Demashitaa! Powerpuff Girls Z

Started by Member, 2006-07-27, 00:07:35

Previous topic - Next topic

Melyik lányka a legszimpatikusabb?

Sortűz elé mindet
2 (6.5%)
Bubbles
1 (3.2%)
Buttercup
8 (25.8%)
Hülye vagy?! Mojo!!! :D
4 (12.9%)
Sortűz elé mindet
16 (51.6%)

Total Members Voted: 31

Member


Tudom, hogy nem sokan vannak oda a cuccért, tapasztaltam itt-ott, de mivel ez az anime is most fut Japánban, és szerintem közel sem rossz annyira, mint amennyire sokan gondolják, szerintem megérdemel egy topic-ot.

A történet nagyon egyszerűen indul, az egész világot egy hatalmas jégvihar pusztítaná el, ez ellen sürgősen bevetik a cukor miatt X-vegyszerből Z-vegyszerré alakult löttyöt, ami a jéghegyet elpusztítja, ám mellékhatásként a környéket beszennyezi fekete vagy világos fénnyel. A 3 világos fény megváltoztatja három átlagos japán kislány életét, ugyanis szuperhőssé vállnak, hogya fekete sugarak által befertőzött lényektől megvédjék a világot (pontosabban csak Tokyo-t). Ők név szerint Blossom, aki nagyon is érzi, hogy ő a főhős és az édességeknek sem tud ellenállni, Bubbles, akit a divatos ruhák hoznak lázba, ill. Buttercup, aki az előbbiek szokásaitól undorodik és inkább a sportban leli örömét.
Amennyit az elején megtudunk, hogy az egyik feketeség egy majmot talál el és belőle születik meg Mojo, aki várhatóan a legfőbb gonosz szerepét tölti majd be.


Az első rész meglepően fogyatékosra sikeredett, valahogy telepumpálták olyan erőltetésekkel, amitől mindenki a falra mászik, de már kezdik összeszedni magukat és néhol már-már egészen viccesnek nevezhető, de szokni kell, mert ez mégiscsak egy loli. Viszont a hangulata utánozhatatlan, nem is tudom leírni. Jó ismét gyereknek lenni.

INNEN minden letölthető, ami eddig kijött hozzá, az 5. epizód körülbelül jövő hét derekára várható subbolva, a japánul tudók már szombaton kereshetik a raw-ot (láthatóan TVripről van szó). A Doremi féle sub kissé lassan jön ki, de szerintem a Nihon TV-s is megbízható, habár az ő OP-fordításuk nem tetszik annyira.

Várhatóan 52 részes lesz, de dupla-epizódokba sűrítve.

Prof. William

Hát én még csak az első részt láttam, de mindt mondod az eléggé sz*r volt. Ezért én pillanatnyilag a "Sortűz elé mindet" opciót választottam. Persze változások még lehetnek, de nem hiszem hogy nagy várakozással/izgalommal fogom nézni ezt a animét, ha néha megnézek 1-2 részt.

Xaga


Member

Az az "ellenség együtt fagyizik a lányokkal" jelenlet nagyon nem kellett volna, valóban. :ejj: És valljuk be, Mojo és Blossom első küzdelme sem sikerült valami hű de komolyra, hiába volt olyan odaillő az aláfestő "zene".

XAGA: Jól mondod. Most is bealkotott, sohase próbáljon meg anya lenni. :lul:

Araki

Hát én az első két rész alapján úgy voltam vele, hogy ezt abba kellene hagyni. Csak aztán a harmadikban -végre- színre lépett Buttercup, aki megváltoztatta az egészet, és elkezdett tetszeni. És ez még nem elég! Mayumi Yamaguchi is ott volt egy mondat erejéig! Innentől kezdve úgy gondolom, hogy valamelyik gonosz karakter hangját fogja adni a közeljövőben, és már közöltem Member-el, hogy ezt -ha belehalunk, akkor is- VÉGIG FOGJUK NÉZNI!!!! De egyvalami viszont nagyon ingerel: Mojo.

Lythis

Sortűz elé mindet.
BTW Member: attól hogy ratyin van megrajzolva, és pisisekről szól, még nem lesz loli sztem. Az h a készülő Hounddog c filmben a 12 éves Dakota Fanning-et a forgatókönyv szerint egy jelenetben megerőszakolják, az már sokkal inkább.
Igen, ez egy off hozzászólás volt. Nyugodtan töröltesd, vagy szólj, és törlöm. :zen:

Member

#6
Nem fogom töröltetni, mert minek.
A grafikához annyit, hogy szerintem eléggé hülyén jönne le, ha kb. úgy néznének ki, mint mondjuk a School Rumble vagy más komolyabb anime karakterei.
Az, hogy pisiseknek szól-e, még kiderül, ha van annyi eszük, tesznek bele egy komolyabb hangulati váltást, vagy bonyolítanak a történeten.
Az már szerintem eléggé lolis, hogy Cartoon Network-ös cuccot vettek alapötletül és nyomtak bele a saját megvalósításaikból (pl. a folyamatos karikatúrák, ill. hogy az epizódok lazán, de összekapcsolódnak).

EDIT:
Még az foglalkoztat, hogy akkor most egymásután legyőzik az ellenfeleket, és addig nem jön az új, amíg a régi él, vagy összevissza lesz? Mert az, hogy már 4 része Mojo az ellenség és az 5.-ben is ő lesz, erre enged következtetni, pedig ez nem tenne jót a hangulatnak.
Ő szerintem csak a végén jelenik meg, de Őt még az eredeti sorozat jóval erősebb lánykái sem tudták megállítani, kíváncsi leszek rá, hogy mit ötölnek ki. Legközelebbre a Handabandát tippelem.

RE@L

Szerintem bőven elég az hogy reggel 7 és 10 között sugározzák a "helyi" Gyermekműsorok szektorban...

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Member

Lehet, pedig elég komoly lehetőségek rejlenek benne, de sok anime írásakkor semmi értelmes nem jut eszükbe. :ejj:
Itt nem arra gondoltam, hogy 10 rész múlva fejeket tépnek le vagy a Handabanda vezére megerőszakolja valamelyik lányt, hanem hogy pl.
[spoiler]a lányok kimenti Mojo-t az egyik epizódban a szorult helyzetből, innentől kezdve két részen keresztül mondjuk meg sem jelenik, aztán egy jóval erősebb ellenféltől (nem volt túl sok, egyedül Ő) ő menti ki a lányokat, de nem jön ki a dologból élve.[/spoiler]

Lythis

Nem azt mondtam, hogy pisiseknek, hanem hogy pisisekről.
A forrásból kiindulva nem tudom elképzelni, hogy bármi komolyat belevigyenek mondjuk.
A cartoon network alapból nem az a kultúrkör, itt nem divat a loli, szal szerintem amiatt pont nem az. Az gyakorlatilag egy adag kislányról szólt, mert húdearanyosak. Anno a CN-ön volt egy ilyen "what a cartoon" nevű összeállítás, ahol lenyomtak egy-egy részt valami alkotó egyik-egyik művéből. Ezekből nagyon nem volt sok, talán összesen olyan 10 különböző darab, és minden rajzfilmből csak egy rész. Ezek közül néhányból később sorozat lett (pl Dexters Lab, ppg, cow&chicken, sőt asszem a 2 stupid dogs is ott kezdte, meg még nemtom mi). Alapból nem azért készült, h loli legyen.
Plusz szerintem helytelenül használod a kifejezést.

Member

OFF:
Igen, emlékszem a "What a cartoon"-ra, a legújabb sorozattá váló alkotás a "Bátor, a gyáva kutya" volt asszem. A 2 Stupid Dogs viszont már alapból sorozat volt.
Előferdülhet, hogy helytelenül használom, először a Galaxy Angel-t hívta vki így és azóta is a hasonlóakkal kapcsolatban hallottam csak. (pl. Shiroi a JwiHnG-t hívta lolinak a grafikája miatt)

ON:
Függeltenül attól, hogy minden epizódot vidáman zárt az eredeti sorozat, nem volt mindegyik teljesen örömteli. Reménykedjünk, hogy 1-2 rész erejéig megpróbálnak bekomolyodni a vége felé.

Cheesy

Naneee. Ez ugyanaz, mint ami a Cartoon Networkön megy/ment, csak mangásítva? God save us...

Zsoltika88Csepel

Ja, ez teljesen olyan... :__devil: Bár azt régen szerettem. ^^""

Cheesy

Quote from: Zsoltika88Csepel on 2006-07-29, 13:25:06
Ja, ez teljesen olyan... :__devil: Bár azt régen szerettem. ^^""

Ebből a "rajzstílusból" nekem anno a Dexter's Laboratory tetszett. Elég minimal a grafika, de a PPG még ennél is alább adja. Néhol hányinger... :O

Member

#14
Szerintem meg az alapkaraktereket leszámítva teljesen más, de hagyjuk. Elvileg ma jött ki az 5. Raw, reméljük, hogy a subbolók nem csücsülnek a babérjaikon.

EDIT: Ha jól értelmeztem az előzetest, végre kiderülnek Mojo indítékai és talán lezárják egy időre a sorsát és jöhetnek a többiek.

ReLax18

Én vettem a bátorságot, és megnéztem az első részt. Mikor megláttam, hogy lesz egy ilyen anime, azt hittem, hogy eldobom az agyam. Úgy álltam neki, hogy biztosan rossz lesz, mert magát az eredeti sorozatot se kedvelem, és az anime úgyis csak túlozni fog ezen. De szerencsére komolyabb agykárosodás nélkül sikerült átvészelni, és az igazság az, hogy meglepődtem. Úgy gondolták, hogy dobjuk ki az eredeti történetet, és csináljanak egy új történetet (hogy keletkeztek, stb.), ami sztem jó változtatás volt (bármennyire is bugyuta volt a cukor meg a Chemical Z és a hirtelen jött hideg). Most a "pindúr pandúrok" nem tesók, és szuperhősök helyett "magical girl"-ök lettek :eek:. Mojo, a legfőbb gonosz a PPG-ből most egy idiótává degradálódott (legalábbis az első rész szerint), ami sajnálatos tény, szerintem ez a Mojo egy tragédia. Utonium prof. pedig kapott 2 segédet, bár valszeg több részt kéne megnéznem, hogy kiderüljön miért is van ez.
Amúgy nem tetszett, de valszeg csak azért, mert nem a korosztályomnak készült. Látszik, hogy az egész anime a kicsiknek szól, ők a célközönség. A sok bugyuta dolog, ami ebben a részben volt, egyszerűen rossz volt. Viszont az tetszett, hogy a sztorit átformálták a saját meglátásuk szerint...+ az opening is tetszett :smile:
De sajnos rossz volt a rész, és valszeg a sorozatot se nézem meg...
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

Member

Ha esetleg emlékszel az eredeti Mojo-ra, egyszer ő is lement tojást venni a boltba. :D
Megértem az aggodalmaidat a bugyutaságokkal szemben, szerintem mindent bele akartak adni az elején és nem jött le túl jól. De legalább adtál neki egy esélyt. Köszönöm. :)

Bishop

#17
én vlahogy nem tom megkedvelni ismerve az eredetit
a két legnagyobb csalódás
az hogy fegyvereket használnak de mojo még ígyis  leüti őket
mikor mondjuk erősebb ellenfelek is vannak
meg amit a professzorral műveltek

hozzá teszem csak az első részt láttam ezért lhet egy két dologba nincs igazam

Member

Mojo mindig hülyeségen csúszik el, engem csak ez zavar. Fegyverek... egy jojó?!! :eek:
Ő-t az eredetik semigen tudták megverni, érdekel, hogy itt mi lesz.

Member



Member

#21
Amúgy nem tudja valaki, hogy az OST esetleg mikorra várható? Kicsit unom, hogy a TV Size-t kell egész nap bömböltetnem. ^^'
Megpróbáltam feldolgozni az OP jelentéstartalmát, kicsit hülyén fordítottam, mert zavart, ha nem rímelt:
[spoiler=Kibou no kakera dalszöveg]
Had mondjam el ezt neked,...
Ne hidd, hogy okot ad rá, ha hallod, hogy nevess.
A legszebb mesét ezen a világon...

Miért kékek a fellegek,...
S a fák miért zöldelnek?
A napfény miért olyan ragyogó...

Ez teljesen érthető,...
Hogy szavakba csak nehezen önthető.
Még csak nem is szükségletek, mivel...
Kézzel nem érinthetőek meg.

ÉS MOST!

Vágyak nélkül, semmi sem teljesül,...
Mert az álmaid csak múlandó ábrándok.
Röpke ideálok helyett,...
Melyek könnyen születnek,...
Vannak a dolgok,...
Melyekre mindig is vágytunk.

Sírni szeretnél,...
Kérlek ne tedd,...
Vagy ha mégis,...
Töröld le a könnyeidet.
Hát a helyes kis arcod,...
Nem sokkal szebb mikor mosolyogsz?
De most had mondjak el neked mindent![/spoiler]
És egy kis csemege^^: OldSchool Ending

EDIT: Az ATW karbantartást rendezett, ezért itt van egy másik link:
http://rapidshare.de/files/28037687/Power_Puff.mp3.html

Xaga

Köv epizódban (6) Fuzzy Lumpkins lesz az a tanyasi rózsaszín szőrcsomó :)
Meg az a kiskirálylány :)

Member

#23
Juhéééééé!!!!!! :hopp: :hopp: :hopp: :hopp:

EDIT:
Ezen akkorát néztem :lul:

Member

Ha esetleg érdekel valakit:
http://users.atw.hu/jujdejo/PPG Z ED.zip
Az OP még keresem, de szerintem még ki sem adták. :frown:

Xaga

Quote from: Member on 2006-08-04, 12:55:39
Ha esetleg érdekel valakit:
http://users.atw.hu/jujdejo/PPG Z ED.zip
Az OP még keresem, de szerintem még ki sem adták. :frown:

Thank u.
Hol találtad?

Member

Valahol fent volt a torrent.
Remélem, hogy Nana nem csak a saját albumára pakolja fel a "Kibou no kakera"-t, hanem az is lesz így single-be. Meg a háttérzenék sem ártanának. -_-

Xaga

Quote from: Member on 2006-08-04, 13:52:03
Valahol fent volt a torrent.
Remélem, hogy Nana nem csak a saját albumára pakolja fel a "Kibou no kakera"-t, hanem az is lesz így single-be. Meg a háttérzenék sem ártanának. -_-

Jah, reméljük. Amúgy cool avatar :)

krezga

Amikor elöször meghallottam, hogy a karton netwörkös Powerpuff Girls-böl anime-t csinálnak, úgy döntöttem, ezt meg kell néznem, mert még annó imádtam ezt a sorozatot(még talán most is megnézném). Az első részbe belenéztem, és úgy gondolom, hogy egy esélyt majd tudok neki adni, ugyhogy felkerül a tervezettek listájára(és ha egy anime-t elkezdek nézni, akkor mindenképpen végignézem :D). Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy lesz-e olyan ember, aki nekiáll és lefordítja magyarra :D.
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Member

A céljaim között szerepel, de előtte a Jungle-t befejezem. Egye fene, legyen mellette. :D