Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Bruce

Egy ingyenesen letölthető, háromszáz megás point 'n click horror-kalandjáték, egész jó sztorival (erős közepes, ha valaki nagyon szőrösszívű) és többféle befejezéssel  :cool: Csak sötétben játszható igazán, linket asszem raktam az offtopicba, de sztem ide is rakok egyet: íme Egyetlen baja hogy nem túl hosszú... bár néha eltartott egy kis ideig, mire leesett mit is kell csinálni... pedig ott volt végig az orrom előtt  :rotfl: Többet nem nagyon tudok (akarok) írni, próbáljátok ki, megéri. Szerintem.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Rounin

Heee, ez megint felbukkant? Anno szinte oldalakon át ment róla a társalgás :)
Tényleg megéri leszedni.

Bruce

Igen, emlékszem rá, én is akkor játszottam vele először, de most újra előkaptam, és immáron a legjobb befejezést nézhettem végig :whoah: De gondoltam megemlítem, elvégre majd' másfél éve volt, hátha akad aki nem ismeri.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Raggie

Quote from: Bruce on 2006-05-19, 08:35:20
Igen, emlékszem rá, én is akkor játszottam vele először, de most újra előkaptam, és immáron a legjobb befejezést nézhettem végig :whoah: De gondoltam megemlítem, elvégre majd' másfél éve volt, hátha akad aki nem ismeri.
Hát én pl nem ismerem! :D De a hiány pótlása folyamatban, megy a letöltés! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie on 2006-05-19, 10:19:21
Hát én pl nem ismerem! :D De a hiány pótlása folyamatban, megy a letöltés! ;)
Majd számolj be, hogy milyen. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Flaser

Quote from: Raggie on 2006-05-17, 19:15:43
Befelyeztem a Halo-t... hát ez tipikusan az a játék, amiről te beszélsz Dreamcleaver. Ebben télleg nem kell lopakodni, csak nyomvatartani az egér balgombját.

De még ebben is volt három rrohadt jó rész: a legeleje, amikor lezuhan az egész űrhajó és neked kell összeszedned a vészkapszulákból a szerte levő csapatokat, a közepén egy rész, ami egészen jó kis parázós(nekem kicsit alien feeling) és a legeslegvégén, amikor autóversenyzésbe vált a játék( :cool: ).

Tessék nehéz szinten játszani (Heroic), a könnyebb szinteken az AI ki van herélve.
Legendary-n már eléggé hajtépő élmény lehet....ugyanakkor kevés dolog annyira felemelő mint lerohanni a vízparton (Silent Cartographer eleje) a Covenant csapatokat és ráérezni, hogy ez most csak azért jött össze mert a nagy nyomulásban a Covenant erők nem tudtak felfejlődni.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Necrid^

Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Dreamcleaver

Röviden:

Rise of Nations: Rise of Legends - sz@r
X-Men: The Official Game - sz@r
Matrix Online - sz@r
D&D Online - sime mmorpgnek elmegy, de mivel egy ilyen nagy nevet hurcoltak meg az ítélet= sz@r

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Quote from: Dreamcleaver on 2006-05-24, 03:02:51
Röviden:

Rise of Nations: Rise of Legends - sz@r
X-Men: The Official Game - sz@r
Matrix Online - sz@r
D&D Online - sime mmorpgnek elmegy, de mivel egy ilyen nagy nevet hurcoltak meg az ítélet= sz@r
fő a pozitív hozzáállás :D
karma ment

Kuroi Tenshi

Az ökonometria nagyon fárasztja az agyat, kellett valami gyilkolós rpg, és mivel Oblivion eléggé akadozik, így gondoltam nekiállok többéves kihagyásaim bepótlására:
Half-Life 2  :D
elvoltam vele.
szép, valamennyire még izgalmas is, bár nagyon übertáp kedves Gordon kolléga az egyszerű földi halandó (tucatjával elhalálozandó) katonákkal szemben. Meg kissé irányított is... de azért jól szórakoztam vele  :jee:

Felsmuk

Ja, azon én is elgondolkodtam, h szemüveges barátunk miért tudós amikor össz-vissz egy gombot kellett megnyomnia. Ellenben minden földi, és nem földi fegyvert igen hatékonyan kezel.
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Pr3d4k1ng

Ez tényleg ütt ,hogy 1 tudós egyedűl lemészáról 1 hadseregett :lol:
HL2 legjobb része szerintem Ravenholm :D van ott feeling rendesen .

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

#2262
Hitman Blood Money

Na túl vagyok az első 5 pályán szóval tudtam képet alkotni a játékról. A nehézségi szint szerintem mardt ugyanaz. Tehát még mindig meg lehet csinálni a pályákat berontok az M4-sel és mindenkit kinyírok módon, de most már vannak tényezők, amik miatt jobb csendesen ölni. Először is van a hírhedtségi szint. Minél zajossaban hajtunk végre egy küldetést (minél több a szemtanú) ez annál joban nő. A szemtanúk vagy a rendőrség megvesztegetésével, illetve új személyazonosság szerzésével lehet csökkenteni, de a pénzt jobb dolgokra is lehet költeni, szóval megéri óvatosnak lenni. Ami tetszik, hogy van egy erőszak csík és egy zaj csík. Páldául, ha sokat ölünk ugyan, de tesszük ezt úgy, hogy nem fedezik fel a hullát és nincs szemtanú, akkoris kaphatunk pozitív értékelést a végén. Pl egyswzer Stalker lettem (sok áldozat, de csendben) és ezért ugyanannyi pénz bonust kaptam, mint a Specialistért (itt csak a célszemélyeket öltem meg). Ami még nagyon tetszik, hogy minden küldi után meg lehet nézni, mit írtak az újságok az esetről. Itt részletesen taglalaj, hogy a rendőrség miket tudott kikövetkeztetni. Pl ha sokat lövöldözünk, akkor megtalálják az eldobott tárakat (elég lame, hogy csak így elhajítja őket mondjuk) és megtudják milyen fegyvert használtunk. Ez főleg akkor gáz, ha a custom fegyvert fedezik így fel (ezek hősünk spéci fegyverei, amiket pénzért lehet upgradelni, és egyéni tulajdonságaik lesznek, 1 pisztoly, 1 smg, 1 gépfegyver, 1 shotgun 1 mesterlövészpuska), mert ezeket használva később párhuzamot tudnak vonni a bűncselekmények között. Az is nagyon jó, hoggyha lefizetjük az esetleges szemtanúkat, akkor hazok hamis leírást adnak a zsernyákoknak, és az újságban mindenféle "érdekes" fantomképek jelennek meg. Pl voltam én már a Fülöp-szigeteki drogmafia embere is az újság alapján, vágott szemmel és hosszú válig érő hajjal.  :D A másik jó kis dolog a már említett spéci fegyver upgradelés. mindenféle stabilizárotokat, hangtompítókat, és különböző muníció fajtákat (low recoil, olyan ami átviszi a falt/ajtót, max dmg, scope, infra célzó stb) lehet vásárolni a fegyverekhez, plus a fegyver ezen upgradek hatására kinézetre is változik. A két hangtompítóval, lézercélzóval, recoil és pontosság tunninggal ellátot Silverballerem rohadt jól néz ki.
Ami nem tetszik, hogy az AI néhol még mindig elég buta. Eleve vicces, hogy hakinyírom a célszemélyt pl, akkor egy ideig megnő a tension szint (ez ez, hogy mennyire vagy gyanús), de aztán lemegy, és lazán kóricálhatok a tetthelyen, anélkül, hogy felismernének. A másik meg ez az beöltözöm, mintha közéjük tartoznék hülyeség. Túl egyszerűen van megoldva. Pl kinyírok egy szövetségi ügynököt és felhúzom a ruháját és ettől már közéjük tartozom. Pl nem kell ezeknek néha bejelezni a státuszukat a rádión? Senkinek ne mtunik fel, hogy az egyikük (akit hidegre tettem) már vagy egy órája nem jelentkezett be? Vagy pl Chilében (v Kuba volt? nem emlékszem) nem tűnik fel az őröknek, hogy őrtársuk nem tud spanyolul? Fura.
Mindent összevetve, azért el lehet szórakozni a progival egy ideig.  :jee:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Alkyra

Nos, mivel én imádom a Tales of sorozatokat, ezért gondoltam kirpóbálom ezt is.
A grafika az olyan...érdekes...chibi animés...de nekem vlhogy bejönn.XD :whoah:
A harcrendszere a szokásos Tales of-os sémát követi.Ennél többet gondolom mondanom se kell róla.(lásd Tales of Phantasia vagy Tales of Eternia) A történet az eléggé sablonosan indul: Mentsd meg a húgod.Nos ez 4 chapteren keresztül folyik s eléggé lapos lesz...ámde a 4. chapter végén megfordul az egész sztori jól csőbehúzva minket s hirtelen egy hihetetlen jól megszerezetett történetet kapunk tele meglepetésekkel.Kapásból megölik a két kedvenc karakteremet benne...sob... :bruhuhu: Azt a két lányt imádtam a legjobban.-.-

Még nem vittem végig a játékot, ám már a végén vagyok. Nagyon tudom ajánlani azoknak kik szeretik a Tales of sorozatot s a jól bevált rendszerek mellett, egy kellemes játékmenet alatt szeretne egy jót játszani.^^

8.9/10

Hiei-sama

Quote from: Alkyra on 2006-05-25, 22:56:53
Nos, mivel én imádom a Tales of sorozatokat, ezért gondoltam kirpóbálom ezt is.
A grafika az olyan...érdekes...chibi animés...de nekem vlhogy bejönn.XD :whoah:
A harcrendszere a szokásos Tales of-os sémát követi.Ennél többet gondolom mondanom se kell róla.(lásd Tales of Phantasia vagy Tales of Eternia) A történet az eléggé sablonosan indul: Mentsd meg a húgod.Nos ez 4 chapteren keresztül folyik s eléggé lapos lesz...ámde a 4. chapter végén megfordul az egész sztori jól csőbehúzva minket s hirtelen egy hihetetlen jól megszerezetett történetet kapunk tele meglepetésekkel.Kapásból megölik a két kedvenc karakteremet benne...sob... :bruhuhu: Azt a két lányt imádtam a legjobban.-.-

Még nem vittem végig a játékot, ám már a végén vagyok. Nagyon tudom ajánlani azoknak kik szeretik a Tales of sorozatot s a jól bevált rendszerek mellett, egy kellemes játékmenet alatt szeretne egy jót játszani.^^

8.9/10


En nemtom orulok neki hogy neked tetszik,de nekem nagyon nem jott be...Regota megvan mar ez a jatek mert szeretem a Tales of ... jatekokat.De vlhogy a Legendia nem hozza a regi Eternia hangulatat es stilusat ezert en nem is jatszottam vele sokat majd ha nem lesz mas mivel jatszak talan eloveszem ujra ;)

Ramiz

Dreamcleaver nem tudom most hirtelen nagyon odavagy érte de a Hitman 2-ben is voltak "zajosság", vérengzés szerinti szintek... Hiába nem úgy játszottál... De a fő, hogy végre kezdesz ráérezni az ízére... :cool: :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dreamcleaver

#2266
Hát 0 (öööh most már soha nem lesz megint Ramiz?) nem fogott meg jobban, mint a többi Hitman rész. arról van szó, hoyg a játéknak van egy  :cool: alaphangulata. Szimpi a maga a karakter, meg egy ideig a bérgyilkolósdi is érdekes. De aztán hamar ellaposodik. Ennek fő oka a mág sztem mindig gyenge AI.
Csak egy példa a blood money-ból: FBI által őrzött tanuvédelmés volt bűnöző. Cél kinyírni plusz megszerezni egy ékszerbe rejtett mikorfilmet. Az ékszer a feleség nyakában van, aki részegen kódorog a rezidencia egyik végében lévő borosüvegtől a másikig. Én az utcán lévő furgonban lévő kommunikációs központban leledző két FBI-ost hangtompítóval hidegre teszem, aztán felöltöm az egyik gúnyáját. Innetől kezdve FBI-os vagyok, a két fószert senki sem keresi majd. Bemegyek, elcsórok egy flakon olajat a pincéből és a medence melletti barbecue sütőt diszkréten megöntözöm vele. Aztán kissé arrébb állok, hogy ne legyek feltünő. Erre jön a részeg liba, bekapcsolja a sütőt, mire lángba borul. Pár másodpercig rohangál lángolva aztán fejestugrik a medencébe és meghal. Erre odajön kb két FBI-os a vagy 20-ból aki a házban van, egy rövid ideig ott állnak, majd mindenki vissza megy a dolgára (állni és nézni ki a fejéből). Erre én úgy öltönyösen be a medencébe és letépem a szénnéégett hulla nyakából a nyakláncot az őrök szeme láttára. Közben egy fickó komótosan tisztogatja a medence vizét a levelektől egy hálóval. Na ezzel megvolnánk irány kinyírni a tanut. Kimegyek az utcára, és szétverem a biztosítékdoboz, mire elmegy bent az áram, kikapcsol a TV, amit a fószer nézett. Erre a muksi kiküldi a rá vigyázó FBI-ost, hogy nézze meg mi van(az meg ki is megy! többi 20-2 FBI-os ott áll vagy flangál a házban). Erre én be a szobába és hátulról fejbelövöm a mukit. Na itt vége lehetett volna a pályának, de én még kíváncsiságból ráhúztam egy lapáttal az AI-ra. Ahelyett, hogy elhagytam volna a szobát ot várakoztam, hogy az FBI-os visszajöjjön. Az bejön és lát: 1 db halott tanut meg mellette egy "FBI" ügynököt, mert ugye fekete zakóban van a csávó, meg napszemüvege is van, szóval mi más lehetne. Így hát ne mis tudja mi okozhatta a tanu halálát. Én erre lazán ki a házból (nem futok mert az gyanús :D), be a furgonba visszaöltözni (mert 5k dolcsi minusz, ha otthagyom az öltönyt) aztán csá.
Persze elvileg nehezebb szinten okosabb az AI, de azért medium fokon ez elég gagyi. Szóval, úgy 2-3 napig jó volt a játék az alaphangulat miatt, de mostanra már ráuntam.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kyo-han

Hitman Blood Money

Dreamcleaver: Na és mi van a technikai tulajdonságokkal??? Irányíthatóság, meg hasonlók? A 2-ben pont az volt a gáz, h alig tudtam rendesen irányítani...nagyon el lett tolva a kezelhetősége...(akárcsak sajnos még jó régen a Nocturne-nek...azóta is sajnálom szegény game-t)

Dreamcleaver

Quote from: Kyo-han on 2006-05-27, 16:47:15
Hitman Blood Money

Dreamcleaver: Na és mi van a technikai tulajdonságokkal??? Irányíthatóság, meg hasonlók? A 2-ben pont az volt a gáz, h alig tudtam rendesen irányítani...nagyon el lett tolva a kezelhetősége...(akárcsak sajnos még jó régen a Nocturne-nek...azóta is sajnálom szegény game-t)

Nekem végük is a Blood Money irányításával nincs komolyabb bajom. Egyetlen dolog, ami zavart, hogy az inventory gombot nyomva kell tartani, majd elengedni a kívánt tárgyon, amit egyből elő is vesz a csávó. Ez pl idegesítő, ha elő akarom készíteni mondjuk a hangtompítós pisztolyt, erre a fószer előhúzza a tömeg közepén. Ja ás minden elmentett állás betöltésekor alapból visszaáll folytózsinórra.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Quote from: Predaking on 2006-05-25, 14:59:14
Ez tényleg ütt ,hogy 1 tudós egyedűl lemészáról 1 hadseregett :lol:
HL2 legjobb része szerintem Ravenholm :D van ott feeling rendesen .
Még nagyon régen asszem 576 újságban volt (kb így):
Tomb Raider - dögös csaj, két nagy stukkerrel és még annál is nagyobb mellekkel, mindent szétlő a tudomány nevében. Ugyan, mi ebben a furcsa?
:lul:

Feeling az van, csak az a sok fejreugrálós köcsög idegesít.
Bár mondjuk az még jobban idegesít, hogy valami baj van vele, így mindig újra kell rakni, aztán megy egy órát, majd megint kikapcsolja az AI-t. Boltban meg nem találom.  :ejj:
Ezért még mindig csak Ravenholmnál tartok, a bányánál...

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-05-27, 20:46:08
Quote from: Predaking on 2006-05-25, 14:59:14
Ez tényleg ütt ,hogy 1 tudós egyedűl lemészáról 1 hadseregett :lol:
HL2 legjobb része szerintem Ravenholm :D van ott feeling rendesen .
Még nagyon régen asszem 576 újságban volt (kb így):
Tomb Raider - dögös csaj, két nagy stukkerrel és még annál is nagyobb mellekkel, mindent szétlő a tudomány nevében. Ugyan, mi ebben a furcsa?
:lul:

Feeling az van, csak az a sok fejreugrálós köcsög idegesít.
Bár mondjuk az még jobban idegesít, hogy valami baj van vele, így mindig újra kell rakni, aztán megy egy órát, majd megint kikapcsolja az AI-t. Boltban meg nem találom.  :ejj:
Ezért még mindig csak Ravenholmnál tartok, a bányánál...
volt erre vmi console-os megoldás "enable ai" vagy vmi ilyesmi

576 boltokban sincs? egy telefont sztem megérhet

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2006-05-27, 20:50:26
volt erre vmi console-os megoldás "enable ai" vagy vmi ilyesmi

576 boltokban sincs? egy telefont sztem megérhet
Jé, ott van? Ált a Galaxist szoktam nézni, mert gyakran mindkettőnél ugyanaz a választék és az ár is.
Edit: 10 rugó egy kétéves játékért?  :wtf: akkó kösz nem  :lame:

Console parancs? Holt tudok ennek utánanézni? Az jó lenne, mert akkor nem kéne mindig gépet újraindítani, steamet újraindítani, játékot újrarakni, stb.

Raggie

Én csak egyik haveromnál játszottam HL2-vel, de azegyetlen dolog, ami megmaradt bennem, hogy volt valami kocsikázós rész(valami homok buggy szerűséget kellett vezetni) és a kocsinak iszonyatjó volt a fizikája... a rudók összenyomódása, az úttartás, a borulás, az ugratás, minden. :jee:

Ja meg még az, hogy elcsaptam a kocsival valami szörnyet és olyan szépen kenődött zöld trutyivá a kocsin, hogy vagy ötször quickload-oltam direkt ezért! :D :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Quote from: Raggie on 2006-05-27, 21:06:59
Én csak egyik haveromnál játszottam HL2-vel, de azegyetlen dolog, ami megmaradt bennem, hogy volt valami kocsikázós rész(valami homok buggy szerűséget kellett vezetni) és a kocsinak iszonyatjó volt a fizikája... a rudók összenyomódása, az úttartás, a borulás, az ugratás, minden. :jee:

Ja meg még az, hogy elcsaptam a kocsival valami szörnyet és olyan szépen kenődött zöld trutyivá a kocsin, hogy vagy ötször quickload-oltam direkt ezért! :D :__devil:
A fizika egyébként is meg van benne csinálva, pl ahogy a dolgok leesnek, elgurulnak, széttörnek, stb.
Meg hogy maradnak golyó-ütötte lyukak a falon, stb.
Viszont csak az semmisül meg, amit eleve úgy terveztek. Pl néhány ablakot kilőhetsz, néhányat nem; meg hát az a csónak is elég golyóálló volt :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2006-05-27, 20:50:26
volt erre vmi console-os megoldás "enable ai" vagy vmi ilyesmi
Megnéztem:
]ai_disable parancs van benne, de sajna ]ai_enable vagy ]ai_disable 0 nincsen  :frown:
valami más ötlet?

Necrid^

A Hl2 ténleg nagyon komoly game főleg neten deathmatchan. 1 dolog ami igazán idegesitett a singel gameben hogy az AI elég buta volt + 1 lővés kellet bele hogy hajon. szal 1 hpjavolt összvissz? :eek:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Pr3d4k1ng

Quote from: Necrid^ on 2006-05-27, 22:27:59
A Hl2 ténleg nagyon komoly game főleg neten deathmatchan. 1 dolog ami igazán idegesitett a singel gameben hogy az AI elég buta volt + 1 lővés kellet bele hogy hajon. szal 1 hpjavolt összvissz? :eek:
DM tényleg ott van főleg mikor mindeki antigravi stukkerel megy na az  :lol:

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Kuroi Tenshi

Attól függ, mibe és mivel.
ha katonát egyszer pisztollyal vagy géppisztollyal fejbelőtted, belehalt. Ha mellkason, akkor 2-3, ha pedig lábon, 5-6.
Ezeket a fejükön bizbaszkokat hordó embereket viszont lődözhetted vele, egy tár is rámehet. Ahhoz sörétes puska kellett.

Ja meg hogy eléggé ki van jelölve a haladási irány  :D

Felsmuk

Ha minenki antigrvival megy, akkor én fölszögelem őket a falra nyílpuskával.
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Pr3d4k1ng

Quote from: Felsmuk on 2006-05-27, 22:38:50
Ha minenki antigrvival megy, akkor én fölszögelem őket a falra nyílpuskával.
Sportszerű játékos :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."