Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Bishop

Szerintem Shinji van olyan szinten mint Shunshui majdnem olyan régóta kapitány mint Shunshui. A legtöbb mostani kapitány mondhatni újonc szóval ezen nem kell meglepődni. Aizen is elég keménynek mondható és nem hiszem hogy a hógolyónak köze van.

Chronus

A legtöbb harc kimenetele Bleach-ben sokkal inkább múlik a résztvevők tapasztalatán, képességein, és a kardjuk(resujuk) képességeinek mibenlétében, mint tényleges rpgs erő-sebesség-ügyesség közti eltéréseken...

Persze vannak kivételek (Zaraki - Nnoitra), de ugyebár ez affinitásból adódik.

Nehezebb itt két karaktert összehasonlítani mint más shounenben.
A Vaizardok technikailag lehetnek erősebbek mint Shunshui, de hobbit is győzött már le sárkányt.
Pusztán ennyi.

blackronin

Quote from: Chronus on 2009-09-15, 23:27:20
Képek:

[SPOILER]

[/SPOILER]

Starrk-nak nem valami jók az esélyei...  :eek:
Sajnos a kép alapján ez a támadás már komolyan megsebesíthette őt.

Meg látom, hogy nem gunblade-et kapott Starrk, hanem a töltényhüvelyekből jött elő valamiféle fénykard...
Nem néz ki rosszul, de a gunblade királyabb lett volna.

chilip

még 1 kép:

[spoiler][/spoiler]

[spoiler] :Kiraly:[/spoiler]

Lythis

blackronin

374: már lehet olvasni az onemanga-n.

Sajnos a fejezetről, a helykihasználáson és az art-on kívül, csak rosszat tudok mondani:
1. Számomra Shunsui képessége hülyeség, nem magyarázza meg megfelelően, hogy miért kéne ezzel nyernie Starrk ellen. Nem érzem a mögötte lévő hatalmas erőt.
Elég plotkai érzésem van.
2. Starrk "flashback"-ja van és kész. Van mondanivaló, de semmi olyan, ami méltó lenne hozzá.
Nekem Ichigo: "Én nem így akartam nyerni!" mondata ugrott be.
Kicsit erőltetett volt az egész.

Starrk még max. 1 fejezetet fog élni, nem hinném, hogy Kubo tovább akar vele foglalkozni.

NLZ

So lonely
I'm Mr. Lonely
I have nobody
For my own

I'm so lonely
I'm mr. Lonely
I have nobody
For my own

Lonely,
So lonely,
Mr. Lonely,
So lonely,
So lonely,
Mr. Lonely.
[reserved]

Christian

Azért mondjuk Starrkra kellett a 3 kapitány ami elég durca. Igazából azt sajnálom, hogy az espadaból senki se akart igazán élni, nem voltak ambícióik, ezért kiírhatóak voltak a sorozatból. Starrk karaktere viszont egész jó, meg ez a lonewolf dolog is egész ötletes így mostmár. Eddig nem volt miért élnie, aztán Barragan halála is felébresztette benne kicsit a bosszúvágyat. Kicsit olyan mintha későn eszmélne rá, hogy komolyan kellett volna vennie a harcot.

LuckyDingo

Kyouraku képessége mögött nem lehet érezni a hatalmas erőt... hát hogy a nudliba ne már? Az ilyen irányíthatatlan kétélű kard képességek a legdurvább erejűek általában.
Nem volt rossz, de az igaz, hogy Stark személyisége már nem fog változni. Kár érte.

Bishop

Nekem ami nem jött be az hogy gyakorlatilag csak megvágták egymást. Valahogy úgy érdekesebb lett volna ha a vágások csak a semmiből teremtek volna elő és nem így. Ennyi erővel stark dodgeolhatta is volna

Dub-zero

kezdem azt hinni, h a bleach-be visszaszivárog a fantázia. I mean shikai és van neki vmi értékelhető képessége. btw miss goldenweek ugrott be hirtelen az e heti ch olvasása közben :)
"a selfie szó az élőbeszéd XD-je"

Prof. William

Lol a végén a kérdés... It's over?

Ez mutatja hogy valószínűleg nem. :)

Chronus

Quote from: Bishop on 2009-09-17, 18:52:36
Nekem ami nem jött be az hogy gyakorlatilag csak megvágták egymást. Valahogy úgy érdekesebb lett volna ha a vágások csak a semmiből teremtek volna elő és nem így. Ennyi erővel stark dodgeolhatta is volna

+1. Én se értem, miért nem ez volt. A spoiler alapján ilyennek tűnt, aztán mégse.

Quote from: Prof. William on 2009-09-18, 00:37:58
Lol a végén a kérdés... It's over?

Ez mutatja hogy valószínűleg nem. :)

Nem csak ez. Shuhsui bankai se volt még, se Ukitake, se Vaiztard, és Starrk se mutatta még meg, hogy mi "mást" tud lőni. Kell még ott lennie valaminek amiért Primera.

Lythis

Ukitake-n átnyúltak, ha nem tévedek. Bár kétlem, hogy belehalt, de nem rémlik, hogy szerepelt volna azóta. Mindenesetre tippre legalább olyan tápos, mint Shunsui.
És külön jópont amiért végre újra látunk egy tápos Shikai képességet is, ami fel tudja venni a harcot egy espada-val (eddig legalábbis). Stark szerintem is tartogat még meglepetést, vagy legalábbis remélem, hogy előhúz még valamit a tarsolyából. Egyszerűen nem hiszem, hogy a primera-t tényleg ennyiből odébb lehetne tenni.
Az viszont érdekes, hogy Stark azt mondja, hogy olyan érzés volt, mintha a karját vágták volna le, holott nem is kapott mély sebet. Kíváncsi vagyok, hogy ez a többi vágásra is igaz-e, és hogy ez is része-e Kyouraku képességének.

Chronus

Quote from: Lythis on 2009-09-18, 01:23:43
Az viszont érdekes, hogy Stark azt mondja, hogy olyan érzés volt, mintha a karját vágták volna le, holott nem is kapott mély sebet. Kíváncsi vagyok, hogy ez a többi vágásra is igaz-e, és hogy ez is része-e Kyouraku képességének.

Szerintem arról volt szó, hogy habár a vágás tényleg olyan erős lett volna, de mivel nem volt annyi "szürke" Kyouraku testén, ezért a kard csupán egy ilyen felszínes sebesülést engedélyezett.

Lythis

Quote from: Chronus on 2009-09-18, 01:33:52
Quote from: Lythis on 2009-09-18, 01:23:43

Szerintem arról volt szó, hogy habár a vágás tényleg olyan erős lett volna, de mivel nem volt annyi "szürke" Kyouraku testén, ezért a kard csupán egy ilyen felszínes sebesülést engedélyezett.
Lehet, de a fehér-nél Shunsui elvben jó nagy sebet kapott be, és mégis áll.
Szerintem Stark nem feltétlen azért mondta a fehéret,mert tudta, hogy avval nagyot sebez, hanem mert abból láthatóan sok volt. Shunsui utána mondta csak el, hogy minél nagyobb a kockázata annak, hogy az téged is megsebez (tehát gondolom minél nagyobb mennyiségben van jelen rajtad is az adott szín), annál nagyobbat sebezhetsz az ellenfeleden.
A végén viszont Shunsui ledobta a mellényt - vagy mifenét - és feketére támadott. Stark haján és Hollow-hole-ján kívül mi fekete rajta? Mert a kép alapján ott ő is nagyot kapott.

Chronus

Quote from: Lythis on 2009-09-18, 01:43:43
Stark haján és Hollow-hole-ján kívül mi fekete rajta? Mert a kép alapján ott ő is nagyot kapott. [/color]

Semmi. De ha nagyot is kapott, korábban gyk keresztülszúrta, mégis még mindig áll. Ez ellen a faszi ellen inkább Yamamoto kéne egy krematóriummal egyenértékű pusztítással, nem vagdosások.

Lythis

Quote from: Chronus on 2009-09-18, 01:46:53
Quote from: Lythis on 2009-09-18, 01:43:43
Stark haján és Hollow-hole-ján kívül mi fekete rajta? Mert a kép alapján ott ő is nagyot kapott. [/color]

Semmi. De ha nagyot is kapott, korábban gyk keresztülszúrta, mégis még mindig áll. Ez ellen a faszi ellen inkább Yamamoto kéne egy krematóriummal egyenértékű pusztítással, nem vagdosások.
meglátjuk mit hoznak ki belőle Shunsui is erősebb, mint amilyennek alapból gondoltuk volna, ez szerintem nyílvánvaló. Lehet, hogy Stark is csak meg van lepve és még bőven tudna mit mutatni, de Shunsui sem ment még "all-out", és még csak nem is bankai-ozik.
Egyelőre megvárnám a következő chaptert, ott talán majd eldől, hogy mégis mennyit érnek egymás ellen. Nameg kiderül, hogy mégis hol vágta meg Stark-ot.

Junchi

Okké, lehet keresni a neten rólam képeket és kinyomtatni azt darts-tábla híján, de szerény véleményem szerint ez a fejezet egy nagy büdös nulla volt. Shunsui shikai = gáz! Eredeti, azt nem mondom, de azért WTFMÁR?! Egy csata kellős közepén nekiállnak a színekkel szarozni? "mondj egy színt!" "Wat?" "Csak mondj egyet!" "Hátööö... zöld?" *slash, leesik az ellenség gatyája, mert elszakadt a zöld színű hózentróger". Facepalm.gif... A másik: Stark flashback annyira erőltetett volt, hogy jajj. Imo baromira látszott, hogy gyorsan bedobott valamit Kubo, hogy neki is legyen pár morzsa a múltjáról, meg whatnot, de ez így baromi vérszegény volt. A fejezet végén pedig újabb slash, Starkból ömlik a vér. Ehh, nem mondom, hogy a primera meghalt, elvégre a legerősebb espádában imo több rejlik, minthogy kihulljon egy shiakitól, de... mindegy, jövő héten minden kiderül...

Dreamcleaver

Lehet, hogy hülye vagyok, de nem teljesen értem Shunshui kardjának képességét.

Minél nagyobb arányban van jelen a szín a harcoló feleken, annál nagyobbat sebeződik az ellen, de annál nagyobb a kockázat a szín hívójára is ugye? De ez a kockázat min alapszik? Úgy értem van rá egy % esély, hogy a szín hívója is sebeződik vagy mi? Szal ez egyfajta szerencsejáték?

A másik meg tényleg az aktuális vágások. Ha valaki bemond egy színt, akkor automatikusan lehet védeni az adott színű pontokat, szal gyakorlatilag magát helyezi hátrányba az ember.

Szal new & interesting Shunshui shikai képessége, de valahogy nem áll nekem össze, mintha nem dolgozta volna ki teljesen Kubo.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

LuckyDingo

Nem azért, de Stark múltja engem már rohadtul nem érdekel :D Akkora egy gáz karakter lett, hogy olyan nincs :)
A Farkasok hova tűntek? Vagy felrobbant mind és Kyourakunak már így utólag nem maradt? :D
Vagy a több ezer Cero/sec technika? A Pisztolyok? O.o Valami?

Meg ez a Cero-kard... hasonló ahhoz, amivel Ulqui robbantgatott. /nevét nem jegyeztem meg, mert lényegtelen/
Ez is csak azért kellett, hogy kardozni tudjon és meg tudjon "sebesülni"...
Mindegy.. neve kiderült, múltjából még úgyis látunk valszeg egy fél chapternyit, aztán szépen szétszedi majd valaki.  Komolyan azon lepődnék meg ha túlélné Stark a csatát..

Stark is on Zommaris level now XD Ez még változhat, de én már akkor is arra várok, mikor vágják le :S

Junchi

Quote from: LuckyDingo on 2009-09-18, 16:02:41
Stark is on Zommaris level now XD

Áh, meg is találtam, mi az, amit kifelejtettem az előző posztomból... ^^"

Member

Kardozás: Minek?! Azért lett Stark a námbörván, mert mielőtt előrántod a kardod, már ketté is lőtte a fejed. Erre lealacsonyodik az enemy szintjére? :ejj:
Engem a flashbackjében az bánt, hogy már megint a powa körül forog minden. Egyetlen kari nincs, aki nem erősebb akar lenni, nem az erőset/gyengét irigyli, vagy önmagát nem a legerősebbnek vallja?!

Most hogy írod, L_D, tényleg nem értem, hova lettek a farkasok, olvasás közben nem tűnt fel. :eek:

Chronus

Én azt mondom azután ítéljük meg a dolgot, miután már végleg vége a harcnak. Köv chapterben is simán előjöhetnek még a farkasok. Ez a fejezet is kb ha egy percet ha magába foglalhatott.

Annyi minden nem történt, hogy hirtelen Starrk nulla legyen, csak meglepte Kyouraku kardja, plusz ahogy én látom már kurvára elege van a harcból.

Ez így csak 2 chapter közti egyhetes rage mert éppen így állnak a dolgok. Aztán most is megint úgy fordulhat a kocka ahogy mindig is szokott.

NLZ

Quote from: Member on 2009-09-18, 16:46:58
Engem a flashbackjében az bánt, hogy már megint a powa körül forog minden. Egyetlen kari nincs, aki nem erősebb akar lenni, nem az erőset/gyengét irigyli, vagy önmagát nem a legerősebbnek vallja?!
Az egész Menos Grande fejlődés alapja, hogy a hollowka erősödni akarjon minden áron. Ha nem akar, szépen kihullik.
[reserved]

Chronus

Quote from: NLZ on 2009-09-18, 18:24:31
Quote from: Member on 2009-09-18, 16:46:58
Az egész Menos Grande fejlődés alapja, hogy a hollowka erősödni akarjon minden áron. Ha nem akar, szépen kihullik.

Nem csak a kihullás miatt. Ha nem esznek folyamatosan, visszaalacsonyodnak gillianná és örökre elvesztik a személyiségüket (+ a képességüket hogy fejlődjenek).

Vagy erősödnek, vagy "meghalnak". Ez a két lehetőségük van.

chilip

Bishop

Vagy VL, nem lehet tudni hogy mi hajtja őket pontosan, és kivételek mindig lehetnek.

Lythis

A menos grandék zabálnak, az Adjuchasok szintén, és erősödni akarnak. De hogy a VL-ek mit csinálnak, kell-e még zabálniuk, egyáltalán érdekli-e őket valami, azt Kubo még nem húzta elő a seggéből osztotta meg a nagyérdeművel..

blackronin

Egy újabb interjú szivárgott ki a legújabb anime/manga conon Japánban...
(keresd a BA-n, de azt hiszem, hogy a konkrét interjút ott sem írták le, csak a lényegét)
A lényege:
[spoiler]
1. A jövőről:
A mostani FKT arc befejtével újra jön egy TBTP arc féle cucc, tehát 10-15 fejezetes rövid flashback. Hogy az arrancarokról szól-e vagy folytatódik a TBTP szál, azt nem mondta el.
Utána jön viszont az a bizonyos Isshin arc... Ez 100 %. Kubo elmondása szerint körülötte fog bonyolódni a történet.
Nem visszaemlékezés formájában, hanem a jelenben.
2. Plot szempontból:
Mayuri felfedezése Szayel laborítóriumában NAGYON, de NAGYON fontos lesz a történet szempontjából. Sokat fog hatni az eseményekre.
És hogy kik lógnak a mennyezeten?
Rákérdeztek, hogy azok testek esetleg nem-e Dordoni, Cirucci vagy Luppi...
Amire Kubo nem válaszolt, csak rajzolt tovább...
Mert ugyebár kértek tőle egy helyben készült Ichi-Ruki képet.  :D
Nem kamu, itt a kép:

[/spoiler]