Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Próféta on 2010-01-05, 21:55:44Fazék: grat! Működik minden? WLAN/nyomtató?
ez a gép kábelesen csatlakozik a router-hez, konkrétan a szgépház tetején van a router, szóval wlan-nal szerencsére nem kell szórakoznom, nem is komálom, még ha kényelmes is :)
nyomtatóról fogalmam sincs, az anyám gépére van kötve, még nem próbáltam beállítani, de kb szökőévente egyszer nyomtatok, szóval nem sürgős az se :)
Quote from: Próféta on 2010-01-05, 21:55:44
Thunderbirdnek az a lényeg, hogy a profilkönyvtárad meglegyen. Ha azt backupból visszahúzod, csak be kell tenni az új rendszeren lévő profiles.ini fájlba. Erre talán a Profile Manager is képes. Meglesznek a szűrök, az összes extension minden opciója, stb.
Mondjuk most már későn szólok :)
kompletten csináltam egy mentést a documents and settings könyvtáramról az egyszerűség kedvéért, szóval ezek megvannak azt hiszem :)
de még nem volt hozzá bátorságom, hogy nekiugorjak, mert mióta ellopták a notebook-omat, azóta nem voltam képes xp alatt se áttenni erre a gépre a régi levelezésemet (szerencsére komplett mentésem van a noti vinyójáról a lopás előtti napról), szóval most kb 2 levelezést kéne egybefésülnöm, eléggé eltérő fiókbeállításokkal ^^"

jelenleg egy win7 64bit-et tűrő vírusírtót kéne beszereznem, illetve egy total commander-t. ha az utóbbiból fölrakom a régi 7.akárhányas 32bit-es változatot akkor leköp a win7? ^^"

Cobra

A 7.50-es TC-nek mennie kell, de emlékeim szerint ment nálam a 7.04 is W7 64bit alatt.
Víruskeresőből Kaspersky 8 ment rendesen a 64 bites alatt (de ehhez állítólag nem nagyon van működő ingyenesítés).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

TC miért ne menne? A 32 bites programok gond nélkül futnak.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2010-01-05, 22:35:44
TC miért ne menne? A 32 bites programok gond nélkül futnak.
közben rájöttem én is, hogy hülyeséget beszélek és már telepítettem is :)

volt említve vmi gyorsított beta firefox mintha. vagy ezt csak álmodtam? vagy az a grafikai gyorsítás opció benne van a sima letölthető 3.5.6-os verzióban?

NLZ

Próbálkozz a trial reset módszerrel, szinte csak az a megoldás jó az ilyen vírusirtó/tűzfal és hasonló védemi progikra. Meg a lopott kulcsok, de azokat sokszor letiltják, vagy pedig egyszerűen lejárnak.

FF alá elvileg valami VGA gyorsítós alfa verzió van, de sztem felesleges azzal bajlódni.
[reserved]

Fazék

kedvem lenne visszatenni a jó öreg nod32 2.7-es verziót, de a hivatalos honlapon a w7 már nincs a támogatott oprdsz-ek között, szóval azt hiszem inkább nem kéne telepítenem, az új nod-ról meg úgy hallottam, hogy nem az igazi.

teszek egy hónap próbát ezzel a kapersky-vel és lesz időm eldönteni, hogy mit akarok :)

Selmo

Nálam a 4-es 64 bites ESET kemény 50 megát eszik és sose lassított be semmit a firefox letöltések ellenőrzésén kívül. :mittomen:

A tökéletesség unalmas.

Fazék

úgy néz ki kicsit elszúrtam az utorrent beállításainak és aktuális állapotának átmentését. azt hittem, hogy elég lesz, ha a docs and settings \user\app data \utorrent-et bemásolom a win7 alatt használt hasonló könyvtárába, de nem nagyon akar közreműködni a program, továbbra is 0 beállításos üresnek tűnik... mit lehet tenni?

NLZ

Mégis mit kéne lementeni utorrentből?
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-01-06, 00:37:55
hát mondjuk nincs kedvem egyesével hozzáadni azt a 43 torrent-et, ami éppen stop állapotban, de ott volt a letöltési listában, illetve a stat-oknak is örültem volna, ha áthozza, és nagyon örültem volna, ha nem kéne a 43 torrent-ből a már készen lévő 37-nél (összesen kb 140GB) 0-ról hash check-olni. szóval amúgy semmi különösebb okom nincs az átmentésre :)

Kvikveg

Valaki monnyon nemtuldraga jo routert, lakotelepre kene azon ritka esetekre amikor a gepet es a laptopot szoros egymasutanban ohajtom hasznalni. Kicsit tuzfalkodhatna is.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Fazék on 2010-01-06, 00:46:06
hát mondjuk nincs kedvem egyesével hozzáadni azt a 43 torrent-et, ami éppen stop állapotban, de ott volt a letöltési listában, illetve a stat-oknak is örültem volna, ha áthozza, és nagyon örültem volna, ha nem kéne a 43 torrent-ből a már készen lévő 37-nél (összesen kb 140GB) 0-ról hash check-olni. szóval amúgy semmi különösebb okom nincs az átmentésre :)
Na megnéztem az én mentésemmel, és megy úgy, hogy átmásolom az uTorrent könyvtárat a \Documents and Settings\Nolzi\Application Data\ könyvtárból (XP) az \Users\Nolzi\AppData\Roaming\ -ba (W7). Biztos jó helyre másoltad?
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-01-06, 00:52:51
Na megnéztem az én mentésemmel, és megy úgy, hogy átmásolom az uTorrent könyvtárat a \Documents and Settings\Nolzi\Application Data\ könyvtárból (XP) az \Users\Nolzi\AppData\Roaming\ -ba (W7). Biztos jó helyre másoltad?
pont ugyanonnan, pont ugyanoda másoltam, csak míg nálad ugyanaz a felhasználónév, nálam sajnos nem. meggondolatlan voltam az új oprendszerben a fiók létrehozásakor.
és hiába írom át a path-okat a konfig file-okban, akkor se hajlandó elfogadni. de leszarom, ennyi szenvedést nem ér, már be is tettem őket a listába, force re-check tizedénél se tartok még, de egyszer majd végez...

Próféta

Quote from: Fazék on 2010-01-06, 01:04:25
és hiába írom át a path-okat a konfig file-okban
Egyszerűbb és biztosabb lett volna a régi userneveden egy szimbolikus linket létrehozni az új home könyvtáradra. mklink is your friend.

Fazék

Quote from: Próféta on 2010-01-06, 01:17:17
és hiába írom át a path-okat a konfig file-okban
Egyszerűbb és biztosabb lett volna a régi userneveden egy szimbolikus linket létrehozni az új home könyvtáradra. mklink is your friend.
és ezt most lámanyelven, ha lehet?

NLZ

Quote from: NLZ on 2010-01-06, 00:52:51
pont ugyanonnan, pont ugyanoda másoltam, csak míg nálad ugyanaz a felhasználónév, nálam sajnos nem. meggondolatlan voltam az új oprendszerben a fiók létrehozásakor.
és hiába írom át a path-okat a konfig file-okban, akkor se hajlandó elfogadni. de leszarom, ennyi szenvedést nem ér, már be is tettem őket a listába, force re-check tizedénél se tartok még, de egyszer majd végez...
Ööö, nálam se ugyanaz a felhasználónév, csak azért így írtam, hogy ne legyen kavarodás belőle, ez nem lehet a gondja.
Szal felülírod azt a négy darab .dat file-t és nem történik változás? Ez azért furcsa nekem.
[reserved]

Cobra

Quote from: Kvikveg on 2010-01-06, 00:48:02
Valaki monnyon nemtuldraga jo routert, lakotelepre kene azon ritka esetekre amikor a gepet es a laptopot szoros egymasutanban ohajtom hasznalni. Kicsit tuzfalkodhatna is.
Mennyi az a nem túl drága és kell N-es Wi-fi vagy elég a G-s?

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-01-06, 01:28:18Ööö, nálam se ugyanaz a felhasználónév, csak azért így írtam, hogy ne legyen kavarodás belőle, ez nem lehet a gondja.
Szal felülírod azt a négy darab .dat file-t és nem történik változás? Ez azért furcsa nekem.
akkor tényleg nem értem, hogy miért nem ment ez a rohadék. lazán fogta azokat a file-okat, amiket odaraktam neki régieket, mögéjük biggyesztett egy .bad kiterjesztést és újakat hozott létre. mindegy most már túl vagyok rajta, csak ez a tipikusan nálam ugyan miért működne a dolog kategória

NLZ

Ezek szerint akkor megsérültek azok a fileok, nem? Mert ilyet még verziószám-elétérés sem kéne, hogy produkáljon.
[reserved]

Próféta

Quote from: Fazék on 2010-01-06, 01:18:44
és ezt most lámanyelven, ha lehet?
http://en.wikipedia.org/wiki/NTFS_symbolic_link
\Users\FazékRégiNév --> \Users\FazékÚjNév
Ahogy pl. \Documents and Settings --> \Users is symlink alapból.
Konfig file-okban path birizgálás helyett is jó lehet akár.

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2010-01-06, 01:29:04
Quote from: Kvikveg on 2010-01-06, 00:48:02
Mennyi az a nem túl drága és kell N-es Wi-fi vagy elég a G-s?
Azmiaz? Wifi amugy nem, kabelen menne a cucc. Baaar... a laptop wifivel is elmegy, ha ugy esik, hogy az is van benne nem tiltakozom. 5-10 az fedezne, nem?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Ezt találtam így hirtelen 10k alatt: D-Link DIR-300
Illetve ez: Asus RT-G32
És itt az Iponban a D-link is olcsóbb. Egyébként nézhetsz még Linksyst (csak ne a kék-ezüst színű álló tégalapokat), Netgeart és nem túl olcsó Belkint is.

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2010-01-06, 10:06:00
Ezt találtam így hirtelen 10k alatt: D-Link DIR-300
Illetve ez: Asus RT-G32
És itt az Iponban a D-link is olcsóbb. Egyébként nézhetsz még Linksyst (csak ne a kék-ezüst színű álló tégalapokat), Netgeart és nem túl olcsó Belkint is.
Koszi, megnezem oket. :)

Fazék

tényleg vicces látni, ahogy csal a samsung a hdd hőmérsékletekkel :)
HD154UI mindkettő 20 °C
HD321KJ 24 °C
és csak az a csúnya rossz WD10EACS 29 °C-os
nyilván :D

szerk: ez a win7 kereső azt hiszem már rövidtávon rohadt lustává fog változatatni, és kb teljesen elbutulok tőle, korábbi windows-ok elé újra leülve, félő, hogy kb beszélni fogok a géphez, mint Scotty

LiaLia

Kicsit betévedtem ide, nekem nagyon kínai amiket írtok  :D

Quote from: LiaLia on 2010-01-04, 22:39:01
sikerült leöntenem egy újabb billentyűzetet

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-01-04, 22:54:11
öblítsd ki előbb tiszta vízzel, majd desztillált (vagy legalább
ioncserélt) vízzel, utána hagyd alaposan kicsöpögni és
fűtés környékén fejjel lefelé pár órát/fél napot kiszáradni,
talán feltámad. Rosszabb már úgyse lesz...

Quote from: Flaser on 2010-01-05, 02:31:45
Ha fóliás a billentyűzet (az újabbak szinte mind azok), akkor érdemes szétszedni a billentyűzetet és úgy áttörölni alkohollal.
A gond az, hogy a sör/bor/kola/kávé stb. befolyik a két fólia közé és miután megszáradt a fólia összetapadva maradt.
Ez igazából könnyen orvosolható, arra kell figyelni a szétszedésnél, hogy óvatosan csinálja az ember, mert könnyű letépni a tényleges bekötéseket, de ha odafigyelsz akkor egyszerűen le lehet húzni a (belső) csatlakozót.
Utána el kell választani az összetapadt fóliákat és közte letörölni a szennyeződést amitől összeragadt. Az alkohol azért javallott mert az gyorsan elpárolog és szinte minden szennyeződést kitisztít.
Ha tiszta/megszáradt, akkor már csak vissza össze kell rakni (belső csatitkat visszakötni, összecsavarozni stb).
Én is eljátszottam már ezt egy wireless billentyűzettel, amit a mai napig használok.

Kimostam a billetyűzetet, előbb csapvízzel, aztán kapott forralt szentelt-vizet és másfél napot száradt. Eredményként most már az eddigi pár billentyű helyett már teljes féloldali bénulása van.

Tiszta alkohol nem nagyon van itthon, csak egy kis maradék kalinka vodka, ami talán nem tenne jót neki  :smile: És nem is nagyon szereltem még billentyűzetet, úgyhogy elküldöm apámnak, hátha kitisztítja. Ő el szokott ilyesmikkel bíbelődni.

Köszönöm a jótanácsokat :smile:

NLZ

Quote from: Fazék on 2010-01-06, 21:39:22
HD154UI mindkettő 20 °C
HD321KJ 24 °C

szerk: ez a win7 kereső azt hiszem már rövidtávon rohadt lustává fog változatatni, és kb teljesen elbutulok tőle, korábbi windows-ok elé újra leülve, félő, hogy kb beszélni fogok a géphez, mint Scotty
A SMART által írt hőmérséklet egyik vinyónál sincs kalibrálva, inkább csak viszonyítási alapnak jó önmagához képest. Persze be lehet állítani manuálisan, hogy eltolódjon az egész, hogy a valósághoz közelibb legyen.
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-01-07, 00:09:13
Quote from: Fazék on 2010-01-06, 21:39:22
HD154UI mindkettő 20 °C
HD321KJ 24 °C

A SMART által írt hőmérséklet egyik vinyónál sincs kalibrálva, inkább csak viszonyítási alapnak jó önmagához képest. Persze be lehet állítani manuálisan, hogy eltolódjon az egész, hogy a valósághoz közelibb legyen.
no shit, sherlock :)
csak azt próbáltam 100-adjára igazolni, hogy samsung-ék hajlamosak tényleg durván alulkalibrálni a hőmérséklet adatot :)

Moha

Nekem friss mérés szerint mindkét Samsungom 36°C
Az egyik ugyanúgy egy HD321KJ, a másik egy régebbi SP1213N

Nem mértem hőmérővel, de akkor kb. 41-42 fokosak lehetnek? :D

NLZ

Tapintsd meg őket, ha forróak, az gázos, sürgősen találj ki nekik valami hűtést. Egyébként meg le lehet szarni magasról, hogy most konkrétan mennyi is.
[reserved]

Moha

Simán meg lehet fogni őket, nem érzem őket forrónak. Amúgy van hűtésük, max fentebb csavarom a ventit, csak akkor hangos.
Az északi híd bordája viszont éget, azt max pár másodpercig tutom megfogni.