Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

chilip

nos tegnap még működött a portforwarding egészen estig. este vmi történhetett, nemtom, én nem piszkáltam semmit. azóta DC is és UTorrent is csak passzívba működik, és a portok amik eddig jók voltak, nem jók. van egy oldal, ahol le lehet tesztelni, hogy nyitott-e a port. hát nem. igazából semmi sem jó neki amit kitalálok portnak. ez lehet a szolgáltató hibája???

Darkstar

Router van? Ha igen, nézd meg nem osztott-e új IP-t a gépeknek meg ilyenek. Néha előfordul.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

Quote from: Darkstar on 2007-02-27, 21:00:14
Router van? Ha igen, nézd meg nem osztott-e új IP-t a gépeknek meg ilyenek. Néha előfordul.

a köcsög, de igen. köszi a tippet  :merci: nem mindegy, hogy 1-el se vagy 150-200al tölt  :D

kikuchiyo

Összehasonlítottam a legújabb ipfilter.dat tartalmát a régivel, és csodálkozva tapasztaltam, hogy egy csomó oktatási intéznény, többek között az ELTE és a BME címtartománya is bekerült.

Rossz hír azoknak, akik koliból töltenek.
Failure is the default option

via_mala

Quote from: kikuchiyo on 2007-03-01, 14:36:38
Összehasonlítottam a legújabb ipfilter.dat tartalmát a régivel, és csodálkozva tapasztaltam, hogy egy csomó oktatási intéznény, többek között az ELTE és a BME címtartománya is bekerült.

Rossz hír azoknak, akik koliból töltenek.
Dehát nem azok kerülnek be az ipfilter-be, akik hamis torrentekkel terhelik a letöltést? Miért állna érdekében ez bármelyik egyetemnek? Másrészről a kolisoknak ebből semmi gondja nem lesz, mert ez csak annyit jelent, hogy nem tudnak seed-elni, de a leech az menni fog ugyanúgy.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Quote from: via_mala on 2007-03-01, 14:53:12Dehát nem azok kerülnek be az ipfilter-be, akik hamis torrentekkel terhelik a letöltést? Miért állna érdekében ez bármelyik egyetemnek?
nekem lenne egy olyan vad tippem, hogy az egyetemek rendszergazdái kérték, hogy rakják bele a címtartományukat az ipfilter.dat-ba, hogy megnehezítsék a letöltők sorsát.
Quote from: via_mala on 2007-03-01, 14:53:12Másrészről a kolisoknak ebből semmi gondja nem lesz, mert ez csak annyit jelent, hogy nem tudnak seed-elni, de a leech az menni fog ugyanúgy.
??
sztem nagyon is durván rontja a letöltési lehetőségedet, ha senki seeder-hez nem tudsz csatlakozni, mert az ipfilter.dat-jukban szerepelsz :)

Manitu

Quote from: via_mala on 2007-03-01, 14:53:12Másrészről a kolisoknak ebből semmi gondja nem lesz, mert ez csak annyit jelent, hogy nem tudnak seed-elni, de a leech az menni fog ugyanúgy.
Senkihez nem tudsz csatlakozni, akinek az ipfilter.dat-jában szerepel a címed, akár seedelni akarnál, akár leechelni. Az ipfilter mindkét irányba blokkol.

via_mala

Quote from: Manitu on 2007-03-01, 15:09:24
Senkihez nem tudsz csatlakozni, akinek az ipfilter.dat-jában szerepel a címed, akár seedelni akarnál, akár leechelni. Az ipfilter mindkét irányba blokkol.
Aham, akkor tényleg az lehet, hogy az egyetemi adminok léptek.
Bár akkor az ipfilter lényege sérül, hogy hibás adatok ne kerüljenek be az adatáramba. Szerintem egy rendes admin be tudja állítani a tűzfalat úgy, hogy lehetetlenné tegye a torrentezést, pl. a portok letiltásával. Nálunk is ez van, ezért is nem tudok már innen az usteam ftp-jéhez hozzáférni.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

Rounin

Gondolom a morális nevelés is közrejátszik az egyetemek részéről. "TORRENT IS BAD! YOU ARE BAD! BUY THE F*CKIN PRODUCT!" :angyali:

Darkstar

utorrentről van szó?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

frozenstein

Quote from: Rounin on 2007-03-01, 15:54:22
Gondolom a morális nevelés is közrejátszik az egyetemek részéről. "TORRENT IS BAD! YOU ARE BAD! BUY THE F*CKIN PRODUCT!" :angyali:
Pedig én úgy tudtam, hogy Mo-n a magáncélra letöltés legális, csak a feltöltés büntetendő.

Fazék

Quote from: frozenstein on 2007-03-03, 17:21:42Pedig én úgy tudtam, hogy Mo-n a magáncélra letöltés legális, csak a feltöltés büntetendő.
jelenleg még nem tudnak bíróságon elítélni a feltöltésért se, de nagyon csúnya szemmel néznek rád, ha ilyeneket csinálsz :)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-03-03, 17:46:03
Quote from: frozenstein on 2007-03-03, 17:21:42Pedig én úgy tudtam, hogy Mo-n a magáncélra letöltés legális, csak a feltöltés büntetendő.
jelenleg még nem tudnak bíróságon elítélni a feltöltésért se, de nagyon csúnya szemmel néznek rád, ha ilyeneket csinálsz :)
Elítélni éppen el tudnak, mert a feltöltéssel a szerzői jog által védett anyagot teszel közzé ami nem annyira nagyon törvényes tevékenység. Az már egy másik kérdés hogy nem tudják bizonyítani mert nincs megfelelő technikai háttér amivel a torrentes feltöltéseket figyelni tudnák. Arról nem is beszélve hogy a fontosabb torrent-kliensek titkosított adatátvitelt használnak, tehát még ha meg is figyelik hogy mit töltesz felfelé akkorse tudják megmondani hogy mi is van azok mögött a bitek mögött valójában.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2007-03-03, 17:50:27
Elítélni éppen el tudnak, mert a feltöltéssel a szerzői jog által védett anyagot teszel közzé ami nem annyira nagyon törvényes tevékenység. Az már egy másik kérdés hogy nem tudják bizonyítani mert nincs megfelelő technikai háttér amivel a torrentes feltöltéseket figyelni tudnák. Arról nem is beszélve hogy a fontosabb torrent-kliensek titkosított adatátvitelt használnak, tehát még ha meg is figyelik hogy mit töltesz felfelé akkorse tudják megmondani hogy mi is van azok mögött a bitek mögött valójában.
én azért mertem így mondani, mert több cikk is volt róla, hogy jelenleg teljesen tehetetlenek még a legnyílvánvalóbb feltöltési/letöltési törvénysértésekkel foglalkozó perekben is. ld mátrix hub és még mittoménmik. egyszerűen nem tudnak velük mit kezdeni, szóval jelenleg így állunk törvényileg a dologhoz. ami persze valószínű, hogy változik kellő szabályozással a közeljövőben, de tudtommal jelenleg ez van.

szerk: persze könnyen lehet, hogy megint csak az index-en írtak hülyeséget illetve pár másik oldalon, amik így hirtelen nem ugranak be, mert azokra csak a hír miatt néztem el...

Zsiga

Quote from: Fazék on 2007-03-03, 18:04:07
Quote from: Zsiga on 2007-03-03, 17:50:27
én azért mertem így mondani, mert több cikk is volt róla, hogy jelenleg teljesen tehetetlenek még a legnyílvánvalóbb feltöltési/letöltési törvénysértésekkel foglalkozó perekben is. ld mátrix hub és még mittoménmik. egyszerűen nem tudnak velük mit kezdeni, szóval jelenleg így állunk törvényileg a dologhoz. ami persze valószínű, hogy változik kellő szabályozással a közeljövőben, de tudtommal jelenleg ez van.

szerk: persze könnyen lehet, hogy megint csak az index-en írtak hülyeséget illetve pár másik oldalon, amik így hirtelen nem ugranak be, mert azokra csak a hír miatt néztem el...
A Mátrix hub nem is követett el semmiféle törvénysértést, ők semmit nem töltöttek fel, így nem csoda hogy nem tudtak velük mit kezdeni. ;) A kisembereket meg szerencsére nem piszkálják jelenleg, így tulajdonképpen igazad van, de ha akarnák akkor elítélhetnének bárkit feltöltésért. Olyasmi a helyzet mint amikor az országúton 100-zal autókázol pedig 90 a megengedett, de mégse büntetnek meg érte, mert inkább azokra szállnak rá akik 120-szal mennek. :)

Próféta

Quote from: Zsiga on 2007-03-03, 18:12:58A Mátrix hub nem is követett el semmiféle törvénysértést, ők semmit nem töltöttek fel, így nem csoda hogy nem tudtak velük mit kezdeni. ;)
Ez így ugyan szó szerint igaz, azonban a Mátrix hubbal egy gépen tudtommal működött valami sokkal csúnyább és teljesen triviálisan illegális cucc is. Igazából azt kapcsolták le a zsaruk, a Mátrix csak a feltűnő mellékhatás volt. És jogilag mégsem tudták megfogni wakeupneo-t.

Selmo

Keresek nem regisztrálós, auto trackereket, mint:

• http://tracker.prq.to/announce
  • http://tpb.tracker.prq.to/announce
  • http://tpb.tracker.thepiratebay.org/announce

A tökéletesség unalmas.

Randal

Sziasztok!

Légyszi mondjatok már torrent oldalakat a Tokyo Toshokanon kívül ahonnan rawokat lehet letölteni, ugyanis van pár anime amit meg szeretnék nézni, csak vagy hardsubos vagy a minősége rossz. Gondolom utánnanézek esetleg raw létezik e belőle

kikuchiyo

Neked is a Share nevű japán p2p programot tudom ajánlani. Meg lehet rajta találni régi cuccokat, amiket máshol esélytelen lenne, az újabb animékből meg négy-ötféle is szokott lenni, köztük HD felbontású is. Persze mind raw.
Failure is the default option

Cobra

Újonnan kijövő részekre ott a www.mininova.org , ha nem bírom kivárni a subosat, akkor ott keresek rawot.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

via_mala

Kicsit :_off:, de talán mégsem:
Kijött a 300 TS változatban. Milyen minőségű, látta már valaki, érdemes lekapni?
Vagy jön ez értelmes időben a magyar mozikba is?

Zsiga

Quote from: via_mala on 2007-03-13, 20:10:45
Kicsit :_off:, de talán mégsem:
Kijött a 300 TS változatban. Milyen minőségű, látta már valaki, érdemes lekapni?
Vagy jön ez értelmes időben a magyar mozikba is?
Emlékeim szerint az itthoni premier jövő csütörtök. :)

via_mala

Quote from: Zsiga on 2007-03-13, 20:54:22
Emlékeim szerint az itthoni premier jövő csütörtök. :)
Köszi, rendben.

Akkor most egy ON kérdés:
Az µTorrent legújabb verziója van fent (1.6.1 (build 490)). Ha egyszer beállítottam egy torrentre, hogy csak 10 kB/s-mal menjen a seed, de aztán később Unlimited-re váltottam, akkor egy idő után ránézve miért áll megint 10 kB/s-on? Ha rögtön átállítás után nézek rá, akkor Unlimited, de később tutira visszaáll 10 kB/s-ra. Ezt miért csinálja vajon?

Cobra

A Globalt állítod, vagy csak 1 torrent sebességét?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Halika,
az hogyan érhető el, hogy amikor kinyomom a torrentet, ne egy "Befejezetlen Bitlord torrent fájl" hanem maga a befejezetlen avi maradjon ott? Más progi meg tudja ezt oldani?

Darkstar

1., Ne használj se Bitlordot se Bitcomet-et
2., Valahol ki lehet kapcsolni a kliensben, hogy a nem befejezett file-okhoz hozzáadja a saját kiterjesztését.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Sajnos nem viszi semmi... :frown:
Lehet, hogy kár volt belevágni... :/

Darkstar

Utólagosan asszem nem szedi le, próbáld simán kitörölni a plusz kiterjesztést.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Amúgy leszedi, de ha kézileg operálom le róla, akkor is csak kiröhögnek a lejátszók, még a VLC is... :/

Selmo

Mert lehet, hogy pont az elejéből hiányzik egy szelet, mondjuk a kódolás fejlécből.
És μtorrent simán ellenőrzi neked a letöltött mennyiséget és folytatja. ;)

A tökéletesség unalmas.