Main Menu

Grave of the Fireflies

Started by belabacsi, 2003-07-13, 01:08:50

Previous topic - Next topic

belabacsi

Ühümm. Megnéztem a filmet és majdnem sírtam:(
Na de most nem errõl akarok beszélni, hanem:
Nincs meg véletlen vkinek ez a film jobb minõségben mint ami az usteamen fenn vann? Ja és angol felirat beleégetése nélkül?

Kazador

Jaja... Ghibli Studio jó filmeket csinál. Ezt láttam elõbb (akkor még nem tudtam, hogy Ghibli) aztán  a Totoro-t, azóta elvesztem :-)

Kazador

Ekuseru

na most már én is letöltöm ha ennyire mondogatják!
el is kezdtem
...
...
...downloading
日本 - 中國 - 한국

Pharaoh

QuoteOriginally posted by belabacsi
Ühümm. Megnéztem a filmet és majdnem sírtam:(
Na de most nem errõl akarok beszélni, hanem:
Nincs meg véletlen vkinek ez a film jobb minõségben mint ami az usteamen fenn vann? Ja és angol felirat beleégetése nélkül?

Nekem éppenséggel megvan 2 cd-s DVD-ripben AC3 hanggal és angol felirat nélkül.

Kazador

Hûûûû!
Megtudod oldani a feltöltést? Már ha Zsozso engedi...
vagy nekem jó lenne dc-n keresztül is.
Please!

Kazador

zsozso

Death is the only redemption

Pharaoh

QuoteOriginally posted by Kazador
Hûûûû!
Megtudod oldani a feltöltést? Már ha Zsozso engedi...
vagy nekem jó lenne dc-n keresztül is.
Please!

Kazador

DC-n elég gyakran vagyok. Melyik hubon szoktál lenni?

Acélpatkány

Szerintem ez Grave of the Fireflies akart lenni, nem graveyard... Ha ezt a filmet ennél is meghatóbbra készítik, a hírek a felvágott erû animerajongókról harsognának :G

emperor

"Szerintem ez Grave of the Fireflies akart lenni, nem graveyard... Ha ezt a filmet ennél is meghatóbbra készítik, a hírek a felvágott erû animerajongókról "

Nem hiszem, mert ezt általában csak a komolyabb animeokat kedvelők nézik meg, azoknak meg van elég eszük, hogy ne csináljanak ilyen hülyeségeket...;)
Loyalty Never Dies

belabacsi

QuoteOriginally posted by Pharaoh
    DC-n elég gyakran vagyok. Melyik hubon szoktál lenni?

Hát az jó lenne ha nekem is meg tudnád osztani. Én ált. a Wishmasteren a Matrixon a Flashen és az Independencen szoktam lenni

Ekuseru

tegnap este megnéztem az elsõ 20 percet a filmbõl (mert ennyit töltött le) és elég durva volt benne az anyjuk holteste.
    Azért ez egy kicsit felesleges jelenet volt. Szerintem.
    日本 - 中國 - 한국

belabacsi

QuoteOriginally posted by Ekuseru
    tegnap este megnéztem az elsõ 20 percet a filmbõl (mert ennyit töltött le) és elég durva volt benne az anyjuk holteste.

Hát igen:(

belabacsi

Szerintem nem

Pharaoh

De azért elég jól szemlélteti a háború borzalmait.

belabacsi

QuoteOriginally posted by Pharaoh
    De azért elég jól szemlélteti a háború borzalmait.

Jaja

enpet

Szerintem ebben az alkotásban semmi sem felesleges, mindennek megvan a célja. Csodálatos és egyben szörnyû is. Egyedülálló.
    "Légy hû önmagadhoz és légy jó másokhoz! Ebben minden benne van."

thebluesnote

Ahhaaa... belabacsi postolási technikáját nézegetve, már értem hogy lehet ennyi postot ilyen gyorsan begyûjteni... ;) (Ne érts félre, nem beszólás volt, nem akarok a babérjaidra törni... :) )

emperor

QuoteOriginally posted by enpet3010
    Szerintem ebben az alkotásban semmi sem felesleges, mindennek megvan a célja. Csodálatos és egyben szörnyû is. Egyedülálló.

Szörnyű?
    Én inkább ugy mondanám, hogy megrázó...
    De nem mindennapi alkotás, szerintem a mindenidők 10 legjobb anime-jéban ott a helye.
    Loyalty Never Dies

belabacsi

QuoteOriginally posted by thebluesnote
      Ahhaaa... belabacsi postolási technikáját nézegetve, már értem hogy lehet ennyi postot ilyen gyorsan begyûjteni... ;) (Ne érts félre, nem beszólás volt, nem akarok a babérjaidra törni... :) )

:D :rotflol:

enpet

Emperor: Igen, az is egy tökéletes jelzõ rá, és ezt hazsnáltam fel, hogy egy két elfajzott haverom - akik nem ismerik az animéket csak a Pokemont és a DB-t - véleményét megváltoztassam. Hát igen, be is jött. Azután igen csak máshogy látták õket, az egyikük azóta kezd rászokni az animékre, a másikuk pedig már legalább nem csak mesének látja õket. Igencsak ütõsre sikeredett a bemutatkozás :))))

emperor

QuoteOriginally posted by enpet3010
      Emperor: Igen, az is egy tökéletes jelzõ rá, és ezt hazsnáltam fel, hogy egy két elfajzott haverom - akik nem ismerik az animéket csak a Pokemont és a DB-t - véleményét megváltoztassam. Hát igen, be is jött. Azután igen csak máshogy látták õket, az egyikük azóta kezd rászokni az animékre, a másikuk pedig már legalább nem csak mesének látja õket. Igencsak ütõsre sikeredett a bemutatkozás :))))

Ismerős a szitu... Igen, ütős lett, mondhatni gyerekmedencéből a mélyvízbe :D
      Lehet, hogy követem a példádat:D
      Loyalty Never Dies

enpet

QuoteOriginally posted by emperor
        Ismerős a szitu... Igen, ütős lett, mondhatni gyerekmedencéből a mélyvízbe :D
        Lehet, hogy követem a példádat:D

Tedd azt, nekem nagyon bejött :D

gyroscope

nekem az tetszett, hogy igazabol semmi anime-s nincs benne. egy normalis filmdrama, akar az amcsik is keszithettek volna (na jo, speciel ebben az esetben legyenek inkabb a franciak), csak ok ilyen temat mar nem animalnak. pl. a junni kokki-ban is ezt szeretem. nem sok olyasmi fordul elo a filmben, amit az "anime-k fobb ismertetojelei" oldalakon lehet olvasni. egy remek tortenet profi modon eloadva, es nem attol jo, hogy minden masodik jelenetben latszik a csajok fehernemuje stb. (ez most biztos nem egeszen igy igaz, de kb.) :D
        the sun rises and sets. feelings go with the wind.

emperor

QuoteOriginally posted by gyroscope
        nekem az tetszett, hogy igazabol semmi anime-s nincs benne. egy normalis filmdrama....

Ez fõleg azér igaz a Grave-re, mert egy regény alapján készûlt, a regényt pedig a fõszereplõ kissrác írta, csak a valóságban õ túlélte...
        Amúgy szerintem ezt a filmet fõleg azok tudják átérezni, akiknek szintén van kistesójuk....
        És az amcsik soha nem csinálnak propagandát maguk ellen, mert ugyebár a film fõleg háború ellenes érzelmeket sugal, de akkor is amcsi bombázok égették porig a gyerekek szülõvárosát... az anyjukról nem is beszélve... Meg megint általánósítás, de amerikában egy ilyen filmnek (még élõ szereplõkkel se) lenne nézettsége... Mondjuk az ilyen filmeket fõleg a mûveltebb, értelmesebb emberek nézik, mert csak azok tudják értékelni.
        És most nem sértegetni akartam azokat, akik nem vevõk az ilyen filmekre, ha nekik az jó, tegyék azt, szerencsére mindenki mást szeret!
        Ahogy Vash mondaná:D :
        AKKOR: LOVE & PEACE!:hopp:
        Loyalty Never Dies

Chronos

Ahogy Vash mondaná:D :
          Peace&Love!:hehe:
          Love & Peace! Hogy pontosabbak legyünk...:p

CHRONOS

gyroscope

Ez fõleg azér igaz a Grave-re, mert egy regény alapján készûlt, a regényt pedig a fõszereplõ kissrác írta, csak a valóságban õ túlélte...

ezt nem tudtam. angol forditas vajon van-e? (ugy olvastam, hogy a juuni kokki-nak is valami regeny az alapja. ha jol emlekszem, a regeny joval rovidebb, mint a sorozat, de a vilag onnan van. keresem, keresem...)

Pharaoh

A Grave fent van az Anime könyvtárban, egy kicsit jobb minõségben.

emperor

ezt nem tudtam. angol forditas vajon van-e? (ugy olvastam, hogy a juuni kokki-nak is valami regeny az alapja. ha jol emlekszem, a regeny joval rovidebb, mint a sorozat, de a vilag onnan van. keresem, keresem...)

A 12 Kokkit eddig még nem láttam, de kezd érdekelni...:)
          Nem tudom van-e fordítása a könyvnek... Szerintem ha a könyv van olyan mint a film (és szerintem jobb is) akkor le kéne lennie fordítva, de még nem hallottam róla. Ha lenne fordítása azt biztos megvenném!
          Loyalty Never Dies

gyroscope

A 12 Kokkit eddig még nem láttam, de kezd érdekelni...:)

most neztem meg a legfrissebb ket reszt, a harmadik konyv befejezeset (Book 03 - A Thousand Miles of Wind, The Sky of Dawn), nagyon profi az egesz, ez a harmadik az eddigi legjobb, kivancsi vagyok a kovetkezo epizodokra mit birnak kitalalni.
            ugyhogy igyezz, van meg elotte 22 epizod :D.

emperor

ugyhogy igyezz, van meg elotte 22 epizod :D.

Jo:)  De van már egy szép hosszú lístám, hogy mit kéne nézni...:D
            Loyalty Never Dies