MKV és OGG konverter to AVI

Started by Nexxuss, 2006-09-08, 01:14:49

Previous topic - Next topic

Manitu



Mr.Macintosh

Quote from: Manitu on 2007-03-09, 18:31:10
Kábé ugyan úgy :rolleyes:
Na de komolyan hogy működik AlltoAVI?

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Mr.Macintosh on 2007-03-09, 19:32:39
Quote from: Manitu on 2007-03-09, 18:31:10
Kábé ugyan úgy :rolleyes:
Na de komolyan hogy működik AlltoAVI?
Na de komolyan, Selmo linkjén ott van a SUPER leírása (de adok közvetlen linket hozzá: http://forum.videohelp.com/images/guides/p1608146/basicsuperguide.pdf), az AlltoAVI meg kb. ugyanúgy működik.
Ha ennyi információ alapján nem boldogulsz vele akkor inkább keress valakit aki megcsinálja helyetted mert a végén még elrontasz valamit.

Member

Hmm, lehet, hogy ez a Super úgy konvertál wmv-t, hogy nem csúszik a hang...? Otthon meg kell néznem.
Az AlltoAvi Guide-ot valami fan csinálta (vagy miért másért lenne az ikon Victoria a Hellsingből? :D), szóval nagyon nem bonyolította túl. ;)

Manitu

AllToAvi tulajdonképpen egy gui az mkvmerge-hez, meg pár hasonló jellegű hasznos kis progihoz. Semmi mást nem csinál, mint hogy a beállított paraméterekkel elindítja a megfelelő programot.


Selmo

Super meg ugyanez mencoder/ffmpeghez. :D Csak ez valamivel barátságosabb felületű, mint a MeWiG, na és nem álltak le vele.

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Van egy ilyen DVD Santa nevű progi, ami megspórolja a sok hely- és időigényes tömörítgetést, ha az ember dvd-t akar csinálni mkv fájlokból, azonban dvd-nél nagyobb felbontású mkv-t nem visz. A Kemonozume pedig 1200*...-ben van meg f1p-ről és h.264 kodekkel kódolt. Van vajon olyan progi, ami már ezzel is elbánik?
Jó lenne az aviba kódolás is elvileg, de amennyi asztali dvd lejátszó, annyiféle probléma (feliratok, kockázás, ha nem elég friss a lejátszó kodekje vagy nem szereti az avi kódolását stb), úgyhogy én még mindig a good old dvd formátumot (VIDEO_TS) szeretem, és mkv-t is olyanba szeretnék kiírni, anélkül, hogy baszakodnom kellene a feliratok égetésével (úgyis csak a default japán hang-angol felirat érdekel).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo


A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Nemtom, szedek egyet, megnézem.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Basszus, szarakodok itt a filmkonvertálók letöltögetésével, hogy mkv-t és ogm-et avivá varázsoljak, meg kodekeket frissítgetek meg audioformátum-konvertáló programokat t.rrenetek, közben meg az ingyenes beépítettkodekes mplayer egyből avit csinál az mkv-ből, feliratostul, audio sávostul, mindenestül... :Kiraly: (Igaz, kétszerakkora lesz így egy epizód anime mérete, de legalább nem szaggat és kényelmesen is tudom nézni, nem csak a gép előtt, vacak fekete színmélységű tft-n stb).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo


A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Én ezt használtam, és remekül bevált :cool: :
http://forum.videohelp.com/viewtopic.php?t=268844#2
Meg egyébként is, milyen arcos már dos-os ablakban parancssorokat begépelni! :Kiraly: Tiszta retró feeling. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

gr33n

Újra segítséget szeretnék kérni. Szokás szerint VirtualDubMod-al szerettem volna átalakítani animét avi-ba. De már az első lépésnél megakadtam. Mikor behúzom az mkv-t akkor kisebb töltés után azt írja ki hogy "Only handle [S_TEXT/] subs for the moment". Ez nem is lenne nagy gond ha behozná a filmet. A probléma az hogy itt aztán készen is és nem csinál semmit. Ilyen már előfordult párszor de gondoltam hátha tud valaki tippet adni. Nem lehetne valami más programmal kiszedni a feliratot hogy behozza a VirtualDubMod is, vagy valahogy ezt a hibát nem lehet elkerülni?  :comp:

Manitu

Vdub kábé semmit nem tud. Formázott softsubtól hanyatvágja magát, olyat soha nem fogsz vele betölteni. Különben is régi, elavult. Használj mkvtoolnixot, azzal szét tudod szedni, a darabokkal már boldogul vdub, ha mázlid van, és valami régi formátumban van a többi része.
Mencoderrel, vagy ha ragaszkodsz a guihoz, akkor mondjuk River past video cleanerrel közvetlenül is tudsz konvertálni.


Member

Olyan problémám van, hogy adott a KnJ3.mkv raw és nem tudom avisítani. Próbáltam VDubmod-dal, ami "||||" formátumnak véli és nem olvassa be, Super vmiért nem indult el, mkv to avi-t 52 perc után lőttem le, mert nem produkált semmit, alltoavi folyamatosan hibákat jelzett, MPlayer-mingw32-1.0pre8 pedig azok nélkül futott le, mindketten végül elfelejtették rákódolni a videót és kaptam egy 220 MBos audiót, RiverPast esetén beáll az első képkocka és Game Over. mkvextract valszeg szétbontaná, de szeretnék változtatni a kódoláson/méreten. Valami tipp?

Próféta

Az mplayer 1.0pre8 a 2006. júniusi verzió :)
Semmit nem ígérek, de hátha egy újabb (rc2-es) mencoder-rel jobban megy.

Member

Parancssorba
"C:\Program Files\mplayer\mencoder.exe" "c:\video\video.ogm" -oac mp3lame -ovc xvid -xvidencopts pass=1 -o "c:\video\videooutput.avi"
ez a sor megoldotta, de vagy 1 órán át szenvedett vele, és ahol hibát jelzett, ott pár secre beáll a kép. :/