Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Cobra

Fazék, szerintem jó ár, újonnan a GS kerül ennyibe. És mindjárt letesztelheted a tápot vele :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2007-10-16, 23:44:21
GV-NX79T256DP-RH
ez a típus használtan 33-35k-ért jó vétel 2 év garival?
Használtan? Én inkább hagynám.
Gyors körülnézés ph-n -> 7900GS 26k, 1950Pro 28k.
Gyors körülnézés depon -> 7900GS 24/29k, 1950Pro 26/31k, 1950GT 23/27k,
8600GT GE(1.0ns) 25/30k, sima 8600GT 18.5/22k. És ezek újak, ÁFA visszaigényelhető
Átmeneti kártyának kell max 1-1.5 évre, amíg még lehet vele rendesen játszani, nem?
Amikor eladod, szted mennyit fog érni egy dx9-es kártya "játékra" a dx10-korszakban?
Mennyiért mennek ma a dx7-es kártyák?

Fazék

rendben, föladom. nem értek ezekhez a kártyákhoz és nem is fogok egy éjszaka alatt. tesztek alapján 7900GT egy picit jobb az 1950pro-nál és kevesebbet is eszik ha minden igaz, de 1950pro kapható 31k bruttóért, amiből legalább tényleg vissza tudom nyerni az áfát, míg 7900GT-t legolcsóbban 47k-ért találok újonnan, szóval ha így nézzük akkor 2 év garival lazán jobb vétel inkább használtan. (prohardver hirdetéseknél én is találtam 26-30k-ért GT-t, de mindkettő vidéki volt és a garancia is vidékre szól és a postában sem bízom ilyen téren.)

de legalább annyit sikerült elérni, hogy leszűkítettük erre a három típusra...
8600GT-k úgy vettem észre 20-25%-kal aláteljesítenek mindkét fent említett kártyának és csak 15%-kal olcsóbb az 1950pro-nál
de ha hosszútávon értékállóbb...
eh egyszerűen nem tudom eldönteni melyik a kevésbé rossz döntés...

szerk2: ez jó 25k bruttóért? 31k bruttó sapphire 1950 pro helyett?
szerk3: de akkor is kb 20-30%-kal gyengébben teljesít... rohadt 2900pro miért nem jutott... nektek is kevesebb fejfájást okoznék...
szerk4: vagy csak gyenge driver-ek miatt teljesít ennyire bénán?

Kuroi Tenshi

A gyenge driver mellett a kasztrálás is alaposan betesz neki...
8800GTS: 320bit membusz, 64 sp
8600GTS: 128bit membusz, 32 sp
Már az ATI 9700-nak volt 256-bites membusza...

Pro sztem még nem fogyott teljesen el. Sőt, elvileg még a GT is jön.
Okt. 29.-én meg már a 8800GT, 256bit/96SP, erősebb lesz, mint a
régi GTS, kisebb fogyasztással, stb; már most gőzerővel dolgoznak
a gyárak, hogy bőven elég legyen belőle induláskor.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-17, 01:46:10Pro sztem még nem fogyott teljesen el.
kapsz tőlem egy ezrest közvetítői díjként, ha találsz 63k bruttó alatt, számlásan kapható 512 MB-osból akár csak egyetlen példányt, ami hozzáférhető már ezen a héten...
(vidéki esetén szállítással együtt értendő a bruttó ár...)

1GB-os vszleg még van de az enyhén overkill lenne +10k-ért

Kuroi Tenshi

Ezen a héten? az bajosan lesz...
Úgy értettem, hogy úgy gondolod, hogy már nem fog egy jó ideig
érkezni - pedig phn is hírdeti 1-2 boltos, hogy nemsokára jön új
szállítmány, lehet rendelni és jövő héten érkezik meg.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-17, 02:43:41
Ezen a héten? az bajosan lesz...
Úgy értettem, hogy úgy gondolod, hogy már nem fog egy jó ideig
érkezni - pedig phn is hírdeti 1-2 boltos, hogy nemsokára jön új
szállítmány, lehet rendelni és jövő héten érkezik meg.
ph-n akivel privát üzenetet váltottam mind azt mondta nékem, hogy több szállítmány már nem érkezik és nagyker is ezt mondta nekik. és hogy aki ígérgeti még a kártyát, az csak hitegeti az embert. boltok is ezt mondták. a legutóbbi szállítmány is csak feleakkora volt, mint ígérték és legalább az előrendelők fele csalódottan "távozott"

Fubenalvo

Kérdés.... 8600GT és 8800as kártyák között 40.000 fortintocskán kívűl mekkora teljesítmény/effekt beli különbség van? Mindkettő DX10es ugye?
mondjuk kétlem, hogy 8800at vennék, mert 65 ezert forint az nem kevés pénz egy videókártyára. Csak az ár/érték aránya érdekelne, ha valakinek van tapasztalata vele.

Kuroi Tenshi

Fazék: érdekes, mert van olyan (asszem Hammon), aki írta, hogy
vicces, hogy most tud szerezni, lesz, erre pont most senki nem
jelentkezik rá...
Most kezd majd beindulni az őszi/ünnepek előtti hw-szezon.

Fubenalvo: 4 posttal feljebb, pl...
8600=kiherélt.
Ha nem sietsz annyira, mint Fazék, akkor hamarosan itt vannak
az újabb kártyák, nagyobb teljesítménnyel és várhatóan
alacsonyabb árakon; és az előző generáció árait is lejjebb
fogják nyomni.

ultimecia

Megrendeltem a Crosair tápot.
Most viszont 5 évig biztosan nem fogok tápot venni. :smile:
Remélem ez a 450W jó sokáig elég lesz.

Fubenalvo

Kicsit durva belegondolni... de a jelenlegi gépem ér annyit, mint az a videókártya. OMG :O
Viszont ezt eladom... 60.000ért akkor már csak 40et kell rátennem ha sikerül nagykeráron vennem... elgondolkodtató.
Ez a konfig meg elég lenne egy darabig nem!?

Core2 2,0
4Gb DDR2 800
8800GT 320Mb DDR3

Bruttóba is kijönne az egész 138.000 + ház/táp. Csak érzem hogy átesek a nemnormális kategóriába ha ezt megveszem....  :eek:

Kuroi Tenshi

4GB ram felesleges, 2 bőven elég
GT még nincs, az ott ugye GTS... ha igen, akkor az előbb
mondtam, hogy várj még egy hónapot, és jönnek az újabb
kártyák, esnek az árak.

Fubenalvo

...csakhogy nekem 2 héten belül... azaz már csak másfél. Nem lesz már gépem. ...és mivel ezzel dolgozom, nem tudok várni. Iggen GTS, én néztem el.
Egyébként nem hiszem hogy 5000nél több lenne az árcsökkenés mértéke. Bár fene tudja... pontosabban mikor jönnek ki ezek a kártyák?

QuoteAz árakkal kapcsolatos legfrissebb pletykák 199-249 dolláros árcímkét feltételeznek a GeForce 8800 GT esetében, míg a Radeon HD 2950 Pro és XT állítólag 229 és 299 dolláros fogyasztói áron debütálhat.  Forrás: Prohardvare

Mikor ezt megláttam az első reakcióm az volt, hogy WTF!?
35000-46000 az NVidia ha 180al számolom... Akkor a gyengébb 8800GTS hogy kerülhet 65000be?  :confused:
Bár 8600nál a GTS az erősebb, akkor most egy gyengébb kártyát hoznak forgalomba? ...viszont akkor az árak semmit nem fognak változni. Ha ez így igaz.

Asszem hagyom még a 8800at. lesz ez még 20.000... :)

Kvikveg

Es halleluja! Jovo heten van minden egy helyen, ahol eredetileg neztem, gyk a szomszedban. :D
Mar csak egy fogas kerdes maradt...
[spoiler=fekete-ezust vagy feher-ezust?] [/spoiler]
A DVDm, floppym, rackem feher. Marmind valoszinuleg sargulo feher. Mmm-mmmm... (Ez legyen a legnagyobb gondom. XD)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Fubenalvo: ha csak dolgozni kell, akkor vegyél integrált grafos
alaplapot.
Mit kavarsz? Amerikai árak? Magyar árakhoz ugyanezt euróban
nézd (gyártók szerint $=€), adj hozzá 20% ÁFA-t és 10-25%
felárat. És jól látod, jelentősen csökkenni fognak az árak. A
8800GT, ami erősebb, mint a régi/jelenlegi 8800GTS (és amit ki
is fognak vonni a forgalomból: 90 helyett 65 nm, nekik is olcsóbb
gyártani), a 8600GTS árszinvonalán fog megjelenni.
A 20k-s árra viszont még sokat kell várnod ;)

Kviki:  :appl:
Ezüst-fehér: kevésbé látszik rajta a por! :haha:

Fazék

gigabyte p35 témából jól látom hogy nincs integrált graf-os megoldás?

nincs elfekvő olyan videókártyátok, amit az alaplapomba (GA-P35-DS3) be lehet rakni ideiglenesen, hogy legalább el tudjam indítani? :)

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2007-10-17, 16:16:56
Fehér-ezüst.
Egy szavazat. :)

edit: ket szavazat. :)

Figyelembe vettetek, hogy a kep mindig sokkal gyonyorubb, mint IRL?  :D

Ja, kepen tenyleg a fehet a szebb, de a meglevo cuccaim sargak lennenek valoszinuleg benne, de a feketehez meg persze nem passzolnak (bar az ezust keret miatt elviselheto talan), raadasul fekete a monitorom es a hangfalaim, de feher a bill es eger, es abbol nem is akarok feketet, billentyuzet borzalmas porosan. Szoval eldonthetetlen. :lul:
A, a feher optimistabb. A fekete komolyabban nez ki. Aaa, nem golyoztam be.
Tovabbi szavazatok? Senki sem tesz a feketere? :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Gregory

+1 a fehérre.
Alapvetően jobban bírom a feketét, de sztem jelen esetben jobban néz ki a fehér.

Kvikveg

Ok, meggyoztetek. Danke. Bizonytalansagomnak vege, rendeles feladva.  :appl:

ultimecia

Megjöttek az alkatrészek, be is lettek izzítva.
2 dolog húzott fel: 1. Az eladó leírása szerint 2 ide van az alaplapon. Nem, 1 ide van rajta. nekem van 2 i asomon volt...
van 2 idehddm és 2 ide dvd-m... hurrá :Eztneked:
Végül is a 40gb-s hdd-t úgy is adatszállításra használom... Meg nem kell egyszerre a dvd olvasó és író sem. Csak ugye nem túl vicces jobbra balra dugdosni a cuccokat, meg kérdés meddig bírják a kábelek. :grrr:
A másik meg a cpu coolere... gondoltam hogy nem egy nagy szám, de hogy ugyanaz legyen, mint az amd 2800 asomnak :ejj:
Legalább halk.

Háznál meg egyértelműen a fehér/ezüst :smile:

Fazék

ja és 10 szavazat a fehér-ezüstre egyértelműen. a kép sosem hazudik! csak amikor igen.

Selmo

Quote from: ultimecia on 2007-10-17, 18:43:05
Megjöttek az alkatrészek, be is lettek izzítva.
2 dolog húzott fel: 1. Az eladó leírása szerint 2 ide van az alaplapon. Nem, 1 ide van rajta. nekem van 2 i asomon volt...
van 2 idehddm és 2 ide dvd-m... hurrá :Eztneked:
Nem az eladó leírását kell nézni, hanem a gyártó honlapján a fényképet. ;) Amúgy meg minek 2 ODD? Lusta vagy cserélni a lemezeket? :P

A tökéletesség unalmas.

Fubenalvo

Visszatérve a videókártyákhoz.
a 880GT illetve a 8800GTS van jobb a 8600nál hogy érdemes legyen rákölteni azt a 65-70ezer forintot?
Mert érzésem szerint ár/értékben még mindíg a 8600GT a legjobb. 8800GTS áráért már majdnem egy Xbox360at tudok venni, ez meg kissé abszurdum...
illetve 8600 GT és GTS között mi különbség. abban már biztos vagyok hogy nem veszek 8800at, mert ennyit költsön rá az akinek addig kiszel tündét kell hallgatnia míg ki nem fizeti. Szóval 8600GT vs. GTS? buszméretben térnek el? ...másra nem nagyon tudok gondolni.

ultimecia

Írtó noob kérdés következik.
Mi ez a 32/64 bites akármi. Most hogy van olyan CPU-m ami támogatja jó lenne tudni hogy mi a halál ez :smile:
Gyors lesz tőle valami?

Gregory

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-17, 20:39:01
Visszatérve a videókártyákhoz.
Quote from: ph! forum
8600GT: 540MHz-es GPU, 1190MHz stream órajel, 256MB 700MHz-es GDDR3 memória, 128bit. 16 textúracímező, 16 textúraszűrő. Alacsony felbontáson, kevés látványjavítóval már alkalmas lehet DX10-es játékok futtatására. Kb egyeforma erős egy 7600GT kártyával DX9-ben.

8600GTS: 675MHz GPU, 1450MHz stream órajel, 256MB 1000MHz-es GDDR3 memória, 128bit. 16 textúracímező, 16 textúraszűrő. 7600GT felett van DX9-es teljesítményben és fogyasztásban is. DX10-es játékmegjelenítéshez szintén csak alacsony felbontáson alkalmas élvezehtő sebességgel.

8800GTS: 500MHz-es GPU, 1200MHz-es stream órajel, 320MB vagy 640MB 800MHz-es GDDR3 memória, 320bit. 24 textúracímező, 48 textúraszűrő. DX10-es játékokhoz ez a kártya az igazán ajánlott olcsósága és sebessége miatt. A felezett memóriás GTS fogyasztásban alig marad el a 640MB-os testvérétől és az telejsítményüknél is így van. Egyedül a nagytextúraigényű játékoknál magasfelbontásnál jön elő a különbség. Nem ajánlott a drágább gyárilag tuningolt példányok megvétele, hiszen mindegyik referencia kártya így a szoftveres tuning otthoni elvégzésével sokat spórolhatunk. Referencia kártyák esetében ezért nem is érdemes a drágább gyártók termékeit vásárolni, mert különbség nincs a matricázáson és a garancia időn kívül a kártyák között. Az olcsóbb 320MB-os elegendő teljesítménye és kedvezőbb ára miatt az ajánlotabb.
Érdemes itt olvasgatni, valamint itt van a 8600-as kártyák tesztje.

Cobra

64 bites oprendszer alatt gyorsabbak a 64bitre írt programok, de sajnos otthoni használatra kevés ilyen program van, sőt jónéhány 32bites program nem is működik rendesen a 64bites XP vagy Vista alatt. Lassan mondjuk át lehet térni a 64bitre, az egyetlen feltétel, hogy el kell felejteni a régebbi szoftvereket és egyelőre még az újak között is kompromisszumokat kell kötni.

Fubenalvo

Na megrendeltem a konfigot.

Alaplap:
Asus P5LD2-X/1333 alaplap
CPU:
P4 Core2 Duo E4400 2 GHz processzor S775 dobozos
RAM:
DDR2 2048 MB PC667 Kingston Dual RAM KIT (2x1GB)
VGA:
GigaByte NX86T512H 8600GT PCI-Express 512MB TV out
Ház+táp:
Macalink A-2767-3 450W szürke-fekete ház
DVD író:
Asus DVD író DRW-1814BLT 18x DL dobozos LS, fekete, SATA

Az egész 107.000 végösszegre jön ki. ...egy SATA2 Samsung 300as winyó már itt mosolyog a polcomon.
Rájöttem hogy tökéletes konfigot összerakni lehetetlen. Mérlegeltem, hogy kell-e nekem DX10 és rájöttem, hogy baromira nem tud érdekelni, az még egy kiforratlan dolog. EGy év múlva majd megveszem 3ad áron a kártyát hozzá, ha nagyon kell nekem néhány szebb efekt, viszont  a mostani horribilis árakat nem éri meg, hogy szebb legyen az árnyék vagy a vízben tocsogás hullámja...

ultimecia

:merci:
Akkor nem is firtatom hogyan lehetne beállítani mert ezek szerint nincsen túl sok értelme :smile:

Cobra

Rendelj még hozzá gyorsan egy tápegységet és az 512Mb-os videókártyát irasd át 256-osra, mivel az 512-es lassabb. A ramot meg 800-asra cseréltesd.