Warhammer 40K - In Nomine Imperatoris

Started by Rounin, 2006-06-01, 12:04:42

Previous topic - Next topic

Melyik a kedvenc "fajod" a Soulstormban (és előbbiekben)?

Chaos
Elda
Imperial Guard
Necron
Ork
Space Marine
Tau
Sisters of Battle
Dark Eldar
Nincs kedvencem/több is van
Bocs, nekem van pénzem TT-re :hehe:

Lythis

Jahm, csak előbb hazavágják a fél birodalmi haderőt az Adeptus Mechanicus miatt.. :D

Tycho

#361
ahoi :D nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt én most éppen ezen csemegéztem miközben fórumoztam... itt aztán elég sok dolog van amit mondjuk hiányoltam a DOW-ből, de ahogy elnézem szépen azért pótlódnak :)

Selmo

+1 http van a kódba írva.  :redface: Helyesen:
[url=http://us.games-workshop.com/games/40K/chaosspacemarines/default.htm]link[/url]

A tökéletesség unalmas.

Tycho

Quote from: Selmo on 2006-10-12, 21:30:51
+1 http van a kódba írva.  :redface: Helyesen:
[url=http://us.games-workshop.com/games/40K/chaosspacemarines/default.htm]link[/url]


köszi :D észre se vettem  :redface: kijavítva  :jee:

Dreamcleaver

Hát ez Infiltration cucc nagyon idegesítő a Dark Crusade-ben. Nem tudom mi a szórakoztató abban, hogy láthatatlan egységek lövöldöznek rád. Igaz, hogy vannak Detectornak nevezett egységek is, akik látják őket, de kevés, és nem alap tech szinten. A StarCraft-ban legalább az őrtornyok detectorok voltak, hogy ne lehessen láthatatlan egységekkel beslisszolni az ellen bázisára, na de itt! Akkor is láthatatlanok ha támadnak, ha meg gyártok egy csapat pathfindert, azok kb 5 mádosperc múlva hallottak. Persze az én Stealth Suit-jaimat egyből leszedik állandóan, mikor a közelben nincs detector. Tudtam, hogy a commandernek azt a detectoros sisak upgradet kellett volna beraknom, most az eldárok állandóan elvernek...Persze mident úgy, hogy közben, 100+ egység harcol egymás ellen, ami a gépnek jó, mert ő simán céloz be kölönböző egységeket egyszerre, miközben minden egység használja a spéci képességeit, miközben persze egyébb egységek éppen pontokat foglalnak. Tiszta Warcraft 3 vazz, k*rva nagy káosz az egész csatatér. És akkor erre jönnek még a Harlequinek, akik össze-vissza ugrálnak, hogy az egérel még véletlenül se tudjak réjuk clickelni, hanem mellé, és akkor persze a kijelölt egységek abbahagyják a támadást és oda akarnak menni...kész, kicsit felb*szta azt agyam a játék.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

ennyire totálkáosz? ehh... most elvetted a kedvem attól, hogy leszedjem (najó, valójában nem akarom várni, ahogy lejön, ezért nem kezdem el leszedni)
Egyéb bug, vagy ilyesmi, amiről tudni kéne?

Dreamcleaver

Hehe ezek nem bugok, cak én vagyok egy nagyon lame W40k player. Nekem túl agresszív és gyors ez a játékmenet, meg utálom ezt a "váltogatni az egységek között a csapatban és kijelölni a spéci képességeiket majd be célozni velük az ellent miközben a stratégiai pontokat is foglalnom kéne" szindrómát. Miért nincsenek védelmi cuccok? Falak, erősebb őrtornyok etc... Amúgy a két új faj viszonylag korrekt. Tauknak elég alacsony a capjük, de hát ők kevesen vannak, viszont tényleg erősek...távolsági harcban. Nekronnok meg erősek, de lassúak. Ráadásul náluk nincs pénz, csak energia. A stratégiai pontok arra kellenek, hogy gyorsítsák a unit és upgrade termelést, mert az alapból igen lassú. Ja ás ugye tudnak újjáéledni is...
Egyedül ez a láthatatlanosdi móka nem müxik nekem valami fényesen. K*rvára nem vágom, hogy olykor hogyan szedik le az infiltraded egységeimet, mikor nem látok a közelben detektort. Biztos van, de abban a káoszban ki látja.

Most elkezdtem az Eldárokkal, és bizonyíték a lámaságomra, hogy a harmadik csatában folyamatosan elvernek a Blood Ravenek. De mondjuk már a pálya kezdetekor ott áll egy-két osztag marine a bázisom kapujában, szóval fincsi. Aztán ugye AI őkegyelmessége sec perc alat elfoglal minden strat pontot a térképen, és folyamatosan özönlik a fanatikus horda.

Amúgy megint k*rva jól eltaláltál a nehézségi szintet. Easy fokon majd bealszom, mediumon meg mindenki sz*rrá ver. Mindegy, a régi C&C és Red alert óta csak szívok az RTSk-kel.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis


Dreamcleaver

Quote from: Lythis on 2006-10-14, 00:57:05
ha belassítod, akkoris?
gondolom akkor is ott állnak a bázisom előtt... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Arra gondolsz, hogy a játékmenetet lassítsam le? Még nem próbáltam, de talán. Lassan összeomlik az average RTS player-ségembe vetett hittem, és lemegyek noobass szintre. *sigh*

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Viszont több időd marad gyönyörködni az animációkban, és nem csak egy blurr-t látsz, amikor ideoda téped a kamerát a harctéren, durván klikkelgetve, hátha megöli az ellent. (igen, így a kurzor is látszik :D)
noobass szintet akkoris érezhetsz, amikor belejössz, felmész netre, és péppéver valami kis vakarcs.

btw: igen, lassabb game speed-en is ottlesznek a rohadékok :D

Dreamcleaver

Btw Hamachi-val próbáltátok már a multit? Én még nem használtam ezt a progit.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Személy szerint nem... Hé, egyelőre még be kéne szereznem vhonnan a DC-t. addig még a single player mode sem opció nálam :D

Rounin

Lythis, adsz DVD-t, kiírom neked. Már lejött, csak nem volt helyem telepíteni :angyali:

Más. A láthatatlanság a demo alapján időnként kikapcsol, standby módba vált.. néha olyan érzésem volt, hogy egymást leplezték le a stealth suitjaim. :rolleyes:

Megint más. Mintha single módban lenne pause game :hehe: Tudom, nem true, de ha a gépnek szabad párhuzamos parancskiadást csinálni, miért kerülnénk hátrányba a soros lehetőségünk miatt? Pause-re fel! Skirmishben meg lassíts, ha nincs pause..

Kupo

Én hamachi-ba játszok vele, szerintem jó játék, majd lehetne játszani, mert csak egyik barátommal tudok játszani. :)

Lythis

Quote from: Rounin on 2006-10-14, 07:17:00
Lythis, adsz DVD-t, kiírom neked. Már lejött, csak nem volt helyem telepíteni :angyali:..
You just made my day good sir :D
(cserébe veszünk neked josoy-t na?  :hehe: )

Dreamcleaver

#375
Skrimishben leverem a gépet, az nem gond. A hadjárat mód rohadt nehéz nekem. Nem is csupán nehéz, uncsi. Nagyon tetszik a grafika, meg tök jó a sok egység, de uncsi, mert gyakorlatilag nincs a játékmenetben taktika és stratégia! Ergo a W40k sorozat nem RTS, inkább Real Time Rush. Védelmi vonalak kiépítés, beásás nuku. Folyamatosan küldeni kell az egységeket az ellenség bázisa felé, egyre nagyobb számban, s közben egy kisebb csapattal (mondjuk jetpack vagy infiltrated) foglalni a pontokat a req-ért. Ennyi a játék, nem több, nem kevesebb.

Edit: Kupo, multiban, ha csak DC van fenn, lehet tolni minden fajjal, vagy ahhoz fel kell raknom az előző kettőt is?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Pr3d4k1ng

Quote from: Dreamcleaver on 2006-10-14, 18:56:31


Edit: Kupo, multiban, ha csak DC van fenn, lehet tolni minden fajjal, vagy ahhoz fel kell raknom az előző kettőt is?

DC önnáló game lesz , tehát nem kell az elöző 2 game.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Dreamcleaver

Önállónak önálló, de valahol azt olvastam, hogy csak a campaign és skirmish módban lehet az összes fajjal játszani, ha csak a DC van fent. Még nem próbáltam a multi részét, ezért kérdeztem.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Draconire

Na így egy délután játék elteltével elmondom már én is a rövid véleményem.
Először is, szerintem annyira nem nehéz normal fokozaton. Persze a gép állandóan támad, de az a baj vele, hogy gyakorlatilag csak egyesével küldi az egységeit, jobb esetben kettő jön, legalábbis az elején. Amire meg már komolyabban elkezdene támadni, bár még mindig nem összehangoltan, addigra már olyan védelmet lehet kiépíteni, hogy az ilyen támadásokat simán visszaveri. Mindeközben persze érdemes egy osztaggal foglalgatni a strat pontokat, és utánuk menni egy építővel. Aztán már csak egy nagy támadás kell, amivel a szétszórt egységeit simán be lehet darálni.
Másodszor, ez a single player lehetett volna történet centrikusabb, így önismétlő lesz egy idő után.
Multiplayert meg még nem próbáltam, majd azt akarom most.

Kupo

Multi:
Ha csak a DC van fennt, a gépen, és a másik 2nek nem írtad be a CD Kulcsot (mert kéri, ha látja, hogy fennt van egy másik), akkor multiba te nem lehetsz mással, csak Tau Empire, és Necrons, de az AI, amit beraksz, és ha más jön, rá nem vonatkozik ez. Más lehet alap fajokkal, ha neki fenn van az alap, vagy WA.
Ha csak alap játéknak írtad be a CD Kulcsot, akkor mindegyikkel tudsz, kivéve Imperial Guard-al.

Én egyik barátommal játszottam, és nekem fennt van az összes, neki most csak a DC, és én mindennel tudtam, ő meg csak Tau, vagy Necron.

Kupo

Aki szeretne jönni játszani neten, az jöjjön Hamachi-n a:
wh40k_multi network-be, a jelszó: anime.

Dreamcleaver

Gmer nem tudom mit értesz védelem kiépítése alatt, azon kívül, hogy az egységeket a bázison állomásoztatod. Esetleg a minefield hatásos, de a védtornyok semmit sem érnek (Tauknak meg nincs is).
Ki kell menni és foglalni a strat pontokat mint állat. Nem is azért, hogy legyen req, mert a folyamatos egységtermeléshez 4-5 feltuningolt strat pont meg 1 relic elég, hanem hogy az AI nem tápolja túl magát. Aztán, ha megvan a bázisa minden egységgel rá, ha a HQ elpusztul nyert ügy. Persze csak ha nincs két bázisa.
Bármennyire is szeretem az Eldárokat, valahogy nagyon gyengének tűnnek. A Harlequineket mindig nagyon hamar leszedik. A Warp Spiderek és egyébb gyalogosok sem bírják soká. A tényleges erejük a Wraithlordokban, meg a Fire Prismekben van, de mire kifejlesztednéd a Fire Prismet, már hallott vagy.
Ezzel szemben sztem a Káosz rohadt erős. Most velük nyomom mediumon, és eléggé tarolok. Nem sok fejlesztgetéssel a Chaos Marinokat rohadtúl fel lehet tápolni, melléjük egy Cultist osztag gránátvetőkkel és a pálya elején ezzel végig lehet írtani. Közben kifejleszteni a Káosz Predátort a káosz lövegekkel és kész. Nagy balhé esetén meg be lehet teleportálni azokat a démonokat vagy mi. A commander egység is elég erős, pedig Daemon Prince még nem is volt.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Draconire

Quote from: Dreamcleaver on 2006-10-15, 16:37:32
Gmer nem tudom mit értesz védelem kiépítése alatt, azon kívül, hogy az egységeket a bázison állomásoztatod.
Pontosan azt értem alatta.
Tauknál meg ott van az xv88-as(vagy hanyas) egység, azt lerakod aztán elé raksz pár gyalogos egységet, és a railgunjaikkal elég szép írtást végeznek. Gyakorlatilag mozgó tornyok.
Egyébként minnél többet megyek a Tau-val, anál jobban látszik, hogy kicsit se gyengék közelharcban, már ha a krootok felé fejlesztenek. Azok a krootox-ok enyhén szólva tarolnak...

Dreamcleaver

Ja a krootox elég erős lett sztem is. Mindenféle egység ellen hatásos. Ráadásul nem is tudom mennyit lehet gyártani belőle, de eleget. Szemétség, Káosz Predátorból 2 a limit.  :mad:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Pr3d4k1ng

Chaos marine + Horror squad + Possesed squad (full uprage) + Chaso Predator + Defiler = BUKTAD ENEMY!!!

( a DCvel még nem játszottam csak a demoval imba tauk)

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Rounin

Öhm, a Warp Spiderek kifejezetten durvák és jól bírják,persze tankok ellen nem árt a spéci támadást használni X) És nem egyedül bevetni őket /heh Na meg mindig ott van a kiteleportálás.. persze tauk ellen nem vinném őket, az biztos :S

Dreamcleaver

Sztem mikor egy fél képernyőnyi Space Marine meg Dread ostromolja a bázisodat, a kiterelportálás nem opció. De amyúgy igaz. Más egységnek meg ott a Fleet of Foot vagy mi. Szóval az Eldárok nagyon gyorsan el tudják hagyni a csatateret az tény.  :D Kár, hogy ezzel nem lehet csatát nyerni.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Dreamcleaver

Sztem ez egész pofás kép lett :D :
http://i6.photobucket.com/albums/y247/Dreamcleaver/W40kchaosvictor2.jpg

Máskor valahogy el kéne tüntetni a kezelő felületet.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

A kezelőfelületet el tudod tűntetni, ha rákattintasz a faj jelére, jelen esetben a koponyára. :redface:

A tökéletesség unalmas.

Pr3d4k1ng

Quote from: Dreamcleaver on 2006-10-16, 18:17:20
Sztem ez egész pofás kép lett :D :
http://i6.photobucket.com/albums/y247/Dreamcleaver/W40kchaosvictor2.jpg

Máskor valahogy el kéne tüntetni a kezelő felületet.
Demon Prince a kép közepén (legalábbis reméleni tudo ma DC hiánya miatt ,ez unnáló hero vagy ezt is idézni kell valamelyik heroból mint Bloot demont)
Krone berzekerek , oblitariok (vagy vmi ilyesmik) , chaos space marinek a sorcerrer hol van?
Orckok ellen voltál vagy ők voltak az uccsó ellenfelek?
Szép kép .

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."