Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Member

Fazék, my friend... Ma már biztosan nem fogok keresgélni Trigun értékelés után, de accept the fact, hogy kis hazánkban kizárt, hogy a Trigun népszerûtlenebb legyen, mint az EL vagy az FMA, mivel ezeket élesben nem sugározzák.
A fejlettebb országokban (= ahol már van egésznapos A+) valószínûleg ezeket is leadják, úgyhogy ott lehet, hogy több EL rajongó van, mint Trigun. De mivel szerintem sokkal több a fejletlen ország, valószínûleg olyan könnyebben emészthetõ mûvek mennek többet, mint a jelenlegi boncalany.

Lt. Simoan Blarke

kizárt? az FMA sokkal jobban megérinti az "ifjúságot", akik cartoon network helyett nézik (és õk vannak többen). viszont mivel FMA-t nem vetítenek Mo.-n, fölösleges lenne azon szenvedni, hogy most vajh melyik a népszerûbb, mert csinálhatnál közvélemény-kutatást, de annak eredménye (szégyen meg gyalázat, de) nem lenne kielégítõ (elvégre, mint mondtam, FMA nem ismert).
a Trigun könnyen emészthetõ? az utsó rész után én Ramizzal egy órát vitáztam, de az utolsó elõtti részek is megülték a gyomromat egynémely vonatkozás miatt (bushido egy gyilokcsoporton belül? wtf?). add egy 11 éves gyerek elé, és sírva menekül, mert nem értené az érzelmeket az egészben, csak hogy mindenki sokat sír meg sokat nevet, és nincs bammbamm meg kámeháme. az FMA-t pedig akár Yu-Gi-Oh! helyett is az arcukba tolhatod, és néznék, mint valami megszállottak. Trigun != könnyen emészthetõ, FMA sokkal limonádébb ilyen szempontból. de természetesen most jól le leszek oltva, hogy denem mert az FMA az isten a Trigun meg ovi-anime, kösz, ebbõl nem kérek, kíméld csak meg magad.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Bushido? Beszélj magyarul, nem tudok annyit keletiül, mint te! Nem ma volt a napja, hogy lássam 3puskát, de berémlik, hogy [COLOR="PaleTurquoise"]Wolfwood valójában Legato embere volt és a célja volt, hogy Vasht a megfelelõ útvonalon tartsa, ám végül megszerette Vasht vagy mi és a volt haverok ellen fordult. Nevetséges volt az egész, fõleg Wolfy halála... Meg ahogyan Legato kapta a delete-t ("ölj meg vagy õk ketten meghalnak!" PUFF "Ááá, mit tettem, megöltem, már olyan vagyok, mint õ, nem vagyok ember!")... Nevetséges. Meg az utolsó "parázs tûzpárbaj" az öcsivel... Elõre meg volt tervezve az egész, egy pillanatra sem akartak meglepni.[/COLOR]

Nem mondom azt, hogy FMA húdekirály, mert kissé kiábrándított a film meg a Reflections kiakasztott nagyon...

Lt. Simoan Blarke

minden egyes vesztes Gung-ho Gun [COLOR="White"]kivégzi magát, és Vash rohadtul nem tehet ellene semmit[/COLOR]. na nekem elég sokat kellett emésztgetnem, hogy ez hogy került oda, de ez csak egyike azoknak a motívumoknak, amik miatt megszerettem. és Wolfwood [COLOR="White"]nem fordult a többiek ellen, csak duelezett egyet a mesterével. Legatoval fordult szembe. nem ugyanaz. ugyebár végülis emiatt halt meg[/COLOR]. látszik, mennyire figyeltél rá... na jóéjt, elegem van belõled és Ramizból is az elõzõ ébrenléti ciklusban, köszöntem:p
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Member

1X láttam, elég is volt. ;) A [COLOR="PaleTurquoise"]"kivégzik magukat"[/COLOR] nem is igaz (még átvitt értelemben sem teljesen):
[COLOR="PaleTurquoise"]1. a 3. megöli
2. a 3. megöli
3. a 4. megöli
4. Wolfwood öli meg
Az a gyerek: Wolfwood öli meg
Wolfwood: A mestere
Mester: Legato
Szaxofonos: Baleset[/COLOR]

Fazék

Quote from: MemberSzaxofonos
[COLOR="LemonChiffon"]baleset[/COLOR]? te aztán tényleg komoly alapossággal nézted a sorozatot...
[COLOR="LemonChiffon"]ha emlékezetem nem csal, akkor õ egyértelmûen tudta, hogy ha mégegyszer megfújja a szaxofont akkor meghal, tehát öngyilkosságot követett el. 1-4-ig nem tudok hozzászólni, mert így hirtelen nem ugrik be melyikek ezek.[/COLOR]

Lt. Simoan Blarke

[COLOR="White"]nem nézed meg mégegyszer, akkor meg hiába jártatom a számat, DE: Vash kétségbeesetten próbálja megmenteni az összeset, de valamiért végül soha nem sikerül neki. és a fõnök is öngyilkos lett, a ninnya is öngyilkos lett, sõt, a mester is (nem hülye az, tudta, hogy esélytelen, de így legalább becsülettel mürdelt meg). a kisgyerek is tulképpen megöli magát. stb stb. de vitát lezártnak tekintem, this worth no words, aki hülye, az haljon meg.[/COLOR]

Member

Megnézném gyors, ha tehetném, de szerintem hugi már rég elsózta vkinek. Másrészt meg ezek szerint a dráma egyetlen kifejezõeszköze, hogy mindenki öngyilok lesz? Azért kérem, ez több mint gáz...

EDIT: Figyi, Fazék, vagy 2 éve láttam és nem hinném, hogy egy olyan anime mozzanatait tárolom el a fejemben, amely rám semmi hatást nem gyakorolt (mertha ortó nézhetetlen lett volna, biztos fejbõl fújnám addig, ameddig bírtam, de végigtoltam és kész). Nekem úgy rémlett, hogy [COLOR="PaleTurquoise"]beakadt az a bütyök és a hülyegyerek belefúj tudattalanul, esetleg Legato kényszerítésével[/COLOR], ezért még nem kell figyelmetlennek megpecsételni...
1. Valami géppityus barom
2. Valami halálszemes izé
3. Valami sündisznószerû izé
4. Valami ninja
5. Valami robotmániás faszi 3 géppel (ez múltkor kimaradt)
6. Valami férges gyerek
7. Valami mester of [COLOR="PaleTurquoise"]Wolfwood[/COLOR]
8. Valami szaxofonos marha
9. Valami Legato
Aki kimaradt, az [COLOR="PaleTurquoise"]Wolfwood[/COLOR], talán teljes a lista.

SaiyaGin

Maburaho 07
Szegény Kazuki elég :lame: magától is, semmi szükség arra, hogy még az osztálytársai is szívassák. :mad:

SaiyaGin

Maburaho 09
Engrish "rulz"! :lame: :D
Maga a rész nem volt rossz.:)

Ishinomori

Hm....nem bírom megállni, hogy ne írjam le!
Most a 70. résznél tartok, de még mindig érdekel.
Ez egy hagyományos anime, történelmi. A kivitelezése...nos...a zenék nem igazán találóak. Úgy az 50. rész környékén viszont feljavul a dolog. Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy az opening megváltozott.

Mirõl is szól a történet?
Természetesen szamurájokról. Battosai the Manslayer, másnéven Kenshin és kis csapata megpróbálja a kard segítségével megvédeni az gyengéket.
Két korszak harca tükrözõdik Kenshin két személyiségében, valamint fellelhetõ a párhuzam a belsõ, lelki és a külsõ, kard-ki-kard harcokban is. A karakterek jellemfejlõdése általában a negatívból a pozitív irányba tart, kivételek persze mindig vannak.

A komolyabb harcok között nevethetünk egy jót -egy manslayer, aki pesztrásat játszik és szennyest mos, tereget, s akinek fogalma sincsen, hogy egy szerelmes nõnek mit jelent eljegyzési gyûrût ajándékba adni-, de kell is egy szusszanásnyi szünet, hogy kissé elgondolkodjunk az öldöklések mondanivalóján.

Persze, az a legjobb, amikor az ember nem tudja, hogy az ellenfél most átáll-é  Kenshin mondandójának hatására, vagy végleg le kell hentelni....

Mire is tanított eddig ez az anime?
1. Ha megvan az eszközöd arra, hogy valakit megleckéztess, nem feltétlen kell a földbe döngölni vele.
2. Akkor biztos a gyõzelem, ha a lelked ura vagy és ismered önmagad.
3. A szerelem legtöbbször vicces, de gyakran síráshoz vezet. :D
4. Ha ígéretet teszel, akkor ahhoz tartsd magad, hoyg teljesítsd, még ha az életedet kell ezért kockáztatni, akkor is!
5. Elõször beszélj, aztán támadj!!!
6. Nincsen rossz és jó ember, csak megkeseredett és elégedett ember van.

Nos, nagyjából ennyi. A történet részletesen kitér a szereplõk múltjára, szerintem szép, kerek egész lesz, erre egy jó 70%-ot adok.

Chiyouni

Én láttam a FMA-t is, és most tartok a Trigun 7. részénél, és nekem személy szerint mindkettõ bejön. Mindkettõben marháskodnak, még épp tûréshatáron belül, de mindkettõben fel lehet lelni vmi értéket, ami ellensúlyozza az idõnként eltúlzott marhaságot (bár az inkább a Trigunra jellemzõ, mert az elsõ 5 rész nem túl komoly).

Belekezdtem a Tantei Gakuen Q-ba is, ami kifejezetten tetszik! Egyelõre ugyan különösebben mély mondanivalót nem fedeztem benne fel, dehát nem is annak szánták, úgyh valószínû nem is fogok, de ki tudja. Egy jólesõ kis detektívtörténet.

Member

Majd a 95. után a könnyeidel összekent zsepit küld már át nekem! (nem a meghatódottság vagy öröm váltja majd ki :rolleyes: )
Chiyouni: A Trigun a 14.-ig jó (habár jobb lenne ha nem marháskodnának, hanem poénkodnának), aztán nekem betett egy'smás. De ez szigorúan az én véleményem, nézd tovább.

Ready2

ishinomori ha vegig nezted kenshint, feltetlen nezd meg az ova-kat. szerintem nagyszeruek plane a Tsuiokuhen.

Chiyouni

Apropó Kenshin:én csak az elsõ OVA-t láttam, amit imádok, annyira gyönyörû és annyira szomorú.....illúzióromboló lenne végignézni a sorozatot és a 2. OVA-t? Nem nyúzzák agyon vagy ilyesmi?

Member

Az OVAk tudtommal mind jók, még nem láttam õket, de ha jót akasz magadnak, megállsz ott, ahol legyõzik a keresztény "fõgonoszt" (vagy folytatod, de rosszul leszel).

deaththief

Én utoljára a Hellsing-et láttam.Maga az anime nem fogott meg nagyon,sõt szerintem még az átlagos is elég durva jelzõ rá,viszont Alucard karaktere nagyon megfogott.Letöltöttem az OVA-t is,de kb 5 percnél tovább nem bírtam, töröltem 1bõl

Lt. Simoan Blarke

Quote from: deaththiefÉn utoljára a Hellsing-et láttam.Maga az anime nem fogott meg nagyon,sõt szerintem még az átlagos is elég durva jelzõ rá,viszont Alucard karaktere nagyon megfogott.Letöltöttem az OVA-t is,de kb 5 percnél tovább nem bírtam, töröltem 1bõl
olvasd a mangát, az sokkal jobb. az OVA pedig... õõõ... elvileg majd jó lesz, mert a manga szerint akar készülni.

deaththief

Quote from: blarkeolvasd a mangát, az sokkal jobb. az OVA pedig... õõõ... elvileg majd jó lesz, mert a manga szerint akar készülni.

Hát amit én letöltöttem OVA-t,az szörnyû volt.Viszont mangát akkor lehet elkezdem.Most fut nálam az NGE,FMA meg a Berserk manga.

Kvikveg

Quote from: deaththiefHát amit én letöltöttem OVA-t,az szörnyû volt.Viszont mangát akkor lehet elkezdem.Most fut nálam az NGE,FMA meg a Berserk manga.
Az OVA az tenyleg remes. :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

deaththief

Szerintem fõleg az rontja el az OVA-t ,hogy próbáltak nyomatni pár poént,ami (sz.tem) nagyon rosszul sült el :_piszka: .Amúgy a sorozatot sz.tem csak azért néztem végig,hogy hátha törénik már bene valami izgalmas.És az utolsó rész(bár nem derül ki sok minden) elég kielégítõ volt.Az utolsó harc jó rész volt :D .Én pl azt nem értem,hogy mégis mi,vagy milyen vámpír Alucard.Persze gondolom a mangából választ kapok.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: deaththiefAmúgy a sorozatot sz.tem csak azért néztem végig,hogy hátha törénik már bene valami izgalmas.És az utolsó rész(bár nem derül ki sok minden) elég kielégítõ volt.Az utolsó harc jó rész volt :D .Én pl azt nem értem,hogy mégis mi,vagy milyen vámpír Alucard.Persze gondolom a mangából választ kapok.
nem biztos... ugyanis az utolsó részeknek közük sincs a mangához - kb. a testvérpár támadása az utolsó dolog a sorozatban, ami még benne van a mangában. a cucc vége nagyon összecsapott lett.

deaththief

Quote from: blarkenem biztos... ugyanis az utolsó részeknek közük sincs a mangához - kb. a testvérpár támadása az utolsó dolog a sorozatban, ami még benne van a mangában. a cucc vége nagyon összecsapott lett.
1etértek.Viszont jól megvolt csinálva a harc :D Eseményekre értettem a "kielégítõ" szót.Mert az utolsó rész/részek már egy kicsit pörgõsebbek voltak.

Lt. Simoan Blarke

na megtaláltam a Ramiz által istenített "öt percen át ütlegeli a fejét ugyanolyan hang- és képeffektek mellett" jelenetet. nem olyan vészes az :D viszont egyre kevésbé idétlen és kocsonyaroncsoló az én ízlésemnek :3x3:

via_mala

Kino's Journey - Life Goes On
A TV sorozatból nem derült ki, hogy Kino hogyan változott át abból a kis szeleburdi fruskából, azzá az érett, inkább fiús utazóvá. Ez a mozifilm gyakorlatilag egy adalékrész a sorozathoz, ráadásul 30 perc az egész - nem megerõltetõ. Az intro/outro zenék hasonló hangzásúak a megszokotthoz, talán egy kicsit dallamosabbak, nagyon szépek, a fansub pedig profi.

Nézegettem még egy kis Tenchi OVA folytatást, de az OVA1 + The Night Before The Carnival + OVA2 után következõ részek vajon mirõl szólnak?

Hamarosan befejezem a Scrapped Princess-t is, talán írok róla pár sort, bár elég vegyes érzelmemim vannak vele kapcsolataban. De kivárom a végét, még 4 rész van hátra.

(Annyit ment a szájtépés itt a Trigun-ról, hogy egészen kedvet kaptam hozzá újra. Mellesleg nekem is tetszett a Trigun, és az FMA is, bár nem hinném, hogy összehasonlíthatóak lennének. A megfelelõen adagolt humor és drámai részek egy jól megkonstruált anime alappillérei lehetnek.)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Kvikveg

Quote from: blarkena megtaláltam a Ramiz által istenített "öt percen át ütlegeli a fejét ugyanolyan hang- és képeffektek mellett" jelenetet. nem olyan vészes az :D viszont egyre kevésbé idétlen és kocsonyaroncsoló az én ízlésemnek :3x3:
Ooo. amikor Chiyo-chan az iskolai versenyen a fejet nyomja aaa mittudomenmilyen ladaba?
A kocsis-piroslampas jelenet volt mar? Ott szakadtam a rohogestol! :lul:

Oooo... Kino LANY???? :eek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: KvikvegOoo. amikor Chiyo-chan az iskolai versenyen a fejet nyomja aaa mittudomenmilyen ladaba?
nem. az év elsõ álmai, és a csajszi azt álmodja, hogy 1 (100) ()-s dolgozatot írt, és a barátnõje meg 0 pontosat, és üti a fejét. beteg, mint a veszedelem :D

Nevl

Na ezt is végignéztem. Jópofa anime, de a végét elrontották... kb a 20. részig tök jó, vicces, szép, mély érzelmek vannak benne, de utána átmegy a sokszor érthetetlen problémázásba. Nem tudom minek kellett elrontani a hangulatot a végére azzal, hogy a srác azt beszéli be magának,hogy sose lehet boldog, a lány meg vadul szerelmes... nem egészen vágom a problémáját.
A vége miatt olyan 10/7

BTW mit keres itt ez a topic??!?!?!!?!?!?!?
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Member

Jézusom!!! Ez azért mégicsak durva! Ha egy topic nem anime címet visel, máris idekerül?!

EDIT: Ez esetben a Mit olvastál hogy-hogy megõrizte eredeti (méltó) helyét? :confused:

roderick

Quote from: MemberJézusom!!! Ez azért mégicsak durva! Ha egy topic nem anime címet visel, máris idekerül?!

EDIT: Ez esetben a Mit olvastál hogy-hogy megõrizte eredeti (méltó) helyét? :confused:

Nekem van egy olyan tippem, hogy az offolás mennyisége miatt került át ide a topic:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.