze a kedvenceit, akkor erre szerintem akár büszkék is lehetünk :) (bocs, tényleg nem rémlik, honnan szereztem)
Rejtvény: mit tippeltek, melyik magyar dal volt az? (nem a Szomorú vasárnap, csak erről a beszélgetésről jutott eszembe)
És ha mégis innen a fórumról szereztem, akkor meg oltsatok le ;)

Xzone

Quote from: Próféta on 2009-06-13, 01:31:02
Rejtvény: mit tippeltek, melyik magyar dal volt az?

KFT - Siker, pénz, nők, csillogás

Majd azért hideg-meleg jellegű visszajelzést adj légyszives :)

Próféta

Quote from: Xzone on 2009-06-13, 01:44:05
KFT - Siker, pénz, nők, csillogás

Majd azért hideg-meleg jellegű visszajelzést adj légyszives :)
Hideg :)

.Attila

Valamelyik Omega sláger?
Petróleum lámpa? Gyöngyhajú lány?

Próféta

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2009-06-13, 02:29:05
Quote from: .Attila on 2009-06-13, 01:59:06
Gyöngyhajú lány?
Ön nyert!
Ja abbol csinaltak kint feldolgozast. Kivetelesen nem a magyar eloado nyulta le a kinti szamot, hanem forditva tortent meg a folyamat.

Moha

Quote from: Kvikveg on 2009-06-13, 12:01:43
Ja abbol csinaltak kint feldolgozast. Kivetelesen nem a magyar eloado nyulta le a kinti szamot, hanem forditva tortent meg a folyamat.
A White Dove-ra gondolsz a Scorpions-tól? Ők csinálták az Omegából és nem fordítva?  :confused:

Kvikveg

Quote from: Moha on 2009-06-13, 12:26:43
Quote from: Kvikveg on 2009-06-13, 12:01:43
A White Dove-ra gondolsz a Scorpions-tól? Ők csinálták az Omegából és nem fordítva?  :confused:
A kulfoldi verziora nem emlekszem, de en igy hallottam.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Omega_egy%C3%BCttes
QuoteLegnagyobb slágere a Gyöngyhajú lány. Magyar dalok közül ezt dolgozták fel a legtöbbször (többek között a keletnémet Frank Schöbel Schrieb es mir in der Sand és 1995-ben a Scorpions White Dove címmel).

katz

Quote from: Kvikveg on 2009-06-13, 12:31:05
A kulfoldi verziora nem emlekszem, de en igy hallottam.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Omega_egy%C3%BCttes
QuoteLegnagyobb slágere a Gyöngyhajú lány. Magyar dalok közül ezt dolgozták fel a legtöbbször (többek között a keletnémet Frank Schöbel Schrieb es mir in der Sand és 1995-ben a Scorpions White Dove címmel).
Az Omega dolgozta fel a Scorpions számát. Van koncert CD-m, és a Gyöngyhajú lányt a Scorpions német énekese énekli magyarul. Előtte mondja be az Omega frontembere, hogy nem ők írták a számot

Kuroi Tenshi

Quote from: katz on 2009-06-13, 14:10:25
Az Omega dolgozta fel a Scorpions számát. Van koncert CD-m, és a Gyöngyhajú lányt a Scorpions német énekese énekli magyarul. Előtte mondja be az Omega frontembere, hogy nem ők írták a számot

Ezt most gondold át mégegyszer.
Attól, hogy Scorpions is játszotta, de nem Omega írta, nem
jelenti azt, hogy Scorpions írta (főleg nem, ha megnézed,
hány évvel később dolgozta fel; meg azt, hogy akkor miért
magyarul énekelte).

A Gyöngyhajú lány a keleti blokkban nagyon népszerű és
ismert volt. Anyám mesélte, hogy egyszer tanulmányi
kirándulással a 70-es években kijutottak Szentpétervárra.
Találkoztak egy csapat fiatal orosszal, akik miután meg-
hallották, hogy Magyarországról jöttek, gitárt kaptak elő
és elénekelték a Gyöngyhajú lányt. Úgy, hogy egy szót
sem tudtak magyarul.

Zen

&fmt=1

noriko

"Vízipisztolyozz Budapest közepén!

Forró a nyár? Kitikkadsz a hőségben?

Hűtsd le magad!

Gyere el június 28-án vasárnap délután két órára a belvárosba, a Vigadó térre, a szökőkúthoz! Köszöntsd a Nemzetközi Duna Napot egy fergeteges vízipisztoly-csatával!
Hozd magaddal barátaidat, és a vízipisztolyodat se hagyd otthon!"
(forrás)

Could be fun. :) Én mentem volna, ha nem szerveződött volna ugyanakkorra családi program...
"I wish I could, but I don't want to."

Zen

Már most tikkadnak a hőségtől? Augusztusban mi lesz, jégkockás vödör dobálás? :eek:
&fmt=1

Fazék

Nakedape

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-06-23, 10:12:26
http://urbanista.blog.hu/2009/06/22/otven_varos_nagy_reszet_eldozeroltatja_az_usa_kormanya_philadelphia_detroit_baltimore_pittsburgh_es_
kép+hír kombináció jó kis Fallout hangulatot ad  :Kiraly:

Speaking of which...
(Nagyon nem lol, de nagyon érdemes elolvasni...)

http://www.uni-miskolc.hu/okogramma/jelentes.pdf

A száraz stílus és a tudományos igényesség meggyőzött. A rengeteg párhuzam már eddig is hátborzongatóan realista könyvekkel és filmekkel (Wyndham: A triffidek napja, Merle: Malevil) pedig odakent a padlóhoz kibaszott erősen... ESZMÉLETLENÜL DURVA, hogy ezek a totálisan posztapokaliptikus helyzetek egy része (valamilyen formában) EGÉSZEN BIZTOSAN le fognak játszódni még a mi életünk alatt (már ha megéljük)...

És külön geciség, hogy az egyetlen esélyünk az enyhébbik lefolyású (=> 7lásd a tanulmányt) világvégére a széleskörű társadalmi és politikusi és ipari és katonai stb TUDATOSSÁG, mégis - és itt mutatkozik meg csak igazán a kapitalizmus leglényegébe belekódolt gyengéje - erre senki nem lesz képes, mert a modern ember reakciója az lesz minden szinten (egyének, családok, cégek, államok), hogy "gyorsan használjuk ki, amíg van még erőforrásunk erre meg erre...".

Minden szempontból végtelenül nyugtalanító és rémisztő ez a többé-kevésbé elkerülhetetlen sors, melynek lehetséges közeljövő-beli kimenetele fajunk halála is... ( kivéve az evolúció-biológusok nézőpontjából... :__devil: )

* : társadalom széthullása, civilizáció megszűnése = ijesztőbb apokalipszis, mint egy meteor vagy atomháború - bár ez utóbbi szvsz elkerülhetetlen része lesz az utolsó csepp olajért való harcnak, az USA, Oroszország és a Közel-Kelet között bizonyosan
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xzone

Quote from: Ramiz on 2009-06-23, 21:04:55
A száraz stílus és a tudományos igényesség

Az utóbbi néhol még csak-csak, de az elsőt én egyáltalán nem éreztem. Szerintem kifejezetten hatásvadász és még ráadásul jellegzetesen vallásos is.

A fickó által leírt pozitív jövő voltaképp egy olyan elmélet, amit már korábban is hallottam: Peak civilization anachronism

A végkifejletet máshogy képzelem el. Hogy menjen vissza az ember a földet túrni? Nincs az az isten. A piramis tetején lévők igenis mindent meg fognak tenni azért, hogy megőrizzék a helyüket. Még ha ez azzal is jár, hogy a piramis többi részét el kell tüntetni. Ha az emberiség 99.9%-ának szar lesz, akkor is lesznek olyanok, akik haladnak előre.

Én most igyekszem feljutni a piramis tetejére, de elég nihilista vagyok ahhoz, hogy azt is elviseljem, ha nem sikerül. Találkozunk a Wal-Mart előtt, amikor az utolsó konzerv babért folyik majd a küzdelem :D