Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Fullmetal Alchemist 7 rész körül

A félelmem kezd beigazolódni: a 16 éves srácnak néhol olyan tipikus sablon-hõs beütése van, aki minden igazságtalanságnak nekiugrik, minden gonoszságot leleplez és rögtön átlát stb, és ha nem nyer, akkor csak annál jobban kell szimpatizálni vele. Ráadásul felváltva vannak cinikus megjegyzései, de mégis egy éretlen gyerekként viselkedik, érzelemkitörések stb. a kettõ nem passzol.
Néhol meg nem ilyen, úgyhogy tovább nézem. Meg a sztorira is kíváncsi vagyok.
De a tetovált fickó azért sokkal szimpatikusabb... (A kisöcsi teljesen :lame: ...)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizFullmetal Alchemist 7 rész körül

A félelmem kezd beigazolódni: a 16 éves srácnak néhol olyan tipikus sablon-hõs beütése van, aki minden igazságtalanságnak nekiugrik, minden gonoszságot leleplez és rögtön átlát stb, és ha nem nyer, akkor csak annál jobban kell szimpatizálni vele. Ráadásul felváltva vannak cinikus megjegyzései, de mégis egy éretlen gyerekként viselkedik, érzelemkitörések stb. a kettõ nem passzol.
De a tetovált fickó azért sokkal szimpatikusabb... (A kisöcsi teljesen :lame: ...)
no igen, hasonló félelmek miatt nem kezdtem bele, megvárom vele a végignézés utáni véleményedet :D

kikuchiyo

Quote from: Fazék...Aki szereti a melankólikusabb, elkeseredett szereplõkkel jól ellátott sorozatokat, annak érdemes lehet beletekintenie. szerintem :)

Ez az! Depresszió!
Az kell nekem most.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoEz az! Depresszió!
Az kell nekem most.
ííí már megint befürdök egy ajánlásommal nálad... mert mint írtam, kicsit hatásvadász, nem tudom mennyire fog bejönni... :o
a rajzolása érdekes, de legalább nagyjából következetes. mindegy megnézel egy részt, abból úgyis meglátod, sztem az összes többi is hasonló lesz, ami nem feltétlenül jelent rosszat!

kikuchiyo

Közben most nézem a sokak által nagy érdeklõdéssel várt Ergo Proxy honlapját, nemrégen frissült, elvileg van egy új trailer is, de azt írják, hogy csak 2006 februárjától fogják adni. Addigra már rég elpusztulunk madárinfluenzában.

roderick

Quote from: kikuchiyoKözben most nézem a sokak által nagy érdeklődéssel várt Ergo Proxy honlapját, nemrégen frissült, elvileg van egy új trailer is, de azt írják, hogy csak 2006 februárjától fogják adni. Addigra már rég elpusztulunk madárinfluenzában.

Asszem szövetséget kell kötnöm akkor az ördöggel, hogy eladom neki a lelkem, csak addig éljem túl hogy ezt megnézhessem.
Attól félek, hogy annyira szépen megrajzolt sorozat lesz, hogy még akkoris beleszeretek, ha a története retekrossz. :)

edit:
megnéztem a Jigoku Shoujo elsö részét, olyan Vampire Princess Miyus dolognak tünik, szép rajzolása van meg hangulatos, csak kicsit öncélúnak tünik az egész, demajd kiderül...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoKözben most nézem a sokak által nagy érdeklõdéssel várt Ergo Proxy honlapját, nemrégen frissült, elvileg van egy új trailer is, de azt írják, hogy csak 2006 februárjától fogják adni. Addigra már rég elpusztulunk madárinfluenzában.
Affrancba, én akartam elsõnek felfedezni a frissítést! :__devil: :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: RamizFullmetal Alchemist 7 rész körül

Sziasztok!
Bár anime-ismeretben nem vagyok a fórum törzsközönségéhez mérhetõ, de azért hadd engedtessék meg nekem, hogy az említett FMA védelmében vitába szálljak :)
A sorozat 52 részes, és viszonylag lassan kezdenek kibontakozni a fõ témái (éppen a felnõtté válás ez egyik ilyen téma, de van még bõven, pl. a tudás birtokosainak felelõssége, a történelem perspektívái, touka kouka, stb.). Számomra az egyik legnagyobb vonzerõt az jelentette, hogy a fõhõsök is igen erõteljesen el vannak látva jellemhibával, és ami az elsõ cirka 20 részben poénkodásra jó, abból utána kökemény dráma lesz. A "sablon-hõs" nem véletlenül viselkedik kétféleképpen, ez lényeges, sõt az egyik központi motívum! :teccik:  
Felnõtté válása közben néhol még gyerekes: álmodozó, az erkölcsfelfogásához mereven ragaszkodik, nagy várakozásai vannak, elveibõl nem ad, és bármilyen apró igazságtalanságra teljesen dühbe gurul, és aggreszióra feljogosítva érzi magát. Ugyanakkor lassan egy érettebb, de értékszegényebb felnõtt-világ vonásai is megjelennek benne (cinizmus, kompromisszumok, pesszimizmus, törtetés), és ez észrevételeim szerint mintha fokozódna a sorozatban, ahogy öregszik. :ad:  vs. :__devil:
Az utolsó részek környékén van is errõl egy hosszú vita, talán Pinakóval, amelyben Ed becsmérli Mustang és általában a felnõttek meghunyázkodó viselkedését, és Pinako szembesíti, hogy nemegyszer Ed is meghátrált, kompromisszumot kötött; Ed erre csak morog, és annyit válaszol: "De akkor se tetszik. Ezt jelentené felnõttnek lenni?". Azt hiszem, ezt spoiler nélkül elmondhattam.
Az öcsikérõl meg ennyit: félénk, magas hangú, passzív; de optimista, helyén van az esze, és higgadtabb a bátyjánál (néha helyre is teszi Ed-et). Szóval a látszat ellenére nem nevezném lámának. Szintén emlékezetes, amikor nagy ritkán, néha napján képes úgy igazán dühbe gurulni :mad:. Érdekes pl. öszehasonlítani, hogy viszonyul a két testvér az apjukhoz.
A tetovált fickó: majd meglátod/meglátjátok, többet most nem írok róla.

Esszé vége. Amúgy jó sorozat, millió más dolog miatt is. Bármilyen közepes is legyen kb. 4 - kb. 20 részek közt, utána bõségesen bepótolta, nálam a nagyon nagy kedvencek közé tartozik (mint a sorozatok közül még CB, vagy Paranoia Agent). Ha hisztek nekem, nézzétek meg! Ha nekem nem, csak a szemeteknek, akkor is nézzétek meg, mert csak úgy tudjátok meg, értitek ;)

Ramiz

Köszi a megvédést, reményt adtál. :) Külön piros pont a végén a CB és a PA említése. :cool: :D

Kvikveg

Azert a CB kedveltsegi szintjet nem eri el, de tenyleg jo lesz. Azt hiszem mar irtam rola fentebb.

School Rumble-t most fejeztem be. Eloszor azon aggodtam, hogy egy ujabb Azumanga Daioh-klonnal allok szemben, amit nehezen viseltem volna el, mert akarmennyire aranyos az Azu, nem szeretem volna meg egy tokugyanolyan animet latni...
A sorozat foszereploi... sokan vannak. Fofoszereplo Harima Kenji azaz Harry McKenzie, aki fulig szerelmes Tsukamoto Tenma-ba, aki pedig... folyamatabra itt lathato a "character map" pont alatt. Ebbol azt hiszem sejteni lehet a bonyodalmak nagyreszet. Harima nagyon jo karakter, en neha komolyan sajnaltam, mit szivatjak osszevissza a tortenet alatt.:eeek:
Szokasos idegesito motivum a "jaj nem szolok" viselkedes, es a felreertesek sorozata, de ha az ember ugy fogja fel, hogy az adott szituaciohoz tartozo osszes kinos/debil/hosies jelenetet osszeszedtek, nos, akkor szorakoztato. Nagyonis. Nyehehe.:__devil: Neha pedig total elengedtek magukat a keszitok... :D
En, aki nem vagyok egy nagy romanticus-kapcsolatainkat-es-erzelmeinket-boncolgassuk tipusu ember, nagyonis jol szorakoztam rajta.
Par jeleneten pedig sirva rohogtem - Tsukamoto esete a csipos kenyerrel pl...->Langot lehel ez a cuki karakter, sarkanygyik-uvoltessel koritve. :lul: <- Harima arckifejezese pedig neha felidezte a Golden Boy egyes jeleneteit. :D
Kulon emlitest erdemel a jo opening es ending. Van ezenkivul par tipikus kiserozene, pl amikor Tenma-chan valamin elgondolkozik. Ezek akar unalmasak is lehetnenek huszoniksz resz utan, de nem valnak azza, nagyon aranyosak.

Figyelem-figyelem! Aki az endinget szereti kihagyni, ne tegye! A vegen 1-2 perc erdemi resz szokott meg lenni! Nem elozetes!!!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Igazatok van a gyerekkor-dologgal, mostantól ilyen szemmel nézem. Csak valamiért idegesítenek a gyerekek (fõleg a csecsemõk, a kisgyerekek, a tizenévesek meg a kamaszok). Ez meg itt állandóan hõs ráadásul. :) De a legrosszabb az, amikor felváltva üvöltözik és sír, és senki sem vágja pofán... Viszont a sztorik egész jók, most volt a sorozatgyilkosos. (GitS-bõl is egyik kedvenc epizódom a sorozatgyilkosos.)

Dreamcleaver

Én az Ichigo Mashimaro anime-t bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki szereti a  japán humorral telepakolt kawai animokat. A story 4 japán (3 japán + 1 Japánban élő angol egész pontosan) általánis iskolás kislány meg az egyik idősebb nővére körül bonyolódik. Hétköznapi japán élet viccesen előadva. A kiscsajszik megrajzolása az eddigi legaranyosabb amit valaha láttam. Ez tényleg kawaaaiii!!!*szinte már sipítóan magas hangon* :lul:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Dreamcleaver

Kicsit levagyok maradva. Kösz az infót. Ez az Ergo Proxy tényleg ígéretesnek tünik, fõleg, hogy a Samurai Champloo alkotójátol származik.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

fajkus

hy
én még uj vagyok a forumon!!
most néztem meg a onderfull dayst és nagyon tetszett a töténet franko volt viszont a grafikában anyyi nem tetszett h félig pc-s félig rajz viszont a végén rendesen beköneztem!

kikuchiyo

Shitsumon ga aru:
A Mushishi-ből melyik verziót érdemes szedni?
A [C1], ami fent van az Alapvető Háztartási Qellékeken, jó, vagy érdemes várni másikra?

Fazék

Quote from: kikuchiyoShitsumon ga aru:
A Mushishi-bõl melyik verziót érdemes szedni?
A [C1], ami fent van az Alapvetõ Háztartási Qellékeken, jó, vagy érdemes várni másikra?
én úgy érzem, hogy a C1 korrekt munkát végez, nem kell vele megvárni a az AF-F kiadásait, mert mire azok végeznek egy sorozattal...

Kvikveg

Na akkor szemetkedni fogok.
Quote from: fajkushy [SIZE="1"]<-na ehhez nem nyulok hozza...[/SIZE]
Én még új vagyok a fórumon!!
Most néztem meg a Wonderful Dayst és nagyon tetszett. Arténet frankó volt, viszont a grafikában annyi nem tetszett, hogy félig pc-s félig rajz, viszont a végén rendesen bekönnyeztem!
Oooo, beszelni magyar? Esetleg tessek lassabban gepelni... vagy editalni. A fogalmazast/szavakat nem birizgaltam, mert akkor meg lett volna benne 1-2 vastagitott resz.
Amugy udvozollek, goto bemutatkozasok!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Danhibiki

Quote from: KvikvegFofoszereplo Harima Kenji azaz Harry McKenzie
Harima Kenji meg Harry McKenzie szerintem nem ugyanaz! Harima a fekete hajú csávó...McKenzie meg a szõke gyerek aki a sorozat végefelé tûnik fel és harcol Harimával! Én így emlékszem...:D
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Kvikveg

Quote from: DanhibikiHarima Kenji meg Harry McKenzie szerintem nem ugyanaz! Harima a fekete hajú csávó...McKenzie meg a szőke gyerek aki a sorozat végefelé tűnik fel és harcol Harimával! Én így emlékszem...:D
Az elso reszben kiolvassa a nevet a tablarol. Ugyanugy hivjak. Harry MacKenzie vagy mi volt a subban irva. Gyk ugyanaz. Ezen amugy neztem egy nagyot: ket tokugyanolyan nevu karakter rohangal egy animeben.

Danhibiki

Quote from: KvikvegAz elso reszben kiolvassa a nevet a tablarol. Ugyanugy hivjak. Harry MacKenzie vagy mi volt a subban irva. Gyk ugyanaz. Ezen amugy neztem egy nagyot: ket tokugyanolyan nevu karakter rohangal egy animeben.
:wtf: Erre nem emlékszem:ejj: Na majd megnézem, hogy is volt ez...:D
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Fazék

oh, micsoda hihetetlenül mély és teljesen meglepõ lelki vívódások folynak le ebben a lányban, oh míly elképesztõen kiszámíthatatlan és hatásvadászatmentes ez a sorozat is... bleh. na mindegy, van bõven rosszabb, ez még a nézhetõ kategória. :rolleyes:

Necrid^

Quote from: Fazékoh, micsoda hihetetlenül mély és teljesen meglepõ lelki vívódások folynak le ebben a lányban, oh míly elképesztõen kiszámíthatatlan és hatásvadászatmentes ez a sorozat is... bleh. na mindegy, van bõven rosszabb, ez még a nézhetõ kategória. :rolleyes:
ty az info. jó tudni hogy ki jött.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kvikveg

Quote from: Fazékoh, micsoda hihetetlenül mély és teljesen meglepõ lelki vívódások folynak le ebben a lányban, oh míly elképesztõen kiszámíthatatlan és hatásvadászatmentes ez a sorozat is... bleh. na mindegy, van bõven rosszabb, ez még a nézhetõ kategória. :rolleyes:
Mi van Fazék, csak nem elore tudtad mondani mindig, hogy mi fog tortenni?
Ezt a szentsegtorest!

Ramiz

Quote from: KvikvegNa akkor szemetkedni fogok.
Oooo, beszelni magyar? Esetleg tessek lassabban gepelni... vagy editalni. A fogalmazast/szavakat nem birizgaltam, mert akkor meg lett volna benne 1-2 vastagitott resz.
Amugy udvozollek, goto bemutatkozasok!
Naaa, most miért kell? ... :rolleyes:

Még a Hellsinges "jaj, ember vagyok? vámpír vagyok? igyak vért? ne igyak vért? igyak vért? ne igyak vért?"-nél is rosszabb? :D

Lazzaret

Most néztem végig a Full Metal Panic mind 3 sorozatát. Nagyon tetszet. Humoros,akció dús, enyhe romantikus szállal.

Csak egy valami nem tiszta: kibe is szerelmes Souske Sagara-kun??? Mondjuk a 2 hölgy közül nehéz lenne választani :D

www.arkangyalok.uw.hu

kikuchiyo

Mushishi
Elb*szott egy címe van, elsõre ezjut eszembe róla... :D
Az elsõ részen kishíján bealudtam, de ez az én hibám, potenciálisan mály tartalommal rendelkezõ animét nem félkómás állapotban kell nézni.
Kicsit zavarosnak tûnik ez a mushi-dolog nekem, de maga a sorozat nem teljesen érdektelen, még akár valami átütõ is lehet belõle. Aki mindenáron pörgést meg akciót akar, az valószínûleg nem fog túljutni az elsõ részen sem.

Jigoku Shoujo
Úgy van, ahogy Fazék írta: nem kicsit hatásvadász, de talán éppen ezért nem kicsit élvezhetõ thrilleroid sorozat. Ha pontban éjfélkor beírjuk a haragosunk nevét egy formba egy bizonyos weboldalon (megnéztem, sajnos nem mûködik), Jigoku Shoujo eljön érte a pokolból és mindenféle pszichedelikus látomás kíséretében magával viszi. Kéne nekem is ilyen, az ár, miszerint a feladó is pokolra jutand, csekélység az elõnyökhöz képest.
Kicsit irritálnak a karakterrajzok, de meg lehet szokni.
Talán nem lesz belõle egy új Paranoia Agent, de szerintem értemes lesz követni.

Fazék

Quote from: KvikvegMi van Fazék, csak nem elore tudtad mondani mindig, hogy mi fog tortenni?
Ezt a szentsegtorest!
szeretem amikor egy sorozatban megpróbálnak még ilyen valószínûtlen témakörben is a valósághoz hû személyeket alkotni. de ezt egyre ritkábban tapasztalom animékben. kezdem unni, hogy az animék nagy részében is ez a szerencsétlenkedés folyik, és csak egy hajszál választja el a brazil sorozatoktól a szereplõk viselkedését/jellemét... bocsánat de sztem ez így van és ez alól a blood+ sem kivétel. tipikusan olyan sorozat, amit nem mernék fölhozni egy esetleges anime-védési vitában... de sajnos hajlandó vagyok megnézni, mert én is igénytelen vagyok, azt hiszem legalábbis :)

Groven

Sziasztok!

Mostanság néztem meg az Ai Yori Aoshi-t és az Ai Yori Aoshi Enishi-t angolul. Tudnátok ehhez hasonlót ajánlani?
Ja még vm tudtok vm forrást mondani, ahol esetleg lehetne arról tájékozódni, h a fenn említett animenek 3. sorozata?
Elõre is kösz.

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyoHa pontban éjfélkor beírjuk a haragosunk nevét egy formba egy bizonyos weboldalon (megnéztem, sajnos nem mûködik)
:ejnye: japán idõ szerint volt éjfél?
Ugye, hogy nem? Na látod! :__devil:

:haha:

Manitu

Quote from: GrovenSziasztok!

Mostanság néztem meg az Ai Yori Aoshi-t és az Ai Yori Aoshi Enishi-t angolul. Tudnátok ehhez hasonlót ajánlani?
Ja még vm tudtok vm forrást mondani, ahol esetleg lehetne arról tájékozódni, h a fenn említett animenek 3. sorozata?
Elõre is kösz.
Hasonló sorozat: ezt dobta ki a gép :p
3. sorozat nincs.