Bleach Manga (anime-nézőkre veszélyes spoilerekkel;) )

Started by Yakumo, 2006-07-31, 16:49:43

Previous topic - Next topic

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-10, 15:02:26
Jah én már érzem hoy Aizen-shikai bankai ellen az ellenszer az lesz, hogy majd Ichigo iszonyat kemény, már majnem Kenpachi szintű reiatsuval szétszakítja az illúziót XD

Ez; vagy akkora ereje lesz, hogy illúzió ide vagy oda, Aizen meg se tudja majd sebezni.  :_piszka:

Member

Aizen erősebb, mint az összes espada együttvéve, nem tud annyi XPt szerezni Ichi HMben, hogy leverje Aizent.

Chronus

Quote from: Member on 2009-10-10, 15:35:34
Aizen erősebb, mint az összes espada együttvéve, nem tud annyi XPt szerezni Ichi HMben, hogy leverje Aizent.

Őszintén megmondom én annak örülnék a legjobban, ha Shinji verné le Aizent a végén, mert Ichinek az ég világon semmi köze Aizenhez a főhős-főgonosz párosítást kivéve, és bízok Kuboban, hogy nem lesz idióta és ne Ichinek adja eme nemes feladatot a végére.

Ugyanakkor... mivel a Volume 41 lábjegyzetében található 3 képen az volt látható, ahogy Ichigo koponyás helyettes-shinigami jelvénye kettétörik és elég, az is megfontolandó, hogy Aizen valójában nem a főgonosz, és Urahara vagy SS kerül majd újra az előtérbe...

Minden esetre egy biztos. Ebből levonva Ichi hamarosan leváll SS oldaláról, aztán vagy a Vaizardokhoz csatlakozik, ahogy azt Shinji már foreshadowolta... vagy ki tudja merre viszi a szél...

De azoknak az időknek vége, hogy úgy teszünk, mintha Ichi elsősorban Shinigami lenne, és csak részben holow. A legutóbbi átalakulás, a narrációk már egyértelművé tették.

Member

Érdekes volna csata SS ellen, amikor már mindenki látta mindenki képességeit. Meg nem hiszem, hogy Aizennek lenne innen sok menekülési esélye (a rég elfeledett Pokol?), itt nem lőheti el mindenki a rejtegetett bankai-ját.

Chronus

Quote from: Member on 2009-10-10, 16:55:28
Érdekes volna csata SS ellen, amikor már mindenki látta mindenki képességeit. Meg nem hiszem, hogy Aizennek lenne innen sok menekülési esélye (a rég elfeledett Pokol?), itt nem lőheti el mindenki a rejtegetett bankai-ját.

Megzsarolhatja Yamát, hogy az adja neki a kulcsot, különben elpusztul a város. Így vérfürdő nélkül szépen besétálhat KR-be. Aztán Ichiék visszaérnek, Orihime felrezeli a halottakat, majd megjön Isshin és bevezeti Ichigot az egész történetbe ami a háttérben zajlik, esetlmég plusz infók Aizenről, vagy a királyról, vagy SS-ről. Majd Ichigo training session Vaizardokkal és/vagy apucival, és utcsó Arc: megdönteni a KR-be befélszkelt Aizen hatalmát.

Pont.

Member

Chronus

Quote from: Member on 2009-10-10, 17:16:20

És a legszebb az egészben, hogy Kubo nemrég mondta, hogy ezután jön egy mini-arc (sort of TBTP), és az az után következő nagyobb arcban főbb szerepe lesz Isshinnek.

...szóval még esély is van az egészre.

Lythis

Hol volt szó arról, hogy Yamának van kulcsa? És hol tartja? (egyáltalán akarjuk tudni?)

Pokol arc még valszeg elő lesz szedve.
Aizen vs Shinjinek én is jobban örülnék. Abban pedig csak reménykedni tudok, hogy Kubo nem rittyenti elő, hogy innen már minden shinigami szabadon Vaizardolódhat, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy lenne pofája bejátszani.
Úgyis elkerülhetetlen, hogy szüljön valamit a bankai mellé/fölé, és most, hogy lassan már mindenkinek van, és mindenkiét lelőtték,egyre kevésbé tudja majd halogatni... hacsak nem befejezi a mangát lassan, de amekkora fejőstehén, ezt egyelőre kétlem.

LuckyDingo

Várjatok, most Aizen megjátszaná azt a lépést, amit anno Shinjiékkel... hollowizálná az össze kapitányt FKT-ben.. végülis.. miért ne tehetné? Még nem jöttek rá, hogy történt ez anno :D

Chronus

Quote from: Lythis on 2009-10-10, 20:11:02
Hol volt szó arról, hogy Yamának van kulcsa? És hol tartja? (egyáltalán akarjuk tudni?)

Aizen pont azért akar sajátot csinálni magának, mert az egyetlen kulcs ami van az kézből-kézbe öröklődik a Captain Commanderek közt. Más szóval Yamma az egyetlen aki tudja, hogy hol van.

Lythis

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-10, 20:35:33
Várjatok, most Aizen megjátszaná azt a lépést, amit anno Shinjiékkel... hollowizálná az össze kapitányt FKT-ben.. végülis.. miért ne tehetné? Még nem jöttek rá, hogy történt ez anno :D
nem feltétlen neki kell ezt megtennie. Ott a hógolyó is erre a célra pl, ha visszacsórják Aizentől, stb...

Quote from: ChronusAizen pont azért akar sajátot csinálni magának, mert az egyetlen kulcs ami van az kézből-kézbe öröklődik a Captain Commanderek közt. Más szóval Yamma az egyetlen aki tudja, hogy hol van.
Erre nem emlékeztem, valamiért úgy rémlett, hogy az elveszett. Azt tudtam, hogy minden áron mészárlással akar újat, mert másképp körülményes. Tudnám, hogy hova siet annyira...

Member

"Aizen, the Key of Kings is... My bankai!!"
Amúgy nem arról volt szó, hogy Yamá-é a legelső zanpakto? Akkor viszont nem ő az első és egyetlen komcsi-tájcsó?

NLZ

Yamáé csak a legerősebb tűz alapú. Másról nem lehet tudni asszem.

Lythis, hoztak be már új erőt, ott volt Ichi SSJ3 módja. Valsz minden Vaizard tud ilyet. Meg aztán nem is láttunk még csomó bankájt.
[reserved]

LuckyDingo

Nézek nagyokat, hogy honnan szedtek dolgokat :o

A Kulcs Yamánál van? Ezt valahol mondták? :S Komolyan nem emlékszem...

Yamáé az első Zanpakto? Szerintem ilyen se volt. Viszont az fix, hogy Ő az első "kommcsi-tájcsó", hiszen ő alakította az egész Goteit anno.
---

De hogy az előtt mi volt, arról eddig semmi nincs. Voltak e natural Shinigamik? Vagy csak Yamamoto? /nem hinném, hogy egyedül volt/
Amíg nem volt Gotei 13, ki gyilkolászta a hollowokat? Egy csomó ilyen kérdést lehetne feltenni. És ide Kubo még bármit betehet... pölö Aizen storyát is.. XD Kiderülne, hogy egyidős Yamamotoval, csak elsajátította a Youth no jutsut.
Vagy ha nem ő a főhős: térjünk vissza az általam kedvelt "Urahara a leggonoszabb" találgatásra. Benihime mondjuk egy manipuláló képességgel bír és ő irányítja Aizenéket :D

NLZ

A kulcs Yamánál kell hogy legyen, hisz létezik már egy, és kinél másnál lenne, mint nála?
[reserved]

Member

LuckyDingo

Quote from: NLZ on 2009-10-10, 22:00:24
A kulcs Yamánál kell hogy legyen, hisz létezik már egy, és kinél másnál lenne, mint nála?
Bárki másnál? Nem ismert karinál? Valahol a Royal Guardnál, vagy ők is csak legendákból ismerik meg Yama is.. Akár Isshinnél is lehet Rukiában hógolyó volt.. Isshinben meg egy kulcs... végül is elfér.. meg ki keresné benne XD

NLZ

Azért a Royal Guákat nem legendából ismerik, legalábbis Yama tuti nem, max nem tálalja ki az összes részletet. A szuperjó tájcsókat oda sorolják át, aztán csak a király valagát védik.
[reserved]

LuckyDingo

Quote from: NLZ on 2009-10-10, 22:35:48
Azért a Royal Guákat nem legendából ismerik, legalábbis Yama tuti nem, max nem tálalja ki az összes részletet. A szuperjó tájcsókat oda sorolják át, aztán csak a király valagát védik.
Akkor olvasd el megint, mit írtam ::)

NLZ

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-10, 23:05:43
Quote from: NLZ on 2009-10-10, 22:35:48
Akkor olvasd el megint, mit írtam ::)
Nemakarom.
[reserved]

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-10, 21:48:42
A Kulcs Yamánál van? Ezt valahol mondták? :S Komolyan nem emlékszem...
[spoiler=ch223, p08][/spoiler]

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-10, 21:48:42Viszont az fix, hogy Ő az első "kommcsi-tájcsó", hiszen ő alakította az egész Goteit anno.

Nem a Gotei-t alapította, hanem a jelenlegi Shinigami Akadémiát, ami ma shinigamikat képez, és Kyouraku meg Ukitake voltak ez első tanítványai akik kapitányok lettek erről az általa alapított akadémiáról. Hangsúly az "általa alapított"-on azért, mert Unohana kapitány volt már azelőtt is, Kyouraku és Ukitake is sempai-nak hívja, fosnak is tőle rendesen.

Egyébbiránt Yamma fenti mondata, hogy a kulcs commanderrről commanderre száll is megerősíti, hogy voltak SS-nek korábbi commanderei is, meg korábbi korszakai amikről még nem tudunk. Csak Yamma és Unohana össz azok akik megmaradtak abból a generációból mára (jelen tudásunk szerint).

Nyilván voltak háborúk, SS is tönkrebaszódott meg újraalapult egyszer-kétszer, nyilván voltak más kormányzati formák, lehet régen a király is SS-ben volt, biztos voltak barbárabb időszakok (ezt megerősíti, hogy a mód amivel most Aizen kulcsot akar csinálni az a mód ahogy anno SS az első kulcsot csinálta), de SS volt, shinigamik voltak, valószínűleg mióta csak emberek vannak és halnak, ami azért egy elég nagy idő intervallum.

LuckyDingo

Ahaaaa... :D De nincs Yamánál a kulcs. Csak tudja, hogy elvileg ott van, ahova mondta neki az elődje XD

A többit meg jó tudni XD nem emlékeztem már rá ilyen részletekben. :D

De ha Unohana ilyen imba, akkor mutathatna már valamit..  :S

NLZ

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-11, 01:18:58
Ahaaaa... :D De nincs Yamánál a kulcs. Csak tudja, hogy elvileg ott van, ahova mondta neki az elődje XD

A többit meg jó tudni XD nem emlékeztem már rá ilyen részletekben. :D

De ha Unohana ilyen imba, akkor mutathatna már valamit..  :S
Kiderül, hogy Aizen Unohanának dolgozik.
[reserved]

Chronus

Quote from: LuckyDingo on 2009-10-11, 01:18:58Ahaaaa... :D De nincs Yamánál a kulcs. Csak tudja, hogy elvileg ott van, ahova mondta neki az elődje XD

Same shit. Yamma megmondja neki a locationt cserébe a városért. Aizen odamegy. SS meg utána.
Most hogy belegondolok, mibe fogadunk, hogy a kulcs Hell-ben lesz elrejtve?

Aztán meg is van a plot a következő évadra. Havermentés helyett most Race for the Artifact of Doom.

Én

Quote from: Chronus on 2009-10-11, 03:24:10
Most hogy belegondolok, mibe fogadunk, hogy a kulcs Hell-ben lesz elrejtve?
Nem hiszem, elméletileg SS-nek nincs oda sok fennhatósága csak oda tud küldeni rosszfiúkat, aztán nem biztos kényelmes lenne nekik ott eldugni valamit aztán a fél poklot végigbunyózni érte, ha ugyan nem találja ott meg valami. Persze kérdéses, hogy Kubo mit talál még ki, hogy mi lakik a pokolban. Lehet hogy összegyűlik aizen meg a sleppje, a gotei 13 prominens személyiségie, meg a south parkból a sátán, és akkor jöhet a nagy Battle Royal. :D

Lythis

Hellbe nem a shinigamik küldik a hollowkat, azok oda kerülnek, ha túl mocskosak. Elvben azok kerülnek oda, akik nem csak hollow-ként, de életükben is rohadt szemétládák voltak, vagy mi (azok, akik azok a hollow-knak, mint a hollow-k nekünk, vagy mi... ::) )
Szóval nem hiszem, hogy egy shinigami döntésén múlna, hogy ki kerül oda. Pláne, hogy elég tápnak hat, nehogymár az utolsó láma shinigami is oda tudjon száműzni a saját belátása szerint bárkit.
Egyébként ha emlékeztek rá, akkor elvben a shinigamik amikor megölnek egy hollow-t, akkor megtisztítják a lelkét, hogy az visszakerüljön a körforgásba, vagy valami ilyesmi. Betenne, ha az egész espada ott állna SS-ben, hogy "Sup bitches?" amikor visszamennek :D (bár egy Adjuchas vagy egy Vasto Lorde már nem kifejezetten egy lélek, de ez részletkérdés). Igazán az érdekelne, hogy ez az Espada esetén azért nem volt így, mert ők annyira mégsem voltak gonoszak, mint lehettek volna, vagy azért, mert HM-ban cseszik megjelenni a hell's gate vagy szimplán természetüknél fogva az összegyúrt Hollow-kra nem hat a cucc, mivel effektíve nem is léteztek élő személyként soha?

Az érdekel még, hogy honnan szereznek zanpakuto-t? Ha jól rémlik, akkor mindenkinek "lesz saját", de asszem Chronus írta korábban, hogy Hitsugaya-nak pl adták. ("Csókolom, kérnék egy mocskosultápos illúziós lélekaratót! Boccs fiam, azt Aizen elvitte múlthéten, mit szólnál egy fagyisárkányhoz?")

Dreamcleaver

A shinigami seal csak a hollow formában elkövetett bűnöket törli el. Ha valaki emberként követett el kirívó bűnöket, akkor auto a Pokolba kerül a megtisztítás után.

Ettől függetlenül a kulcs lehet a Pokolban, hiszen szinte semmi info arról, hogy a hely kinek a fennhatósága alatt van, és milyen a kapcsolata a shinigamikkal. De tuti, hogy Ichigo majd jól elbeszélget vele a közeljövőben.  :D

Lythsi: WTF!?! Hitsugayának nem adták a Zanpakutou-t. Épp azért ment el shinigaminak, mert majdnem halálra fagyasztotta az öreg mamácskát a túlcsorgó reiatsujével, amit nem tudott kontrollálni.

Az Espada-Pokol kapcsolatot meg már én is kérdeztem korábban. Erre valaki azt mondta, hogy a Gillianné váláskor megszűnik a hollowk eredeti személyiségw, és új alakul adjucas-szá. Sztem meg egyszerűen egy k*rva nagy lyuk a lore-ban.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Quote from: Dreamcleaver on 2009-10-11, 14:24:14

Lythsi: WTF!?! Hitsugayának nem adták a Zanpakutou-t. Épp azért ment el shinigaminak, mert majdnem halálra fagyasztotta az öreg mamácskát a túlcsorgó reiatsujével, amit nem tudott kontrollálni.

Az Espada-Pokol kapcsolatot meg már én is kérdeztem korábban. Erre valaki azt mondta, hogy a Gillianné váláskor megszűnik a hollowk eredeti személyiségw, és új alakul adjucas-szá. Sztem meg egyszerűen egy k*rva nagy lyuk a lore-ban.
Nekem sem tiszta, és ha figyelsz, akkor jól arra hivatkoztam, hogy itt olvastam. Én meg voltam győződve róla, hogy mindegyiknek egyszerűen "lol lesz", amikor shinigamivá érik.
Aztán azokat kategorizálják típus és erősség szerint - mondjuk az is érdekelne, hogy ezeket ki bírálja el. Azt tudjuk, hogy egy új kapitánynak kötelessége bemutatni a többieknek - legalábbis yamáék utalnak rá aizennél, hogy dehát neki víz típusú, vagy milyen van, aztán ő meg közli, h "lolno, shikai'd".

Az nem lyuk a lore-ban, hanem KUBO. Majd erre is szül valamit egyik reggel a wc-n. Merthogy a zanpakuto eltörli a hollow-k bűneit, és azok visszakerülhetnek a mittoménhova. Eternal damnation, blahblahblah. De ha már egyszer leszögezték, hogy a menos grande-k is hollow-k akkor azoknak nincsenek bűnei? Pláne az adjuchasoknak, és onnan fölfelé, ahol már kifejezett személyiségük is van?! Vagy azokba nem kötnek bele, mert azok nem verik az embereket, mert el vannak foglalva avval, hogy a többi hollow-val mossák fel HM-t?

Chronus

Quote from: Lythis on 2009-10-11, 14:15:16
Az érdekel még, hogy honnan szereznek zanpakuto-t? Ha jól rémlik, akkor mindenkinek "lesz saját", de asszem Chronus írta korábban, hogy Hitsugaya-nak pl adták. ("Csókolom, kérnék egy mocskosultápos illúziós lélekaratót! Boccs fiam, azt Aizen elvitte múlthéten, mit szólnál egy fagyisárkányhoz?")

Szerintem a Zanpakutok extradimentionális létformák akik kiválasztanak maguknak egy Shinigamit a sok közül, akiben látnak potenciát, és rá ruházzák az erejüket. Hitsugaya kardja két ürgéhez kötötte magát egyszerre. Ezért SS az egyiket kinyírta. Mer miért ne.

Fogd fel úgy mint akármelyik x-edik szimbiotikus kapcsolatot akármelyik y-odik sci-fiből.
Csak itt a szimbiota nem materiális létforma, sokkal inkább egy "szellem", vagy magasabb létforma, vagy ilyesmi, aki csak az embereken (shinigamikor) keresztül tud behatni a világba.

Dreamcleaver

Sztem meg a zanpakutou-k a host "lelkéből" születnek. Ichi pl Rukiától kapta a shinigami erejét (mármint jelenleg ezt tudjuk, de sztem inkább csak felerősítette Ichi szunnyadó reiatsujét), de mégis két külön személyiségű zanpakutou-juk van.

Már csak azért is gyanítom ezt, mert mikor a shinigamik megkapják a zanpakutoujukat még abszolút nem erősek és fejlettek. A zanpakutou személyiségének megismerése az egyik alap pillére a további fejlődésnek. Nem tudom, hogy tápos extradimenzionális lények minek kötnél magukat valami zöldfülű kis senkikhez.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS