Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Puru²

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-06-10, 21:25:05
Quote from: Próféta on 2012-06-10, 12:28:11
Hivatalosan ez fordítva van: elkezded használni, lenyűgöz a minősége, és utána leszel fanboy. :ejnye: (Vagy kifizeted, és utána már muszáj fanboynak lenned, vagy belátni hogy balek voltál :__devil:)

De a piszkálódást félretéve, több "geek" ismerősöm használ legnagyobb megelégedésre Macbook Pro-t, méghozzá (egyikük kivételével) anélkül, hogy egyéb tekintetben Apple fanboyok lennének. Egyszerűen élvezik azt, hogy kapnak egy Unix sh terminállal és jó szkriptelési lehetőségekkel ellátott OS-t, amelyre zömmel lefordítható a legtöbb *nixos program, és így jól használható programozásra / távoli szerverberhelésre; de a Linuxokkal ellentétben jó minőségű terméktámogatás, ésszel tervezett user interface, nagyobb (fizetős, professzionális) alkalmazáskínálat stb. is jár mellé, no meg egy színvonalas hardver.

Anélkül, hogy mac vs pc vitába mélyednénk, azt én is aláírom, hogy a termékeik
kiválóak dizájn és gui felhasználó-barátsága szempontjából, valamint a hardver
is korrekt, továbbá Amerikában még az árazás is kompetitív, de: a céget elítélem
és megvetem. Pofátlan és gusztustalan, amit művelnek. Mivel a termék meg-
vételével a céget és ezt a cégpolitikájukat erősíteném, ezért nem veszek apple
terméket.
+1

Lythis

#4981
Quote from: Próféta on 2012-06-10, 12:28:11
Quote from: Lythis on 2012-06-02, 16:33:00
egyetlen bajom a színekkel van.
Quote from: Lythis on 2012-06-02, 16:33:00
Az OSX-el annyi bajom van, hogy szürke
First world problems  :lul:

ehh naigen :D
Windóz esetében az nem tetszik, hogy közli, hogy "ez és ez a tile ilyen színt kap, oszt örüjjé neki". WP 7.5-ben uniform színezés volt, és azt változtathattad. Örülnék neki, ha lenne rá buhera opcióm. Mondjuk még csak consumer preview, remélem nem csak én reklamálok érte, és akkor majd változik (eleve csak belépéskor látom a start screen-t, szóval annyira nem nagy halál).


OSX: konkrétan zavar, hogy szürke, igen. Szürke, szürkével, és még egy kis szürke. Csodás felülre biggyesztett szürke commandbar-ral. 4+ évnyi aero után valahogy nem fekszik annyira :D
Ahogy nem vagyok egy nagy facsimile rajongó sem, Apple-ék pedig még mindig előszeretettel használják őket, ahol lehet. Ettől eltekintve tényleg igyekszik nagyon felhasználóbarát lenni, ami hatalmas plussz.
Laptop kategóriában a macbook pro talán a jelenlegi egyik legjobb megoldás. Az Air szériáról már nem ilyen pozitív a véleményem.

Abban meg egyetértek az előttem szólókkal, hogy az árazást Almáék marhára nem a hazai viszonyokhoz igazítják, és a cuccaik annyira nem jobbak, hogy nyugodt szívvel azt tudjam mondani, hogy ez indokolt.

Darkstar

#4982
Én személy szerint baromi elégedett vagyok a cuccaikkal (más telefont és tabletet ezentúl tuti nem veszek, illetve ha hétfőn bejelentik az új iMac-et, még az idén veszek egyet  :D Remélhetőleg abból is lesz olyan fekete, mint a cinedisplay) és a céggel sincs semmi bajom. Sőt.  :Kiraly:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Jó, de te már jóideje köztudottan a fanboy kategória vagy  :ejnye: ... ha éppen megint 600 felett vannak a részvényeik, előbb tudom meg tőled, mint a NASDAQ honlapról... :D

Fazék

az ugye természetes, hogy annak ellenőrzésére, hogy van-e az alaplapomon lpt port, fölmegyek a gyártó honlapjára és ott megnézem a leírásában/képen, ahelyett, hogy behajolnék az asztal alá és megnézném?

Cobra

Általában egyszerűbb a honlapot megnézni, mint a gép hátulját :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !




kikuchiyo

Mostanában divatos kifejezeéssel élve: Fuck you, NVIDIA.

A legutóbbi driver-frissítés tönkretette a megszokott workaroundomat a külső képernyőre váltásra (cserébe az Fn-F7 továbbra sem működik), és ami még rosszabb a suspend sem működik, pedig előtte hibátlanul ment.

Se kedvem, se időm most a linux faszságait debuggolni.
Failure is the default option

Fazék


kikuchiyo

Note to self: jegyezd már meg, hogy a japánszótár a szöveges fájlokat CR+LF sorvégződésekkel szereti.

Note about self: úgyis elfelejti...
Failure is the default option

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

QuoteA szolgáltatást 24.99 eurós éves díjért cserébe vehetjük igénybe.

:lul:

Darkstar

#4994
Évi 7-8 rugóért legalizálni a ripplet zenéidet szerintem nem rosz
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Ha rippelsz zenét (tehát te saját magadnak), akkor az eleve legális. De azért nyugodtan fizethetsz még 25€-t az apple-nek, úgysincs elég pénze :)
Ha meg letöltesz zenét, majd legalizálod ezzel, hát, ez minimum jogilag aggályos, de végül is mindegy. Nem az USA-ban élek, hogy rám törjék az ajtót letöltött mp3-ak miatt.

Darkstar

Valszeg pont a "jogilag aggályos" rész miatt let nálunk csak most elérhető.
De ha egyszer összematcheled vele a cuccokat, és elérhetővé válik, onnantól kezdve még ha rádtörik az ajrót sem tehetnek semmit. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Amit amúgy sem fognak megtenni, tehát 25€-t dobnék ki az ablakon.
Van jobb helye annak.

Próféta

Quote from: Darkstar on 2012-07-22, 13:12:14
De ha egyszer összematcheled vele a cuccokat, és elérhetővé válik, onnantól kezdve még ha rádtörik az ajrót sem tehetnek semmit. :D
Ad1, az eredeti mp3 kópiád továbbra se változik legálissá. Ad2, ha teszem azt torrentről szedted és meg van osztva, azzal változatlanul törvényt sértesz. Ad3, ha meg privát célra letöltötted, az ugyan nem legális, de eddig se voltál üldözhető érte, mivel a magánszemélyek zaklatása valahogy explicite meg van tiltva az Artisjusnak, vagy hogy is van ez? (IANAL szóval erre ne vegyetek mérget)

Szóval ha jól értem, ez inkább csak arra jó, hogy fix éves díjért szétszinkronizálja az mp3-aidat az eszközeid között, anélkül hogy mindegyikre külön-külön meg kéne venni a példányokat.

Mondjuk ha az ajrót törik rám, annak örülni fogok, törhetnének rám CHF-et is :)

Darkstar

Vagyük az alábbi hipotetikus helyzetet.

Letöltesz valahonnan egy albumot (attól, hogy a torrent a feltöltés miatt nem az igazi, tekintsünk most el). Ezután összelövöd az itunes-al, és megkapod a jogot, hogy onnan is letöltsd. Ezután: a) törlöd a letorrentezett zenét és használod az itunesból leszedettet, b) meghagyod az mp3-at, mert, mivel DRM-free az itunes letöltés, nyugodtan átkonvertálhatod mp3ba, és ha valaki kérdezi, lehet mutogatni, hogy onnan van.
Ezt már pár helyen lefutották, elvileg működik, a gyakorlat meg majd kiderül.
Nekem meg azért is jó, mert ad egy kis lelki nyugalmat, hogy ugyan a zenéért nem fizetek egyesével, meg mégsem "teljesen ingyen" lopom. Ezért igyekszek a gépemet is wareztől tisztán tartani.  :D

QuoteMondjuk ha az ajrót törik rám, annak örülni fogok, törhetnének rám CHF-et is
:muhahah:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Tehát inkább az apple-t támogatod a zenészek helyett.
(legalábbis kíváncsi lennék, hogy ebből az éves díjból mennyit osztanak szét az előadók között...)

.Attila

Quote from: Fazék on 2012-07-22, 15:20:55
(legalábbis kíváncsi lennék, hogy ebből az éves díjból mennyit osztanak szét az előadók között...)

Don't know if sarcasm...

Darkstar

Jó kérdés. Habár egyesével megvéve meg inkábba kiadókat támogatom, akkor meg inkább az Apple.  ;)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Google Drive-val van-e valakinek tapasztalata?

White SeeD

Meh, csöppet megváltozott a logitech szervízelés menete. Aszondja igényeljek sorszámot ami meg is történt. Majd a következő lépés hogy küldjem be a szervizbe. Ami lengyelországban van, és csak GLS futárszolgálatot használhatok Hát a nagy :b+: ...
Úgyhogy ennyit a saját akciómról, inkább visszaküldöm pestre a kiskerbe, majd ők küldözgetik ahova akarják. Még van kiskerben 5 nap garim :redface:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

Quote from: .Attila on 2012-07-23, 13:35:34
Google Drive-val van-e valakinek tapasztalata?
Semmi különös, van ugye a régi Docs része, ami alap office funkciókra megfelelő, meg ugye most Driveként lehet rá mindent dobni, mint Dropboxra, webesen vagy asztali kliensként. Mi a kérdés pontosan?
[reserved]

.Attila

Hogy működik-e rendesen.
Ilyen-olyan backupokat töltenék fel.

NLZ

Ha a rendes működés alatt azt érted, hogy nem törlődnek a fileok maguktól, akkor jah.
[reserved]