Darren Shan-Démonvilág

Started by Zelda, 2007-01-11, 21:21:15

Previous topic - Next topic

Melyik könyv tetszett eddig legjobban?

Démonmester
0 (0%)
Démontolvaj
0 (0%)
Vérfüred
1 (100%)

Total Members Voted: 1

Voting closed: 2007-02-10, 21:21:15

Zelda

Sziasztok!

Biztosan vannak már köztetek akik olvasták Darren Shan démonkönyveit. Én egy évvel ezelőtt szerettem bele Darren Shan írásaiba, amikor egyik osztálytársam a kezembe nyomta a Rémségek Cirkusza c. könyvet.

Hogy miért jók a démonkönyvek?
- Véres,
- Humoros,
- Élménydús,
- Három főszereplője van, akik külön könyvekben jelennek meg és a sorozat alatt történetük egybefolyik majd.

Ebben a topikban szó lesz arról, hogy nektek mennyire tetszettek a könyvek, mikor jelennek meg az új könyvek, miről szólnak majd.

Üdv a Démonvilágban!

thrall

én még csak a vámpír regényeket olvastam ki, de barátnöm már kölcsönadta ezeket is, majd a halálos árnyék után beszállok :D

sunyi

 :hopp: még egy ilyen topicot! A darren shan könyvek  :Kiraly: az az egyetlen negatív tulajdonságuk, hogy egy kötettel 2 óra alatt végzel.
/loving a precious person ^^/

Zelda

Darren Shan több interjúban is azt mondta, ő olyan könyveket szeret írni ami ütős és nagyon pörög. a Démonmestert a Rémségek cirkuszával egyidőben írta 2001 februárban.
Amíg a rémségek cirkuszában elrészletezte a családot, a démonmesterben már nem mivel ők mindenképp meghaltak volna. Szal hogy ne sajnáljuk annyira őket azt megspórolta :D

thrall

na igen. sunyi, az méár baj? én kifejezetten élveztem, hogy a 12 vámpírkönyvet kb 1.5 hét alatt kiolvastam XD

Zelda

Nekem is ezért jött be.

Nos kis infó a 4. 5. 6. könyvekről a Démonvilágban :D :
- 4. könyv angol címe: Bec
   Erről szól: bemutatja a harmadik, egyben utolsó főszereplőt Bec-et. Ő lány és annyit tudok róla, hogy kiskorában megtámadta egy démon, aztán később találkozott egy Drust nevű druidával aki megtanítja használni a varázslatot.
- 5. könyv: Grubbs Grady lesz.
- 6. könyv: Ismét Grubbs Grady.

Később várhatóan még két Bec-es és két Kernel-es könyv következik.
Ha valakit más is érdekel, ha tudok válaszolok, nyugodtan lehet kérdezni.
Ja és TÍZ könyv lesz!!!  :cool:

Derfel Cadarn

Hááát érdekesnek érdekes volt a rémségek cirkusza, de azért volt pár idegelő dolog, érezhető volt rajta hogy igazán grotesque és egyúttal fiatalabbaknak könnyen emészthető legyen, ezért néha-néha olyan mint pl. a világszerte megmosolygott Libabőr filmek. Másik probléma a fordítás, magyarul kicsit másképp hangzik, akkor döbbentem meg leginkább mikor szembesültem a ténnyel hogy Vampaneze-ből Vérszipoly lett :D De ennek ellenére meg kell hagyni felülmúlja a Demonata-t.
"A Manslayer is a Manslayer 'til the day he dies."



Naruto Shippuuden 08 Letöltés

thrall

ja igen, elolvastam a démonvilág 1. részét. Sokkal véresebb és nekem valódd, mint a vámpírregények, de persze az is isten volt, de ez mégjobb :D

Derfel Cadarn

Én is szeretem ha valami véres, de ez nem olyan értelemben véres, csupán hosszú leírásokat tartalmas arról hogy milyen nagyon undorító is némely lény, meg hogy ki milyen módon leli halálát, a halál körülménye nem annyira megrázó, ennél fogva maga a halál is könnyen emészthető.
"A Manslayer is a Manslayer 'til the day he dies."



Naruto Shippuuden 08 Letöltés

Gregory

Én olvastam a vámpírkönyveket, de az szerintem a végére elment 1 eéág rossz irányba, vagy legalábbis az a végzetes dolog nem jött be nekem.

A démonkönyveket meg nagyon bírom. Pörgős, jó, véres, némely helyeken(nekem főleg a 3. tetszett ilyen szempontból) vicces is. Én személy szerint a Grubbs-os könyveket részesítem előnyben, Kernel 1 kissé lámernek tűnik számomra. Kíváncsi vagyok, h milyen lesz Bec.

szpeter

Érdekes.. én olvastam az első 4 kötetet a Démonvilágból,és hát nem tudom hogy lesz több Bec-es?Merthogy..[spoiler]Úgy tűnt hogy a 4. könyv végén Bec halálát leli.[/spoiler]

Ja és megjelent már az 5.?

Twitchblade

Én vagyok az egyetlen aki nem szereti ezeket  a könyveket? Asszem a 7-ig jutottam el a vámpírosokban. A démonosokba pedig csak beleolvastam. Szerintem nem valami jók....
Bullets can't stop destiny

thrall

eretnek! ki a topicból :D nekem tetszik a vámpírkönyvekbe, hogy nagyon gyerekmesének indul, majd ahogy nő fel a darren shan, úgy durvul a könyv is. Démonvilágból meg még csak az elsőt olvastam

szpeter

Nah,én most kiolvastam a Démonvilág összes kötetét,meg is vettem mind a 10-et. A végére [spoiler]konkrétan Istenné avanzsáltak ,nagyon kész volt :D[/spoiler] Végül is ok.. így kiolvasva,a vámpíros jobban tetszett,lehet hogy nem volt olyan véres,de még kevésbé volt emborulva mint ez :D Mondjuk a vérfarkas-csorda még bejött,de a spoilerezett dolog már kevésbé.Tú mács.