help - Archive - 2003-01 - 2006-06

Started by gyroscope, 2003-01-06, 14:38:13

Previous topic - Next topic

m46u5

http://www2.externet.hu/showcontent.php?chid=88&menu0=1&menu1=2

más: a "help" és a "segítség" téma között mi a különbség? nem elég csak az egyik? pl a segítség :rolleyes: ?
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

sirtomi

Quote from: m46u5http://www2.externet.hu/showcontent.php?chid=88&menu0=1&menu1=2
Ezt átolvasom majd alaposan. Egy ideje fontolgatom már a váltást, csak még nem szántam rá magam, de ha kiesés nélkül lehetne váltani, az jó lenne.

TurboK

Na az az externet nagyon jól hangzik, egy az egyben ugyanaz a sebesség/ár mint a t-on(hal)line.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Persze, hogy ugyanaz, mivel ugyanúgy a T-Com hálózatát használja, max minimálisan kisebb árat tudna ajánlani, mást nem. A T-Comtól az összes ADSL viszonteladó ugyanazt kapja ugyanazon az áron (elvileg).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dragon

Quote from: norikoakkor ez a probléma elvileg kiküszöbölhetõ? az szupi lenne! Szeretnénk routert használni, mert 3 gép között kéne megosztani itthon a netet.
Routereknél milyen fajták vannak? Mi az ami jó? A wireless megéri? Minden routerekkel kapcsolatos tanácsot is szívesen fogadok, akár pm-ben vagy mailben is!! Családom nem ért annyira a számítógépekhez, ti vagytok a segítõim :)
Szerintem nem nagyon éri meg wireless routert venni, csak akkor, ha laptohoz akarod használni, asztali géphez abszolút felesleges.
Ha még azt is hozzávesszük, hogy ha nincs normálisan beconfigolva, akkor plusz biztonsági rést jelenthet, akkor aztán pláne semmi szükség rá.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Quote from: bpka000Szerintem nem nagyon éri meg wireless routert venni, csak akkor, ha laptohoz akarod használni, asztali géphez abszolút felesleges.
Ha még azt is hozzávesszük, hogy ha nincs normálisan beconfigolva, akkor plusz biztonsági rést jelenthet, akkor aztán pláne semmi szükség rá.
Ezt azért annyival kiegészíteném, hogy amennyiben az a 3 gép nagyon messze van egymástól, és nem akarjátok körbekábelezni a lakást, házat, akkor wirelesst használjatok. Ma már 54 mbit-esek megfizethetõek, csak sajna akkor a gépekhez is kell külön egység, már amelyeknél wireless kell. A wireless routerek mindegyikén van lan port is, tehát wirelessként és sima lanként is lehet használni.

noriko

helyesbítek, 1 gépre és 2 laptopra kéne a net.

Amúgy ha routert használok, és van egy fõ gép (ha most hülyeségeket írok, elnézést,nem értek hozzá), és ha arra fel van téve a nyomtató, másik géprõl is lehet nyomtatni úgy, hogy arra nincs feltéve? Felismeri? Értelmes ez a kérdés..? :rolleyes:

korábbi válaszokat köszönöm! USB-s telefonról rögtön le is mondtunk árak tudatában! :eeek:  teljesen jó a fülhallgató+mikrofon párosítás.
"I wish I could, but I don't want to."

Tutegal

Quote from: norikohelyesbítek, 1 gépre és 2 laptopra kéne a net.

Amúgy ha routert használok, és van egy fõ gép (ha most hülyeségeket írok, elnézést,nem értek hozzá), és ha arra fel van téve a nyomtató, másik géprõl is lehet nyomtatni úgy, hogy arra nincs feltéve? Felismeri? Értelmes ez a kérdés..? :rolleyes:

Bármelyik gépre kötött nyomtatót meg tudod osztani a hálózaton.
Ha már amúgy is router kell a hálózathoz, akkor egyszerûbb megoldás olyat venni amihez közvetlenül hozzá lehet kötni nyomtatót.

Danhibiki

hali!

Valamelyik topicban volt egy olyan link ahol marha sok anime-bõl voltak képek és ennek az oldalnak a nevét szeretném megtudni, mert nem tom már melyik topikban volt:( Volt a gépemen format c és elvesztek a kedvencek szal'...

Köszke
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Danhibiki

BINGÓ! :jee:  pontosan!:) :hopp:  :merci:

Darkstar

Szivesen! :D

Akkor most én: A Photoshop 7.0-ban miért nem találom a Filter/Render/Fibers és a Filter/Render/Wind parancsokat? Valamint nincs Elliptical Marquee Shape Tool, csak sima Elliptical Marquee Tool. Ha :lame: kérdés, sry, tegnap kezdtem el használni. :)
És mégvalami: az tálcára leülõ Media playert lehet "szkinezni"? Marhára elüt az ezüsttõl a kék.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dragon

Quote from: TutegalHa már amúgy is router kell a hálózathoz, akkor egyszerûbb megoldás olyat venni amihez közvetlenül hozzá lehet kötni nyomtatót.
Vagy olyan nyomtatót venni, amit routerhez lehet kötni (LAN interfészkest :))
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: norikoAmúgy ha routert használok, és van egy fõ gép (ha most hülyeségeket írok, elnézést,nem értek hozzá), és ha arra fel van téve a nyomtató, másik géprõl is lehet nyomtatni úgy, hogy arra nincs feltéve? Felismeri?
Persze, egyszerûen meg kell osztani a nyomtatót, a többi gépen meg beállítani, mint hálózati nyomtató. Amúgy ha lesz egy "fõ gép", akkor akár az is funkcionálhat routerként.

.Attila

Quote from: MohaPersze, egyszerûen meg kell osztani a nyomtatót, a többi gépen meg beállítani, mint hálózati nyomtató. Amúgy ha lesz egy "fõ gép", akkor akár az is funkcionálhat routerként.
Ez szerintem nem célszerû.
Ha a nyomtató egy gépre van rákötve, akkor annak viszont bekapcsolt állapotban kell lennie nyomtatáskor.

Moha

Quote from: BonciHa a nyomtató egy gépre van rákötve, akkor annak viszont bekapcsolt állapotban kell lennie nyomtatáskor.
Ez tiszta sor. Azért írtam, hogy ha már van egy "fõ gép", amire a nyomtatót kötik, akkor lehet az a router is, és akkor nem kell külön routert venni.

Darkstar

Quote from: MohaEz tiszta sor. Azért írtam, hogy ha már van egy "fõ gép", amire a nyomtatót kötik, akkor lehet az a router is, és akkor nem kell külön routert venni.

Viszont akkor 3 hálókártya kell bele, ha egyszerre akarják használni mind a hármat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: DarkstarViszont akkor 3 hálókártya kell bele, ha egyszerre akarják használni mind a hármat.
Három??? :confused: Csak kettõ: egy a helyi hálóra, egy a netnek. A nyomtató általában USB-n vagy LPT-n csatlakozik. ;)

Darkstar

Quote from: MohaHárom??? :confused: Csak kettõ: egy a helyi hálóra, egy a netnek. A nyomtató általában USB-n vagy LPT-n csatlakozik. ;)

Igaz, úgy is lehet, én abból a helyzetbõl indultam ki, hogy a többi gépnek 1-1 csatlakozója van. (Én ezen szívtam meg a multkori lanpartin, és szét kellett szednem az emeleten lévõ routert, mert a többi gépen csak egy-egy hálócsati volt, az én kettõmet meg elvitte a net és az egyik gép.)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: MohaEz tiszta sor. Azért írtam, hogy ha már van egy "fõ gép", amire a nyomtatót kötik, akkor lehet az a router is, és akkor nem kell külön routert venni.
Csak akkor a fõgépnek akkor is be kell lennie kapcsolva, ha a másik két géprõl csak netezni akarnak.
Nálunk pl. most ki van kapcsolva a "fõgép", de mivel nem az a router, csak a nyomtató, scanner van rajta, ezért még tudok netezni.

Btw. scanner megosztása hogy megy? Nem látszik a hálón, és semmilyen opciót nem találtunk a megosztására.

Moha

Quote from: BonciBtw. scanner megosztása hogy megy? Nem látszik a hálón, és semmilyen opciót nem találtunk a megosztására.
Szerintem sehogy. Én legalább is még nem hallottam scanner-megosztásról.

neuhikari

Halika

Nem tudom mióta él a usteam újra de nagyon örülök hogy él!!! és hallottam ujra lehet animéket letölteni csak új portról vagy mirõl??? szóval szeretném megkérdezni hogy hogyan tudok letölteni és honnan animéket? a kérdésemet azért ide írom mert nem tudom melyik topicba írjam elõre is nagyon nagyon nagyon köszi a segítséget

neuhikari

szokásomohoz híven elõbb cselekedtem és csak utána néztem körül vagy gondolkodtam volna bocsi, már csak az a kérdésem hogy afelhasználónév és a jelszó az melyik amivel reggeltem magam usteamen vagy amivel a fórumon?

Moha

Quote from: neuhikariszokásomohoz híven elõbb cselekedtem és csak utána néztem körül vagy gondolkodtam volna bocsi, már csak az a kérdésem hogy afelhasználónév és a jelszó az melyik amivel reggeltem magam usteamen vagy amivel a fórumon?
A usteam-es jelszóval tudsz belépni, a fórumossal nem fog menni. Ha kell még segítség, ajánlom figyelmedbe az aláírásomban szereplõ linket. :)

Egyébként jó helyre írtad a kérdést. És kapsz egy jó pontot, mert nem nyitottál fölöslegesen új threadet!. ;)

Darkstar

Nem tudom miért, de a sajátgép most nem katergóriák szerint csoportosítva mutatja a meghajtókat, hanem ömlesztve (nincs elkülönítva a dokumentumok, helyi meghajtók, cserélhetõ meghajtók, stb...). Mozaiknézetre van állítva. Hogy lehet visszakapcsolni a katergorizálást?

Így néz ki.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Danhibiki

CSákó!

Nem akar mûködni az FTP! :bruhuhu:  Sem total commanderrel sem simán explorerrel. Mi lehet a baj? Csak azt dobja ki hogy olvass el...(szal azt a szöveges dokumentumot) és az sem mûködik.Mi lehet a baj?

sirtomi

Quote from: DanhibikiCSákó!

Nem akar mûködni az FTP! :bruhuhu:  Sem total commanderrel sem simán explorerrel. Mi lehet a baj? Csak azt dobja ki hogy olvass el...(szal azt a szöveges dokumentumot) és az sem mûködik.Mi lehet a baj?
Azt a doksit töltsdle és olvasd el!
Figyelem felkeltés miatt mûködik most így az ftp.

Danhibiki

Asszem rájöttem, hogy mire gondolsz...

ArchElf

Nem mûködik? Nálam megy rendesen... Vagy azóta már "megjavult"?

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

sirtomi

Quote from: 'ArchElf[HUN']Nem mûködik? Nálam megy rendesen... Vagy azóta már "megjavult"?

AE
Csak egy napig nem mûködött. Illetve fel lehetett csatlakozni, csak egy olvassel fájl volt fenn.