Main Menu

Naruto manga

Started by csacsa, 2006-10-21, 22:30:20

Previous topic - Next topic

Zen

Quote from: Titkos on 2010-01-14, 21:12:10
(TV Tropes-on írták, hogy ez a "dark bitch" karaktertípus. :D)
Csak ezért felmentem TV Tropes-ra, és mit látok? Adaptation Distillation? Adaptation Expansion? Naruto anime nem a "Narutó wc-n fosik" fillerekről híres?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

LuckyDingo

Quote from: blackronin on 2010-01-14, 21:26:46

Jól leírtad, amit én is gondoltam magamban... Csak te leelőztél.
Naruto-nak megvannak a hibái, de szerencsére nem Bleach.
Érdekes módon itt valamiért elviselhetőbbek az esetleges hülyeségek, elfogadom őket és lépek tovább.

Naruto-t még mindig egy élvezetes mangának tartom és meglepő módon sok lehetőséget látok benne!

Szerintem egy szint a kettő említett csoda manga :D Ezt is már csak azért nézem, hogy?
-Nah Kubo milyet trollkodott a héten?.. Zseniáááliis!!! :D 
-Nah Kishimoto milyet trollkodott a héten? Hát ez nemigaz.. mekkoraaa...!! :D
Köbö ilyen szemléletmóddal elviselhető mindkettő ^^

blackronin

[spoiler]Aki azt hitte, hogy a fej Danzo vállán csak a mostani fejezetben derült ki, akkor az nagyot téved...  :P
http://www.onemanga.com/Naruto/459/14/
Tessék csak megnézni a bal alsó sarkot...
Nicsak, nicsak...
Hát nem a már említett fej van a képen! [/spoiler]

chilip

izanagi kiderült [spoiler]nem új tech, hanem amit eddig használt danzo. becsukódik 1 szem és ő sértetlen. elvileg úgy magyarázták, hogy egy tökéletes illúzió saját magára és olyan erős hogy a valóság vele változik, cserébe elemészt 1 szemet (gondolom ezért volt forbidden, mert saját magát vakította meg az illető >> meg gondolom madara is használta a 1st hokage elleni csata végén) csak azért kellett ennyi szem danzonak hogy többször is használhassa

de azért lol hogy danzo az összes eddig szépen összegyűjtött titkos charge-os techjét sóska elemészti BIKÓZ OF HIZ DÁRKNESZ[/spoiler]

vagy kövi fightra jók lesznek a szemek, vagy mi?

ed.:
most esett le hogy az első hokage regeneráló cellái be lettek építve.... szóval a szemeket ki tudja nyitni újra csata után...

Titkos

[spoiler]Nekem most így látatlanban egyenlőre az "olyan erős, hogy a valóság vele változik" rész "tetszett", aztán majd a fejezetben meglátjuk, hogy mennyire lesz gáz. XD

Sóskánál meg persze, hogy "DÖ DÁRKNESS IS STRONG", majd a végén már az összes szeme "kiég" Danzounak, és Sóska sötét háttérrel full genjutsuval, meg zsidócsillagos szemekkel közli vele, hogy: "My darkness is blinding all of your eyes!"[/spoiler]
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

chilip

Quote from: Titkos on 2010-01-21, 00:39:40
[spoiler]Nekem most így látatlanban egyenlőre az "olyan erős, hogy a valóság vele változik" rész "tetszett", aztán majd a fejezetben meglátjuk, hogy mennyire lesz gáz. XD[/spoiler]

már kinn..., onnan vagyok okos én is

NLZ

De Danzó közben arról hadovált, hogy épp visszafogja magát, mert számít a madara disznólkodására.
[reserved]

Zen

In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

LuckyDingo

Danzou agy Sasuke.. Sasuke vagy Danzou... vajon ki hagyhatja el a házat... öö ki hal meg? :D Alig várom már a következő fejezetet.. tényleg..  ::)

Titkos

Quote from: NLZ on 2010-01-21, 00:44:41
De Danzó közben arról hadovált, hogy épp visszafogja magát, mert számít a madara disznólkodására.

Ez a Naruto, gyakran egy chapteren belül cáfol rá saját magára. :) Legalábbis a végére már kb. totálisan tett rá, hogy Madara előugorhat, és simán beledöfhet még egy kardot. Btw, én a helyében most inkább elhasználnám a fejemen lévő két szem közül az egyiket, hogy a szúrást a javamra fordítsam, és akkor logikailag most ő nyerne, és Sóskának vége van. Persze hogy miért nem ez lesz, arról írtam. XD (Meg esetleg ha Madara besegít...)

Quote from: Zen on 2010-01-21, 00:48:54
http://mangastream.com/read/naruto/479-33/13 :facepalm:

Igazából itt nem értettem, mi van. Ezek most telepaták?
Karin: Rájöttem Sasuke! Máris elmagyarázom!
rögtön a következő képkockán Sóska: Rájöttem a trükködre!

WTF? XD Mondjuk szerintem te inkább amiatt facepalmoltál, hogy ezek is nagy okosan közölték az ellenféllel, hogy mindent tudnak, hogy ha erre az esetre is maradt óvintézkedése, akkor azt most húzza elő a seggéből. :)

Ja, amúgy kétszer röhögtem, az egyik a hatalmas képletes Danzou-fej volt, a másik meg a Pokémon, az mindent vitt. :D (Szerencsére pár panel után szertefoszlott, gyakorlatilag Danzou kínjában summonált egy óriásporszívót. :))
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Zen

Quote from: Titkos on 2010-01-21, 01:02:20
Quote from: Zen on 2010-01-21, 00:48:54
http://mangastream.com/read/naruto/479-33/13 :facepalm:

Igazából itt nem értettem, mi van. Ezek most telepaták?
Karin: Rájöttem Sasuke! Máris elmagyarázom!
rögtön a következő képkockán Sóska: Rájöttem a trükködre!

WTF? XD Mondjuk szerintem te inkább amiatt facepalmoltál, hogy ezek is nagy okosan közölték az ellenféllel, hogy mindent tudnak, hogy ha erre az esetre is maradt óvintézkedése, akkor azt most húzza elő a seggéből. :)
A facepalm Sasuke Sherlock Obvious kijelentésére vonatkozott.
-Tudtad h ha üres a tárad nem tudsz lőni?
-Aztaaaaaaa..

Nekem úgy jött le h Karin (ez a neve? franc se tudja megjegyezni) szólni akart Sóskának, de az közbekiabált Danzonak egy "te vagy a tettes!" "honnan tudtad?" "most vallottad be" detektívkedéssel. Mintha. Nem. Lenne Kva. Egyértelmű.
Oké, nem tudja pontosan mit csinálnak a szemek de akinek van fél agysejtje, annak feltűnik h nem dísznek hord a faszi szemeket a karján és lecsukódnak mert történt valami, nem csak rohadt lassan pislognak.
&fmt=1

Bishop

Annyira nem kell túlbonyolítani, szerintem pusztán annyiról volt szó hogy ahelyett hogy Karin megint elmondta volna fölöslegesen a dolgokat, inkább volt egy kis ugrás időben, és a következő képen már az van ahogy Sasuke tud az egészről

Jah amugy, Jutsu+forbidden+ultimate+genjutsu=Ultimate Forbidden Genjutsu :facepalm:

Danzou ide vagy oda, kva jók a wind justui Naruto is tolhatná ezeket :D

Member

Ezt csak úgy most elolvastam, elég atomlol en bloc. :lol:

Kraivan

Hááát...
Ez már inkább rohasztja az agyam mintsem leköti.

Szellemenergia, ami a seggből áramlik, és minél több darkness van, anál (igen 1 n-el :P) élőbb az a fing.

Danzo sharingan szemeket gyűjtöget.
Imádnivaló h a sorozat úgy indult h egy uchiha faszagyerek. Ha van sharinganja még faszább. OMG?! 3 bizbasz van benne. Ez már igen epic. mangekyo.... vmi legenda volt róla. Danzónak meg van 9 is a kezén.  :he:

A ninjaelefánt meg durván  :eek: volt.

Amúgy elmélkedtem már azon is, h "Madara" valójában Itachi, aki már rég megkattant, és durván manipulál mindent és mindenkit. Sasuke meg a brutál mega wtf kagebunshinját ölte meg, mert elhitette vele...

blackronin

479: nem volt rossz, de egy a lényeg:
Köv. fejezetben Danzo R.I.P.
És ez a fontos...

Junchi

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH~~! xDDDD

Nem olvasom ezt a fost még mindig, de jól éreztem, hogy nekem ma be kell ide jönnöm! xDD Ennyi epic commentet is ritkán látok egy oldalon. :3

Titkos

Quote from: blackronin on 2010-01-21, 09:06:51
479: nem volt rossz, de egy a lényeg:
Köv. fejezetben Danzo R.I.P.
És ez a fontos...

Úgy legyen. :)

blackronin

Quote from: Junchi on 2010-01-21, 12:58:25
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH~~! xDDDD

Nem olvasom ezt a fost még mindig, de jól éreztem, hogy nekem ma be kell ide jönnöm! xDD Ennyi epic commentet is ritkán látok egy oldalon. :3
Na mi az, Junchi? Utánzol?  :P

Ugyanis:
[spoiler]Én már nem olvasom a Bleach-et már egy jó ideje, de volt pár alkalom (amikor még csak pár hete hagytam abba) hogy bementem a topic-ba köpködni... Te nem olvasod a Naruto-t (nem tudom, hogy mióta, nem figyeltem) és lefosozod a mangát...
Nehogy félreértsd!
Csak te is látod, hogy nem olyan rossz dolog ez...  :P
Néha az ember csak ilyen hangulatban van...  ;)[/spoiler]

LuckyDingo

Quote from: blackronin on 2010-01-21, 14:01:55
Ugyanis:
[spoiler]Én már nem olvasom a Bleach-et már egy jó ideje, de volt pár alkalom (amikor még csak pár hete hagytam abba) hogy bementem a topic-ba köpködni... Te nem olvasod a Naruto-t (nem tudom, hogy mióta, nem figyeltem) és lefosozod a mangát...
Nehogy félreértsd!
De ez rossz dolog... A naruto és a bleach is fos és mindenki aki csak trollkodni jár a natúró-bloach topicba inkább maradjon csendben...  :morci:
[spoiler] :angyali: :hehe:[/spoiler]

Titkos

Nem lehet mindenki olyan mint én, hogy képes volt a Naruto animét végignézni, majd a mangát a Time Jump-tól napjainkig, csak azért, mert a sok elvakult fan egyedül azzal tudott érvelni amikor fikáztam, hogy "persze, mert biztos 5 rész alapján ítéltél, és nem jutottál el XY részekig, onnan baromi jó lesz!". :D Lefogadom még Junchi is belekezdene, ha sok ilyet kapna. XD (Btw, ez működött, azóta nem jönnek ezzel. :)) Mondjuk a best of még mindig a "tuti, hogy nem valami portugál felirattal nézted, és azért nem jött be?". XDD

LuckyDingo

Quote from: Titkos on 2010-01-21, 14:15:27
Nem lehet mindenki olyan mint én, hogy képes volt a Naruto animét végignézni, majd a mangát a Time Jump-tól napjainkig, csak azért, mert a sok elvakult fan egyedül azzal tudott érvelni amikor fikáztam, hogy "persze, mert biztos 5 rész alapján ítéltél, és nem jutottál el XY részekig, onnan baromi jó lesz!". :D Lefogadom még Junchi is belekezdene, ha sok ilyet kapna. XD (Btw, ez működött, azóta nem jönnek ezzel. :)) Mondjuk a best of még mindig a "tuti, hogy nem valami portugál felirattal nézted, és azért nem jött be?". XDD

Te beteg vagy? :D Nem fájt? :) Az elvakult fanoknak tök mindegy mit mondasz, akkor is hülye vagy, ha nem vagy fan XD

Junchi

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH~~! xDDDD

Ugyanis:
Nehogy félreértsd!

Jujj, akkor ezt jobb, ha tisztázzuk: Már vagy ezer+egyszer elmondtam, hogy a "csukott szemű" fikázás nem az én asztalom, tehát semmit, ismétlem: SEMMIT nem szoktam lehordani úgy, hogy ne nézzek/olvassak/nyerítsek bele legalább annyit, ami alapján már lehet alázni. Neon GeneSHITtel is elszenvedtem egy jódarabig csak, hogy ne egy rész után mondjam rá, hogy szar; Blood+, Elfen Lied, Weiss Kreuz és ezek a hasonló "remekművek" szintén boldogítottak egy jódarabig csak, hogy a végén úgy fikázhassak, hogy tudom is, miről beszélek.

Naruto mangát olvastam a Hidan-Kakuzu saga végéig. Elegem lett belőle! Naruto animét megnéztem a 136. részig. Jó volt, de másodszor már nem nézném meg semmi pénzért! SHITpuudent megint csak néztem a 80akárhányadik részig és rohadtul unalmas volt (már az eleje is), szal kivágtam.

Lényeg tehát, hogy olvastam a Naruto mangát (és nem csak 10 ch-t) és így mondom rá, hogy fos. Nah, nem azért, senki kedvét nem akarom elvenni, egyszerűen nekem nem jött be. Több dolog is kikészített benne, amiket most persze nem állok neki részletezni, mert akkor itt lennénk még napestig...

blackronin

Quote from: Junchi on 2010-01-21, 14:33:13
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH~~! xDDDD

Ugyanis:
Nehogy félreértsd!

Jujj, akkor ezt jobb, ha tisztázzuk: Már vagy ezer+egyszer elmondtam, hogy a "csukott szemű" fikázás nem az én asztalom, tehát semmit, ismétlem: SEMMIT nem szoktam lehordani úgy, hogy ne nézzek/olvassak/nyerintsek bele legalább annyit, ami alapján már lehet alázni. Neon GeneSHITtel is elszenvedtem egy jódarabig csak, hogy ne egy rész után mondjam rá, hogy szar; Blood+, Elfen Lied, Weiss Kreuz és ezek a hasonló "remekművek" szintén boldogítottak egy jódarabig csak, hogy a végén úgy fikázhassak, hogy tudom is, miről beszélek.

Naruto mangát olvastam a Hidan-Kakuzu saga végéig. Elegem lett belőle! Naruto animét megnéztem a 136. részig. Jó volt, de másodszor már nem nézném meg semmi pénzért! SHITpuudent megint csak néztem a 80akárhányadik részig és rohadtul unalmas volt (már az eleje is), szal kivágtam.

Lényeg tehát, hogy olvastam a Naruto mangát (és nem csak 10 ch-t) és így mondom rá, hogy fos. Nah, nem azért, senki kedvét nem akarom elvenni, egyszerűen nekem nem jött be. Több dolog is kikészített benne, amiket most persze nem állok neki részletezni, mert akkor itt lennénk még napestig...
Hú, hát akkor te viszonylag régen abbahagytad!  :eek:
Azt hittem csak nemrégen...  ^^"

Akkor te tényleg olyan vagy, akinek csak simán nem jött be...
Nem tartozol az ok nélkül fikázok közé.
Bocsánat, hogy egyáltalán megfordult a fejemben, hogy TALÁN az lehetsz...  ^^"

edit: azért észrevettem (a topic-ot visszalapozva), hogy novemberben még visszaestél és jöttél fikázni egy kicsit a Naruto-t...  :P (asszem 26-án írtál be ide)
Egyébként nálad is úgy volt kb ez az egész dolog, mint nálam a Bleach-nél...
[spoiler]Ott ugyebár 375-ös fejezet volt a fordulópont, amikor "hivatalosan" elegem lett belőle  :D, de utána még beleolvastam pár fejezetbe (titkon még reménykedtem, hogy csak én voltam olyan hülye, hogy abbahagytam) és visszajöttem köpködni, hogy mennyire szar még mindig...[/spoiler]

chilip

hát az még csak az alja volt :D Hidan és Kakuzu, utána kezdtek jönni az extrém mutáns ninják :D meg ultimate forbidden jutsu-k

Titkos

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-21, 14:30:36
Te beteg vagy? :D Nem fájt? :)

Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy "Naruto anime" = az első 135-136 rész. A fillereket hülye lettem volna végignézni, egyrészt azok a fanok szerint is trágyalevek, másrészt azokból a részekből hiába is hivatkoznék bármire, ha nem az eredeti alkotó találta ki. Persze való igaz, hogy a Studio Pierott még akkor is inkább "hentesmunkát" végez adaptálás helyett, ha épp a manga sztoriján dolgoznak, viszont azt is vedd hozzá, hogy nem a maximális élvezeti érték volt a cél, hanem hogy minél hamarabb letudjam a cuccot, és "jobban csúszott" színesen, animálva, zenékkel stb. mintha Kishi fanartnál néha alig jobb rajzaiból kellett volna kisilabizálnom, hogy az a bazi nagy tusfolt a papíron mi a fene akar lenni.

Quote from: LuckyDingo on 2010-01-21, 14:30:36Az elvakult fanoknak tök mindegy mit mondasz, akkor is hülye vagy, ha nem vagy fan XD

Igaz, de mivel egyedül ezzel tudtak csak folyton jönni, gondoltam elhárítom ezt az akadályt. XD Azóta meg volt 1-2 kellemes élményem, pl. amikor valamelyik "nagyon fan" érvelt, én meg közöltem, hogy pechére olvastam a mangát, és nem egészen így történt, ő meg kis gondolkodás után: "ja...tényleg". :D Amúgy csak beérni volt "durva", most simán elviselem ezt a heti 18 oldalt, főleg mióta Kishi is egyre nagyobb asspullokat iktat be, ebből a szempontból mondhatjuk, hogy szórakoztató lett. XD

Junchi:
Hmm, bevallom ez most engem is meglepett, valahogy én is azt hittem, mint múltkor az FMA-val kapcsolatban, hogy alig pár rész után szóltad le. :) Amúgy lol, akkor a Naruto mellett az Elfen is ott van a "közös hating listán" ezek szerint. XD (És végülis a többit nem mondanám szarnak, de így belegondolva az EVA-t úgy a közepe körül, a Blood+-t pedig 2-3 rész után untam meg. XD) A Narutóban meg lehet valami, mert az már tényleg durva, hogy mindketten pont ugyanaddig bírtuk az animét. XD OK, a 136 gondolom még szándékos, mert ki akarna fillert nézni, ha a canon is erősen facepalmos, viszont érdekes, hogy a Shitpúdent én is 80 körül hagytam abba végleg. (Vagy várjunk, nem akkor jött a bejelentés, hogy annak ellenére, hogy utcahosszal vezet a manga, megint filler jön? :D Ha valaki emlékszik, majd megmondja. XD)

blackronin

[spoiler]
Source: NF
Credits: On3word
Verification: Comfirmed

Will translate it into parts as usual. Be patient please!

表紙はサスケ。背後にサスケのスサノオ
Front cover is of Sasuke. Back is of Sasuke's Susano'o.

目を閉じればそこにはいつも憎しみが。魔物のように膨れ上がった憎しみが
If you close your eyes, hatred will always be there. Like an apparition, it will expand.

480 犠牲
Chapter 480: Sacrifice

相討ち...だがダンゾウの体は幻...!?
Simultaneously striking one another...but is Danzou's body another illusion...!?

マダラ(サスケの力...まあこんなところか)
Madara (Sasuke's power...this much huh?)
カリン(...!?)
Karin (...!?)

ダンゾウに刺されてるサスケ『くっ...』
Sasuke pierced by Danzou: Ugh...
サスケに刺されてるダンゾウ『早過ぎたな...まだ眼は開いている...
イタチのところへ行って説教でもされてくると...よい... ワシの 勝ちだ』
Danzou, pierced by Sasuke: Too fast...eyes are still open...you will be going to see Itachi, and perhaps even good of you to hear his preaching...this is my win.

カリン(どうなってる!? ...この感じはもう...!)
Karin (What's going on!? ...this feeling is...!)

ダンゾウ『!!?』
Danzou: !!?
うつむくサスケ『ハアハア』
Sasuke looking downward: Haha
ダンゾウ『...どういう...ことだ!?』(ぐはっ! ...なぜイザナギが起動しない!!?)
Danzou: ...what's...the meaning of this!? (Guh! ...why won't Izanagi start up!!?)
サスケ右目が万華鏡
Sasuke's right eye has Mangekyou activated.

マダラ(ダンゾウ... お前の言うとおり"幻術時間を自在に操ったイタチも月読"とは天地の差だ ...)
Madara (Danzou...it's as you said -- the time Itachi could freely manipulate his genjutsu and Tsukiyomi -- the difference is like between the heavens and earth...)
ダンゾウ視界がブレル。右腕の眼が閉じる。
Danzou's field of vision is blurred. His right arm's eyes are closed.

ダンゾウ『きさま...』
Danzou: You...
サスケ『イタチに会うのは貴様のほうだ...』
Sasuke: The one meeting Itachi will be you...

ダンゾウ膝まつく
Danzou falls to his knees.
カリン(やっぱりウチが感じた通り今のダンゾウは実体だ!)
Karin (As thought, it's as I sensed. It was in fact Danzou's real body!)

マダラ(...だが少ししかもたない小さく弱い その幻術も要は使いどころだ...)
Madara (...Although it isn't as strong, it was pivotal of him to use that genjutsu at that time...)

ダンゾウ倒れて苦しそう
Danzou looks to be in a lot of pain.

マダラ(体を少し刺しあう少し前
右腕の写輪眼は全てを閉じてしまっていたという事だ
サスケはうちは一族... そして万華鏡写輪眼を持つ忍
観察眼ならダンゾウ...お前より上だ 一瞬お前が気付くよりも早く...
サスケは幻術をお前にかけ 右腕最後の眼が開いているように見せかけていた
お前自身イザナギの不安定な効果時間を右腕の写輪眼を見て 幾度も確認していた
それをサスケは見逃さなかった イザナギの効果時間が まだあるよにほんの少しの間
見せかける程度だが 一瞬の間でも幻術にかけられる事を前もって知っていた
それを利用しない サスケではない)
Madara (Right before his body was pierced, the sharingan in his right arm all closed. Sasuke is of the Uchiha clan...and a shinobi possessing the Mangekyou...but Danzou with his observing eye...he is above you. In an instant he was faster than you in noticing...Sasuke cast a genjutsu on you, making you believe that your last eye on your right arm was still open. You used Izanagi on yourself without fulling knowing its effective time, checking it over and over to see if it was in effect. Sasuke didn't miss that. Izanagi's time of effectiveness has a small interval in between each use. Although he pretended to know the degree to which that was, he knew beforehand that even in an instant he would be able to cast a genjutsu. Don't use that, that's not Sasuke.)

ダンゾウ右肩を抑える『う...ぐっ...』
Danzou's checks his right shoulder: U..gh...
マダラ『写輪眼を手に入れた事により写輪眼との戦いを甘くみた... その奢りが負けに繋がった』
Madara: You were naiive in this battle of Sharingan because of all those Sharingan you've acquired...that's the reason for you loss.

サスケ『これが眼で語る戦いだ  うちはを...なめるな』
Sasuke: This is a fight I will recite to you with my eyes. Don't underestimate the Uchiha.

マダラ(シスイの眼が使用出来なかったにしろ ダンゾウをよくここまで追い込んだな
...サスケ   そろそろシスイの眼をいただけそうだ  根は土に隠れているべきだったな)
Madara (Even without being able to use Shisui's eye, Danzou did a good job of driving it this far....Sasuke, it seems like you'll soon be able to take Shisui's eyes for yourself. Root should have stayed hidden in the ground.)

サスケ倒れそうになるとカリン駆け寄る『サスケエ...!』
Sasuke is about to collapse while Karin rushes over: Sasuke...!
サスケ『くっ...うっ...』
Sasuke: Ku..ku...
カリン左腕出し『ホラ!さっさと咬め!!』
Karin brings out her left arm: Here! Bite quickly!!
マダラ『あの女...連れてきて正解だった ...役に立つ わざわざサスケが選んだお気に入りだけは ある...』
Madara: That girl...it was good to bring her here...she's useful, and Sasuke specifically chose her as his favorite...

咬みつくサスケ
Sasuke biting.
カリン『ああっ...!』
Karin: Ahh...!

ダンゾウ(このワシが...!こんな...小僧に...!! ワシはまだこんなと所では死ねん!!!)
Danzou (I...! To this little...!! I will not die in a place like this!!!)

いきなりダンゾウの右腕木になりだす
Suddenly Danzou's right arm starts to become a tree.
ダンゾウ『ぐああああ!!』
Danzou: Guahhh!!!
サスケ カリン『!!?』
Sasuke and Karin: !!?
ダンゾウ(いかん!!このままでは初代の細胞に取り込まれてしまう!)
Danzou (I won't allow it!! At this rate I'll be taken over by the Shodai's cells.)
ダンゾウ右肩からずっぽり右腕取る
Danzou takes his right shoulder with his right arm.
マダラ(死にかけてチャクラの制御ができなくなったな... 柱間の力をそう簡単にはコントロール できはしない ...)
Madara (Facing death, he's losing control over his chakra...I won't be able to easily control the strength of the pillars...)

ダンゾウ、カリンとサスケの前へ
Danzou, in front of Karin and Sasuke.
カリン『しつこい... なんて奴だ...!』
Karin: How persistent...this is some guy...!
ダンゾウ右眼の包帯とる
Danzou takes the bandages off his right eye.
ダンゾウ『まだだ... ここからが... 眼で... 語る戦いだ...』
Danzou: Not yet...from here on out...with this eye...I will tell you how this fight will end.

マダラ(右眼の瞳力が戻ったか... シスイの眼が復活するまでの間をイザナギでカバーする...
そういう手のはずか...)
Madara (The pupil in his right eye has returned huh...he covered with Izanagi while allowing Shisui's eye to recover...so that was your play huh...)

サスケ左手に千鳥まとい、ダンゾウに突っ込む
Sasuke uses Chidori in his left hand, and thrusts at Danzou.
ダンゾウ交わして、カリンを人質に。
Danzou dodges, and takes Karin hostage.

マダラ(シスイの瞳力... 幻術として使用するかイザナギとして使い捨てにするのか決めかねてい るようだな... )
Madara (Shisui's pupil...it seems he plans to use it up as he did with Izanagi.)

サスケ、ダンゾウ睨む。
Sasuke glares at Danzou.
ダンゾウ『瞳力を使いすぎたな』
Danzou: You've used your eye too much huh.
カリン『サスケエ...』
Karin: Sasuke...
ダンゾウ(サスケはもう使えん... シスイの幻術をかけて操るならマダラのほうだ
もたもたはしてられん傷が深すぎる)
Danzou (Sasuke can't use it anymore...if I can use Shisui's genjutsu to control him and get him to go after Madara, it would be more effecient considering the depth of these wounds.)
マダラ(さて... サスケ... どうする?)
Madara (So then...Sasuke...what will you do?)

サスケ『自己犠牲を語ったお前が... 人質とはな』
Sasuke: You who talked of self-sacrifice....to take a hostage.
ダンゾウ『自分の... 命が... 惜しいわけではない 木の葉の為 忍の世の為
ワシはこんな所で...死ぬ訳にはいかん...  どんな手を...... 使っても...生きる...
ワシは...  この忍の... 世を変える唯一の改革者となる者...
この女はその為の犠牲だ』
Danzou: My..my life...I'm not sorry...it was for Konoha...for the ninja world...I won't allow myself to die in a place like this...no matter whose hands...whatever I have to do...to live...I will...this shinobi's...to become the reformer to change the world...this girl will be a sacrifice for that purpose.
カリン『サスケ...  助けて』
Karin: Sasuke...help me!

サスケ『動くな...カリン』
Sasuke: Don't move...Karin.
ダンゾウ『...!』
Danzou: ...!

サスケ、左眼万華鏡。。。ドーンで怖い顔。
Sasuke activates Mangekyou in his left eye...with a scary face.

サスケ千鳥鋭槍でカリンごとダンゾウを刺す。
Sasuke uses a Chidori spear and stabs Karin along with Danzou.
ダンゾウ背中貫通してる。
Danzou's back is pierced through.

カリン(え...)
Karin (Huh...)
ダンゾウ『ぐっ...!』(...急所を人質ごと...)
Danzou: Guh...! (...the vitals of the hostage...)
眼が笑ってるマダラ『そうこなくては...』
Madara, smiling with his eyes: So its come to this...

サスケ『兄さん... まずは一人目だ...』
Sasuke: Brother...this is the first...

カリンもろとも復讐を成す!!
Karin and achieving revenge!!
サスケ、真の闇へ...!!
Sasuke, towards the darkness of reality...!!
終わり。サーセイ★
The End.
[/spoiler]

LuckyDingo

Lulz.. jól értem..? [spoiler]kinyírta Karint? :D Best Chapter EVER![/spoiler]

Zen

&fmt=1

blackronin

Nem konkrétan a fejezethez tartozik, de a mangahelpers-en az egyik srác egy igen érdekes dologgal állt elő...
És be kell vallanom, hogy eléggé jól felépített egészet alkot és sok kérdésre is választ ad.
[spoiler]
The past of Naruto Shippuuden and Naruto as "the main character":

In Part 2, until 2008, Kishi didn't develop Naruto's character - that was probably because, at that time, Kishi intended to develop Naruto later.

However, Naruto became less popular in Japan, until, in 2008, on his own or at the advice of the editor, Kishi decided to make Sasuke the main character.
Naruto popularity polls: http://forums.narutofan.com/showthread.php?t=355859

That's why, 2008 is full of retcon that transformed Sasuke's (probable) initial final villain (Itachi) into a saint and gave Sasuke a new final villain (Madara).

Since then, the manga focused on Sasuke (which makes Sasuke the main character - WE ARE TALKING ABOUT AN ACTION MANGA, NOT SOME PHILOSOPHICAL WORK OF ART).
There are two exceptions:
1 The Pain arc - this is probably because Kishi already planned in some detail (before 2008) Pain, the original final villain of the manga, and the Pain arc. Rather than completely cutting Pain out of the manga, Kishi turned him into a secondary villain.
2 Kakashi's half a year in 2010 - confirmed in the 2010 interview. That's because Kakashi is popular in Japan, too, these days (more popular than Naruto).

Recently, Kishi even changed his mind about the romantic subplot and declared unambiguously that Sakura loves Sasuke and NOT Naruto, deciding to throw away tens of pages of development that all but proved the contrary.

Kishi gave a lot of answers about the "main character", Naruto, in the 2010 interview: http://forums.narutofan.com/showthread.php?t=576454.

He established that Naruto's humiliation from the last half a year was not there to develop Naruto, to bring him out of his obsession for Sasuke - indeed, Naruto's personality and motivation won't change until the end of the manga, when the Naruto Sasuke battle will take place (if it takes place - who knows, maybe it will be an amiable encounter).
Also, Naruto will stay in the background in 2010, being a standard secondary character - in 2010 the main plot will be focused on Sasuke, then Kakashi.
Also, Kishi clearly established that Sakura - the main heroine - loves Sasuke, Naruto being just a friend: "Naruto is close and she worries about Naruto as well, but as expected, she [loves] Sasuke".

In other words, Kishi doesn't even pretend anymore that Naruto is the main character.
Sasuke, as of now, clearly is the main character - and he'll remain so for the rest of the manga. Madara is Sasuke's final villain.

About the "bring peace" motif:

When the peace motif was first introduced, I thought that Kishi did it in order to give Naruto an important plot thread of his own.
I was mistaking.
Kishi introduced the Uchiha/Senju rivalry and "bringing peace" became "if Naruto saves Sasuke - ending the Uchiha/Senju cicle of hatred - Naruto will bring peace".

It's an overstreched and logically inconsistent motif: saving Sasuke is much easier than bringing peace to the world. I read a comparison on this forum: saving Sasuke is like solving the first - and easiest - mathematical problem from a book containing hundreds/thousands of problems (which represent bringing peace).
But then again, Kishi never intended to make Naruto bring peace to the world. All Kishi wanted by introducing the "bringing peace" theme was to give a respectable excuse to Naruto's obsession for Sasuke (which we now know will be Naruto's motivation until the end of the manga). I say "excuse", NOT "reason" because this excuse doesn't stand up to scrutiny - but then again, Kishi never bothered to make the manga logically consistent - there are plot-holes all over the place.

Final villain here, final villain there:

You might be interested to know that probably, Itachi was Sasuke's final villain (and his motivation would have been to take Sasuke's eyes).
Also, Pain was most likely intended to be Naruto's final villain and the last villain in the manga - as in Pain is nobody's subordinate, the eye in the moon scheme is Pain's plan, the revival of the villagers is the climactic point in the manga after which Naruto becomes Hokage and assumes the "bring peace to the world" task.

About the chances the Konoha 9 (minus Shikamaru) have of actually playing a part in the future story:

Those "Konoha guys aren't reliable" - according to Kishi. Need I say more?

About Kishi changing his mind about the "plan" Naruto Shippuuden follows and the plot-holes that followed:

Before 2008, Madara was dead.
In 2008, Kishi retconned Tobi (a character which has nothing in common with Madara) into Madara.

Also, Kishi retconned the Senju into existence, the Uchiha as being persecuted, Itachi into a saint with a plan for Sasuke that makes no sense - unless certain HIGHLY IMPROBABLE AND UNCONTROLLABLE events took place.

Plot hole over plot hole piled up in order to make Sasuke the main character - probably because by that point, Sasuke was higher in the popularity polls than Naruto.

Also, read http://mangahelpers.com/forums/showp...&postcount=519 , http://mangahelpers.com/forums/showp...19&postcount=7

The future of Naruto Shippuuden:

The 2010 year is pretty clearly summarised in the interview:

First, it's Sasuke Danzou battle. With Itachi appearing, the chances of Danzou surviving dropped like a rock; Danzou has a small chance of escaping in order to ally with Kabuto - but it's only a small chance (Kishi already wasted a lot more development than just the pannels he used to set this alliance up). I think Sasuke - after Itachi's apparition/discussion? - will focus his revenge on Madara: The main character has to be likeable, after all.
Kakashi will probably retrieve Sakura before she meets Sasuke during this arc. If she does get to see Sasuke, it's most likely for her to have a revelation: "~Sasuke is not all bad! I can save him!"

Then, it's Kakashi becoming Hokage; I think his enemy will be Kabuto. Sakura acting "heroically" means she'll have something to do this year - probably helping fight Kabuto.

As for Naruto, he's just there, not really doing anything. If you're a Naruto fan, the good news is that Kishi decided to stop humiliating Naruto; the character will be allowed to do some reasonably cool things (training, talking to Shikamaru) as long as he stays away from the main plot. The most you can expect from Naruto in 2010 is to have a part in the Kabuto battle - but it will be nothing decisive - Kakashi WILL LOOK GOOD (for the first time in the manga).

2011 will probably start with Sasuke's fight with HIS final villain - Madara. Sasuke will defeat/kill Madara. Now, AT THE LATEST, Sasuke will gain EMS.

Then I expect the Naruto Sasuke fight to take place (if Kishi decides to make it a battle; it could very well be a peaceful reunion). Here Naruto will accomplish the only real role he had in the manga after, in 2008, Kishi retconned the Uchiha history (including creating Madara, Sasuke's final villain) in order to make Sasuke the main character.
This will probably be the last arc of the manga.

At the very end, Naruto may (or may not) become Hokage. He will probably end up with Hinata (but don't expect development on this issue - Naruto is just not important enought anymore).
There is a chance of Sasuke dying - but I find it highly improbable. He will most likely be converted and end up with Sakura (the 2010 interview established that Kishi changed his mind - throwing away whole chapters of development - and will make Sakura Sasuke's girl).
[/spoiler]
Nekem tetszik, de várom a véleményeket róla...

Pr3d4k1ng

Ennyi erővel már át is nevezhetnénk az egészet mangat.

A másik főbb gond, hogy Sasuke az Itachival való harc óta csak susanot nyomi, előtte jól felépített taktikával harcolt és ügyesen használta a tűz és villám jutsukat.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."