Main Menu

Death Note /Spoiler!/

Started by Sancho, 2006-10-08, 02:19:09

Previous topic - Next topic

minuszmiki

#1410
Quote from: Member on 2007-06-29, 22:15:49
A befejező képsorban nagyon tetszett, amikor
[spoiler]L megjelent.[/spoiler]
Nálam ott kicsit "GAY!" fílingem volt, de végülis belefért. A többivel nagyjából egyetértek, bár ha Ryuk a helyszínen beleírja Light nevét a DN-jébe (mint a mangában), nekem is jobban tetszett volna. Összességében azért elég jó anime ez, mégha a második felét kicsit össze is csapták.

edit:
Quote from: Kvikveg on 2007-06-29, 12:51:56
Quote from: Kvikveg on 2007-06-24, 15:19:28
Valaki pmezze mar el nekem a t*rrentek cimeit, 29-es resz es folotte. Gondolom Kuro-Hanat hasznaltatok. A 36os megvan, de a 35os mar nem volt fent nekik. Koszi.
Valaki nem tudna nekem elhozni meetre? Nem jott le.
Batch torr3nt az összes részhez, ebből ki tudod venni magadnak, ami kell.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kraivan

Azt eddig elmondhatom, hogy a Death Note után minden más animenek valahogy gyenge a rajzolása. Szal grafikailag kiemelkedőnek minősíthető.
Az első 25 rész a Kira vs L párbaj hatalmas volt. A zseni és a kis autistaszerű (nem jut eszembe annak mia  aneve. Az autisták szocializáltan nagyon gyengék, de ezek az emberek képesek meglenni emberek között, bár mindenki furcsállja őket) harca.
A két utód valahogy gyengének tűnt. A kettészedett L képe jutott róluk eszembe. Így várható volt, hogy csak közös erővel tudják megtalálni Kirát. M utolsó felvonása legalább jó volt. Volt megjelenés (végre nem valami agyongányolt ruhban volt), valami értelem is sugárzott a fejében, és leszokott a csokiról arra az időre.
Light meg végre megérdemelte amit kapott.
Bár a spoilereket olvasva, a manga befejezése jobb lett volna.
Viszont kár hogy volt egy csomó DN szabály amivel semmit se csináltak. Talán lesz egy DN Middle Ages, hogy bemutassák?  :lol:

Amúgy nagyon jó sorozat lett. Még kijön az a pár magyar felirat, és archiválom is.

Liquid Snake

Na én is túl vagyok rajta. Azt akartam, hogy haljon meg Light mert mikor meghalt L nagyon megutáltam de aztán mégis szorítottam neki. Ez már nem olyan volt mint az előző harc részemről, hogy vagy Light-nak vagy L-nek szorítok mert túl egyértelmű volt h N le foglya győzn. DE  ETTŐL FÜGGETLENÜL még mindig a legjobbak között van ez az anime.A történet meg minden egyszerűen jó. :) A Grafika is nagyon jó volt a 37 rész alatt. Mindig bennem volt az a Darkos érzés  :hehe: Végül is sajnálom h Light meghalt de jobb volt a befelyezés mint a mangában. Ryuk-ot nagyon jól megcsinálták a 37-ik részben. 1 szó mint 100 örök favorit marad ez az anime!!!

Member

Viccesebb lett volna, ha a 25.-ben Light hal meg és jön egy új idióta L ellen? :)

Soul

#1415
Látom itt többségben vannak a Light utálók.Én örültem neki hogy az animében megadták neki a tiszteletet.Amiket elmond a 37.részben Light sztem igaza volt, el lehet mindennek mondani, de jót akart, csak az út volt hozzá kegyetlen.És azért lett sztem ilyen vége, mert ha nem hal meg Light a sok L fan megy cry-olni  :smile:.Ez a fake-fakeje dn kicsit zavaró "megoldás" volt valóban.Összeségében örökké helytálló anime a Death Note, és tényleg örülök annak hogy volt szerencsém végig nézni.

U.i: itt egyedül csak én szedtem béres cseppet?  :smile:

minuszmiki

Nem, Light szerintem is jó szereplő, bár L és Light párosának harcában azt sem bántam volna, ha L nyer, viszont a szerencsétlen utódainál Light egyétrelműen sokkal nagyobb elme és eredetibb karakter.

Dreamcleaver

Eredeti? Csávó hatalomhoz jut, és Istennek képzeli magát. Sztem inkább tucatjellem.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

minuszmiki

Tiszteletben tartom a véleményedet. :D

Dreamcleaver

Na ne mááár! Csak egy pici flame-t! Légyszi!  :rotfl:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

minuszmiki

#1420
Legyen. :D
Quote from: minuszmiki on 2007-07-01, 01:02:00
L szerencsétlen utódainál Light egyétrelműen sokkal nagyobb elme és eredetibb karakter.
Near-nek és Mellonak gyakorlatilag nem jutott idő a jellem kidolgozására. Near gyakorlatilag egyetlen jellemvonása, hogy csavargatja a haját, Mello meg csokit zabál. Az egyik nagyjából hagyományos eszközökkel igyekszik elkapni Kirát, a másik alvilági eszközökkel dolgozik, kb. ennyiben ki is merül a személyiségük bemutatása. Lightnak viszont ismerjük az indítékait, reakcióit emberi problémákra, (N és Mello esetében ilyenek elő sem kerülnek). Főleg az első 25 részből megismerjük jellemét is, persze az sem sokkal bonyolultabb, mint a másik kettőé. Asszem ennyi. :D

edit: Mondjuk Light eredetiségét ez nem támasztja alá, de azért kidolgozottabb karakter. :)

Dreamcleaver

Ha Near és Mello esetében "nem kidolgozott jellem" alatt azt érted, hogy a történet alakulása során nem tudunk meg róluk eleget, akkor egyet értek veled, de ez nem az ő jellemhibájuk sztem.  :D Én alapvetően jó ötletnek tartom, hogy Near és Mello külön külön jóval "gyengébbek" L-nél, de együtt kitesznek egy L-t. Ha nem siették volna el/fogytak volna ki az ötletekből a sztori végére, sztem ütős befejezést lehetett volna csinálni. Mello-val, amit tettek az szégyen. Nem nagyon kedveltem a karaktert, de azért ennél jobb szerepet is oszthatttak volna neki. Teljesen hülyére vették a végére, míg Raito lett a szuperintelligens karakter, aki gyak meg tudja jósolni a jövőt. Ezért is tűnt még tökéletlenebbnek a vége sztem. Raito annyira jól keverte a paklit (soke esetben a szerencse segítségével), hogy a végső leszámolásnál Near módszerei még hiteltelenebbnek tűntek, mint amilyenek valójában voltak. Near-t és Mello-t elsiették, ezzel szemben Raito karakterét túlspirázták a végére. Az utolsó pár részben sztem már semmi pozitívat nem lehet találni benne. Már mindenkit potenciális ellenfélnek tekint, élvezi, ha eltehet valakit lábalól, bárkit feláldoz a saját érdekeiben, és kicsit túl erőltetettek voltak a "Just as planned" vigyorok is. Rohadt kis g*ci lett a végére Raito, aki iránt még szánalmat sem éreztem.

No offense.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

minuszmiki

Ez egyáltalán nem offense, nagyjából én is így gondolom, valóban nem az ő hibájuk, hogy a készítők elhanyagolták őket, a történet második fele már a mangában sem tetszett annyira, az animében ráadásul még össze is csapták kicsit. Az első felében, amíg L élt, kaptunk magyarázatot arra, hogy Light vagy L miből jön rá arra, amire épp rájön, milyen ötlettől vezérelve cselekszik úgy, ahogy cselekszik. Ez hiányzott nekem a második feléből, Light gyakorlatilag jós, N meg Mello pedig egy parafenomén szuperelme, mindenféle magyarázat nélkül.
A végére Light csakugyan teljesen elveszíti az emberi vonásait, amit egyébként indokol az, hogy L halálával nincs vége a sztorinak. Nem hiszem, hogy számított arra, hogy miután óriási harcok után legyőzi a főellenséget, jön valaki a semmiből, aki mindent tud és újra kell kezdenie a küzdelmet. Ezek után lehet nekem se maradna türelmem, hogy elegánsan és megfontoltan végigcsináljam megint. Nem mintha adódna ilyen lehetőség az életemben persze. :)

Member

Inkább az zavart főleg, hogy már nem a "világmegmentő", hanem a "menekülő" Light volt a főhős (furcsa, én éppen keveseltem a szerepeit, egyáltalán nem éreztem azt, amit az elején, hogy "mindenki ellenem van"). A végén szerintem helyes volt, amiket mondott, kivéve a "csak én tudom megcsinálni", elfelejti, hogy helyettesíthető. De ha már előkerült, hogy ő tucatjellem, akkor kérnék egy olyan animekarit, akinek szakasztott belső mása nem fordult elő  tucatnyi másik műben. Inkább csak "egyszerűnek" nevezném, nem akar nőt, nem gyűjt mellette bélyegeket, a baseball meccsekért sem őrül meg, nem, ő csak "világjavítani" akar. Hülye kamasz. :)

A végén nekem úgy tűnt, hogy amikor már tudta, hogy nincs tovább, talán meg is bánta az egészet, beindultak a "mi lett volna ha" áramkörök arról, ha normális emberi életet élt volna.

Kvikveg

Jöjjön már le, jöjjön már le az utolso par resz. Grrrr.
:haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Azon gondolkozom, hogy mi történt volna, ha belehozzák az animébe a manga előtt megalkotott egykötetes mangában szerepelt "Death Eraser"-t, mellyel ha kiradírozod a DN-be írt nevet, akor az illető feltámad (a mangában ez a szerepeltetés egy irónikus humorforrás is volt, lehetséges, hogy pont ezért nem tették bele az animébe, pedig alapos átgondolással szerintem frenetikus fordulatok lehettek volna /pl. L kiderítette volna a Death Eraser-t, majd a halála után úgy intézte volna az eseményeket, hogy később feltámadhasson és jól keresztbe tegyen Lightnak - habár akkor Light sem hozta volna fel Higuchi elkapásánál a DN létezését, mert akkor a Death Eraser létezése is kiderült volna, úgy pedig igencsak komoly bajok adódhattak volna neki - húha mennyit lehetne ezen így agyalni  :smile:/).

Dreamcleaver

Utána meg jöhetne a kombinált "Fake Death Ink". Egy spéci tinta, ami egy idő után eltűnik a DN-ből, így csak átmeneti halált okozva. Aztán meg kiderülne, hogy a DN füzetek az egy set. Ha összeszeded mind a 10-et és egybefűzöd őket, akkor tudod használni a shinigami szemet az életed megfelezése nélkül. Ha pedig a  "Shinigami's Bane" nevű ősi ereklyével (Buddha csontjaiból faragott toll) beírod egy shinigami nevét a DN-be, akkor meghal. És így tovább, a végtelenség tárháza ez a sorozat...-_-

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

#1427
Quote from: Dreamcleaver on 2007-07-01, 16:33:49
Utána meg jöhetne a kombinált "Fake Death Ink". Egy spéci tinta, ami egy idő után eltűnik a DN-ből, így csak átmeneti halált okozva. Aztán meg kiderülne, hogy a DN füzetek az egy set. Ha összeszeded mind a 10-et és egybefűzöd őket, akkor tudod használni a shinigami szemet az életed megfelezése nélkül. Ha pedig a  "Shinigami's Bane" nevű ősi ereklyével (Buddha csontjaiból faragott toll) beírod egy shinigami nevét a DN-be, akkor meghal. És így tovább, a végtelenség tárháza ez a sorozat...-_-

:lol: easter egg ultimate pen - a használója DN-nek vki nevének leírása után 40 mp-ig röfögve fingik, Mello biztos jól szórakozott volna vele...

Solid Snake

#1428
Quote from: Dreamcleaver on 2007-07-01, 16:33:49
Utána meg jöhetne a kombinált "Fake Death Ink". Egy spéci tinta, ami egy idő után eltűnik a DN-ből, így csak átmeneti halált okozva. Aztán meg kiderülne, hogy a DN füzetek az egy set. Ha összeszeded mind a 10-et és egybefűzöd őket, akkor tudod használni a shinigami szemet az életed megfelezése nélkül. Ha pedig a  "Shinigami's Bane" nevű ősi ereklyével (Buddha csontjaiból faragott toll) beírod egy shinigami nevét a DN-be, akkor meghal. És így tovább, a végtelenség tárháza ez a sorozat...-_-

I sense strong sarcasm.  :__devil:  :ejnye:

[spoiler=bizonyíték, hogy nem hülyeséget beszéltem]"Death Eraser" from Death Note One Shot[/spoiler]


Magma

Wow.  :eek: Itt hány éves Light?  :szemuveges:
Men are supposed to forgive women's lies!

Solid Snake

Quote from: Magma on 2007-07-01, 21:10:03
Wow.  :eek: Itt hány éves Light?  :szemuveges:

A Death Note - One Shot főszereplője nem Light, hanem egy 13 éves kisfiú, Kagami Taro. Külön poén és érdekesség, hogy a srác meglehetősen hasonlít  a gyerekkori Mikami Teru-ra, ráadásul a neveik is összecsengenek valamennyire (Kagami Taro - Mikami Teru).

Akiket érdekel a Death Note készítőinek kezdeti elképzelései egy kötetben, azok INNEN szedhetik le a mangát.

LuckyDingo

Kijött valami DEATH NOTE Kouryaku Manual Page 1-37 RAW a saiyamanon.. Hogy ez mi, azt nem tudom, de bene van hogy Death note XD Ez valami összegzés, vagy lezárás vagy valami ilyesmi? :P

Kvikveg

36-37 Ruberia mkv masnak is error while decoding frame - too many threads? (mplayer) :bruhuhu:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Solid Snake

Quote from: Kvikveg on 2007-07-05, 23:19:11
36-37 Ruberia mkv masnak is error while decoding frame - too many threads? (mplayer) :bruhuhu:

Szedd le AVI-ban. Más tippem nincs.  :confused:

Liquid Snake

Aki használta a Death Note-ot az nem megy se a pokolba se a mennybe... Belőlük lesznek a Shinigamik???[spoiler]Death Note - Second Series: Light Shinigami Appears  :lol:[/spoiler]

Member

Nem hinném. Akkor a shinigami-k hová lesznek haláluk után...?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy egyszerűen törlődik a lelkük, mint a shinigami-ké.

Prof. William

Majd esetleg Light benézhet a Bleachba espada tagként. :)

minuszmiki

Quote from: Liquid Snake on 2007-07-06, 00:05:48
Aki használta a Death Note-ot az nem megy se a pokolba se a mennybe... Belőlük lesznek a Shinigamik???[spoiler]Death Note - Second Series: Light Shinigami Appears  :lol:[/spoiler]
DN fake ending, lehet volt már, de most passzol ide. :D

Solid Snake

#1438
Quote from: Liquid Snake on 2007-07-06, 00:05:48
Aki használta a Death Note-ot az nem megy se a pokolba se a mennybe... Belőlük lesznek a Shinigamik???[spoiler]Death Note - Second Series: Light Shinigami Appears  :lol:[/spoiler]

A manga utolsó előtti, 107. fejezetét ajánlom figyelmedbe. Ott van egy flashback jelenet Light halála előtt, amikor Ryuk-kel beszélgetett először. Ott Ryuk megmondta, hogy a DN-t ELŐSZÖR megtaláló és használó ember lelke nem juthat se a Mennybe, se a Pokolba. Light erre fölényesen kétségbe vonja a Menny és a Pokol létezését. Ryuk ezen meglepődik, majd helyesel. Ezen fejezet utolsó oldalán pedig ez áll: "Humans someday, will surely die. After death, their destination is nothingness."

[spoiler=Idevágó oldalak a mangából]
[/spoiler]

Quote from: minuszmiki on 2007-07-06, 00:14:16
DN fake ending, lehet volt már, de most passzol ide. :D

Fenomenális!  :Kiraly:

Manitu

Quote from: Member on 2007-07-06, 00:08:11
Nem hinném. Akkor a shinigami-k hová lesznek haláluk után...?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy egyszerűen törlődik a lelkük, mint a shinigami-ké.
Ott a pont, mennek a mu-ba.