Nem lol, de érdemes megnézni

Started by Selmo, 2006-07-05, 23:38:08

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-09-02, 22:19:37
Quote from: Darkstar on 2010-09-02, 22:03:52

Ekkora felbontáson csak feltételezzük, hogy a feje
szakadt le, s nem bukósisak gurult el. Tehát nem
feltétlenül fej nélküli hulla.
Továbbhaladnod viszont nem szabad. Ha jól emlékszem,
még akkor is ha nem te okoztad, cserbenhagyásnak,
vagy segítségnyújtás elmulasztásának minősül; de
minimálisan tanúskodnod kell, tehát nem hagyhatod el
egy baleset helyszínét csak úgy.

+1
Ha az áldozat nyilvánvalóan halott, akkor is ott kell maradni, így szól a törvény, legalábbis a magyar.

Fazék

kiemelném, hogy _erről_ az esetről beszélek

ott maradok tanúnak - szörnyülködhetek rengeteg emberrel együtt, elmondhatom a rendőröknek, hogy igen, jött egy autó - rendszám? - ööö nem láttam - autó típusa? - ööö nem láttam, olyan drága autó volt - színe - azt hiszem fekete - folytassa - szóval elment mellettem, elütötte a csávót, repültek a végtagok, és izé ööö ennyi. - kérem várjon egy fél órát, míg kolléga felírja az adatait.
sztem aki látott vmit és érdemben is tudott volna segíteni, az ott maradt volna. de aki szart se tud érdemben hozzátenni az eseményhez, az hadd húzzon már el a saját dolgát intézni, lehet hogy van elég gebasz enélkül is az életében.

nagyon megnézném ti hogy reagálnátok le egy ilyen esetet. nekem 0 gyomrom van egy szétszakadt hulla 100m-es közelében maradni fél-1 órás ügyintézés erejéig, és mindezt azért, hogy lefolytathassam a rendőrökkel a fenti párbeszédet.

ha bármi használható információval tudnék szolgálni a rendőröknek, akkor persze maradnék, de (hangsúlyoznám) _jelen_ balesetnél elég erősen kétlem, hogy bárki is használható információval tudott volna szolgálni.

_ez_ sztem egy tipikusan olyan gyorsan történt eset volt, hogy ha 100-an látják, akkor sincs egy értékelhető tanúvallomás se közötte, mert föl se foghatták mi történt. szerencsére ott volt a kamera, és az agycsimbókok a tettes kocsiján a későbbi azonosításhoz.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-09-02, 22:19:37

2.) elhányni elhányhatod magad, de nem mehetsz
csak úgy el, miután első sorból, páholyból végignézted.
3.) hallani biztosan hallotta, hogy valami iszonyatos
sebességgel közeledik; s úgy látom legalább 1-1.5 mp-e
volt tisztán, amikor látta, hogy a kocsi az ő sávjában
van, nagy sebességgel közeledik, saját sávjába csak
egy másik kocsiba ütközéssel tud kitérni, és ő sem tud
előle elkanyarodni.
2-es pont: igazán félve merem fölhozni mentségemre kedves megmondó úr, de ha figyelmesen olvasta volna, akkor én azt írtam, hogy "és baleset után érkezek", és ebben az esetben írtam, hogy továbbhajtanék, arra nem tértem ki, hogy ha tanúja lettem volna a balesetnek, akkor hogyan reagálok. csak azért mertem így írni, mert te meg azt emelted ki, hogy "megy is tovább a forgalom" és erre válaszoltam, hogy az miért ne mehetne tovább?

3, hallotta? elég nagy forgalmúnak tűnt a környék, hogy ne legyen azonnal gyanús egy hangosabb motor, amikor néhány kretén amúgy is kinyírja a kipufogóját, hogy hangosabb legyen a kocsija/motorja
1-1.5mp? nagyon irigylem a reakcióidődet, ha te 1-1.5 mp alatt (ami inkább volt alulról 1mp) le tudsz reagálni egy ilyen helyzetet bicikliről emelkedőn fölfelé.

Quote"Lehet, hogy azon az emberen ez se segített volna, lehet nem volt elég ideje se; de az is lehet, hogy így túlélte volna."

szóval ha én most ideírom a mondandóm után, hogy lehet hogy igazam van, de az is lehet hogy nem, akkor innentől nem lehet belekötni abba, amit  írtam? vagy hogy van ez? :confused:

szerk: ezeken az egymás vállát veregetve előadott "így szól a törvény" stb szövegeken jót mosolygok, kurvára megnézem, amikor az utolsó betűig betartjátok a törvényt egy ilyen esetben :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2010-09-02, 22:56:29

Dude... whatever...
bármit is mondanék, úgyis belekötnél, így inkább nem is mondok semmit :)

Quote from: kikuchiyo on 2010-09-02, 22:27:18
[spoiler]Egyetértek Tenshivel valamiben? Darth_Vader_NOOOOOO.mp3[/spoiler]
[spoiler]Kicsit korai volt, nem? Még szűk másfél év van 2012-ig...[/spoiler]

Nakedape

én csak arra gondoltam, hogy a kezdeti látókból nem ment oda senki megnézni, utána jövő valóban nem is látja, hogy mi ez.

de persze szerencsétlenek, nem ilyen felbontásba látták, így lehet, h elég volt,hogy kocsiban ülve várt...

azt h női sofőr honnan azt nem vágtam, de olvastam kommentet, ha el is kapták, akkor az jó
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

.Attila

Én ott maradnék, legalábbis elméletben.
Gyakorlatban még nem volt alkalmam bizonyítani.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-09-02, 23:08:14
Quote from: Fazék on 2010-09-02, 22:56:29

Dude... whatever...
bármit is mondanék, úgyis belekötnél, így inkább nem is mondok semmit :)
bocsánat, de ez az én szövegem smiley

csak az zavar, hogy írásaitok alapján olyan kurvára könnyen látjátok a helyzetet ilyen távolról és halvány lila gőzötök sincs (Zsigán kívül mondjuk), hogy a valóságban hogyan reagálnátok le egy ilyen helyzetet. elmélet és gyakorlat között eddigi tapasztalataim alapján van néhány enyhe eltérés

Kuroi Tenshi

Látod, még ebbe is ;D

Na jó, akkor mégis írok, ha már kiprovokáltad.
Mi is volt a fő pontom? Hogy továbbmentek. Azok is,
akik a legközelebb voltak az egészhez. Baleset, sokk,
megálltak, dolgozták egy ideig magukban, majd
továbbhajtottak. A továbbhajtás már nem a sokk, az
már a látták és felfogták fázis után van, és tovább-
mentek. Ilyenkor ki is lehet szállni, ha nem bírod a
látványt (amit teljesen megértek, amikor én láttam
frissen felboncolt embert, összeestem), a balesetnek
háttal elmész a rétre és elhányod magad, úgy is
várhatsz rendőrre. De csak úgy továbbállni? És ha
mégis láttál valami olyat, amiről azt hiszed, hogy
annyira nem fontos, de később perdöntő lehet?
(Igaz, itt a sebesség miatt ez inkább csak egy elvi
kérdés). A nagy furgon vezetője pl. az egészet kb a
legjobban látta; s mégis elment.

Nakedape

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-09-02, 23:11:18Mi is volt a fő pontom? Hogy továbbmentek. Azok is,
akik a legközelebb voltak az egészhez. Baleset, sokk,
megálltak, dolgozták egy ideig magukban, majd
továbbhajtottak. A továbbhajtás már nem a sokk, az
már a látták és felfogták fázis után van, és tovább-
mentek. Ilyenkor ki is lehet szállni, ha nem bírod a
látványt (amit teljesen megértek, amikor én láttam
frissen felboncolt embert, összeestem), a balesetnek
háttal elmész a rétre és elhányod magad, úgy is
várhatsz rendőrre. De csak úgy továbbállni? És ha
mégis láttál valami olyat, amiről azt hiszed, hogy
annyira nem fontos, de később perdöntő lehet?
(Igaz, itt a sebesség miatt ez inkább csak egy elvi
kérdés). A nagy furgon vezetője pl. az egészet kb a
legjobban látta; s mégis elment.
igen, ki lehet ezekre a "szemtanúkra" akadni, de szeretném hinni, hogy mindnek nyomós oka volt továbbhaladni azon túl, hogy "nem akarok ebbe a borzalomba keveredni". hinni akarok abban, hogy ha bármelyikőjük is érdemi információ birtokában lenne, akkor maradna és megosztaná a rendőrökkel. mert én megtenném. ha utólag is jelentkezve a helyszínről elhajtva, de megtenném. vszleg még a helyszínen közte lennék az első tíz telefonálónak, (persze csak abban az esetben, ha nem vagyok éppen elfoglalva a hányással) aki adatait bediktálva értesítené a rendőröket, hogy azonnal jöjjenek ki, baleset történt, a tettes x irányba hajtott tovább, kapják el a gecit. és speciel nem mondhatod biztosra, hogy nem tette meg ezt a sofőr.
persze még mindig ott a kötözködési pont, hogy de hiszen benne van a törvényben, hogy "ott kell maradni", kár hogy az nincs benne a törvényben, hogy ha az ott maradásod miatt nem tudod időre leszállítani az árut, akkor kifizetik neked a kötbért és a főnöködnek is megtiltják, hogy kirúgjon, stb, stb.
szóval én megpróbálom így nézni a helyzetet, nem csak rage irányból, hogy mindenki mekkora tapló, bezzeg én tuti helyesen viselkednék az adott helyzetben

szerk: más:
http://i.imgur.com/zRP8M.jpg

Moha

Quote from: Xzone on 2010-09-02, 16:38:19
Bicikliseknek.
Na az ilyen balesetek okozóit egy kalap alá venném a szándékos emberöléssel és/vagy minimum életfogytot adnék neki.  :zomg: :zomg:

Mellesleg... pont ezért megyek inkább a járdán biciklivel.

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cloud

Veszélyes fegyver:

http://www.wimp.com/cannonfiring/

Most erről hirtelen a MIB féle zajos tücsök jutott eszembe. Van ereje a kis ágyúnak.

LiaLia

Durva, sokkoló videó!!
Quote from: Xzone on 2010-09-02, 16:38:19
Bicikliseknek.

Xzone-nak és a többi fórumozónak mondanám, ha még egyszer meglátok durva, sokkoló képet, videót linkelve, úgy, hogy ráadásul semmilyen előzetes figyelmeztetés - életkor meghatározás plusz figyelemfelhívás - nincs, hogy ez milyen tartalom, és ráadásul semmilyen moderálás nem történt, személyesen fogom felkeresni zsozsot, mint működtetőt ezzel kapcsolatban.

Ez a tartalom durva és sokkoló!! Nincs figyelmeztetés, hogy miről szól!! A Nem lol-ba érdekességek szoktak bekerülni, így biztos, hogy többen kapásból megnézik, ráadásul az eredeti oldalon sincs nagyon írva, hogy miről van szó, úgyhogy nem lehet tudni, hogy mit lehet benne látni.
Az első 20 másodpercben lehet látni egy halálos, csonkolást okozó gázolást, magát a csonkolást és hogy a csonkolt test még métereket csúszik a betonon.
Moderálás nem történt, 3 moderátor is megfordult a hozzászólásnál, mindegyik mint magánember írt ehhez, fel se merült, hogy ez milyen tartalom.

Úgy gondolom, hogy

• ez egy nyílt fórum, regisztráció nélkül is bárki bármikor megnézheti kívülről az oldalait, tehát fiatalkorúak is
  • a regisztrációkor nincs életkorhatár, hogy itt csak felnőtt tartalom van, és ez még felnőtteknek is sokkoló
  • az Ustem oldal és fórum internetes körökben mint animés fórum terjedt el, animét 18 év alatt és 14 év alatt is néznek
  • ha valaki gusztustalan, sokkoló tartalmakat akar nézegetni, az bőven található máshol az interneten, nem hiszem, hogy ezt egy animés oldalon kell mutogatni

Úgy gondolom, hogy

• felelőssége van minden hozzászólónak, hogy milyen tartalmat linkel be ide, főleg, ha már 14 év feletti, de az alatt is
  • felelőssége van a törzsközösségnek, törzstagságnak, hogy milyen tartalmakat hagynak, hogy megjelenjen
  • kiemelten felelőssége van a moderátoroknak, hogy hogyan és mit moderálnak
  • emellett felelőssége van a fenntartónak és működtetőnek, hogy milyen tartalmak jelennek meg az oldalakon

A továbbiakban

• Felkérem zsozsot, mint fenntartót és a moderátorokat, hogy Xzone hozzászólása kapcsán hívjanak össze egy moderátori megbeszélést. Úgy tudom, hogy jóval előbb már volt egy megbeszélés, amiben megegyeztetek hogy a gusztustalan tartalmak nem lesznek hagyva, hogy megjelenjenek.
    Kérném, hogy legyen szó a fórum jellegéről, internetes megjelenéséről, a témáiról, valamint a moderátorok tevékenyéségről, feladatairól
  • Valamint ha a továbbiakban meglátok ilyen tartalmat moderáció nélkül, személyesen keresem fel zsozsot, és személyesen fogok vele beszélni a fórumról a témáiról és a moderációról

Ezt a moderátoroknak szóló topikba is beírom.

NLZ

[reserved]

Xzone

Quote from: NLZ on 2010-09-05, 19:22:14
[spoiler][/spoiler]

Erre minimum egy goatse-t kellett volna linkelned :D

Rounin

Nakedape

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Nakedape

nikici

Fazék

Pacific Sun Cruise liner in very heavy seas. Internal CCTV footage.
The impact of massive waves that struck a cruise ship during a storm off New Zealand have been revealed by CCTV footage posted on the internet.
http://www.liveleak.com/view?i=975_1283799588

Nakedape

Quote from: Fazék on 2010-09-09, 00:32:43
Pacific Sun Cruise liner in very heavy seas. Internal CCTV footage.
The impact of massive waves that struck a cruise ship during a storm off New Zealand have been revealed by CCTV footage posted on the internet.
http://www.liveleak.com/view?i=975_1283799588
hatalmas ereje van  a videónak, pláne ezzel a zenével!

Kvikveg

http://www.cbc.ca/documentaries/doczone/QE3D/index.html
Most leesett az allam.  :jee:
Es elso atfutasra syntax error volt az evszam meg a 3d film. Meg masodszorra is. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Moha

Nem semmi képsorok. Ahogy az asztalok csúszkálnak az kicsit vicces, de az, hogy a villás targonca is borul össze-vissza... :zomg:
Legalább a kamerák jól rögzítve vannak. :P

Nakedape

http://archivportal.arcanum.hu/maps/html/katfelm2b_google.html

Magyarország második katonai felmérése a neten, böngészhető

avagy hogy nézett ki a a lakhelyed 1800-as években

pl érd Ófalu- részének nevezéke jogos :D