Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

.Attila

QuoteOriginally posted by Tiaro
Blimp:

"Amúgy most néztem meg a TRIGUN-t és szegény Cowboy Bebop majdnem lekerült a tetszési trónjáról!!! Azt is mindenkinek csak ajánlani tudom, igy megmozgatni az érzelmi skálán legutóbb a CB tudott csak..."

Whoa, egy rokon lélek! Nálam is ez a két sorozat az etalon.:D

Shadowolf:

Hááát, nem nagyon hasonlít, max abban hogy itt is sokat lövöldöznek... :) A Trigun egy kicsit mélyebb mondanivalójú, több humor van benne, és az is másfajta tálalásban, ráadásul egy kicsit komolyabb kérdéseket veszeget.
Mondjuk ha a CB egy akció-thriller-vígjáték sok drámával, akkor a Trigun komikus dráma sok akcióval.

Amúgy fölösleges ilyen hülyeségeket írkálnom, inkább töltsd le, és nézd meg, ha az első tíz részen túljutsz, és tetszeni fog, akkor az utolsó 5-6 rész nagyon be fog jönni.
Megéri.

Én most fejeztem be a Trigun-t, a CB-ből meg még csak a movie-t láttam. Az első 10 rész össze sem hasonlítható az utolsó 6 résszel szerintem, teljesen más. Az első részek komikusak, alig van bennük dráma, az utolsó részeknél meg fordítva (az utsolsó 4-5 részben talán van 1 komikus jelenet). Vash drámája meg tényleg megmozgatja az embert (akit nem, annak nem tudom, milyen lelke van). Sajnos azonban azt kell mondjam, hogy nálam habár egy "must see", de nem etalon.

Tiaro

Trivi: ezen nem fogunk összeveszni, kinek a pap, kinek a kutyája... :)
Amúgy elismerem, rosszul fogalmaztam. Nekem spec az az első tíz rész nem jött be annyira (bár a végére egészen hozzászoktam :D ), de megérte azokat is végignézni, mert így nagyobbat üt a vége, ami viszont telitalálat. Legalábbis számomra.
Ezért írtam azt, amit írtam, úgyhogy ha félreérthető voltam, sorry.
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Kono

QuoteOriginally posted by Trivi
Ma most már megkérdezem, mert nagyon kíváncsi lettem:
A Vampire Hunter D - Bloodlust az a Vampire Hunter D movie vagy nem? Mert a movie-t láttam, de szerintem csak 1x nézhető.

A Bloodlust-ról beszéltem, szerintem nem egyszer nézhető stílus....nekem nagyon bejött!
...dancin' shinzou no bloody, ai gouon na neiro wa sei...

Venom

Vash drámája meg tényleg megmozgatja az embert (akit nem, annak nem tudom, milyen lelke van). Sajnos azonban azt kell mondjam, hogy nálam habár egy "must see", de nem etalon.

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy Wolfwood drámája engem sokkal jobban meghatott. Hozzáteszem, nekem ő a kedvencem a sorozatban, már csak azért is, mert ő egyszerű ember. Mármint, fizikailag. :)

Egyébként az én kedvenc animéim (csak ABC sorrendben, más sorrend nincs): Berserk, Cowboy Bebop, Hellsing és Trigun.
Van még sok más is, de őket most nem említem, túl sokan lennének, a fentiek a kiemelt kedvencek. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Soridan

Ehh...VHD-ből nem a Bloodlust-ot néztem, most jövök rá. Nem csoda, hogy nehéz volt egy kicsit befogadni ^^"

Egyébként ez a kedvenc anime dolog nálam elég rapszodikusan változik, többnyire éppen az utoljára megnézett számít kedvencnek ^_^

Azért van egy-kettő, amit gondolkodás nélkül felsorolhatnék, ha a kedvenceimről kérdeznek: Cowboy Bebop, Berserk, Record of Lodoss War, Heroic Legend of Arislan, 3x3Eyes, sorozatból meg az InuYasha, és most gyorsan leállítom magam, mielőtt az összeset felsorolom amit láttam ;)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Soridan

Most jut eszembe....volna egy kérdésem (amit fel is teszek ;) ) :
Az Arslan-nak ott van vége, hogy a herceget elküldi az apja délre 50000 katonát toborozni, a társai meg meglógnak, hogy vele tartsanak? Mert nekem egy kicsit így befejezetlennek tűnik (érthetőnek, csak túl nyitottnak :( )
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

.Attila

Mi is a VHD és a VHD - Bloodlust közötti különbség?
Eddig néztem 20 percet, de semmi, márpedig ha semmi különbség nincs, akkor nem akarom továbbnézni.

Spectre

Mi is a VHD és a VHD - Bloodlust közötti különbség?
Eddig néztem 20 percet, de semmi, márpedig ha semmi különbség nincs, akkor nem akarom továbbnézni.

Hát, ha te nem láttál különbséget, akkor azt kell mondjam, vak vagy :D. A különbség egyébként nem csak a grafikában, hanem a történetben is megmutatkozik. A Bloodlustot mindenképp érdemes végignézni (a simát már csak rajongóknak)
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

.Attila

QuoteOriginally posted by Spectre
Hát, ha te nem láttál különbséget, akkor azt kell mondjam, vak vagy :D. A különbség egyébként nem csak a grafikában, hanem a történetben is megmutatkozik. A Bloodlustot mindenképp érdemes végignézni (a simát már csak rajongóknak)

Lehet, hogy én már korábban is a Bloodlustot láttam, csak nem tudtam róla. Le kéne szedni a simát, és összehasonlítani (úgy is fogok tenni).

edit: leszedtem. Hát ez tényleg más. Akkor viszont a Bloodlust-ot láttam korábban is. És most már két cd-re is ki van írva, úgyhogy van egy felesleges példány (de jó nekem :ejj: ).

Kono

QuoteOriginally posted by Spectre

Jah, valszeg ugyan azt szedtele :p Egyébként sima nekem nem jött be, a Bloodlust viszont vámpírrajongóknak kötelező darab ^^
...dancin' shinzou no bloody, ai gouon na neiro wa sei...

Sky

ezzel egyet kell értenem...
Mess with the best,
Die like the rest...

.Attila

QuoteOriginally posted by Kono
Jah, valszeg ugyan azt szedtele :p Egyébként sima nekem nem jött be, a Bloodlust viszont vámpírrajongóknak kötelező darab ^^

Az a baj, hogy igazából csak azoknak. Megmutattam valakinek, és neki annyira lassan történtek a dolgok, hogy ugrált a jelentekben. Mellesleg nekem is lassú volt egy kicsit.

.Attila

Milyen sorrendben kéne megnézni?

Kalibur

QuoteOriginally posted by Kono
Egyébként sima nekem nem jött be, a Bloodlust viszont vámpírrajongóknak kötelező darab ^^
Pedig az eredeti sem olyan rossz... Régi az kétségtelen, rossz a grafikája, az is vitathatatlan, de amikor az készült, még nem számított olyan sablonnak vagy unalmasnak. Egyszer végig lehet nézni (többször egyébként szerintem sem érdemes) csak ne feltétlenül mai szemmel mérlegelve.
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Spectre

QuoteOriginally posted by Kalibur
Pedig az eredeti sem olyan rossz... Régi az kétségtelen, rossz a grafikája, az is vitathatatlan, de amikor az készült, még nem számított olyan sablonnak vagy unalmasnak. Egyszer végig lehet nézni (többször egyébként szerintem sem érdemes) csak ne feltétlenül mai szemmel mérlegelve.

Na, ezzel tökéletesen egyet kell értsek.

Trivi: A LH-t milyen sorrendben? TV, Winter, Spring special és OVA (ha jól emlékszem). 1ébként a Bloodlust picit tényleg lassan indul be, de utána szerintem eléggé felpörög. És nem is vagyok benne biztos, hogyha gyorsabb lenne, az jót tenne neki.
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

Zelgadis

Milyen sorrendben kéne megnézni?

Sorozat
Xmas
Spring
Again

az Xmas asszem a sorozat közben játszódik (vhol félúton?), de vannak benne utalások, amikhez nemárt a sorozat vége

A Spring 1értelműen a sorozat után van, az Again meg még az után :D

ennyi.

Nephilim

QuoteOriginally posted by Zelgadis
Sorozat
Xmas
Spring
Again

az Xmas asszem a sorozat közben játszódik (vhol félúton?), de vannak benne utalások, amikhez nemárt a sorozat vége

A Spring 1értelműen a sorozat után van, az Again meg még az után :D

ennyi.

Valhogy az Xmas spec a 21-22 elé vagy környékére "illik", bár időben nem akkor született... ha jól tévedek.
"God's in his heaven. All's right with the world."

Tiaro

Most fejeztem be a Grave of fireflyst.
Nem tartom magam érzelgős típusnak, de ez a film... szóval brutális, na. Aki végig tudja nézni anélkül, hogy elszorulna a torka, az nem tudom, milyen ember lehet.:eek:

Nephilim

Most fejeztem be a Grave of fireflyst.
Nem tartom magam érzelgős típusnak, de ez a film... szóval brutális, na. Aki végig tudja nézni anélkül, hogy elszorulna a torka, az nem tudom, milyen ember lehet.:eek:

Hát nekem sem ment... kemény egy anime.

Tiaro

Van egy nagy hírem (bár lehet, hogy hallottatok már róla). A Wolf's Rain négy recap része heylett most vége megírják az eredeti történetet! A 27. rész már fenn is van az aime-junkies-en, és nemsokára jön a többi....
Már szedem is lefelé...:eek:

Nephilim

Van egy nagy hírem (bár lehet, hogy hallottatok már róla). A Wolf's Rain négy recap része heylett most vége megírják az eredeti történetet! A 27. rész már fenn is van az aime-junkies-en, és nemsokára jön a többi....

Ez nekem új! És jó! Hogyan is szedegeted? Meg honnan? :confused:

Tiaro

www.anime-junkies.com
(Sorry a moderátoroktól, ha ez így nem jó, töröljétek, majd pmben küldözgetem.)

A 27-est le lehet húzni, már meg is néztem.
Jézusom, még mindig gyönyörű ez a történet... :beken:

roderick

www.anime-junkies.com
(Sorry a moderátoroktól, ha ez így nem jó, töröljétek, majd pmben küldözgetem.)

A 27-est le lehet húzni, már meg is néztem.
Jézusom, még mindig gyönyörű ez a történet... :beken:

Ma reggel arra ébredtem, hogy 28 is van :D
Meg az OST2 már fent van az animehq-n...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Shock12

Igen, ezt én is tudom... már lenn van 3 napja, csak meg kéne nézni... :D

Tiaro

:_off:
(roderick te az a roderick vagy, aki az rpg.hu-n is roderickoskodik...?:) )

roderick

:_off:
(roderick te az a roderick vagy, aki az rpg.hu-n is roderickoskodik...?:) )

:_off:  Hát nagyon remélem, hogy én vagyok az :)
De ha bármi rosszat mondatm, akkor mégse én vagyok ;)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Kalibur

QuoteOriginally posted by roderick
Ma reggel arra ébredtem, hogy 28 is van :D
Meg az OST2 már fent van az animehq-n...
És ide nem akarja majdan valaki feltolni? A hq-val valahogy nem vagyok akkora pertuban... (értsd: nincs saját felhasználói cuccom, az általános névtelen szolgáltatásokat pedig saját bénaságom következtében nem tuom igazán használni)
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Itachi

Kedvenc anime im listájához most csatlakozott nem kis rangsorral a Shingetsutan Tsukihime...Arcueid Brunestud nagyon ott van...Ilyen kéne a szülinapomra...;) :rolleyes: :p :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

GaVino

Ajánlom mindenkinek a Planetes-t. A realitás talaján maradva foglalkozik az ember űrbeli kalandjával, drámai és humoros résszek váltják egymást. A történet egy társaság űrhulladék gyüjtő csapatáról szól. Megéri megnézni, egyelőre 12 rész vann fenn, remélem folyamatosan bővül majd.

Sky

Naruto Rox!
(így 58 résznyi anime és 201 chapternyi manga után)
Mess with the best,
Die like the rest...