Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - bimanc

#1
Quote from: LuckyDingo on 2010-07-08, 02:54:46
Strike Witches 2 - 01 - Ott folytatódik, ahol abbamaradt... még mindig zavar, hogy nincs szoknyájuk.. vissza kell szokni rá. :D

Szvsz remekül sikerült, eddig a sikeres folytatások receptjét követi, vagyis pont olyan, mint az előző széria, csak ami abban jó/jellegzetes volt, abból még több/nagyobb van ebben. A sztori ígéretesnek tűnik, végre kiderül mi is volt az az emberalakú neuroi [spoiler]a galliai kaptár egy rebellis csapat volt, ami az emberekkel akart szövetségre lépni, és most megérkezett az őket üldöző fősereg. imo[/spoiler]

Az első rész mintha az első széria első részének a remake-je lenne, csak beleoltva az eddig történteket meg az új szereplőket. A grafika is remek, kb semmit sem változott a design, a szinkronhangok is minimális mértékben. Eddig 10/10 YAY!

Ja és a Horriblesubs féle verzió teljesen jó minden szempontból, de ha nagyon akartok várni, akkor azt hiszem lesz egy minőségi is (Shin-GX+Underwater vagy mi).
#2
Games / Re: Keresek egy játékot...
2010-06-18, 00:55:28
Quote from: Xzone on 2010-06-17, 23:58:55
Tudtok ajánlani valami csilivili next-gen grafikás sci-fi FPS-t? Valami olyat keresek, aminek nincs köze ahhoz a bizonyos E3-as, "minden új FPS igazából a Modern Warfare" képhez. De nem kell feltétlenül nagyon eredetinek lennie, valami olyansmit képzelek el, mint a Halo 2, esetleg jobb grafikával.

Timeshift? Nem olyan új, nem is eredeti, de egyszer végig lehet játszani. Viszont nagyon csőjáték. Meg elkúrták azzal, hogy van egy istenkirály fegyver, ami után a többit nem is érdemes felvenni (az robbanó nyílpuska, talán thunderstorm?).
#3
Quote from: Cloud on 2010-06-08, 23:17:00
Quote from: bimanc on 2010-06-08, 23:00:57
MORTAL KOMBAT

(ha nem film lesz, akkor bocs)
Játék lesz. E3 előtti videó. :) Jövő héten többet tudunk meg. De amint látom a teljes eredeti történetet dobták. :( MK remake/reboot? Kíváncsian várom. :D

Filmnek jobb lenne. Szerintem ezzel sem játszom, mint semelyikkel a 3 óta. Mondjuk ezzel a történettel, ki tudja, egyszerre awesome, és nagyon gáz.
#4
MORTAL KOMBAT

(ha nem film lesz, akkor bocs)
#7
Offtopic / Re: Játsszunk egyet!
2010-06-06, 13:47:00
Quote from: kikuchiyo on 2010-06-06, 12:43:53
Olyan, mint a hagyományos aknakereső, csak aknák helyett különböző szintű szörnyek vannak. Neked is van egy szinted, amit a szörnyek leölésével kapott tapasztalati pontokkal növelhetsz. A "harcrendszer" egyszerű: ha a saját szintednél magasabb szintű szörnyet támadsz, akkor vesztesz (életpontot), egyébként nyersz és kapsz TP-t. Az elején nyilván csak az 1-es szintű szörnyekre kattinthatsz, aztán miután szintet léptél, már a kettesekre is, s. í. t.. A cél, hogy a végén az összes szörnyet legyőzd.

Ha szívatni akarod magad, akkor van blind mode is, ott nem szabad a szörnyekre kattintani, tehát olyan a játék, mint az aknakereső, csak különböző erősségű aknákkal.

Szerk: nem tiszta lutri, az extreme módot kivéve könnyen megoldható.

Ha magasabb szintűre kattintasz, akkor is nyersz, csak életerőt veszítesz, szóval lehet powerlevelingelni, csak nem sokáig. Pont ez nem tetszett benne, hogy egy idő után csak a magasabbak maradtak, amire lehetett kattintani, vagy nagyon elszámoltam.
#8
A napokban megnéztem, és kettő problémám van igazából vele, egyrészt a THORA videóban túl halk a háttérzene, nemtom ez most beállítástól függ, vagy mi, de a mozis verzió epicebb volt. Másodsorban kezdem nem érteni, merre akar tartani a sztori. A film nagyja alapján azt mondanám, ez nem egy time loop, hanem ugyanaz más módon, felnőttebben, érettebben elmesélve. Viszont a végén jön Kaworu, és összerombolja az elméletet. Pedig minden más megmagyarázható alternatív módon.

Mellesleg csak most szereztem tudomást azokról a nem teljesen az eredeti részének tekinthető háttérinfókról (Far Ancestral Race), amik a NGE2 c. játékban voltak. Valahogy tetszik az ötlet, és sok mindent megmagyaráz, ami eredetileg nem volt semennyire se elmondva. Kiváncsi leszek valamit abból beleraknak-e a film befejezésébe.
#9
Kinn, van TT-n a Parallel Works 2. Amennyire istenkirály a Kittan Zero, meg a Kiyal's Magical Time, annyire sz*r a többi.  :ejj:
De a moe-magical girl verziót megnézném azért teljes évadban is.
#10
Two Steps From Hell - Intoxication

"i sticked my ear in my gf's vagina while hearing this and that's how she got pregnant."
#11
Games / Re: Wonderland Online
2010-06-04, 08:55:48
Quote from: Pheles on 2010-06-03, 22:37:41
a "remote" aminek segítségével  bármit csinálhatsz, nem kell a gép mellett ülnöd

Bocs az offfért, de most erről megint a Dungeon Siege jutott eszembe, ahol be lehetett kapcsolni az automatikus támadást meg engedélyezni a szabad mozgást, és akkor a karakter meglátott egy ellenfelet, odafutott, lecsapta, majd ment a következőhöz, és így tovább, az ember meg csak ült és nézte, ahogy a játék játszik magával.  :haha:
#12
Köszönöm szépen. Az oldal meg mentve a többi közé.  :merci:
#13
Quote from: chilip on 2010-05-28, 02:43:45
már meg is van a 2.2-es Beautiful World 320 kbps-es mp3-ban :D asszem sokáig fogom hallgatni úgy mint az elődjét :Kiraly:

Share!  :bruhuhu: (lust vagyok utánakeresni, TT-n meg nincs fent)
#14
Quote from: Prof. William on 2010-05-27, 10:24:58
Ja tényleg így volt. Talán csak azért éríntett így mert filmből a töketlenkedések 90%-át kihagyták és csak azt hagyták bent aminek értelme van.

Kíváncsi vagyok milyen véget szánnak neki mert most már eléggé más irányba megy a sztori.

Shinjinek viharos gyorsasággal fejlődik a gerince.
Gendo mintha elkezdene emberi módon viselkedni a fiával.
Rei egyre több érzelmet mutat.


Mi lesz még itt?  :szemuveges:

Én már az első filmnél is valahogy így voltam. Olyan, mintha Anno felnőtt volna, és most megcsinálná az NGE-t tinédzser helyett felnőtt szemszögből.



Quote from: chilip on 2010-05-27, 20:04:38
borzalmas a linkelt sub, csomó minden nincs benne lefordítva. felénél töröltem és szedem a 6 gigásat  ::)

ed.: na ez már jó volt, és a minősége is  :jee:

Amíg nem volt BR, addig nem is fordították le a plusz jeleneteket. Viszont ez csak 6 giga, vajon THORA mikor akar kijönni vele?  :D
#15
Quote from: Karez on 2010-05-26, 21:39:00
Még kettő.
Ám a második már csak egy fél órás OVA lesz elméletileg. (javítson ki valaki ha tévedek)

Asszem két 45 perces film van még vissza. Úgy mint az EoE.



Quote from: Prof. William on 2010-05-26, 20:23:05
Valamint a sorozatbeli töketlenkedési helyett most teljesen érthető volt miért emozott be hiszen [spoiler] egy barátját/ismerősét kelett akarata ellenére megölnie. [/spoiler]

Dehisz a sorozatban is így volt csak az illető volt más. Vagy mire célzol ezzel? Mellesleg a filmmekben nem töketlenkedik, csak az elején egy kicsit, aztán nagyon gyorsan összekapja magát. Mint ahogy a kitalálója annak idején depresszióba süllyedt (gondolom), most már viszont tovább tud lépni.
#16
A bd verzióig valszeg (valamint remélem) nem fog. Még kb 3 nap, annyit már fél lábon is kibírunk.
#17
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2010-05-23, 01:54:20
Az oké, hogy így kérte.
Én mondjuk többször találtam divx-es avit, mint h264-eset. Helyenként, szubkultúránként változik, mi a kedvelt formátum.

Viszont szerintem próbáld ki egy magasabb minőségű encode-al, és ha akkor se jó, akkor a yt konverzió a ludas.
#18
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2010-05-23, 01:50:06
Igen, valahogy úgy. Mondjuk a konténer szerintem mindegy a feltöltésnél, csak a kódolás a fontos. Ha az alapanyag van olyan minőségű, akkor érdemes rászánni azt a plusz időt a 2-pass-re, meg hasonlókra.
#19
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2010-05-22, 20:56:20
Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-22, 00:32:34
MPEG-4 avi

Wait, what?  Egyébként semmi egyéb ötletem, ha nem a yt konverzió vagy a single-pass miatt van, akkor jobb nem lesz. h264 beállítások esetleg? QP?  :D

És ja, gondolom ha flv, akkor nem konvertálja át, de abból is van többféle. Ja, jut eszembe, a hd-verziókat mintha mp4-ben tárolná a yt.
#20
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2010-05-21, 23:39:52
Szvsz nem látom nagyon rossznak a minőségét. Mármint úgy általában a yt minőséghez képest. Ha jól gondolom a darabosság a konverziótól van, ami nem egy 2-pass volt, ugye. Felbontás nagyban számít, még 480p-ben is látványos a különbség, de ahhoz olyan forrás kell. Hallottam olyat, hogy .flv-ben feltöltve nem konvertál az oldal, de ebben nem vagyok biztos. A lényeg a minél nagyobb felbontás, meg a minél nagyobb bitráta, de .h264 esetén (más codecnél nem tudok róla) már 2 Mbps esetén is elromolhat a konverzió (belassul a videó), 5 Mbps-nél meg szinte 100%. A legjobb valami nyers formátum, vagy amit a yt ajánl. Én 2 megás mp4-eket szoktam feltölteni, szerintem jobbat nem kell elvárni egy ilyen streamelő oldaltól.

Off: Mellesleg, Homokszentgyörgy...5 km-re lakok onnan (szomszéd falu).   :frown:
#21
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2010-05-21, 22:36:35
Kuroi Tenshi :

Egy corona.dll-t fel tudok tölteni valahova, ha nagyon kell. Mellesleg mpeg-4-hez Yamb-ot is szoktak használni, vágásra nem tudom mennyire jó, egyéb szerkesztés működni szokott. Esetleg ha valamivel csinálsz az eredetiből avi-t (akár raw-ot is) azt a vdub jól kezeli, meg azt magában is fel tudod tölteni a yt-ra (meg a .vob-ot is btw).
#22
Games / Re: StarCraft
2010-05-11, 04:44:37
Én azokat nem is vontam kétségbe, hibákat én is találtam benne. Mondjuk talán azért vettem könnyebben, mert tisztában vagyok vele, milyen elvárásoknak kell megfelelnie, és valószínűleg nem fog tudni megfelelni.

Azután meg, hogy a Ghost-ot kukázták, mert nem tetszett nekik (bármi is legyen a valódi indok), én örülök, hogy lesz lehetőség talán játszani vele ilyen módon. Mellesleg már a War3 editorja is nagyon pöpec volt, és ezt még fokozták nem látom, hol is probléma. A modolhatóság, pályaszerkesztési lehetőségek a többi Blizz játéknál is nagyot dobtak az összhatáson, még szép, hogy ennél is rágyúrtak.
#23
Games / Re: StarCraft
2010-05-11, 02:56:10
Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-11, 00:41:51
Bezoomolva meg egy egység
vagy épület kitölti a képernyőt, ennek ám sokkal több értelme
van...

Szerintem meg kéne nézned az editorról készült bemutató videót. Abban például szerepel a kvázi-Startcraft-Ghost, ami ugye TPS, és ott jól jön, hogy közelre lehet zoomolni. Egyébként meg engem is a sztori érdekel, az egyben is az fogott meg, nem az, hogy eszeveszettül kell mikrózni az osztagok helyes mozgatásához (melee osztag előre, ranged hátra, stb.). Engem még az is zavar, hogy néhány egység kimaradt/megváltozott, de legalább minden fajjal máshogy kell játszani, mint az egyben. Pár meccs gép ellen nekem is elég volt belőle, de annyi az egyből is. Viszont én bízom a kiváló egyjátékos élményben, amit a történet, a karakterek, a szinkronhangok, az átvezető videók, meg úgy az egész világ hangulata hoz össze, nem a grafika, meg az egységkezelési fícsörök.  :smile:
#24
Anime / Re: Kiddy Girl-AND
2010-05-03, 00:54:16
Valóban nagy baromság, de legalább lehet röhögni rajta. Az eyecatcher-ek nagyon ott vannak, szerintem jobbak mint maga a sorozat.  :D

Egyébként nagyjából Chilip véleményével értek egyet, folyamatosan rossz döntéseket hoztak a szereplők, meg mindent hülyén csináltak, de a vége (mármint a végén lévő harc) jó volt, csak nem kellett volna elrontani azzal, hogy mindenki visszatér, aki epic módon feláldozta magát. Fárasztó egy sorozat, de azért egyszer meg lehet nézni. Kicsit olyan mint a Soaring Cake Girl, csak kevésbé elborult.
#25
Offtopic / Re: Ez nagyon lol :DD
2010-04-21, 16:37:54
Quote from: Zen on 2010-04-21, 01:22:49
Quote from: Próféta on 2010-04-21, 01:15:19
(érdemes közelről megnézni, a zipzár mit formáz...)
Én a Star Foxot nem értem. Bár cuki, azt meg kell hagyni.
[spoiler]Vagy egy lökött baba- jelmez/pullover/akármi, vagy photoshop. Sztem az előbbi.
Mondjuk most jobban megvizsgálva a gyerek nem hiszem h kapna levegőt benne, uh mindegy.[/spoiler]

[spoiler]Az egy kutya, amin van egy jelmez/photoshop, és Star Fox-ra hasonlít (shmup játék főleg régi konzolokra).
http://askally.files.wordpress.com/2007/11/foxbrawl_2.jpg
[/spoiler]
#26
Games / Re: aktuális fórumos MMORPG
2010-04-16, 22:42:12
RF-et kipróbáltam, érdekes a világ, meg minden, de ez egy nagy rakás sz*r. Az irányítás katasztrofális, a körökre osztott harc méginkább, ha nincs a lootolásra valami értelmes módszer, akkor az is nagyon ergya, meg úgy alapból komoly kihívás eljutni a quest helyszínére élve. Az überfegyverek nélkül meg esélytelen lenne az egész. Ez nagy csalódás volt most. Viszont a zenéje tényleg nagyon jó, talán le is szedem, ha elérhető.
#27
Games / Re: aktuális fórumos MMORPG
2010-04-16, 16:58:08
Quote from: chilip on 2010-04-16, 15:58:47
ed.: akár RF Online-t is, most így ránézve

Úristen, 1401 db update van hozzá!!1  :zomg:
Asszem ma még nem fogok játszani.
#28
Games / Re: aktuális fórumos MMORPG
2010-04-16, 15:57:27
Quote from: chilip on 2010-04-16, 14:15:16
ed.: van itt egy jó kis oldal ingyenes MMO-król http://mmohut.com/

Ez nagyon jó kis gyűjtemény, asszem ki is próbálom az RF Online-t, mindig is érdekelt.  :merci:

"This may kill the game...my character started out with a rocket launcher that fired 'Giga Nucleaur Warheads'."   jól hangzik. A regisztrációs része mondjuk talán a legszörnyűbb, ami létezik.
#29
Quote from: Member on 2010-04-08, 22:19:18
Quote from: bimanc on 2010-04-08, 22:10:18
[spoiler]...alapszituáció...a Strike Witchesben a háború csak most kezdődik igazán.  -  A háború nagy része már lezajlott, 6 évvel járunk az idegenek megjelenése után, az emberek lakta területek (pl. Európa) többsége szét van bombázva, és az ellenség "kezén" van.[/spoiler]
Igaz, ami igaz, de mégsem volt eddig lehetőség igazán visszavágni, ha csak most kezdték visszaverni őket. Mondjuk érdekes, ha 6 évig így darálták a népet, hová kett az a sok neuroi?

Valahogy ez úgy van, hogy mindig csak kevés számú jön, ami leaprít egy nagyobb várost/kisebb országot. Jó elismerem, az előtörténet terén hagy némi kívánnivalót maga után a sorozat.


Quote from: Member on 2010-04-08, 22:19:18
Quote[spoiler]Ezt most összekeverted és az SG-ről írtad? SW-ben minden szereplőnek eltérő a jelleme (abba nem mennék bele, hogy mennyire kidolgozottak a jellemek), mindegyiküknek saját egyedi mágikus képessége van (nem beszélve a személyiségükhöz tartozó egyéb jellemzőkről, pl. bármilyen körülmények között alvás), némelyiküknek van különleges hobbija (sebesség iránti megszállottság), ezenkívül az egyes részekben bemutatták a szereplők háttértörténetét, amikről ha kijelented, hogy nem érdekesek, akkor tudod, it's your opinion.  :ejnye:[/spoiler]
Kidolgozatlanok. Te magad mondtad. Az, hogy két szóval lehet mindegyiket jellemezni, még nem önálló jellem. Mind aranyosak voltak, mind imádtak fürdeni, mindannyiukban volt leszbikus vonás.

Van jellemük, attól hogy nem túl kidolgozott, még létezik.  (Nem látom, hol voltak az SG (vagy bármelyik hasonló fanservice anime) szereplői jobban kidolgozottabbak, hacsak ott nem, hogy több idő volt a kifejtésre 24 rész alatt.( De a többi dolog még mindig áll.


Quote from: Member on 2010-04-08, 22:19:18
[spoiler]Egy hatékonyabb, férfiasabb fegyver bevetése mindkettőben szerepelt, ha végignézted őket, akkor tudod milyen eredménnyel jártak. Mellesleg a Strike Witchesben a striker-eket mágia hajtja, az meg nincs a férfiakban.[/spoiler]
Nos, a pajzsot leszámítva, nem tudom, mit lehet az, ami okán csak a lányok gépfegyverei tudták a core-t feltörni, ha jól láttam, a striker egységeket leszámítva nem sok speckó cuccuk volt.

Természetesen bármilyen, bárki által kezelt gépfegyver ki tudta volna nyírni az idegeneket, de mivel egy alternatív világban játszódik, aminek eltérő a történelme és a technikai fejlődése, nem túl sok lehetőségük volt máshogy támadni. Lőjenek légvédelmi ágyúkkal a földről? Azt lebombázzák két másodperc alatt. Támadjanak repülőkkel? Azoknak nincs mágikus pajzsa. Ilyen módon szinte mindent meg lehet magyarázni, de én elsősorban arra gondoltam, hogy minden witch-nek volt saját mágikus képessége (emberfeletti erő, gyógyítás, mindent látó szem, jövőbelátás, EMP sokk, stb.)

Viszont itt szólnék arról, hogy ez a egész sorozat (SW) alapjában egy hatalmas gyűjteménye a világháborús analógiáknak és utalásoknak. Nem arról van szó, hogy nem tudnának harci repülőket indítani az ellenség ellen, hanem a witch-ek a harci repülők.


Quote from: Member on 2010-04-08, 22:19:18
Quote[spoiler]Side note: Underwater ordered chapterekkel dolgozik már régóta, mert szerintük a ki-be-kapcsolható hardsub a legnagyobb találmány a kerék óta.  ::)[/spoiler]
???
:confused:
Szerintem jó volt az op/ed, de ha te azzal az indokkal szabotálod az értékelésüket, hogy "nem voltak benne a videóban", hát...


Quote from: Member on 2010-04-08, 22:19:18
Quote[spoiler]A dolgozat eléggé részrehajló, és néhol pontatlan, ez így sajnos kevés. A pótbeadáskor ezekre kéretik ügyelni. ( :P)[/spoiler]
Akkor inkább nem záróvizsgázom. :p

Ha gyorsan csatolsz hozzá egy kis szösszenetet a Sky Girls dvd-specialokról, akkor talán lesz egy gyenge kettes.  ;)

Btw, jó látni, hogy errefelé ilyen legendává nőtte ki magát a 11eyes.  :D
#30
Quote from: Member on 2010-04-07, 16:59:29
Sky Girls & Strike Witches
Na, ebbe majdnem beledöglöttem.


Hümm, néhány pontocska különösebb rendszer nélkül:

[spoiler]...alapszituáció...a Strike Witchesben a háború csak most kezdődik igazán.  -  A háború nagy része már lezajlott, 6 évvel járunk az idegenek megjelenése után, az emberek lakta területek (pl. Európa) többsége szét van bombázva, és az ellenség "kezén" van.[/spoiler]

[spoiler]Fogj egy rakás tejcsarnokot...semmi jelleme, különleges képessége, érdekes háttérsztorija, elborult hobbija egyáltalán nincs  -  Ezt most összekeverted és az SG-ről írtad? SW-ben minden szereplőnek eltérő a jelleme (abba nem mennék bele, hogy mennyire kidolgozottak a jellemek), mindegyiküknek saját egyedi mágikus képessége van (nem beszélve a személyiségükhöz tartozó egyéb jellemzőkről, pl. bármilyen körülmények között alvás), némelyiküknek van különleges hobbija (sebesség iránti megszállottság), ezenkívül az egyes részekben bemutatták a szereplők háttértörténetét, amikről ha kijelented, hogy nem érdekesek, akkor tudod, it's your opinion.  :ejnye:[/spoiler]

[spoiler]Ezen ormótlan nagy dögök ellen nincs is tökéletesebb ellenszer, mint egy csapat elit kamaszlány egy derekasabb atombomba vagy John Rambo bevetése helyett (A Sky Girls mentségére legyen szólva, ők megindokolták a választást a a férfiak 90 %-ának kihalásával...  -  Egy hatékonyabb, férfiasabb fegyver bevetése mindkettőben szerepelt, ha végignézted őket, akkor tudod milyen eredménnyel jártak. Mellesleg a Strike Witchesben a striker-eket mágia hajtja, az meg nincs a férfiakban.[/spoiler]

[spoiler]Side note: Underwater ordered chapterekkel dolgozik már régóta, mert szerintük a ki-be-kapcsolható hardsub a legnagyobb találmány a kerék óta.  ::)[/spoiler]

[spoiler]A dolgozat eléggé részrehajló, és néhol pontatlan, ez így sajnos kevés. A pótbeadáskor ezekre kéretik ügyelni. ( :P)[/spoiler]

A végén a kérdőív eredményének elemzése mondjuk jó volt, és szórakoztató.