Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

A tesztszervert próbáld ki, hogy oda tudsz-e csatlakozni. Ha nem, akkor a routerrel van gond, ha oda felmegy, akkor meg a felhasználóval  :hehe:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Ok, kösz, holnap reggel megnézem.

/reggel:
Hátez...

Reset all, beállítom, hogy pppoe, név, jelszó, és erre műxik :3x3:
De akkor tegnap miért nem volt hajlandó? Lehet, hogy a kért
jelszócserét csak mostanra végezték el? Na mindegy, műxik.
Beállítottam WPA2 és Wep-128-re wifit, és két fallal és jópár
bútorral arrébb a szobámban is megy a net :hopp:
Már csak egy usb/sata külső vinyó ház megy egy jó adag
beállítás kell, és egy év után újra rászabadulok az ftpre :D

Darkstar

Őő, lame kérdés, de ez az, amit valami miatt mindíg elfelejtek...
C++-ban ahhoz kéne a parancs, hogy a progi ablaka addig látszódjon, amíg nem nyomok neki egy entert (ki is írja, hogy press enter to... vagy valami hasonló)
Momentán  getch()-al oldottam meg, de van valami másik módszer is, ami nem jut eszembe, h mi...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

tanshin

:3x3: :eek: http://kepfeltoltes.hu/view/070323/firefox_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egyszercsak ez az indítókép fogadott az f-nél. összvissz 1 ablakot lehet megnyitni, és azok a szürke sávok az alján és fönt is megmaradnak (átméretezni az ablakot is csak addig a méretig engedi ahogy itt is látszik), nem tüntethetők el. Mi lehet a probléma? Kéremszépen, akinek van ötlete írja le!

Köszönöm előre is
"Close your eyes...  ...can you see, what I can see?"

Darkstar

Nem biztos, hogy az, de van olyan extension, ami ilyen csíkokat jelenít meg (a neve most nem ugrik be). Nézd meg, hogy nem ez lehet-e a probléma.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Hülye kérdés, de egyre idétlenebbül zúgnak a ventilátoraim, szóval ha esetleg nem tűnne fel vmi gáz, a hardware monitor jelzi a bajt, mielőtt ropogósra sül valami? :redface:

Darkstar

Melyikek? A házé nem számít, hardverekben meg ma már van védelem ilyen eshetőségre. Persze ere alapozni nem jó, ilyenkor érdemes az adott ventit cserélni.

Viszont releváns kérdés: vista alá van valami egyszerűen konfigolató automatikus fordulatszámszabályzó a vidkártya ventijéhez? (Olyasmi kéne, mint Xp alatt az Experttool)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Most egy pillanatra elkussoltottam a zenét (ritkaság :D), most nem zörögnek, de induláskor néha úgy küldi mind a két hardware cucc kórusban, mint két hurutos nőstény sakál szoprán kórusban.

Kuroi Tenshi

5V, 7V, vagy 1W-os 220Ohmos poti? :o :D

Member, talán meg kéne olajozni ;) vagy cserélni.

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-03-23, 18:10:53
5V, 7V, vagy 1W-os 220Ohmos poti? :o :D
Nem?  :haha:

Nekem semmire nem kelljen figyelnem (forrasztanom veg végképp ne ^^), szépen végezze magától a dolgát. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

thrall

nemtud valaki valami jó Style XP-hez hasonlító progit, amihez nem kell, vagy valahol találhatok működő CD kulcsot?

edit: aszem megoldottam

Próféta

Quote from: Darkstar on 2007-03-22, 12:41:49
Őő, lame kérdés, de ez az, amit valami miatt mindíg elfelejtek...
C++-ban ahhoz kéne a parancs, hogy a progi ablaka addig látszódjon, amíg nem nyomok neki egy entert (ki is írja, hogy press enter to... vagy valami hasonló)
Momentán  getch()-al oldottam meg, de van valami másik módszer is, ami nem jut eszembe, h mi...
Őő, késő válasz, de ha véletlenül Visual Studio-t használsz, akkor attól függ, hogy debug módban indítod, vagy simán csak start. Shift/ctrl/semmi + F5 körül próbálkozz.
Amúgy ez teljesen annak a döntése, aki a parancssor ablakot megnyitja. Ezen kívül tényleg csak annyit tehetsz, hogy vársz 1 leütést.

Moha

Quote from: tanshin on 2007-03-23, 08:07:54
Egyszercsak ez az indítókép fogadott az f-nél.
Gyanítom, megsérülhetett a config. Én ilyen esetben bacupról szoktam visszamásolni. Ha nincs backupod, akkor próbáld esetleg törölni (vagy legalább is máshova átmozgatni) a beállítás fájlokat. Ekkor ugyan mindent be kell újra állítani, de a problémát megoldhatja.

Fazék

Zsiga, melyik programot is ajánlottad sérült cd/dvd-lemezekről adatvisszanyerésre?

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Alkyra

Billentyűzetett szeretnék venni. A legfontosabb szempontok:
strapabíró, csöndes(mint 1 laptop billyentyűi pl), kényelmes s NEM kell extra izé-bizé rajta...
Ki mit használ s mit érdemes haszálni? Olyan 10-15k ft költenék rá.
előre is köszönöm. :merci:

Cobra

Logitech, Fujitsu-Siemens. MS-nek nincs olyanja, ami megfelel a kritériumoknak, más márkát meg szerintem kerülj el (esetleg Genius, de szerintem nekik sincs ilyen kivitelű).

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Alkyra

Cobra

Darkstar

Windows Mail-nél meg lehet oldani valahogy (külön program telepítése nélkül), hogy szépen a notification area-re üljön le és ne a taskbaron legyen? Előnyös, ha mindíg fut viszont nagyon nem szeretem, hogy egyfolytában ott figyel a tálcán.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

teraflare

tudtok adni tanácsot hogy hogyan tudnám leírtani pendrive-ról a vírust, úgy hogy a gép meg egy vírustanya és nem lehet róla leírtani mert olyan fájlok is fertőzöttek amit user nem piszkálhat?

Zsiga

Quote from: teraflare on 2007-04-01, 19:32:54
tudtok adni tanácsot hogy hogyan tudnám leírtani pendrive-ról a vírust, úgy hogy a gép meg egy vírustanya és nem lehet róla leírtani mert olyan fájlok is fertőzöttek amit user nem piszkálhat?

Csökkentett mód?

teraflare

Quote from: Zsiga on 2007-04-01, 19:36:36
Csökkentett mód?
Egész pontosan mit értesz ez alatt?

Cobra

Boot alatt nyomkodod az F8-at és az előjövő opciók közül kiválasztod a csökkentett üzemmódot (safe mode). Ilyenkor csak a legszükségesebb programok indulnak el, utána nyomhatsz egy formatot a meghajtóra (elvileg).

Fazék

sajnos XviD GMC kódolású a Futurama sorozatom és az asztali lejátszónk, mint az ilyenek többsége, nagyon nincs barátságban ezzel a formátummal, vagyis rettentően akadozik a kép. kérdés: virtualdub-bal pontosan mit kell csinálnom, miket és hogyan kell beállítanom, hogy újrakódoljam, mondjuk hogy ne GMC-s legyen és minőség se romoljon? thx :)

másik kérdés: a packed bitstream pontosan mi a fenére jó? ??? csak mert az amerikai tv rip-ek 95%-a XviD+PB+23.976 FPS-sel érkezik és ezt megint nem bírja az asztali lejátszóm. menni megy, és valamennyire nézhető is, de azért engem egy picit zavar az akadozása. mondjuk szerencsére ennek könnyű a megoldása, mpeg4modifier-rel unpack-elni kell, ami 1-2 perces folyamat file-onként, de akkoris furdal a kíváncsiság, hogy pontosan ezzel mit nyernek, mert hogy kisebb file-méretet nem az biztos, és képminőségen se vettem észre romlást az újrakódolással, szóval érdekelne a dolog :)

teraflare

Quote from: Cobra on 2007-04-01, 19:47:30
Boot alatt nyomkodod az F8-at és az előjövő opciók közül kiválasztod a csökkentett üzemmódot (safe mode). Ilyenkor csak a legszükségesebb programok indulnak el, utána nyomhatsz egy formatot a meghajtóra (elvileg).
Ha én nyomnék egy formatot a meghajtóra a rendszergazda,meg a koli vezetése kiherélne  :D

Kuroi Tenshi

Az olyan rendszergazda, aki hagyja, hogy a gépei vírustanyák legyenek,
inkább saját magát herélje ki...
Sztem formatot a pendrivera gondolták, hiszen az volt a kérdés ;)

teraflare

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-04-01, 20:11:28
Sztem formatot a pendrivera gondolták, hiszen az volt a kérdés ;)
Ott a pont.
Tűzfal kicsit kikapcsolva vírusvédelem nem található. amúgy nem is értem hogy juthatott be ide vírus...